Dodaj do ulubionych

co myslicie o tym high chair??

13.11.06, 06:07
www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2267008&cp=2255981.2256180.2256184&view=all&parentPage=family
Obserwuj wątek
    • marta2777 Re: co myslicie o tym high chair?? 13.11.06, 09:27
      a zwrocilas uwage na opinie? Raczej to krzeselko nie nalezy do za bardzo
      udanych z tego co wyczytalam na dole.

Podobne ma Fisher PRice za taka sama cene. Osobiscie polecam bo ja mam taki.
      Jest swietny, ma zabawki, reguluje sie wysokosc i oparcie, mozna dosunac do
      stolu jako zwykle krzeslo, latwo sie czysci (wysciolka ceratowa i mozna prac w
      pralce). Poza tym ma 5 point restraint , a ten z Twojego linku ma tylko 3 piont
      harness. A oto link do fisher price
      tinyurl.com/y3k7qn
      acha, i ktos jeszcze zwrocil uwage kiedys na forum, ze dobrze jest jak
      krzeselko ma ta sztywna plastikowa przegrodke miedzy nogami, bo wowczas dziecko
      wygodniej siedzi i nie zsuwa sie. To Twoje krzeselko tego nie ma.
      • marta2777 Re: co myslicie o tym high chair?? 13.11.06, 09:33
        a to kolejna wersja tego samego krzeselka fisher price
        tinyurl.com/yy966p
        teraz chyba bym zdecydowala sie na ta wersje :-) ale takich wowczas nie bylo.
        • olensia Re: co myslicie o tym high chair?? 13.11.06, 14:30
          ja mam takie krzeselko podane przez Ciebie w linku, ale starszy model. Moja
          tesciowa kupila do siebie to evenflo ktore jest podane przez Ciebie i musze
          przyznac ze zawsze wydaje mi sie ze zaraz sie rozleci :( Ja w domu mam wersje o
          wiele starsza (dostalam od znajomej nowiutkie) ale w srodku jest szersze ma
          przegrode miedzy nogami no i wykonane jest zmocniejszego materialu nie wygina
          sie sie pod ciezarwm dziecka.
          • claudia207 Re: co myslicie o tym high chair?? 13.11.06, 19:41
            Wolalabym bardziej wytrzymale drewniane takie jak to ale z poduszeczka i
            plastikowym siedzeniem dla mniejszego dziecka (widzialam w innych sklepach, ale
            Toys'r Us chyba tego nie ma):
            www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2267294&cp=2255981.2256180.2256184&pg=2&parentPage=family
            Albo przynajmniej takie:
            www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2267161&cp=2255981.2256180.2256184&pg=2&parentPage=family
            • bea_mama Re: co myslicie o tym high chair?? 13.11.06, 22:53
              Tylko ze to drewniane krzeselko jest od 18 miesiaca. Pasow chyba tez nie ma
              (nie doczytalam dokladnie), wiec nie wiem czy to takie dobre dla maluszka.
              • aniutek Re: co myslicie o tym high chair?? 14.11.06, 01:08
                polecam high chair z Ikea- mnie sluzylo wylko i wylacznie do karmienia i w sumie do tego tylko ma
                sluzyc :)
                cale jest z plastiku, lekkie, latwo sie sklada, ma przegrodke miedzy nogami, opdczepiany stolik- wiec
                mozna w razie potrzeby przysunac do stolu aby dziecko siedzialao razem z rodzina a co najwazniejsze
                mozna je cale umyc! po prostu wsadzic do wanny- a pamietajcie, ze male dziecko jak je to same nadaje
                sie do kapieli a kuchnia cala do mycia- to jest wazna sprawa aby mona je bylo porzadnie wymyc.
                jest doskonale na wakacjach bo sie sklada z siedziska, tacki i nog - kazda odzielnie, jest stabilne no i
                kosztuje $15 - to chyba najlepiej wydane $15 na Zuzke :)
                a nastepne krzeslo to stokke wlasnie jak dzieciak skonczy 18 mies - bedzie mial na dlugie lata.
                • edytkus Re: co myslicie o tym high chair?? 14.11.06, 02:56
                  Ja mialam PegPerego, moja opinia o nim: @#$%^&, teraz kupilabym jak Aniutek - plastikowe krzeselko
                  z Ikei (zdaje sie ma nazwe Antilope, na edziecku tez dziewczyny je chwalily). Drewniane foteliki kojarza
                  mi sie z poklejonymi brudasami w "restauracjach" - na pewno gorzej jest doszorowac drewniane niz
                  plastikowe, mysle ze wierzchnia warstwa moze sie pozdzierac a jesli tak to i o skaleczenie dziecka
                  latwiej, a i zabic nim kogos prosciej ;)
                  • bea_mama booster seat 14.11.06, 03:20
                    A co myslicie o booster seat?
                    tinyurl.com/y3trf5
                    Male, nie zajmuje wiele miejsca, cale mozna wrzucic pod prysznic, swietne do
                    zabrania na piknik, w podroz itp.
                    Sama czegos takiego dla Zuzy nie mialam, ale teraz wydaje mi sie swietnym
                    rozwiazaniem.
                  • aniutek Re: co myslicie o tym high chair?? 14.11.06, 04:20
                    Edyta- Alexandra jeszcze chce w nim siedziec????
                    zazula przestala juz chmm z rok temu, w pewnym momencie robila straszny protest kiedy
                    probowalismy ja do krzesla wsadzic, teraz obiadujemy przy niskim okraglym stole w living room
                    ( zrobilismy przymusowe przemeblowanie i stol stal sie moim biurkiem) i Zazula z wielka checia
                    zasiada na malym krzeselku ja siedze po turecku na podlodze jako i reszta rodziny, teraz przyjezdza
                    moja Mama i wlasnie sie zastanawiam jak bedzie jadla.....chyba oddam jej moj stol - biurko.
                    generalnie zauwazylam, ze zuzia chetniej je w kupie, razem ze wszystkimi i tak staram sie w miare
                    mozliwosci nas karmic, w weekendy sniadania i obiady, a w ciagu tygodnia obiado- kolacje a czasem
                    oba posilki oddzielnie.
                    Zuzia od wrzesnia chodzi do przedszkola - dla mnie o blogoslawienstwo !!! raz, ze moge spokojnie
                    chodzic do szkoly, tam je wszystko i z niejadka stala sie dziewczynka co bez sniadania nie wyjdzie z
                    domu, spiewa piosenki wlasciwie caly czas ( ja glucha jestem jak pien i nawet jej nie probowalam uczyc)
                    wierszyki, bawi sie lalkami, myje zeby (!!!!) i rece zakalda sliniak ( wlasciwie nigdy mi sie to nie
                    udalo) !!!!- naprawde nie wiem jakie metody ma pani przedszkolanka ale widze, ze sa skuteczne.
                    Przedszkole jest super pod kazdym wzgeldem!!! okazuje sie byc swietnym rozwiazaniem na wiele
                    problemow z dzieckiem, martwilam sie jej brakiem ochoty do jedzenia - minelo, gada swietnie po
                    polsku i coraz wiecej po angielsku, wyraznie od kad jest z dziecmi szybciej sie rozwija i bardzo
                    stymulujaco dziala na nia to otoczenie.
                    Pisze to dla Was wszystkich stojacych przed problemem day care, babysitter, praca czy dziecko
                    jasne,ze nie zawsze jest tak rozowo ( u nas katary) ale i takie bardzo pozytywne efekty przedszkola
                    bywaja. Nie jestem jakas wyrodna matka, bawie sie z zula, chodze na playgroundy, spacery, wymyslam
                    rozne atrakcje ale widac dla niej towarzystwo dzieci jest nie do zastapienia, takie ma usposobienie ( jak
                    ja :)
                    pozdrawiam i dzieki za wysluchanie :)
                    anka
                    • edytkus Re: co myslicie o tym high chair?? 14.11.06, 05:07
                      aniutek napisała:

> Edyta- Alexandra jeszcze chce w nim siedziec????

no cos Ty, od wiekow plesnieje gdzies w piwnicy ;)

> Przedszkole jest super pod kazdym wzgeldem!!! okazuje sie byc swietnym rozwiaza
                      > niem na wiele problemow z dzieckiem

zdecydowanie sie zgadzam
                • claudia207 Re: co myslicie o tym high chair?? 14.11.06, 04:09
                  Bez obrazy, ale to jest brzydkie.
                  www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15567&catalogId=10103&storeId=12&productId=53018&langId=-1&categoryId=15667&chosenPartNumber=30069724
                  • edytkus nie wszystko zloto co sie swieci 14.11.06, 05:21
                    claudia207 napisała:

> Bez obrazy, ale to jest brzydkie.

ano jest, widzialam kiedys podobne wystawione na ulice do zabrania i wiedzac jakie piekne Prima Papa
                    czeka na Alexandre myslalam z zalem jaki ten ktos biedny musi byc ;) Ech co przeszlam z PP to
                    przeszlam, nie zawsze byla mozliwosc zeby od razu po jedzeniu je przetrzec (przewaznie najpierw
                    dziecko trzeba myc, przewijac i przebierac) - a niemowle potrafi upackach je nawet od tylu i od spodu
                    (jak? do dzis nie wiem!), papki wchodza we wszystkie mozliwe zakamarki: klamry zapiec, srubki,
                    dziurki, zagiecia, pod tapicerke, zlacza plastikowych czesci etc., i tam zasychaja, duzego krzeselka nie
                    da sie rozlozyc w wannie i tam porzadnie szczotka wyszorowac wiec pozostaje dlubanie wykalaczka (!) i
                    q-tips, rozkrecanie srubek (wiekszosci elementow nie da sie rozebrac i chociaz widzisz ze jest kurz i
                    okruchy nie mozesz sie do nich dostac). Pomysl teraz ze dziecko je w krzeselku conajmniej trzy razy
                    dziennie i za kazdym razem chwytaj za srubokret zeby zdjac pasy (bez uduniecia pasow nie da sie
                    zdjac tapicerki, a bez zdjecia tapicerki nie wyprzatniesz dobrze nawet Cheerios (oczywiscie zalezy od
                    krzeselka)! Ja mialam caly czas wizje ze jesli nie sprzatne to zalegna sie robale, brr.
              • claudia207 Re: co myslicie o tym high chair?? 14.11.06, 04:04
                Jesli jest uzywane z plastikowym fotelikiem, to moze byc uzywane od 6 miesiaca.
                Pasy tez sa.
                www.stokkeusa.com/tripptrapp3.htm
                • edytkus Re: co myslicie o tym high chair?? 14.11.06, 04:06
                  nie musisz za to przypadkiem doplacic?
                  • claudia207 Re: co myslicie o tym high chair?? 14.11.06, 04:10
                    Tak, ok $30-40.
                    • aniutek Re: co myslicie o tym high chair?? 14.11.06, 04:25
                      heheheh Claudia :)
                      no piekne nie jest ale funkcjonalne, lekkie, i wywalasz jak juz niepotrzebne bez zalu a nie przekaldasz
                      po szafach miesiacami ;)
                      Stokke jest piekne - zgadzam sie w 100% - inne IMO sa okropne ( kolka, tysiace funkcji z ktorych jenda
                      znasz i uzywasz, kolory jak z kalejdoskopu, falbanki, kratki misie....) wole to ikeowskie plain and
                      simple.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka