Dodaj do ulubionych

do Ewagie 2

07.02.09, 15:19
Ewuniu Ty mnie nie smaruj mazidlem pochlebnym, bardzo Cie prosze, acz milo usluszec, ze lubisz czytac moje zapowiastki, hi, hi.
Dwa pytanka posiadam: czy juz odnalazlas roze samotna a godnie sie prezentujaca?!
i natretny powot do ukochanego mojego brzegu morza (wielbie Cie za ten obraz, nic na to nie poradze!) picasaweb.google.com/dalliletka.haft/MojePrace#5287111462692473298 - zdradz prosze, czy mimo calego swego perfekcjonizmu, nie pikalo Ci w duszy, ze w obrazie jest zbyt duzo niepotrzebnych kombinacji kolorystycznych?!
Pytam, poniewaz jestem po malych Lanarte, trzeci chwilowo odstawiony i dla uspokojenia oczu i rozchwianej watroby za duze jednolite plaszczyzny potrezbowalam sie wziac (dobre to, gdyz przy okazji czytac jeszcze mozna...), ale co spojrze na Twoje dzielko, rwie mnie do szykowania nitek i szukania kanwy. Ło matko, ugodzilas mnie tym morzem; wszystko w nim cudne i kolory przejrzyste i odcien kanwy, i schemat nie wydaje sie byc skomplikowany, aczkolwiek... no wlasnie, owo cos, co stopuje i hamuje. Mozesz jeszcze raz zrobic zdjecie obrazkowi?! Czy to co na Twoim obrazku na scianie i na fot. to to samo?! Ta sama barwa?! Toz ja nurze sie w tej fali, kobieto kochana zmysly mnie ogarniaja, zachlannosc jakas i diabli wiedza co jeszcze, godzinami moge patrzec. Pragnie mi sie identyczne cos! To tak wycisza i radoscia napawa. Ewus, tchnij mnie i podaj szczegoly pracy, prosze.....
serdecznosci promienne
u.
ps. (choc nie na temat) chlopcy moi wlasnie w kuchni ustalaja, ze na "kalbaske" maja chec, mlodsze (lat 2) olywke jeszcze ce i nie....
Obserwuj wątek
    • ewagie Re: do Ewagie 2 07.02.09, 17:11
      Hej.Cieszę się,że się odezwałaś.Hmmm.....i to jak pięknie.Mogłabym
      Cię czytać godzinami.Uzupełniałybyśmy się,bo ja dobrą słuchaczką
      jestem...

Odpowiadam na pytanka:rózy jeszcze nie zdobyłam,bo ci dobrzy
      ludzie,którzy użyczają mi swojego komputera wyjechali na ferie.

A teraz morze:dziwi mnie,że ten znienawidzony przeze mnie obraz
      zdobył taką furorę(dlaczego znienawidzony napiszę na
      priv).Znienawidzony,nie dlatego,że trudny,ale dlatego,że
      okoliczności życiowe były nieciekawe.A trudny jest.I to bardzo.Ma
      dużo pojedyńczych,pooddalanych krzyżyków.Ma sporo kolorów
      mieszanych.No i...nużący był.Przeokropnie nudny piasek i te
      pojedyńcze kamyki.Potwornie trudna zielona fala-tu było najwięcej
      mieszanych kolorów.Jeszcze trudniejsza była ta biała piana...wrrrr.

Ale zrobiłam antyreklamę.Hi,hi.
      I teraz nikt o zdrowych zmysłach nie zabierze się za haftowanie tej
      fali.Chyba tylko masochistki jakieś?!!?Nie,no jeżeli ja przez to
      przebrnęłam,to innym też się uda.
      W sumie efekt mojego znienawidzonego dzieła bardzo mi się
      podoba.Nieskromnie napiszę,że materiał dobrze dobrałam.Ramka jest
      super.Miało być jeszcze passe,ale pan szklarz mi odradził.I dobrze.

Tak więc Ula(i wszyscy inni napaleńcy)-da się to wyszyć...

P.S.Ula-napiszę tajemnicze słówko na priv.
      • ulikop Re: do Ewagie 2 07.02.09, 17:47
        pisz Ewuniu na gazetowy.
        serdecznosci
        u.
    • carpediem30 Re: do Ewagie 2 08.02.09, 00:02
      Rzeczywiście obrazek wyszedł bosko smile

Na jakiej kanwie haftowałaś (kolor, firma, gęstość) ?
      • ewagie Re: do Ewagie 2 08.02.09, 13:26
        Dziękuję za miłe słowa.
        Kanwa to szara "osiemnastka",firmy Zweigart.Kupiłam mały kawałek w
        pasmanterii Needle&art.
        www.needleart.pl/pl/art/18630/quotAida-18quot-nr-713quot
        • ulikop Re: do Ewagie 2 08.02.09, 16:12
          a 14 bylaby zla?! Wiekszy bedzie obrazek i bardziej rozmyty?! Sie zastanawiam...
          Wieksze pisanie , popoludniem
          serdecznosci
          u.
          • carpediem30 Re: do Ewagie 2 08.02.09, 16:37
            Dziękuję Ewa za podpowiedź. Chyba też zamachnę się na ten obrazek w ramach przerywnika od mojego jakże już nudnego goldena bo jakoś tak błogo się robi patrząc na to morze, szczególnie jak taka pogoda za oknem... eh..

Ula myślę, że jeśli chodzi o gęstość kanwy to jest pełna dowolność, ja osobiście nie lubię 14-stki bo haftując 2 nitkami bardzo widać prześwity szczególnie przy ciemnych kolorach, a robiąc 3 nitkami wychodzi znowu grubo

Ewo możesz podać jeszcze wymiary gotowego obrazka?
            • ewagie Re: do Ewagie 2 08.02.09, 18:01
              Sam haft-szerokość 36cm,a wysokość od dołu do czubka choinki to
              25cm.Nad choinką wypadałoby dodac ok.1cm czystego nieba,żeby jakoś
              to wyglądało.Takie miałam zrobić passpartu,a że nie dałam pase,to od
              góry jest większy margines niż od dołu.Powinno być widać na zdjęciu.

Ula,może na 16 będzie lepiej?Można wyszywać dwiema nitkami i nie
              będzie tak prześwitywać.A,pomyślałam,ze trzema nitkami raczej się
              nie da wyszywać,bo tam jest wiele kombinacji,czyli łączenia dwóch
              nitek po jednej z dwóch kolorów.A jak zrobisz dwukolorową mieszaninę
              z trzech nitek?

Pozdrawiam
              • ulikop Re: do Ewagie 2 08.02.09, 18:11
                powiadasz 16?! Moze i tak, choc maniacko kocham 14'. 18' jest zbyt mala i
                drobna, idealna jest dla mnie 11', tylko to juz kobyla, ale za to jak oczka
                widac! Pewnie ze nie da sie mieszac w trzy nitki, odcien nie bedzie rowny. Zatem
                16' pozostaje
                dzieki kobietki
                serdecznosci
                u.
                • margola16 Re: do Ewagie 2 08.02.09, 18:37
                  Jestem masochistką!!! Ewo, tak mnie urzekł ten obrazek, że im dłużej na niego
                  patrzę, tym większą mam ochotę na jego wykonanie. Teraz moje malwy powstają w
                  ekspresowym tempie, bo już gromadzę potrzebne materiały na wykonanie tego cuda.
                  Cieszę się, że można go wykonać na aidzie nr 16, osiemnastka jest dla mnie za
                  drobna. Nie wiem tylko czy wyjdzie taki jak Twój.
                  Twoja praca ma zdecydowanie ładniejsze kolory niż te na zdjęciu załączonym do wzoru.
                  Pozdrawiam i czekam na kolejne piękności.
                  • carpediem30 Re: do Ewagie 2 08.02.09, 18:53
                    > Twoja praca ma zdecydowanie ładniejsze kolory niż te na zdjęciu załączonym do w
                    > zoru.

Dokładnie tak samo uważam!
                    Haftowałaś muliną DMC dokładnie wg legendy czy zmieniałaś kolory?
                    • ewagie Re: do Ewagie 2 08.02.09, 19:02
                      O tak,kolory ma znacznie piękniejsze niż na firmowym zdjęciu.Takie
                      naturalne.Wyszywałam DMC.Nic nie zmieniałam.
                      Dziewczyny,dzięki za pochwały.Coraz bardziej kocham ten obrazwink))
                      • carpediem30 Re: do Ewagie 2 08.02.09, 19:15
                        Kochaj, kochaj smile
                        Myślę, że takich zakochanych jest już o wiele więcej smile))
                        Mi już się marzy, żeby budząc się zawiesić na nim oko smile
                        A tymczasem podziwiam u Ciebie big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka