cze67 30.11.04, 11:21 Wczoraj minela trzecia rocznica smierci George'a Harrisona. Ta data - 29 listopada, w odroznieniu od daty smierci Johna, jakos nie utrwalila sie w mojej swiadomosci... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoppoter Re: George'a nie ma od 3 lat 30.11.04, 11:52 cze67 napisał: > Wczoraj minela trzecia rocznica smierci George'a Harrisona. > Ta data - 29 listopada, w odroznieniu od daty smierci Johna, jakos nie utrwalil > a sie w > mojej swiadomosci... Mniej szumu wokół Gerge'a było. Zarówno za życia jak i po śmierci... Odpowiedz Link
nauma Re: George'a nie ma od 3 lat 30.11.04, 13:13 Ciekawe, ale jak się dowiedziałem wtedy o tym, to się... rozpłakałem. I byłem taki jakiś rozbity, że aż mnie szef (nb. Amerykanin) wziął na rozmowę i zapytał, co się dzieje - a jak powiedziałem, zrobił oczy i... powiedział, że dzisiaj mogę już iść do domu. Zrozumiał moją pasję... Odpowiedz Link
cze67 Re: George'a nie ma od 3 lat 30.11.04, 13:19 Do mnie fakt smierci George'a jakos do tej pory nie dotarla. Moze z tego powodu, ze jak slusznie zauwazyl zoppoter, nigdy nie bylo o nim glosno. Nie znikl nagle, tylko go wlasciwie jakby troche nigdy nie bylo. Odpowiedz Link
pizmak31 Re: George'a nie ma od 3 lat 30.11.04, 13:59 A ja pamietam, ze caly dzien sie smucilam tez pewnie z tego powodu, ze on tak jakos cicho zyl i cicho umarl. Odpowiedz Link
zoppoter Re: George'a nie ma od 3 lat 30.11.04, 14:17 pizmak31 napisała: > A ja pamietam, ze caly dzien sie smucilam tez pewnie z tego powodu, ze on tak > jakos cicho zyl i cicho umarl. Na dodatek w tym samym okresie w Polsce umarł Ciechowski. Zrobiło się głośno o smierci Ciechowskiego, a o Harrisonie to mało kto pamietał... Odpowiedz Link
ilhan Re: George'a nie ma od 3 lat 30.11.04, 14:37 To już trzy lata? Dlaczego czas tak szybko leci? Odpowiedz Link
gripweed Re: George'a nie ma od 3 lat 30.11.04, 14:46 Taa... Poznaję, że jest rocznica bo w radiu leci My Sweet Lord... Odpowiedz Link
kathy83 Re: George'a nie ma od 3 lat 30.11.04, 19:08 We were talking - about the space between us all And the people - who hide themselves behind a wall of illusion. Never glimpse the truth - then it's far too late - When they pass away. We were talking - about the love we all could share - When we find it to try our best to hold it there - With our love, with our love - we could save the world - If they only knew. Try to realize it's all within yourself no - one else can make you change, And to see you're really only very small, and life flows on within you and without you. We were talking - about the love that's gone so cold And the people, who gain the world and lose their soul - They don't know - they can't see - Are you one of them? When you've seen beyond yourself - then you may find, peace of mind is waiting there - And the time will come when you see we're all one, and life flows on within you and without you. Odpowiedz Link
pixie Re: George'a nie ma od 3 lat 30.11.04, 21:12 Szkoda George'a, szkoda... Był, jest i będzie moim ulubionym spokojnym Beatlesem z Arturem na głowie ;) Odpowiedz Link
cze67 Re: George'a nie ma od 3 lat 30.11.04, 22:46 Przy okazji - utwory George'a, które najbardziej lubie: Z Beatlesami: - It's All Too Much - Here Comes The Sun - It's Only A Nothern Song - Taxman - Something solo: - What Is Life - Isn't It A Pity - Run Of The Mill - You - Blow Away Odpowiedz Link
ilhan Re: George'a nie ma od 3 lat 30.11.04, 23:04 Oczywiście "Something" i "Here Comes The Sun". Solowe dopiero poznaję, na razie oczarowując się częścią bez dwóch zdań fantastycznych utworów z "All Things Must Pass". Odpowiedz Link
cze67 Re: George'a nie ma od 3 lat 30.11.04, 23:09 ilhan napisał: > Oczywiście "Something" i "Here Comes The Sun". Solowe dopiero poznaję, na razie > oczarowując się częścią bez dwóch zdań fantastycznych utworów z "All Things Must Pass". Niestety, jego późniejsze nagrania nie są już tak genialne... Odpowiedz Link
pixie Re: George'a nie ma od 3 lat 01.12.04, 00:54 Here Comes the Sun Piggies I Want to Tell You I Me Mine All Things Must Pass What Is Life When We Was Fab (mam sentyment do teledysku :) Badge ;) (tylko dwie płyty znam, wstyd!) Odpowiedz Link
cze67 Re: George'a nie ma od 3 lat 01.12.04, 11:09 pixie napisała: > Badge ;) No tak, Badge - przepiekna kompozycja. > (tylko dwie płyty znam, wstyd!) A ja jedna - wiadomo jaka, jakas skladanke oraz kilkanascie rozproszonych numerow z nastepnych plyt. Nie porywaja, niestety. Odpowiedz Link