gosiaelusz 13.11.06, 06:07 www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2267008&cp=2255981.2256180.2256184&view=all&parentPage=family Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta2777 Re: co myslicie o tym high chair?? 13.11.06, 09:27 a zwrocilas uwage na opinie? Raczej to krzeselko nie nalezy do za bardzo udanych z tego co wyczytalam na dole. Podobne ma Fisher PRice za taka sama cene. Osobiscie polecam bo ja mam taki. Jest swietny, ma zabawki, reguluje sie wysokosc i oparcie, mozna dosunac do stolu jako zwykle krzeslo, latwo sie czysci (wysciolka ceratowa i mozna prac w pralce). Poza tym ma 5 point restraint , a ten z Twojego linku ma tylko 3 piont harness. A oto link do fisher price tinyurl.com/y3k7qn acha, i ktos jeszcze zwrocil uwage kiedys na forum, ze dobrze jest jak krzeselko ma ta sztywna plastikowa przegrodke miedzy nogami, bo wowczas dziecko wygodniej siedzi i nie zsuwa sie. To Twoje krzeselko tego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2777 Re: co myslicie o tym high chair?? 13.11.06, 09:33 a to kolejna wersja tego samego krzeselka fisher price tinyurl.com/yy966p teraz chyba bym zdecydowala sie na ta wersje :-) ale takich wowczas nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
olensia Re: co myslicie o tym high chair?? 13.11.06, 14:30 ja mam takie krzeselko podane przez Ciebie w linku, ale starszy model. Moja tesciowa kupila do siebie to evenflo ktore jest podane przez Ciebie i musze przyznac ze zawsze wydaje mi sie ze zaraz sie rozleci :( Ja w domu mam wersje o wiele starsza (dostalam od znajomej nowiutkie) ale w srodku jest szersze ma przegrode miedzy nogami no i wykonane jest zmocniejszego materialu nie wygina sie sie pod ciezarwm dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
claudia207 Re: co myslicie o tym high chair?? 13.11.06, 19:41 Wolalabym bardziej wytrzymale drewniane takie jak to ale z poduszeczka i plastikowym siedzeniem dla mniejszego dziecka (widzialam w innych sklepach, ale Toys'r Us chyba tego nie ma): www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2267294&cp=2255981.2256180.2256184&pg=2&parentPage=family Albo przynajmniej takie: www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2267161&cp=2255981.2256180.2256184&pg=2&parentPage=family Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama Re: co myslicie o tym high chair?? 13.11.06, 22:53 Tylko ze to drewniane krzeselko jest od 18 miesiaca. Pasow chyba tez nie ma (nie doczytalam dokladnie), wiec nie wiem czy to takie dobre dla maluszka. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: co myslicie o tym high chair?? 14.11.06, 01:08 polecam high chair z Ikea- mnie sluzylo wylko i wylacznie do karmienia i w sumie do tego tylko ma sluzyc :) cale jest z plastiku, lekkie, latwo sie sklada, ma przegrodke miedzy nogami, opdczepiany stolik- wiec mozna w razie potrzeby przysunac do stolu aby dziecko siedzialao razem z rodzina a co najwazniejsze mozna je cale umyc! po prostu wsadzic do wanny- a pamietajcie, ze male dziecko jak je to same nadaje sie do kapieli a kuchnia cala do mycia- to jest wazna sprawa aby mona je bylo porzadnie wymyc. jest doskonale na wakacjach bo sie sklada z siedziska, tacki i nog - kazda odzielnie, jest stabilne no i kosztuje $15 - to chyba najlepiej wydane $15 na Zuzke :) a nastepne krzeslo to stokke wlasnie jak dzieciak skonczy 18 mies - bedzie mial na dlugie lata. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: co myslicie o tym high chair?? 14.11.06, 02:56 Ja mialam PegPerego, moja opinia o nim: @#$%^&, teraz kupilabym jak Aniutek - plastikowe krzeselko z Ikei (zdaje sie ma nazwe Antilope, na edziecku tez dziewczyny je chwalily). Drewniane foteliki kojarza mi sie z poklejonymi brudasami w "restauracjach" - na pewno gorzej jest doszorowac drewniane niz plastikowe, mysle ze wierzchnia warstwa moze sie pozdzierac a jesli tak to i o skaleczenie dziecka latwiej, a i zabic nim kogos prosciej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama booster seat 14.11.06, 03:20 A co myslicie o booster seat? tinyurl.com/y3trf5 Male, nie zajmuje wiele miejsca, cale mozna wrzucic pod prysznic, swietne do zabrania na piknik, w podroz itp. Sama czegos takiego dla Zuzy nie mialam, ale teraz wydaje mi sie swietnym rozwiazaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: co myslicie o tym high chair?? 14.11.06, 04:20 Edyta- Alexandra jeszcze chce w nim siedziec???? zazula przestala juz chmm z rok temu, w pewnym momencie robila straszny protest kiedy probowalismy ja do krzesla wsadzic, teraz obiadujemy przy niskim okraglym stole w living room ( zrobilismy przymusowe przemeblowanie i stol stal sie moim biurkiem) i Zazula z wielka checia zasiada na malym krzeselku ja siedze po turecku na podlodze jako i reszta rodziny, teraz przyjezdza moja Mama i wlasnie sie zastanawiam jak bedzie jadla.....chyba oddam jej moj stol - biurko. generalnie zauwazylam, ze zuzia chetniej je w kupie, razem ze wszystkimi i tak staram sie w miare mozliwosci nas karmic, w weekendy sniadania i obiady, a w ciagu tygodnia obiado- kolacje a czasem oba posilki oddzielnie. Zuzia od wrzesnia chodzi do przedszkola - dla mnie o blogoslawienstwo !!! raz, ze moge spokojnie chodzic do szkoly, tam je wszystko i z niejadka stala sie dziewczynka co bez sniadania nie wyjdzie z domu, spiewa piosenki wlasciwie caly czas ( ja glucha jestem jak pien i nawet jej nie probowalam uczyc) wierszyki, bawi sie lalkami, myje zeby (!!!!) i rece zakalda sliniak ( wlasciwie nigdy mi sie to nie udalo) !!!!- naprawde nie wiem jakie metody ma pani przedszkolanka ale widze, ze sa skuteczne. Przedszkole jest super pod kazdym wzgeldem!!! okazuje sie byc swietnym rozwiazaniem na wiele problemow z dzieckiem, martwilam sie jej brakiem ochoty do jedzenia - minelo, gada swietnie po polsku i coraz wiecej po angielsku, wyraznie od kad jest z dziecmi szybciej sie rozwija i bardzo stymulujaco dziala na nia to otoczenie. Pisze to dla Was wszystkich stojacych przed problemem day care, babysitter, praca czy dziecko jasne,ze nie zawsze jest tak rozowo ( u nas katary) ale i takie bardzo pozytywne efekty przedszkola bywaja. Nie jestem jakas wyrodna matka, bawie sie z zula, chodze na playgroundy, spacery, wymyslam rozne atrakcje ale widac dla niej towarzystwo dzieci jest nie do zastapienia, takie ma usposobienie ( jak ja :) pozdrawiam i dzieki za wysluchanie :) anka Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: co myslicie o tym high chair?? 14.11.06, 05:07 aniutek napisała: > Edyta- Alexandra jeszcze chce w nim siedziec???? no cos Ty, od wiekow plesnieje gdzies w piwnicy ;) > Przedszkole jest super pod kazdym wzgeldem!!! okazuje sie byc swietnym rozwiaza > niem na wiele problemow z dzieckiem zdecydowanie sie zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
claudia207 Re: co myslicie o tym high chair?? 14.11.06, 04:09 Bez obrazy, ale to jest brzydkie. www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15567&catalogId=10103&storeId=12&productId=53018&langId=-1&categoryId=15667&chosenPartNumber=30069724 Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus nie wszystko zloto co sie swieci 14.11.06, 05:21 claudia207 napisała: > Bez obrazy, ale to jest brzydkie. ano jest, widzialam kiedys podobne wystawione na ulice do zabrania i wiedzac jakie piekne Prima Papa czeka na Alexandre myslalam z zalem jaki ten ktos biedny musi byc ;) Ech co przeszlam z PP to przeszlam, nie zawsze byla mozliwosc zeby od razu po jedzeniu je przetrzec (przewaznie najpierw dziecko trzeba myc, przewijac i przebierac) - a niemowle potrafi upackach je nawet od tylu i od spodu (jak? do dzis nie wiem!), papki wchodza we wszystkie mozliwe zakamarki: klamry zapiec, srubki, dziurki, zagiecia, pod tapicerke, zlacza plastikowych czesci etc., i tam zasychaja, duzego krzeselka nie da sie rozlozyc w wannie i tam porzadnie szczotka wyszorowac wiec pozostaje dlubanie wykalaczka (!) i q-tips, rozkrecanie srubek (wiekszosci elementow nie da sie rozebrac i chociaz widzisz ze jest kurz i okruchy nie mozesz sie do nich dostac). Pomysl teraz ze dziecko je w krzeselku conajmniej trzy razy dziennie i za kazdym razem chwytaj za srubokret zeby zdjac pasy (bez uduniecia pasow nie da sie zdjac tapicerki, a bez zdjecia tapicerki nie wyprzatniesz dobrze nawet Cheerios (oczywiscie zalezy od krzeselka)! Ja mialam caly czas wizje ze jesli nie sprzatne to zalegna sie robale, brr. Odpowiedz Link Zgłoś
claudia207 Re: co myslicie o tym high chair?? 14.11.06, 04:04 Jesli jest uzywane z plastikowym fotelikiem, to moze byc uzywane od 6 miesiaca. Pasy tez sa. www.stokkeusa.com/tripptrapp3.htm Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: co myslicie o tym high chair?? 14.11.06, 04:06 nie musisz za to przypadkiem doplacic? Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: co myslicie o tym high chair?? 14.11.06, 04:25 heheheh Claudia :) no piekne nie jest ale funkcjonalne, lekkie, i wywalasz jak juz niepotrzebne bez zalu a nie przekaldasz po szafach miesiacami ;) Stokke jest piekne - zgadzam sie w 100% - inne IMO sa okropne ( kolka, tysiace funkcji z ktorych jenda znasz i uzywasz, kolory jak z kalejdoskopu, falbanki, kratki misie....) wole to ikeowskie plain and simple. Odpowiedz Link Zgłoś