Dodaj do ulubionych

perfumy w Usa

IP: *.esus.pl 17.07.07, 09:49
Jakie są ceny w stanach?jakie na duty free?
Obserwuj wątek
    • Gość: Syrena Re: perfumy w Usa IP: *.chello.pl 17.07.07, 10:37
      W Stanach są nieprzyzwoicie niskie ceny perfum. Ja np. w dobrym domu towarowym
      Macys za 200 ml CK One Calvina Kleina zapłaciłam 59 $ (w Polsce w Sephorze
      takie same kosztują 370 PLN).
      Pozdrawiam
      Syrena
      • Gość: Maly Re: perfumy w Usa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 11:09
        ceny w sklepach w usa sa podobne do cen na duty free ale na lotniskach w
        usa!!! sa poprostu zajebiste inny przyklad niz ten w watku powyzej: Jenifer
        lopez Glowe u nas 210 pln tam 20$ za 75 ml
        • Gość: arnie Re: perfumy w Usa IP: *.esus.pl 17.07.07, 11:40
          No własnie trafiłem na jakąs w necie i zobaczyłem np,że mój ukochany truth
          calvina kleina i egosit platinum channel kosztują 3 razy taniej:)
          Super!!!!Wiec wykańczam to co mam i jazda.
          • voyager747 Re: perfumy w Usa 17.07.07, 12:26
            Ja kupowałem Ck Truth(edt) na lotnisku w Los Angeles 100 ml za 40 usd. Ceny są w
            USA są niskie ale np.Sephora jest droższa niż na lotnisku w USA, ok.10 usd, tam
            chyba CK Truth kosztował 49 usd.
    • waldek.usa Zazwyczaj trzy razy tansze niz w Polsce, 17.07.07, 21:08
      sa miejsca gdzie mozna znalezc unikatowe zapachy. Trzeba tylko zasiegnac info w
      visitors' centers badz na necie:

tinyurl.com/3c27dl
      • voyager747 Re: Zazwyczaj trzy razy tansze niz w Polsce, 17.07.07, 21:35
        Przy obecnym niskim kursie dolara, to dobry czas na zakupy.Sprawdzałem dziś cenę
        tej wody toaletowej CK Truth w sklepie, w Warszawie- 100 ml-325 pln a w USA 40
        usd, to niezła cena:)
        • Gość: gosc Re: Myjcie sie dziewczyny... IP: *.235.153.106.Dial1.Orlando1.Level3.net 18.07.07, 05:09
          zmieniajcie mezczyzni gacie....to prawda dziewuchy sie pryskaja kosztownymi
          pachnidlami ale kapia sie ciagle raz w tygodniu...z chlopami jest o wiele
          gorzej...a poza tym "AC" w kraju nie uswiadczysz co w efekcie dodaje wszystkim
          swoistego smrodku
        • Gość: waldek.usa Re: Zazwyczaj trzy razy tansze niz w Polsce, IP: *.MIT.EDU 18.07.07, 23:20
          Raczysz zartowac. Owe ceny w USA nie zaleza od kursu dolara w USA.
          Natomiast ceny w Polsce owszem, juz nie wspominajac o bezczelnym zdzieraniu
          forsy z amatorow podobnych luksusow. Innym wystarczy (bo musi) mydlo i pollena,
          czy co tam teraz istnieje.
        • voyager747 Re: Zazwyczaj trzy razy tansze niz w Polsce, 19.07.07, 00:47
          Ale jeśli się kupuje dolara za 2.7 a coś tam kosztuje np. 40 usd, to chyba
          znaczy,że jest taniej niż przy kursie dolara np. 3.3 , nie?
          • voyager747 Re: Zazwyczaj trzy razy tansze niz w Polsce, 19.07.07, 01:03
            To jest punkt widzenia założyciela tego wątku, czyli kogoś kto jedzie z Polski
            do USA i tam coś kupuje, wtedy kurs dolara ma wpływ na ostateczną cenę. O tym
            właśnie pisałem wyżej. Ceny perfum w Polsce są chyba najwyższe na świecie,
            nigdzie nie widziałem droższych.Nie wiem skąd to się bierze, ale wszędzie można
            kupić taniej.:(
            • Gość: gosc Re:Ludzie -MYJCIE SIE IP: *.235.253.224.Dial1.Orlando1.Level3.net 19.07.07, 01:37
              jeszcze raz napisze -MYJCIE SIE regularnie, dokladnie i codziennie bo Polacy
              (calkiem serio) ciagle jeszcze podsmiarduja...brak higieny osobistej, brak
              chlodzenia (A-C) a takze nawyk kulturowy (!) no i zbyt cieple lato (nie tylko w
              Polsce) zapraszaja do czestszej mydlanej kapieli, perfumy zostawcie "na
              potem"...bedac w Polsce zazenowany bylem smrodami spod pach rodakow...nawet
              bylo kiedys satyryczne porzekadlo "ponad wszystkie twe zapachy lubie zapach
              twojej pachy" i tak to trwa od dziesiecioleci....
              • voyager747 Re:Ludzie -MYJCIE SIE 19.07.07, 10:22
                Człowieku daj spokój ze swoimi radami, to właśnie dzięki takim jak Ty
                mieszkającym w USA mówią o Polakach,że śmierdzą, więc zastosuj swoje propozycje
                do siebie. Nie masz nic mądrego do powiedzenia, to zamilcz. Jeśli chcesz
                wiedzieć, to ja mam klimę w pracy, w samochodzie i w domu. Klima kosztuje teraz
                w Polsce 2000-3000 pln i nie jest żadnym luksusem. Więc myj się tam na emigracji
                i zostaw swoje rady dla siebie.
                • Gość: gosc [...] IP: *.235.153.223.Dial1.Orlando1.Level3.net 19.07.07, 10:29
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • voyager747 Re:Ludzie -MYJCIE SIE 19.07.07, 13:59
                    Zostałeś za pierwszym razem kulturalnie zignorowany, ale widzę,że nie pojmujesz
                    tego. Myj się sam, bo trochę azbestem od Ciebie wali.Nie chcę z Tobą gadać, jak
                    chcesz to załóż sobie swój wątek,a ja nie będę tam wchodził.Współczuję Ci mądrości.
                  • Gość: Polak z Polski Re:Ludzie -MYJCIE SIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 17:52
                    tak, to raper Eminem mówi,że Polacy w Ameryce śmierdzą, więc myj się sam baranie
                    z USA.
          • waldek.usa Widze, ze nie widzisz oczywistej rzeczy: 19.07.07, 22:06
            voyager747 napisał:

> Ale jeśli się kupuje dolara za 2.7 a coś tam kosztuje np. 40 usd, to chyba
            > znaczy,że jest taniej niż przy kursie dolara np. 3.3 , nie?

► ceny w US nie sa dyktowane kursem dolara na swiecie.

Przyklad:

zalozmy, ze flakon ck kosztowal w zeszlym roku $25, zas $1 = Pln 3.50.
            Dzis flakon ck w dalszym ciagu kosztuje $25, zas $1 = Pln 2.70.

Mam nadzieje, ze przyjmiesz do wiadomosci, ze ceny w USA nie sa dyktowane przez
            ceny dolara w Polsce. Nie sa i juz.
            To, ze srodki masowego dokazu w Polsce usiluja wmowic Polakom zaleznosc cen w
            USA od kursu dolara w Polsce jest rozpaczliwie idiotyczne.

Nawet gdyby w wyniku eksportu bezrobocia i wypuszczaniu bezwartosciowych
            obligacji w Polsce $1 = 5 groszy, to ck w US bedzie kosztowal $25.
            • voyager747 wszyscy o tym wiedzą, to oczywiste!!! 19.07.07, 22:29
              A czy ja gdzieś tak napisałem? Wiem o tym,że ceny w USA nie zależą od kursu
              dolara i każdy chyba o tym wie. Napisałem tylko,że teraz przy niskim kursie
              dolara jest dobry czas na zakupy, dla ludzi, którzy tam jadą z Polski, albo z
              innego kraju. Jeśli dolar jest tani, wtedy za zakupy płaci się mniej, obojętnie
              czy jest to relacja usd/pln, euro/usd, funt/usd itp. Nie wiem skąd wysnułeś
              takie wnioski, bo ja nigdzie tego nie napisałem. Ceny w USA są jakie są, ale
              jeśli dolar na świecie spada w stosunku do innych walut, wtedy zakupy w USA
              stają się atrakcyjniejsze. Chyba już się rozumiemy, mam nadzieję. Środki
              masowego przekazu nic takiego nie mówią,mówią,że dolar jest najtańszy w Polsce
              od 11 lat.Nikt nigdzie takiego czegoś nie mówi i nie ma żadnych idiotyzmów. Nie
              musisz mi tego tłumaczyć,bo ja o tym wiem i jest to oczywiste.
              • voyager747 CK Truth 100 ml- 149 pln 19.07.07, 22:54
                Swoją drogą to właśnie w Super-Pharm(Warszawa) jest niezła obniżka i Ck Truth
                100 ml EDT kosztuje teraz 149 pln, dzisiaj widziałem, Kenzo EPK 100ml też 149
                pln, ceny prawie jak w USA, a np. damska Elizabeth Arden jest przeceniona z 219
                pln na 69 pln.Super ceny!!
              • waldek.usa Przeoczylem 20.07.07, 18:34
                mea culpa.
                Faktycznie dla kogos kupujacego $$ kurs sie liczy, ja podszedlem do tego z
                mojego punktu widzenia (US). Udanych zakupow!
                • voyager747 Re: Przeoczylem 20.07.07, 19:32
                  Spoko, nie ma problemu.Pozdrawiam.
    • Gość: LONdyn Re: perfumy w Usa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 19:08
      Witam, mieszkam w Londynie i pracuje w tamtejszej hurtowni miedzy
      innymi perfum. jesli jest ktos chetny to moge pare sztuk przywiesc
      do polski. Niestety przylatuje tylko pare razy w roku. ale jesli
      było by pare chetnych to przylatywał bym czesciej bo by mi sie
      troche kasy za bilety wzracało. za jednym razem moge wziac do 10
      sztuk perfum.
      • Gość: kaka Re: perfumy w Usa IP: *.chello.pl 24.07.08, 19:15
        Witam byłabym zainteresowana perfumami np.Masaki Matsushima Mat , hugo boss,
        elizabeth arden -podaj ceny. najlepiej na meila kasiekiwo@poczta.onet.pl
        • Gość: smierdziel Perfumy w USA. IP: 77.88.185.* 24.07.08, 19:23
          Tutaj masz ceny: www.fragrancenet.com
      • Gość: gosc Re: perfumy w Usa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.13, 15:44
        pisz na meila to moze sie dogadamy mianek45@wp.pl
        • Gość: dupe Sranie w banie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.13, 21:04
          Ogarnij się niekumaty durniu i nie odświeżaj martwych wątków.
          Sprawdż daty wątków na które odpowiadasz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka