Dodaj do ulubionych

Przewodniki, Mapy, Informatory....

07.11.10, 15:06
Bardzo chetnie odkupie od kogos jakis przewodnik, mapy, informatory o Zakynthos....Moze ktos ma na zbyciu i juz nie potrzebuje? Albo moze ktos wie gdzie moge kupic przewodnik tylko o wyspie Zakynthos .... nie ogolny o Grecji??
Obserwuj wątek
    • bebiak Re: Przewodniki, Mapy, Informatory.... 07.11.10, 15:57
      To wydawnictwo:
      www.terrainmaps.gr/maplist-0-0-27-gr.html#
      zaczęło wydawać świetne mapy: nabyłam kilka na Cykladach tego roku - są pozaznaczane kościółki nawet z podziałem na stare i nowe. Niestety, nadal nie widzę na liście aby Zakynthos została wydana (z Jońskich jak dotąd tylko Lefkada i Kythira - nie wiem czym się kierują w wyborze miejsc). Możesz śledzić na stronie - może się pojawi.
      Nie wiem czy potrafisz czytać po grecku stąd może podpowiem, że na tej stronie, którą podesłałam masz lekko po prawej takich sześć linii jakby i ostatnia to jest ΕΠΤΑΝΗΣΑ - to Jońskie. Klikasz w to słowo i otwierają Ci się wyspy z mapami, narazie tylko te dwie ale może będzie wkrótce i Zakynthos.

Odnośnei przewodników czy informatorów i takich tam:
      wydawnictwo Toubis wydaje od lat całą serię dla mnie ślicznych książek o różnych wyspach i rejonach Grecji. To nie są stricte przewodniki ale bardziej opisowe wydawnictwa z pięknymi fotografiami - pomocniczo przydatne jak najbardziej no i piękna pamiątka z wakacji (ja zwiozę taką książkę zewsząd). Wydana została i Zakynthos: "Zakynthos today and yestarday"
      Jeśli coś takiego by Cię interesowało to tutaj adres strony wydawnictwa:
      toubis.gr
      Nie wiem jak z używanymi mapami: ja mam mnóstwo map z terenów Grecji i żadnej bym w życiu nie dodała/nie sprzedała: są dla mnie absolutnie bezcenne, no ale to pasja:)
      Pozdrawiam. B.
      • m.c.r Re: Przewodniki, Mapy, Informatory.... 08.11.10, 20:40
        Z map polecić mogę wydawnictwo ROAD (www.road.gr) oraz ANAVASI (www.anavasi.gr) - przy czym jeśli chodzi o mapy Zante, to korzystałem z ROAD'a i była bezbłędna.
    • e_podmiejska Re: Przewodniki, Mapy, Informatory.... 07.11.10, 15:58
      Kupisz co będziesz chciała na samej wyspie i to nawet po polsku. Z mapami samochodowymi też nie ma problemu. Wyjeżdzając na Kretę zaopatrzyłam się w Polsce a na miejscu okazało się że wszystko można kupić za te same pieniądze. A mapę samochodową i tak kupiłam nową na miejscu bo znalazłam dokładniejszą. Więc, jeżeli nic nie kupisz tutaj to na miejscu nie będziesz miała z tym problemu.
    • bebiak Re: Przewodniki, Mapy, Informatory.... 07.11.10, 16:02
      O, zajrzałam na stronę Toubis'a i widzę, że wydali też mapę Zakynthos - nie wiem jaka jej treść, ale na stronie jest. Kosztuje 3,48 euro.
      • bebiak Re: Przewodniki, Mapy, Informatory.... 07.11.10, 16:07
        Dopiszę (bom zajrzała), że na stronie Toubisa jest już książka o Zakynthos w nowej szacie (The flower of the levant) - czyli inna niż ja mam choć zdjęcie na okładce takie samo.
        Pzdr. B.
        • mak4701 Re: Przewodniki, Mapy, Informatory.... 07.11.10, 19:42
          Bebiak dziekuje ci za namiary ... tylko niestety czytac po grecku nie umiem :( A co do map to wcale ci sie nie dziwie ze bys nie odsprzedala, ze to pamiatka bo ja pewnie tez bym tak zrobila :) Zapytalam bo moze jest ktos mniej sentymentalny niz ja i jednak chciałby odsprzedac :)

e_podmiejska ... dobrze wiedziec ze tam jest cos takiego :) Dzieki... faktycznie jak nic nie znajde to poprostu bede szukac tam :)

Bebiak dzieki kochana raz jeszcze... zaraz przestudiuje te strony bardziej..... :)

Mama malutkiej Julci (16.08.2005)
    • Gość: Geczynka Re: Przewodniki, Mapy, Informatory.... IP: *.lodz.pl 02.07.13, 13:55
      TUTA MOŻECIE KUPIĆ NOWE PRZEWODNIKI po ZAKYNTHOS:

allegro.pl/show_item.php?item=3364365452

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka