Dodaj do ulubionych

Prosze o pomoc AGADIR

11.08.13, 10:00
Witam. W pierwszych tygodniach pażdziernika wybieramy sie do Maroka(Agadir).Prosze o informacje:
-jaka temperatura wieczorami o tej porze,jaka odzież odpowiednia?
-czy w Agadirze lub okolicy znajduje sie zoo lub coś w rodzaju wesołego miasteczka?
-jaka jest cena olejku arganowego
Będe wdzieczna za pomoc
Obserwuj wątek
    • doris4227 Re: Prosze o pomoc AGADIR 14.08.13, 22:19
      witam na wieczór napewno cos z długim rekawem ,bo wieje od oceanu,mysle ze nawet jakas wiatrówka i długie spodnie sie przydadzą(ja byłam w lipcu i jiedys wieczorem chodziłam w ramonesce bo było chłodno.mini zoo jest zaraz obok hotelu Beach Albatros(lamy,kangur,kaies koziołki,ale bez szału i podkreślam mini)ale spacerek tam fajny.Olej arganowy-23 euro za 500 mililitrów,My zamowiłysmy u rezydentki z Exim Tours ,ma tam jakichs znajomych którzy maja rodzinną manufakturę i jest oryginalny.Na bazarach jest tego mnóstwo,ale mozna sie naciac i zamiast kosmetycznego kupić spożywczy.Z tego co wiem nikt po jakos drastycznie nizszej cenie nie kupił(to z rozmów przy basenie,nie żadna reklama biura itd...!)Jeżeli coś chcesz wiedzieć a jestem w stanie pomóc pisz na e-meila.doris555@onet.pl.Pozdrawiam!i zazdroszczę....dla nas to były super wakacje!!!!!
      • deoand Re: Prosze o pomoc AGADIR 18.08.13, 10:09
        Tu masz link
        gdziewyjechac.pl/4818/maroko-w-pazdzierniku-jaka-pogoda-i-temperatury-warto-wtedy-jechac.html
        Ja byłem bliżej końca września i tak jak pisze koleżanka wieczorem jakaś bluza się przydała , tym bardziej ze przez 1,5 dnia padało więc siłą rzeczy upału nie było . Potem szczęśliwie słonko wychodziło tak po śniadaniu i było ok .
        Uwaga oprócz olejku arganowego i kapci z takim zakręcanym szpicem ludzie kupują rzeczy skórzane - płaszcze , kurtki -tzn kupowali parę lat temu ale nie wiem czy to teraz modne ?
      • nchyb Re: Prosze o pomoc AGADIR 20.08.13, 11:03
        > est oryginalny.Na bazarach jest tego mnóstwo,ale mozna sie naciac i zamiast kos
        > metycznego kupić spożywczy.

naciąć? a skąd założenie, ze ktoś koniecznie chce kupić tylko kosmetyczny?
        ja specjalnie szukałam kulinarnego...
        płaciłam 120 dirhamów za ćwiartkę czyli ok. 12 euro, czyli właśnie za mniej więcej 24-25 euro za pół litra...

dużo jest w Essauirze, w okolicy mnóstwo tych właśnie manufakturek i spółdzielni - wytwórni oleju...
        • doris4227 Re: Prosze o pomoc AGADIR 20.08.13, 11:45
          W zasadzie niech ktoś sobie kupuje nawet silnkikowy...bez nacinania...Wiadomo że jak dany kraj z czegoś słynie to wszędzie jest tego co niemiara...jak oscypków w Zakopanem.
          • nchyb Re: Prosze o pomoc AGADIR 20.08.13, 13:54
            Maroko słynie z oleju arganowego - oleju o różnym przeznaczeniu, chociaz niekoniecznie do silników :)
    • przewodnikabdul Re: Prosze o pomoc AGADIR 07.09.13, 21:18
      witam
      Pogoda w Agadirze bardzo szybko się zmienia dzień jest dosyć gorący ,a wieczorem przyda się sweter i dżinsy Mieszkam w Agadirze i spotykam sie z rożnymi produktami pochodzenia arganowego ale jak wszędzie trudno dostać oryginalny olej arganowy , możesz zajrzeć do allegro pod nick :lidiaa11, są tam fine kosmetyki z Maroka .W centrum Agadiru jest male Zoo i plac zabaw
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka