tomi_22 17.05.06, 11:17 Ale wczoraj byly niezle fajerwerki co? No i podlalo niezle trawke :))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eubulus Re: Fajerwerki 17.05.06, 11:39 A jak sie ma w mieszkaniu gole sciany i podloge to odglosy fajerwerkow odbiera sie podwojnie. Przy naszym domu trawka tak urosla, że od razu przyjechali dzisiaj ja skosic:-( Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: Fajerwerki 18.05.06, 09:57 Jako prawdziwemu mężczyźnie nie wypada ci chyba krytykowac energii... ...jądrowej? ;-P Odpowiedz Link
kdjpiaskowy Re: Fajerwerki 18.05.06, 11:07 a teraz to dopiero wam tę trawke podleje, chłopaki! nie nadążycie z koszeniem.... Odpowiedz Link
eubulus Re: Fajerwerki 18.05.06, 11:35 Rundapem sie trawke podleje i przestanie rosnac ;-)) Odpowiedz Link
tomi_22 Re: Fajerwerki 18.05.06, 11:54 Nakretka "Kreta" wymieszana z pelnym kublem wody - letniej - powinno "zalatwic sprawe", pytanie tylko, komu przeszkadza trawa? Odpowiedz Link
eubulus Re: Fajerwerki 18.05.06, 12:02 > Nakretka "Kreta" No wlasnie. Czy jest tu cos takiego jak kret? Pamietam, ze bylo cos na ten temat. Jak sie nazywa tutejszy odpowiednik kreta bo nam sie zlew zapchal i nie jest to sprawa syfonu. Odpowiedz Link
tomi_22 Re: Fajerwerki 18.05.06, 12:04 Poczekaj na Asiunie. Ona kiedys pisala, a ja testowalem. Efekt taki, ze Kreta to ja sobie z PL importuje :))) Nie ma to jak dobry Polski kret i efekt "gejzera" z rury hehehe :))) Odpowiedz Link
eubulus Re: Fajerwerki 18.05.06, 12:06 no wlasnie o tego gejzera mi chodzi najbardziej Odpowiedz Link
tomi_22 Re: Fajerwerki 18.05.06, 12:09 Jakos niedlugo kilka osob bedzie sie do Polski wybierac. Napisz, popros, ktos ci na pewno przywiezie. Tak mi sie wydaje :) Odpowiedz Link
eubulus Re: Fajerwerki 18.05.06, 12:15 Znalazlem taki tekst asiuni z marca: "Tomi, Kret to tutaj DesTop, dostepny w kazdym supermarkecie, nie musisz z Polski przywozic ten bo jest przynajmniej tak samo skuteczny:)" To mowisz Tomi że on nie dziala? :( Ja do pl tez sie wybieram na poczatku czerwca. Odpowiedz Link
tomi_22 Re: Fajerwerki 18.05.06, 12:24 dodam, ze ten co ja testowalem to bylo w plynie, a nie w granulkach. Moze stad ta roznica, bo z PL mam kreta w granulkach. Sprawdz moze, ale jak to plyn to olej i poczekaj na podroz do Polski. Odpowiedz Link
eubulus Re: Fajerwerki 18.05.06, 12:28 Ale granulki sa dobre do syfonu a tu gdzies w scianie sie zablokowalo wiec najlepszy bylby zel. Odpowiedz Link
tomi_22 Re: Fajerwerki 18.05.06, 12:30 Testowalem zel, mowie ci, zel jest do niczego. Granulki sa de best, tylko podasz ich troche wiecej :))) Pamietaj, ze te rury to mogly nigdy nie byc czyszczone i dlatego potrzebujesz czegos "ekstra". Odpowiedz Link
asiunia.lux Re: Fajerwerki 18.05.06, 13:56 Destop tez istnieje w granulkach, to dokladnie to samo co kret. A to prosze cala gama dostepna tu na wsi;) www.reckittbenckiser.fr/FR1/3-produits/destop.asp Odpowiedz Link
eubulus Re: Fajerwerki 18.05.06, 15:36 A specjalnie poszedlem do Match'u i zastanawialem sie czy nie ma DesTop w granulkach. A tu prosze, mam odpowiedz. Wlasnie testuje DesTop Express Gel. Poniewaz zator ma miejsce co najmniej 1,5m od syfonu wiec w stojacej wodzie granulki niewiele zdzialaja, podobnie plyn. W Match'u byl jeszcze Deboucher1 o wiekszym stezeniu sody kaustycznej ale tylko w plynie a wiec tylko do syfonow. Odpowiedz Link
kdjpiaskowy Re: Fajerwerki 18.05.06, 12:00 a nie lepiej ryż nasadzić - warunki jak znalazł: wody po kostki, ciepło.... a przy tym własny ryż będzie :) Odpowiedz Link
tomi_22 Re: Fajerwerki 18.05.06, 12:05 Ty to sobie lepiej Pietruszke posadz. To jest towar deficytowy w Luxie... Odpowiedz Link
kdjpiaskowy Re: Fajerwerki 18.05.06, 12:11 pietruszke i szczypiorek to ja mam na parapecie - z trawnika by mi zaraz rodacy i miejscowi pozabierali :P Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: Fajerwerki 18.05.06, 12:18 > A jaki rozmiar doniczki do tej pietruszki? ;) 85C Przynajmniej. ;-P Odpowiedz Link
tomi_22 Re: Fajerwerki 18.05.06, 12:23 No ja bymajmniej o cycki sie nie pytalem... ale widac co komu chodzi po glowie... Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: Fajerwerki 18.05.06, 12:30 Tomi, jak bym napisal, ze zalezy od dlugosci (oczywiscie pietruszki), to tez bys napisal, ze jestem meski szowinistyczny koszon. Ja nic nikomu nie imputuje. To tylko taka gra w cyferki i literki ;-P Odpowiedz Link
kdjpiaskowy Re: Fajerwerki 18.05.06, 12:27 oj ma_wi.... 75B/C jak już! :D a doniczki: 20 cm x 20 cm x 100 cm Odpowiedz Link
albano1947 Re: Fajerwerki 18.05.06, 12:59 Olaboga niewiedzialem ze moj durny post tyle rezonansu bedzie mial. Przynajmiej wiem ze nasi Rodacy nie tylko wodka ale i dobrym humorem zyja. Hehehehehehehe I tak dalej ........... Pozdrawiam Odpowiedz Link
minka22 co do doniczki 18.05.06, 13:32 e tam, ty tam natke masz, a nie pietruszke. Chodzi o korzen ;))) Do wszystkich erotomanow: korzen ma rowniez znaczenie falliczne :) Co do cyckow sie nie wypowiadam. Jakie sa kazdy widzi :) Odpowiedz Link
kdjpiaskowy Re: co do doniczki 18.05.06, 13:43 minka, mnie korzeń nie jest zbyt potrzebny (bez skojarzeń, chłopaki!!!!) a natka owszem jak najbardziej...., bo ta tutejsza jakaś bezsmakowa jest.... Odpowiedz Link
kdjpiaskowy Re: co do doniczki 18.05.06, 14:01 eee ten mój to się nie nadaje.., ale mogę ci z Polandii przywieźć, chcesz? taki prosto z działeczki Odpowiedz Link
tomi_22 Re: co do doniczki 18.05.06, 14:11 Dzieki, wlasnie zaimportowalismy w odpowiedniej ilosci :) Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: co do doniczki 18.05.06, 15:21 > minka, mnie korzeń nie jest zbyt potrzebny (bez skojarzeń, chłopaki!!!!) Kurka wodna, tylko co sie na 3 godzinki od forum odessalem, a tu sie taki fajny dwuznaczny temacik wylagl ;-) Korzen pietruszki uwznioslony niemal do roli korzenia mandragory... ;-P Jednym slowem Odpowiedz Link
eubulus Re: co do doniczki 18.05.06, 15:47 > Korzen pietruszki uwznioslony niemal do roli korzenia mandragory... ;-P "Mandragory" wg. przekl. ks. Wujka - to "pokrzyki"" Odpowiedz Link
albano1947 Re: co do doniczki 18.05.06, 17:51 Jak wiecie mamy mnostwo korzeni na swiecie jedne sa smakowite i uzywaje te kobiety co nie sa w ciemienie bite U nas rosna jak rosna, szybko i sprawnie i nawet brdzo ladnie Czy korzenie czy pietruszki do tego potrzeba nam naszej polskiej wruzki Ona nam juz przyszlosc poda bo to jest pietruszkowa ODA Nieraz import jest szkodliwy no wiecie na nasz rynek, niemozliwy te korzenie i pietruszki sa i u nas mowia wrozki!!!!! hehehehehehehe Pozdrowka Odpowiedz Link
minka22 Re: co do korzenia 18.05.06, 14:18 cos mi sie pomylilo :( (zrobcie cos z tym) Tomi sie nie zna na technice hodowania pietruszki, ale docenia jej walory. Jesli pietruszka nie z haldy kolo Katowic to przy okazji, chetnie. Odpowiedz Link