Dodaj do ulubionych

Tanie rozmowy za granice, z komórki ?

26.05.11, 21:59
voip, rozne karty do tanich rozmow jak telegrosik - podobnych tego tupu rozwiązań jest mnóstwo.
Ale ostatnio natknąłem się na artykuł taniozkomorki.blogspot.com/ .
Usługa alterfon.pl Muszę przyznać, że to ciekawe rozwiązanie gdy dzwonię z komórki. Mam paru znajomych na świecie i często dzwonie. Wkurzało mnie zawsze, że dzwoniąc musiałem wybierać numer cyfra po cyfrze i czekać na połączenie. A tutaj zasilam konto, wpisuje numer w książce telefonicznej i dzwonie wybierając go z listy. Ceny są niskie a jakość połączeń bardzo dobra.
Obserwuj wątek
    • aslotusflowers Re: Tanie rozmowy za granice, z komórki ? 17.02.12, 12:25
      nawet darmowe rozmowy za granicę są możliwe :) znalazłam fajny artykuł - polecam jego lekturę www.wykop.pl/link/1046899/darmowe-rozmowy-z-komorki/
      • Gość: Łukasz Kownacki Re: Tanie rozmowy za granice, z komórki ? IP: *.bchsia.telus.net 16.08.13, 09:15
        Super Aplikacja na iPhona, Androida i nie tylko !!! Działa jak zaklęcie Polecam
        www.youtube.com/watch?v=prnmX2tGIUU
        https://www.acnmobileworld.eu/signup/PL/­POL/index.aspx?cnt=1&aid=02767­068
        Działa na telefonie lub komputerze!!!
    • Gość: Kasia.b Re: Tanie rozmowy za granice, z komórki ? IP: *.croy.cable.virginmedia.com 01.05.12, 15:39
      europejczycy.net/telefonia-voip/start/
    • Gość: conmobile.de Re: Tanie rozmowy za granice, z komórki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.12, 11:39
      Zapraszam do zapoznania się z systemem Conmobile.de .
      Ceny połączeń już od 1c / min.
      Dzwonisz z komórki lub z telefonu stacjonarnego.

Jeśli mają Państwo jakieś pytania, proszę o kontakt gg: 44831945 .
      Dla pierwszych osób 1 € gratis (Zgłoszenia na gg)
    • Gość: Lukasz Parecki Re: Tanie rozmowy za granice, z komórki ? IP: *.bchsia.telus.net 16.08.13, 09:25
      Super Aplikacja na iPhona, Androida i nie tylko !!! Dziala jak zaklecie Polecam

www.acnmobileworld.eu/signup/PL/POL/index.aspx?cnt=1&aid=02767068
      www.youtube.com/watch?v=prnmX2tGIUU
    • Gość: walkowiak Re: Tanie rozmowy za granice, z komórki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.13, 20:45
      wlasciwie chyba z dotychczasowych, dla mnie najleppsza opcja( bo dzwonie za darmo) jest dzwonienie z polski za granice z "alenumer", wstukujesz kod i juz. nie ma co pisac, wlasciwie cale info znajdziesz na alenumer.pl bilingi w najlepszym porządku
    • b_wojciechowska Re: Tanie rozmowy za granice, z komórki ? 01.11.13, 10:28
      najlepsza opcja www.alenumer.pl , dzwonisz ze swojej komorki za granice za darmo, oczywiscie do wybranych krajów, łączysz sie przez specjalny numer 2222 8 2040, odsluchujesz komunikat i wstukujesz numer docelowy. generalnie nic skomplikowanego wejdz sobie na ichs tronke, poczytaj.
    • Gość: koktajl truskawkow Re: Tanie rozmowy za granice, z komórki ? IP: *.play-internet.pl 02.12.13, 15:38
      chyba wszystko się sprowadza do tego, na czym komu zależy - ja szukałem sposobów na tanie rozmowy i znalazłem dosłownie darmową opcję - alenumer. Jest cała lista krajów, do których się dzwoni za free, a do innych są baaardzo niskie stawki. Fakt - trzeba troszkę poczekać na połączenie, ale za to rozmawiasz za darmo. No i jak się ma dużo znajomych w różnych krajach, to jest rewelacyjne wyjście:)
      • Gość: Mariano Re: Tanie rozmowy za granice, z komórki ? IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.13, 12:57
        Roaming jest drogi moim zdaniem. Najlepiej i tak VoiP. A z komórki można, np easycall ma aplikacje na komórki, na pewno na androida i na iOS.
        • fatatalna Re: Tanie rozmowy za granice, z komórki ? 11.12.13, 14:08
          Na iOS ich apka jest najlepsza, bo jedyna dobrze działająca wśród VoiPów :p
          • Gość: mARCHEWA Re: Tanie rozmowy za granice, z komórki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.13, 22:24
            A u mnie sprawdzil sie ten alenumer. szybko i sprawnie, jedyne co trwa troszke to wysluchanie komunikatu, a tak to swietna opcja. dzieki za info. ja wiecej sie dowiedzialam szczegolow na ich stronie , chyba alenumer.pl raz dwa trzy i gotowe - mam dzwobnienie za darmo :D
          • pasek34 Re: Tanie rozmowy za granice, z komórki ? 24.07.15, 13:28
            Ja sam korzystam w Easycallowego voipa i jest miodzio.
    • Gość: Trzepak Re: Tanie rozmowy za granice, z komórki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.14, 12:24
      hm... no calkiem fajne rozwiązanie na polaczenia. ja sprobowałem tego o czym piszesz i alenumeru, o czym pisali wczesniej. i mnie osobiscie bardziej podoba sie alenumer - prosto no i bezplatnie mozna miec. - ja mam :)
    • agulina86 Re: Tanie rozmowy za granice, z komórki ? 15.07.14, 17:36
      o widzę że jest tego trochę :-)

