Dodaj do ulubionych

badana i sprzątanie

19.10.06, 17:37
co usunąc z domu mająć 1,5 roczne dziecko z podejrzeniem astmy oskrzelowej?
jak czesto sprzątac, by nie wpaśc w paranoję sprzatania, czego unikac, co
stosować.....pytam o wszystko dotyczące domuw którym mieszka astmatyczne
dziecko. oczywiscie leczone.
i drugie pytanie:
dużo chorób daje objawy podobne do astmy i alergii. wiem o tym, alergolog
zapowiedział testy zimą lub wczesną wiosną . jakei badania zrobić by
wykluczyc inne choroby? i kto kieruje na nie, czy pediatra czy alergolog?

z góry dziękuję za pomoc:)
Obserwuj wątek
    • nanadomi Re: badana i sprzątanie 24.10.06, 10:24
      Ja osobiście usunełam wszelkie dywany,chodniki. Wyrzuciłam z bólem kwiaty
      doniczkowe. Pościel zmieniam co 2 tygodnie, firany piorę co 3 tygodnie,zasłony
      zlikwidowałam. Maskotki showałam. codziennie przelatuje mokrą szmatką podłoge,
      broń boże nie sprzataj na sucho. Kupiłam specjalny środek do zwalczania kurzu w
      łózkach:allergoff.Niby zmieniłam pościel u niusi na przeciw alergiczna ale i tak
      spi w naszym łóżku na pierzu.

sama musisz spojrzec okiem co masz w mieszkaniu, by nie osiadał sie kurz, aha
      książki tez do zamknięcia za szyba,by maluch nie potrzebnie ich siegał,wiadomo
      kurz sie osiada wszędzie. pierz jak najczęściej -powiedzmy raz na 3 tyg-to w
      zupełności wystarczyja na początku tez byłam przewrazliona,sprzątałam i
      sprzątałam i końca nie było widac. ateraz od dłuższego czasu co 3-4
      dni-generalnie i jest ok.

Nie dajmy się zwariować z tym sprzataniem.
      • sonpik Re: badana i sprzątanie 08.01.07, 11:20
        Allergoof jest ok. tylko trudno dostac, trzeba zamowic w aptece, ale jest wtedy
        zupelna ochrona bo aerozolem mozna spryskjac materace dywany posciel a reszte
        wyprac w dodatku do prania Allergoff.No i po roztoczach na dlugo slad zaginie.
        • pibrokmarys Re: badana i sprzątanie 08.01.07, 12:48
          Sonpik, podpisuje sie pod wszystkim co dziewczyny juz napisaly. Co do badan, to
          proponuje zrobic badanie kału pod kątem pasożytów (grzyby, robaki, lamblie), bo
          one bardzo często daja takie samy objawy jak alergia, a łatwiej to wyleczyc.
          Jesli robali nie bedzie, to niestety na 99.9% alergia :-(
          • pibrokmarys Re: badana i sprzątanie 08.01.07, 12:49
            Sorki, miało być Kubona, nie Sonpik :-)
    • lena691 Re: badana i sprzątanie 08.01.07, 16:15
      Co do lekarzy to też mam dylemat. Ponieważ zwykły pediatra może mieć błędne
      diagonzy i tym samym leki. Ja już sie przekonałam jaka jest różnica między
      naszą panią doktor a alergologiem. Pani alergolog przepisała smarkającemu i
      kaszlącemu dziecku inhalacje, a nasz peditra na drugi dzień mu antybiotyk że on
      ma zapalenie oskrzeli. Wstrzymałam się i zostałam przy zalec. alergologa. I
      było ok. I jest ok. nadal.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka