irvette 31.07.08, 19:19 Czy to prawda ze starajac sie o stały pobyt w Kanadzie nie wolno opuszczac kraju do czasu otrzymania odpowiedzi? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiedzma30 Re: Staly pobyt 01.08.08, 03:06 Jezeli starasz sie o pobyt z terenu Kanady to nie mozesz wyjechac za granice. Przy skladaniu dokumentow podpisujesz stosowne zobowiazanie. Odpowiedz Link
irvette Re: Staly pobyt 07.08.08, 15:18 Wiedzma30 dziekuje za pomoc! niestety to dla mnie przykra wiadomosc. Okres oczekiwania jest dosyc dlugi Odpowiedz Link
irvette Re: Staly pobyt 11.08.08, 16:14 Czy ktos wie jaki jest sredni czas oczekiwania na staly pobyt z terenu Kanady (spouse)? Jest tabelka z czasem oczekiwania: www.cic.gc.ca/english/information/times/canada/process-in.asp ale jest to pierwszy krok a ile wynosi drugi? Nie potrafie tego czytac Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Staly pobyt 11.08.08, 16:31 www.cic.gc.ca/english/information/times/canada/process-in.asp#sponsorship pisza ze to moze wyniesc 5-6 miesiecy na dzien dzisiejszy. A ty sie starasz z jakiej Prowincji ? Odpowiedz Link
irvette Re: Staly pobyt 11.08.08, 16:58 bede starala sie z Ontario. Pisza ze 5-6 miesiecy ale to pierwszy krok a nie wiem jak dlugo trwa drugi....moze kolejne 5-6 miesiecy... Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Staly pobyt 11.08.08, 18:08 "Drugi krok" moze trwac kilkanascie minut - ja tak mialam, a moze i miesiac. Napewno nie bedzie to 5-6 m-cy )) Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Staly pobyt 11.08.08, 18:09 Jezeli oczywiscie bedziecie miec wszystko ok z papierami... Odpowiedz Link
irvette Re: Staly pobyt 11.08.08, 19:43 Hej Wiedzma30 dziekuje za dobra wiadomosc. Mam nadzieje ze wszystko pojdzie sprawnie Odpowiedz Link
dela12 Re: Staly pobyt 18.08.08, 17:58 w moim przypadku drugi etap trwal dwa miesiace (od Approval in principal) do fizycznego otrzymania karty stalego pobytu (styczen 2008) Odpowiedz Link
irvette Re: Staly pobyt 18.08.08, 18:17 Dela12 staralas sie jako spouse? z Polski czy Kanady? Jak dlugo trwala calosc? Odpowiedz Link
sylwek07 irvette 18.08.08, 18:31 Tylko ze Ona starala sie z Prowincji Quebec a tam sie czeka troche dluzej . Odpowiedz Link
dela12 Re: Staly pobyt 19.08.08, 15:07 jako spouse, z Kanady, z prowincji Quebec co wydluza w sumie caly proces o jakies dwa miesiace. W sumie od wyslania aplikacji do otrzymania karty rowniotki rok. Z tego co pamietam dosc dlugi byl wtedy pierwszy etap (do Aproval in Principle nawet 9-12 mies), teraz to kilka miesiecy. I oczywiscie mialam wszystkie dokumenty, zaswiadczenia itp. i nie potrzebowali ekstra informacji. Odpowiedz Link
matya Re: Staly pobyt 19.08.08, 18:04 wiedzma30 napisała: > Jezeli starasz sie o pobyt z terenu Kanady to nie mozesz wyjechac za granice. > Przy skladaniu dokumentow podpisujesz stosowne zobowiazanie. Wiedzma, czy masz na mysli aplikacje SW? kilka tygodni temy wyslaismy nasze papiery do Buffalo i czekamy na jakis ruchze strony urzedu. przejrzalam wszystkie podpisywane przeze mnie dokumenty i nie znalazlam zadnej adnotacji co do nieopuszczania Kanady, chyba ze przyjdzie cos do podpisania razem z numerem sprawy. Odpowiedz Link
sylwek07 matya 19.08.08, 20:32 tutaj chodzi o staranie sie o pobyt staly z terenu Kanady dla meza- zony.... www.cic.gc.ca/english/information/faq/immigrate/sponsor/spouse-faq12.asp Odpowiedz Link