Gość: monia IP: *.chello.pl 05.01.10, 15:59 Witam czy ktoś już był w Hotelu Principal w Grecji Paralia,ja jadę z rodziną i znajomymi na przełomie czerwca i lipca może ktoś ma jakieś opinie o tym hotelu ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Renata Re: Grecja-Paralia Hotel Principal IP: *.jkns.pl 07.01.10, 17:59 Witam byłam w tym hotelu w zeszłym roku z rodziną i lecę do niego w tym roku jestem zachwycona, poleca w 100%, byłam już nie raz w Grecji i uważam, że i biuro i hotel jest ok, zresztą można zobaczyć na zdjęciach nie są przesadzone, hotel w spokojnej części miasta,ale bardzo blisko do centrum.Polecam bez obaw.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Grecja-Paralia Hotel Principal IP: *.chello.pl 08.01.10, 12:52 Dziękuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
kalipoz Re: Grecja-Paralia Hotel Principal 27.01.10, 10:30 można wiedziec z jakiego biura podrózy jechałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Grecja-Paralia Hotel Principal IP: *.leon.com.pl 05.02.10, 07:25 No ja wlasnie jade na poczatku czerwca i tez by mnie interesowalo jaki jest ten hotel. Bo Paralia jest super (dla mlodziezy napewno) bo jest glosno i wogole :) bylam juz tam 2 razy i nie zaluje jade znow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Grecja-Paralia Hotel Principal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 10:45 A jak z cenami? Bo ja się wybieram przełom lipca/sierpnia, więc sezon... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark Re: Grecja-Paralia Hotel Principal IP: *.chello.pl 13.02.10, 03:21 Hotel czysty i zadbany z małym basenem.W każdym pokoju jest chłodziarka,gniazdka 230v takie jak w Polsce.Dobry obiad w tawernie kosztuje około 7 euro plus napój 2 euro.Polecam tawernę w olimpic beach mają super kuchnie to miejscowość obok Paralii.Nazwy tawerny nie pamiętam ale zawsze było tam sporo ludzi a obok pustki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark Re: Grecja-Paralia Hotel Principal IP: *.chello.pl 13.02.10, 03:23 Dodam ze internetu nie ma w hotelu a tv z polskich to TV POLONIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: Grecja-Paralia Hotel Principal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 12:29 Byłam z chłopakiem w hotelu Principal w ubiegłym roku, w lipcu. Hotel jest super. Naprawde nowoczesnie urzadzony(wszystko tak jak na zdjęciach), mila obsluga, blisko do plazy i do miasta:) blisko jest rowniez LIDL. Gorąco polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kalipoz Re: Grecja-Paralia Hotel Principal 20.02.10, 13:00 Mam pytanie jechaliscie na własna reke czy z biura podróży? Bo z tego co wiem to organizuje tam wyjazd biuro podróży OK services z Bielska...a za ich usługi podziekuje....i zastanawiam sie czy da sie jakos zarezerwowac na własna reke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ Re: Grecja-Paralia Hotel Principal IP: *.chello.pl 02.03.10, 20:43 Dlaczego za ich usługi (biuro OK) podziekujesz ??, cos nie tak z nimi ??. własnie mialem rezerwowac wyjazd do tego hotelu przez te biuro. Odpisz szybko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Grecja-Paralia Hotel Principal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 18:54 Rozmawiałam z ludźmi, którzy tam byli na Sylwestra i mówili, że hotel ładny, zadbany i biuro też bez zarzutu, więc myślę, że niektórzy przesadzają z negatywnymi komentarzami. Wybieram się tam końcem lipca, to będę się miała okazję przekonać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIBI Re: Grecja-Paralia Hotel Principal IP: *.tychy.vectranet.pl 21.05.10, 17:24 JECHALAM Z OK SERVIS DO LUIZY (PARALIA)W SIERPNIU I NIE MAM ZASTRZEZEN NO CHYBA ZE NA ILOSC GODZIN ALE NIESTETY TYLE SIE TAM JEDZIE A SAMOLOT ZA DROGI,A NIE SŁUCHAM LUDZI NA FORUM BO TO CO PRZECZYTALAM ROK TEMU O PARALI O HOTELU LUIZA I BIURZE OK SERVIS TO W ANI 1%NIE BYLO PRAWDA A LUDZIE KTORYM NIE PASUJE NIECH IDA DO ORBISU I JADA NA TE SAME WCZASY TYLKO ZA JAKIES 1000ZLDROZSZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kassik321 Re: Grecja-Paralia Hotel Principal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 14:57 dokładnie tak. Juz jechałam z biura ok services dwa lata temu i w tym tez jade. Wszystkie warunki wyjazdu zostały spełnione, nic nie moge im zarzucić. na prawde polecam i do zobaczenia w Parali w sierpniu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudi Re: Grecja-Paralia Hotel Principal IP: *.chello.pl 03.06.10, 18:25 Witam,ja też szukam informacji na temat tego hotelu. Może już ktoś wrócił z tego hotelu i chce podzielić się wrażeniami. Ja lecę 20.07 z Katowic. Odpowiedz Link Zgłoś
alagas Re: Grecja-Paralia Hotel Principal 23.06.10, 12:23 Właśnie wróciłam stamtąd wczoraj. Hotel jest piękny i luksusowo wyposażony. Nafaszerowany elektroniką i systemami sterowania. Niestety, nikt nad tym nie panuje. Właściciel pojawia się bardzo rzadko i chyba też tego nie umie obsługiwać. Będący w roli "zarządcy" Bułgar Andriej nie rozumie co się do niego mówi, albo udaje, bo mu tak wygodniej(jakoś w innych sprawach wszystko rozumiał, a i biesiadne rozmowy przy wódeczce szły mu sprawnie). Efekt: w każdym pokoju klimatyzacja działa inaczej - jedni mogą ją włączać i wyłączać, inni nie, w czasie turnusu to też się może zmienić. Andriej wymyśla na poczekaniu różne sposoby typu: wyjąć kartę z czytnika (wtedy gaśnie światło, a klimatyzacja i tak dalej hula), otworzyć okno (nie pomaga), przychodzić do niego, on włączy (nie zawsze można go złapać, zresztą w nocy będzie ktoś go szukał?), a na koniec oświadczył mi, że 21 stopni to nie jest zimno i może hulać na okrągło, a jak mi zimno, to mam pootwierać okna. Na szczęście samopomoc sąsiedzka i metody prób i błędów pozwoliły nam opanować ten problem. Podobnie ma się rzecz z obiecanym internetem. Przez 2 tygodnie naszego pobytu na nasze codzienne drążenie tematu odpowiadano, że działa, ale nikt nam nie umiał pokazać gdzie i jak możemy się podłączyć. Jeden spychał na drugiego, a rezydentka robiła uniki i umiała się tylko uśmiechać i załamywać ręce. System też czasem ulega awariom (np po wyłączeniu prądu podczas burzy) i bywa, że nie otwierają się drzwi albo nie działa jakieś urządzenie. Podczas naszego pobytu woda w basenie była jeszcze czysta, ale jak wyjeżdżaliśmy, to już pożółkła i nikt nie kusił się jej wymienić. Zresztą basenik raczej mały, taki dla dzieci i czynny tylko od 9-tej do 21-ej. Pokoje niby sprzątane, ale przez kilka dni nikt nie zabierał nawet śmieci (a papier toaletowy wyrzuca się do kosza, a nie do sedesu), ręczniki wymieniono nam tylko raz i chyba tylko dlatego, że była zmiana turnusu i przyjechała dostawa z pralni. Śniadania bardzo dobre, różnorodne i obfite (szwedzki stół). Gorzej z "suchym prowiantem" na wycieczki. Raz dostaliśmy po drożdżówce z serem na słono i butelkę niegazowanej wody, a drugi raz w ogóle zapomniano o tym i na poczekaniu zrobiono nam po 2 "kanapki" składające się z grubo ukrojonego chleba przełożonego wędliną, bez żadnych dodatków, nawet masła. Hotel stoi na uboczu, w terenie jeszcze mało zagospodarowanym (w pobliżu budujące się hotele i szutrowe drogi). Więc dobre miejsce dla ludzi lubiących spokój. Do centrum Paralii tez nie jest daleko, więc wycieczka do sklepów, restauracji czy miejsc rozrywki nie jest uciążliwa. Pokoje mają piękne tarasy, na zapleczu koło basenu są leżaki i miejsce do wypoczynku i plażowania. Plaża w odległości około 300-400 m. Chętnie podzielę się zdjęciami i uwagami, więc proszę pytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanett Re: Grecja-Paralia Hotel Principal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 18:54 Wybieram sie tam w sierpniu i mam kilka pytan. Czy moglabys podac gg lub e-mail? Bardzo chetnie zobaczylabym tez zdjecia z Paralii :) Odpowiedz Link Zgłoś
alagas Re: Grecja-Paralia Hotel Principal 23.06.10, 23:11 pisz na alagas@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anlo Re: Grecja-Paralia Hotel Principal IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.11, 19:23 hej ja tez jade w sierpniu dokladnie 1 mam wylot :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
alagas Re: Grecja-Paralia Hotel Principal 24.06.10, 00:09 Jeszcze co do wyposażenia ruchomego: Oprócz ręczników i miotły nie ma tam zupełnie nic. Żadnego naczynia, sztućca - nic. Nie wiem czy można pożyczyć z pokoju śniadaniowego, ja miałam swoje talerzyki, naczynia, sztućce, grzałkę. Szukaliśmy szmaty do wytarcia podłogi w łazience, bo nie ma tam zasłonki i podczas brania prysznica cała łazienka staje się kabiną prysznicową. Powiedziano nam, że do tego celu służy jeden z ręczników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kassik321 Re: Grecja-Paralia Hotel Principal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 14:59 ktoś może jedzie 09.08 do Parali z Katowic? Odpowiedz Link Zgłoś
fifi0808 Re: Grecja-Paralia Hotel Principal 25.06.10, 07:30 do alagas: czy mogłabym prosić o przesłanie zdjęć z hotelu, jego okolicy, plaży i miasteczka na maila u007437@lanet.net.pl zastanawiam się nad wyborem tego hotelu, będę bardzo wdzięczna. pozdrawiam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
alagas Re: Grecja-Paralia Hotel Principal 30.06.10, 11:36 fifi0808 napisała: > do alagas: > czy mogłabym prosić o przesłanie zdjęć z hotelu, jego okolicy, plaży > i miasteczka na maila u007437@lanet.net.pl > zastanawiam się nad wyborem tego hotelu, będę bardzo wdzięczna. > pozdrawiam ;-) Wysłałam. Odpowiedz Link Zgłoś
fifi0808 Re: Grecja-Paralia Hotel Principal 30.06.10, 13:12 zdjęcia doszły. dziękuję bardzo ;-) widzę, że w hotelu trochę pustki jeszcze były, wszystko wygląda jak nieużywane, ale może to akurat dobrze... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
agze1001 Re: Grecja-Paralia Hotel Principal 04.08.10, 18:50 witam czy ktoś wybiera się może 14 września do hotelu principal autokarem z OK services? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Grecja-Paralia Hotel Principal IP: *.strazgraniczna.pl 09.08.10, 10:31 My wybieramy się 6 września tylko nie wiem dokońca które biuro wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Grecja-Paralia Hotel Principal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 17:06 Ja jechałam z OKServices i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Grecja-Paralia Hotel Principal IP: *.multimo.pl 13.08.10, 19:53 A w jakie miejsce ? i przede wszystkim jaka organizacja ze strony biura? Jeśli można to proszę o info na adres adamb77@op.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justynella Re: Grecja-Paralia Hotel Principal 17.08.10, 08:33 wybiera sie ktos z koncem sierpnia ?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trinity81 Re: Grecja-Paralia Hotel Principal IP: 89.174.211.* 25.08.10, 18:53 jedziemy 31 sierpnia do tego hotelu(samolot). Czy ktoś wybiera się tam w tym czasie z Katowic? Odpowiedz Link Zgłoś
justynella Re: Grecja-Paralia Hotel Principal 09.09.10, 15:09 @ trinity81 to chyba bylismy razem ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anlo Re: Grecja-Paralia Hotel Principal IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.11, 19:26 ja jade 01 08 :D:D i juz nie moge sie doczekac Odpowiedz Link Zgłoś