Mam faceta za granicą. Używam Smartgroschen. to aplikacja na Androida i iOS. darmowa. między użytkownikami za darmo, na początek dostajesz 0,50 Euro na testowanie na prawie cały świat. chat i przesył załączników też za darmo . Polecam!
    • gazeciarz76 Re: Tanie rozmowy za granice, z komórki ? 14.06.17, 10:31
      Swoją drogą i tak mają być limity opłat za roaming w UE (podobno od 15 czerwca), więc nie będziemy specjalnie przepłacać :)
    • trex344 Re: Tanie rozmowy za granice, z komórki ? 04.11.17, 21:51
      Moja narzeczona mieszka w Niemczech a ja tu w Polsce. Korzystamy ze SmartCall. Dla nas to korzystne!
      • tess1956 Re: Tanie rozmowy za granice, z komórki ? 06.11.17, 19:06
        > Moja narzeczona mieszka w Niemczech a ja tu w Polsce. Korzystamy ze SmartCall. Dla nas to korzystne!
        po kiego diabła, skoro roaming w ramach UE jest zniesiony?
        • lutekgutek Re: Tanie rozmowy za granice, z komórki ? 02.12.17, 20:46
          Też teraz korzystam ze smartcalla i mnie się podoba. Chwalę sobie!
          • olekole6545 Re: Tanie rozmowy za granice, z komórki ? 06.01.18, 18:44
            Musze spróbować!
            • lucjanowak Re: Tanie rozmowy za granice, z komórki ? 08.01.18, 11:33
              Poprostu zainstaluj aplikację na komórkę i dzwoń. Smartcall naprawdę łatwo zainstalować!
              • iwonamysliwiec Re: Tanie rozmowy za granice, z komórki ? 02.03.18, 15:49
                Łatwo zainstalować smartcalla i koszta rozmowy są nie wielkie! Dzownię do mamy, która mieszka we Włloszech. Sporo ze sob,ą rozmawiamy!
                • olekole6545 Re: Tanie rozmowy za granice, z komórki ? 06.04.18, 11:45
                  Wracam do tematu. Smartcall naprawdę się sprawdza! Koszta nie wielkie, rozmowy nie tnie. Korzystałem kiedyś z tych niby darmowych - porażka!
                  • Gość: arnie Re: Tanie rozmowy za granice, z komórki ? IP: *.dynamic.mm.pl 01.12.18, 22:42
                    Możesz spróbować skorzystać z bramek sms bramkasms365.pl/jak-wyslac-sms-za-granice-z-internetu/i wysyłać tak wiadomości tekstowe do osób za granicą. Chociaż teraz połączenia nie są tak drogie, bo rozprzędzenie UE to uregulowało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka