Gość: Johny IP: *.phil.east.verizon.net 17.08.05, 05:20 Hej, Ile czekaliscie na wize po rozmowie z konsulem? Teraz wysylaja paszport DHLem - ile to trwa? Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dwunastnica Re: Wiza w Warszawie - jak dlugo? 24.08.05, 11:10 Ja dostałem paszport z wizą następnego dnia (przez DHL). Dostałem wizę B1/B2 jeżeli to ma jakieś znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub.kb DHL jest do ... zero profesjonalizmu 01.09.05, 21:10 Witam, Co myślicie o jakości usług DHL, który przesyła dokumenty z jednej dzielnicy do drugiej tego samego miasta (Warszawa - nie Nowy Jork) w ciągu 72 godzin!!!!!, przesyłką kurierską miejską, a być powinna jeszcze tego samego dnia u odbiorcy!!!!! i jeszcze każe sobie zapłacić za tę usługę PEŁNĄ OPŁATĘ!!!!??? Czy z każdym kurierem tak jest? A co najlepsze w przesyłce jest paszport - najchętniej bym nie odbierał przesyłki, jednak z uwagi na jej zawartość muszę to zrobić, a tym samym też zapłacić za FUSZERKĘ!!! Mogę poruszyć kwestię u nadawcy (Ambasada) jednak jest to trochę delikatna sprawa... nie odbiorę przesyłki - zapłaci ambasada i mogą anulować mi wizę... Jak wyegzekwować zwrot pieniędzy za nienależycie wykonaną usługę przez DHL? To już Poczta Polska jest szybsza i za 3,50 zł a nie 30 zł. Pozdrawiam wszystkich listonoszy i dziękuje z góry za porady! Nie polecam DHL - i nie chodzi w tym wszystkim o kasę - tylko o to, że mógłbym nie wylecieć do Stanów, gdybym miał bilet zabukowany na np. dziś (termin im minął wczoraj - a będą u mnie dopiero jutro...). Potraktowanie oraz olanie sprawy (bo inaczej się tego nie nazwie) przez ludzi tam pracujących przy składaniu reklamacji telefonicznej również nie najlepiej świadczy o jakości i profesjonalizmie firmy kurierskiej... Skoro mają problem z dostarczeniem przesyłki parę ulic dalej to nie wyobrażam sobie jak powierzyć im towar, który ma zostać dostarczony na drugi koniec Europy... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś