Dodaj do ulubionych

"Fala" na Planete!!!

25.06.05, 20:08
Właśnie, przypadkowo, zobaczyłem ostatnie minuty filmu Łazarkiewicza "Fala"
na kanale Planete. Te, w których Kukiz (wówczas - Aya RL) krzyczy, że
jego "ulica jest w sercu miasta". Niewiele jest tak poruszających momentów
polskiej muzyki zarejestrowanych na taśmie filmowej.

Film powtórzony będzie na owym kanale w poniedziałek o godz. 17.50.
Obserwuj wątek
    • t.o.m.e.k Re: "Fala" na Planete!!! 25.06.05, 21:39
      Oglądałem - w towarzystwie przedstawicielki pokolenia '86 - tegoroczną
      maturzystką. Oglądała z wielkim zaskoczeniem że "to Robert Gawliński???" a
      to "Paweł Kukiz???"...
      A ja wspominałem dawne czasy i tłumaczyłem cierpliwie zależności pomiędzy
      Jarocinem a przystankiem Woodstock, starałem się wyjaśnić, dlaczego w roku
      1986 "Ulice MIasta" były jednym z przebojów roku a dlaczego teraz nie mogłyby
      być... Wydawała się ogarniać pewne podstawowe rzeczy, ale chociaż dla niej
      Jarocin '85 to dokładnie tak jak dla mnie Woodstock '69 to bariera pokoleniowa
      jest znaaacznie większa...
      "Falę" widziałem już kiedyś w kinie - dzisiaj nie oglądałem całości więc
      chętnie skorzystam z powtórki w pon.
      Szkoda, że nikt nie nakręcił filmu w Jarocinie '88 kiedy tam byłem ;-)...
    • miecio4 Re: "Fala" na Planete!!! 25.06.05, 22:03
      cze67 napisał:

> w których Kukiz (wówczas - Aya RL) krzyczy, że
      > jego "ulica jest w sercu miasta".

Byłem tam wtedy. Była ciemna noc. Pierwszy raz w zyciu usłyszałem ten kawałek
      (płyty czerwonej jeszcze nie było) i miałem ciarki na plecach jak grochy a łzy
      mi kapały tez jak grochy. Potem jak wyszła kaseta to odsłuchiwałem Ulicę zz 500
      razy.
      Dzięki Cze za info- pewnie sie znowu wzruszę.
      • cze67 Re: "Fala" na Planete!!! 25.06.05, 23:56
        > Byłem tam wtedy. Była ciemna noc. Pierwszy raz w zyciu usłyszałem ten kawałek
        > (płyty czerwonej jeszcze nie było) i miałem ciarki na plecach jak grochy a
        łzy mi kapały tez jak grochy. Potem jak wyszła kaseta to odsłuchiwałem Ulicę zz
        500 razy.

Mieciu, przyjacielu, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę.

• frank_76 Re: "Fala" na Planete!!! 26.06.05, 01:31
          "Ulica miasta" to jedno z moich najodleglejszych, ale jakże wyrazistych
          wspomnień z czasów "najmłodzieńszych". Dziś chyba już nikt nie jest w stanie
          zrozumieć takich momentów. Byłem młody, bardzo młody, ale pod skórą bardzo
          dobrze wiedziałem, o czym mowa. Ten potworny klimat z tym ultraprzejmującym
          wokalem Kukiza to numer jeden na liście "najbardziej niesłusznie" zapomnianych
          utworów polskich lat 80-tych....
    • pirx13 Re: "Fala" na Planete!!! 26.06.05, 16:18
      a jak ktoś przeoczył emisję na Planete to może to w każdej chwili nadrobic, za
      jedyne 30 zł po raz pierwszy na DVD!!! właśnie dzisiaj dostałem o tym info:
      sklep.serpent.pl/opis.php?lang=&id=9792
      • t.o.m.e.k A co z "My Blood, Your Blood"? 26.06.05, 17:37
        No dobrze - a ciekawe czy nakręcony podówczas przez BBC film "My Blood Your
        Blood" też ma szanse emisji albo premiery w formacie DVD? Ten film też
        widziałem, ale na tyle dawno, że już zapomniałem nawet czy był to ten sam
        festiwal (1985) czy następny...
        • teddy4 Re: A co z "My Blood, Your Blood"? 26.06.05, 21:56
          Parę osób z forum słyszało historię o tym, jak Walter Ch. dorabiał ideologię i
          dramaturgię do gry Jarka Lacha w utworze "Moja ulica" i co z tego wyszło na
          scenie Jarocina 1985.
          Jak ktoś nie słyszał, to kiedyś opowiem na jakimś zlocie.
          • glebogryzarka1 Re: A co z "My Blood, Your Blood"? 01.07.05, 13:19
            Rozumiem, że w formie pisanej historyjka nie będzie miała odpowiedniej siły
            rażenia? Bo mnie zaciekawiłeś :)
            • teddy4 Re: A co z "My Blood, Your Blood"? 14.07.05, 07:45
              Nie da się opisać ze względu na elementy onomatopeiczne:).
    • miecio4 Re: "Fala" na Planete!!! 27.06.05, 19:20
      Ech mogłem nie oglądac. Jedyny nasuwający sie wniosek to że stary już jestem:)
      • ilhan Re: "Fala" na Planete!!! 27.06.05, 19:43
        Kapitalny dokument. Co prawda z urywków, relacji i wyobrażeń miałem dokładnie taki obraz festiwalu, ale jednak wrażenie pozostało. Czy ktoś mógłby pokusić się o podanie listy zespołów i utworów, które pokazano w "Fali"? Łącznie z kompozycją z początku filmu...
        • miecio4 Re: "Fala" na Planete!!! 27.06.05, 21:51
          ilhan napisał:

> Czy ktoś mógłby pokusić się
          > o podanie listy zespołów i utworów, które pokazano w "Fali"? Łącznie z
          kompozy
          > cją z początku filmu...

Nie rób siary:) Tam wyżej ktos podał link na serpenta tam zespoły sa wymienione:
          sklep.serpent.pl/opis.php?lang=&id=9792
          A to na początku to kawałek "Polska" Ayi RL.
          • ilhan Re: "Fala" na Planete!!! 27.06.05, 22:56
            Część rozpoznałem, a części nie...
            I nie robię siary tylko Cię prowokuję do większej aktywności :)
            • miecio4 Re: "Fala" na Planete!!! 28.06.05, 09:42
              ilhan napisał:

> I nie robię siary tylko Cię prowokuję do większej aktywności :)
              >

No dobrze juz dobrze:)
              A widziałes mnie w filmie?
              • ilhan Re: "Fala" na Planete!!! 28.06.05, 09:56
                miecio4 napisał:

> A widziałes mnie w filmie?

Jestem prawie pewien, że ten młody człowiek, który mówił z takim zwątpieniem o miłości to Ty. Dobrze?
                • cze67 Re: "Fala" na Planete!!! 28.06.05, 10:01
                  ilhan napisał:

> Jestem prawie pewien, że ten młody człowiek, który mówił z takim zwątpieniem
                  o miłości to Ty. Dobrze?

Nie, nie, to ten, który mówi, że przyszłość będzie dobra, bo jest dużo dobrych
                  kapel!
                  • miecio4 Re: "Fala" na Planete!!! 28.06.05, 10:29
                    W ogóle nieuważnie oglądaliście- jak było ujęcie z góry, z podnośnika na polu
                    namiotowym to po lewej stronie była postać udająca sie do klopa -to ja.
                    • tomash8 Re: "Fala" na Planete!!! 28.06.05, 14:49
                      miecio4 napisał:

> W ogóle nieuważnie oglądaliście- jak było ujęcie z góry, z podnośnika na polu
                      > namiotowym to po lewej stronie była postać udająca sie do klopa -to ja.

Na tej samej zasadzie jestem na klku zdjęciach z woodstocku, np tu:
                      polibuda.superhost.pl/ftp/zdjecia/woodstock3a.jpg A co do "Fali" niedawno
                      sobie ją ściągnąłem(podobnie jak "My blood...."), i o ile może nie do końca
                      rozumiem tamten klimat(bo niby jak, skoro urodziłęm się rok później), to
                      muzycznie najlepiej bronią się - o dziwo - punkowcy, wykonawcy regae, oraz
                      metalowcy, niestety te nowofalowe brzmienia jakoś do mnie zupełnie nie
                      trafiają(wyjątek - Siekiera).
                      • cze67 Re: "Fala" na Planete!!! 28.06.05, 22:29
                        Dla mnie z zaprezentowanych w filmie zespołów zdecydowanie najlepiej próbę
                        czasu przetrwał Tilt i, przede wszystkim, Aya RL (no i Słoma ze swoimi bębnami:-
                        ). Straszliwie dużo w tym filmie kiepskich muzycznie momentów; takiego Testu
                        Fobii czy Zbombardowanej Laleczki bez śmiechu nie da się dzisiaj po prostu
                        słuchać.
                        • ilhan Re: "Fala" na Planete!!! 28.06.05, 22:33
                          cze67 napisał:

> Straszliwie dużo w tym filmie kiepskich muzycznie momentów; takiego Testu
                          > Fobii czy Zbombardowanej Laleczki bez śmiechu nie da się dzisiaj po prostu
                          > słuchać.

Zgoda co do Testu Fobii, czy Zbombardowana Laleczka to kapela z taką rudą pyzatą dziewczyną na wokalu? I jak się nazywał band, który grał jakiś dość eksperymentalny utwór, m.in. ze skrzypcami i szumami z radia?
                          • cze67 Re: "Fala" na Planete!!! 28.06.05, 23:04
                            > Zgoda co do Testu Fobii, czy Zbombardowana Laleczka to kapela z taką rudą
                            pyzatą dziewczyną na wokalu?

Tak.

I jak się nazywał band, który grał jakiś dość eksperyme
                            > ntalny utwór, m.in. ze skrzypcami i szumami z radia?

Sam zachodzę w głowę co to było, bo chyba nie Ksmetyki? Może mecio albo ted
                            wiedzą?
                            • ilhan Re: "Fala" na Planete!!! 28.06.05, 23:10
                              cze67 napisał:

> Sam zachodzę w głowę co to było, bo chyba nie Ksmetyki? Może mecio albo ted
                              > wiedzą?

Chyba nie Kosmetyki... Pogrzebałem nieco w sieci i z tamtej listy stawiam na Zilch.
                              • miecio4 Re: "Fala" na Planete!!! 28.06.05, 23:28
                                Jedyne co to mogło być z listy wykonawców to Piknik Waltera albo Kat:)
                                A fajnie po latach jeszcze Madame brzmiał.
                                • luukasz4 Re: "Fala" na Planete!!! 02.07.05, 13:25
                                  nie wiem czy to to samo, ale jakies 10 lat temu ogladalem taki film w tv (ALE
                                  NIE WIEM CZY TO TEN SAM) i tam byla kapela w ktorej ktos gral na skrzypcach i
                                  puszczal muzyczke z grundiga, i bylo to podpisane jako...formacya nieżywych
                                  schabuff
                              • cze67 Re: "Fala" na Planete!!! 13.07.05, 13:28
                                ilhan napisał:

> Chyba nie Kosmetyki... Pogrzebałem nieco w sieci i z tamtej listy stawiam na
                                Zilch.

A mnie się wydaje, że Zilch to te golasy na scenie... A więc przegladając listę
                                wykonawców wychodzi na to, że facet na skrzypkach i piękna panna na wokalu to
                                albo Piknik Waltera albo... Formacyja Nieżywych Schabuf (w co mi się wierzyć
                                nie chce, bo to zupełnie inne klimaty muzyczno-osobowe).
                        • tomash8 Re: "Fala" na Planete!!! 28.06.05, 23:58
                          cze67 napisał:

takiego Testu
                          > Fobii czy Zbombardowanej Laleczki bez śmiechu nie da się dzisiaj po prostu
                          > słuchać.

Test Fobii to taka typowa druga liga, imagem nadrabiali braki muzyczne(zresztą w
                          86(albo 85?) roku ich wokalista połamał krzyż, co było ponoć wielkim skandalem)
                          ale grają nadal pod nazwą Kreon(od 1988 roku), i jako tako dają radę,
                          przynajmniej na żywo. ale fakt, ten występ JEST śmieszny.
                      • nighthrill Re: "Fala" na Planete!!! 24.07.05, 14:33
                        Skąd czy też za pomocą jakiego programu można ściągnąć oba te filmy? W soulseeku
                        nie ma...
    • neandertalski Re: "Fala" na Planete!!! 01.07.05, 12:55
      a u mnie we wsi Kukiz występował w ten weekend na odpuście zwanym Dni Zgorzelca
      jako PIERSI (wtedy w Jarocinie jako PIERSI tez był tylko o innej porze;-)), no
      i powiem Ci szczerze czuję smutek gdy widzę jak kończą buntownicy...
      • monia515 Re: "Fala" na Planete!!! 13.07.05, 13:28
        A ten zespół grający tylko w skarpetkach jak się nazywał?
        • teddy4 Re: "Fala" na Planete!!! 13.07.05, 13:46
          Jak kupię film, to powiem kto jest kto. Na razie nie ma go w Empiku ani Media
          Markt. "Chyba, że będzie w Paryżu, do którego właśnie jadę na dość długo"
          pochwalił się Ted.
          • monia515 Re: "Fala" na Planete!!! 13.07.05, 13:49
            Ja kupiłam na allegro- nowy, zafoliowany za 27 zł.
            • miecio4 Re: "Fala" na Planete!!! 13.07.05, 14:11
              Zespół w skarpetach to Karcer.
              Mimo duzych rozmiarów skarpetek nic ciekawego nie skrywali - wiem bo byłem tam.
              Wiec nie ma sie czym interesowac.
              • jack9 Re: "Fala" na Planete!!! 13.07.05, 22:18
                miecio4 napisał:

> Zespół w skarpetach to Karcer.
                > Mimo duzych rozmiarów skarpetek nic ciekawego nie skrywali - wiem bo byłem
                tam.
                > Wiec nie ma sie czym interesowac.

Ogladałem dziś film - faktycznie miecio wie bo był...;)
              • neandertalski Re: "Fala" na Planete!!! 14.07.05, 11:46
                może pamięć mnie zawodzi ale to nie było przypadkiem tak, że chłopaki jako
                Karcer i chłopaki jako balet w skarpetach to były jednak dwie różne historie?
                Stary jestem i może coś pokręcę ale w skarpetach Karcer to nie była część
                większej grupy zwanej Piknikiem Waltera?
                Pozdrawiam
                • miecio4 Re: "Fala" na Planete!!! 14.07.05, 12:34
                  neandertalski napisał:

> może pamięć mnie zawodzi ale to nie było przypadkiem tak, że chłopaki jako
                  > Karcer i chłopaki jako balet w skarpetach to były jednak dwie różne historie?
                  > Stary jestem i może coś pokręcę ale w skarpetach Karcer to nie była część
                  > większej grupy zwanej Piknikiem Waltera?

Z opisu republika.pl/karcer1999/start.htm
                  wynika że tak właśnie było. Co nie zmienia tego że to chłopaki z Karcera
                  biegają w skarpetkach:)
                  • neandertalski Re: "Fala" na Planete!!! 14.07.05, 13:15
                    nie może być inaczej :-)
                    trochę odetchnąłem, bo okazuje się, ze jeszcze cos pamiętam z tamtych lat. Choć
                    szczerze mówiąc ten Jarocin wspominam dosyć kiepsko. Pod tą małą sceną pierwszy
                    i ostatni raz w swoim życiu zostałem wtedy skrojony, miałem 14 lat, dookoła
                    stało kupę ludzi i nikt jakoś na to nie zwrócił uwagi. Jakoś przez to chyba
                    nigdy nie polubiłem tego amfiteatru, tym bardziej, ze rok wcześniej żadnej
                    małej sceny jeszcze nie było.
                    Pozdrawiam serdecznie!
                    • miecio4 Re: "Fala" na Planete!!! 14.07.05, 14:30
                      neandertalski napisał:

> Pod tą małą sceną pierwszy
                      >
                      > i ostatni raz w swoim życiu zostałem wtedy skrojony

Dla porządku dodam że to nie ja Cie skroiłem wtedy gdyż siedziałem na ławkach i
                      pamiętam ze było strrrasznie gorąco a browaru nie sprzedawali.
                      • neandertalski Re: "Fala" na Planete!!! 14.07.05, 14:36
                        :-))))
                        browaru to tam nigdy nie sprzedawali, przynajmniej za czasów moich bytności na
                        festiwalu;) Choć goście którzy mnie skroili to byly jakieś obszczymurki żadne
                        tam skiny czy inne punki, wtedy zresztą jeszcze skinów nie było chyba na
                        świecie. Ot takie tam czasy.
                        A propo skinów, bywałeś może w tamtych czasach w Brodnicy?
                        • miecio4 Re: "Fala" na Planete!!! 14.07.05, 14:42
                          neandertalski napisał:

> A propo skinów, bywałeś może w tamtych czasach w Brodnicy?

Byłem tylko w Jarocinie. Dwa razy.
                          W prohibicją to daliśmy sobie rade tak ze jeden dzień (oczywiście metalowy)
                          poświęcało się na upodlenie browarem w Poznaniu. A człowiek wtedy młody był to
                          mógł zmiescić Wielkopolanina że hoho...
                          • neandertalski Re: "Fala" na Planete!!! 15.07.05, 11:44
                            widzę pomysly były podobne :)
                            My też się wypuściliśmy raz do Poznania ale ni cholery w całym Poznaniu nie
                            potrafiliśmy znaleźć piwa, choc prohibicji tam nie było, czasy byly po prostu
                            dla piwoszy trudne;) Obleźliśmy całe miasto, nawet płyty pamiętam kupiliśmy
                            przy albo w okrąglaku ale piwa ani kropli, szliśmy juz na pociąg i nagle
                            patrzymy kumpel butelkami macha. Okazało sie, ze na dworcu gdzieś trafił w
                            bufecie, polecieliśmy zaraz kupić tego ile się da, ale okazało się, ze za
                            bardzo się wtedy nie znaliśmy na rzeczy i kupiliśmy kilka butelek jakiegoś
                            szajsu, nie wiem jak to się nazywalo ale to była jakaś berbelucha smakiem
                            pomiędzy ciemnym piwem, podpiwkiem i kawą zbożową, nie wiem napój piwny? BYło
                            cos takiego? Obrzydlistwo, nie dość, ze wstrętne to w dodatku procentowo było
                            chyba zapowiedzią późniejszych piw bezakloholowych.
                            • jack9 Re: "Fala" na Planete!!! 15.07.05, 12:42
                              neandertalski napisał:

> widzę pomysly były podobne :)
                              > My też się wypuściliśmy raz do Poznania ale ni cholery w całym Poznaniu nie
                              > potrafiliśmy znaleźć piwa, choc prohibicji tam nie było, czasy byly po prostu
                              > dla piwoszy trudne;) Obleźliśmy całe miasto, nawet płyty pamiętam kupiliśmy
                              > przy albo w okrąglaku ale piwa ani kropli, szliśmy juz na pociąg i nagle
                              > patrzymy kumpel butelkami macha. Okazało sie, ze na dworcu gdzieś trafił w
                              > bufecie, polecieliśmy zaraz kupić tego ile się da, ale okazało się, ze za
                              > bardzo się wtedy nie znaliśmy na rzeczy i kupiliśmy kilka butelek jakiegoś
                              > szajsu, nie wiem jak to się nazywalo ale to była jakaś berbelucha smakiem
                              > pomiędzy ciemnym piwem, podpiwkiem i kawą zbożową, nie wiem napój piwny? BYło
                              > cos takiego? Obrzydlistwo, nie dość, ze wstrętne to w dodatku procentowo było
                              > chyba zapowiedzią późniejszych piw bezakloholowych.

To opis wspaniałego piwa karmelowego - protoplasty dzisiejszego "Karmi" - miało
                              to 1% alk i kosztowało grosze
                              • neandertalski Re: "Fala" na Planete!!! 15.07.05, 13:40

> To opis wspaniałego piwa karmelowego - protoplasty dzisiejszego "Karmi" -
                                miało
                                >
                                > to 1% alk i kosztowało grosze

zgodzę się na wszystko co napisałeś za wyjątkiem tego, że było wspaniałe ;-)
                            • miecio4 Re: "Fala" na Planete!!! 15.07.05, 13:23
                              neandertalski napisał:

> widzę pomysly były podobne :)
                              > My też się wypuściliśmy raz do Poznania

Chyba nie chcesz powiedziec ze dziabałeś piwo w wieku 14 lat?:)
                              Z tamtego Jarocina i tak najlepiej pamiętam kible na polu namiotowym, takie z
                              palikiem do trzymania co by nie wpaśc do rowu z szambem. A niektórzy i tak
                              wpadali:)
                              • neandertalski Re: "Fala" na Planete!!! 15.07.05, 13:39
                                nie nie, ta wyprawa była później to mógl być 1988? Bywałem tam od 1984 do 1989
                                roku (wyjąwszy rok 1986) i jak pamiętam prohibicja była co rok.
                                Kible to jeszcze nic, dla mnie największy total to było to wysypisko śmieci
                                obok pola namiotowego :-) Później przenieśli je blizej miasta.
                                Ale zaskocze Cię może, pierwszy manadat w życiu zapłaciłem w wieku 13 lat za
                                spanie z nogami w butach na ławkach na poczekalni na dworcu w Poznaniu. Pewnie
                                tylko dlatego nie zwinęli nas na izbę dziecka, ze mielismy wykupione bilety do
                                Zgorzelca w kieszeni. Skroili nas wtedy pamiętam po 200 zł od łebka, to było
                                sporo, karnet w 1984 kosztowal chyba 800 zł? My już wtedy wracaliśmy i
                                najśmieszniejsze było jajo z moimi kumplami, znaleźli w Jarocinie taką saszetkę
                                na szyję w ktorej było trochę siana i 2 bilety na koncert Iron Maiden, nie
                                przyznali się reszcie. Jak nas nagle obudzili na tej poczekalni i zwinęli nikt
                                z nas nie wiedzial o co chodzi, oni bali się ze to chodziło o tę sakiewkę, no i
                                na dołku schowali te bilety pod linoleum na podłodze :-))) Pewnie do dziś tam
                                leżą bo nie sądzę aby policja remontowała tę komendę od tamtej pory, jak ktoś
                                będzie niech sprawdzi;)
                        • jack9 Re: "Fala" na Planete!!! 14.07.05, 17:16
                          neandertalski napisał:

> :-))))
                          > browaru to tam nigdy nie sprzedawali, przynajmniej za czasów moich bytności
                          na
                          > festiwalu;) Choć goście którzy mnie skroili to byly jakieś obszczymurki żadne
                          > tam skiny czy inne punki, wtedy zresztą jeszcze skinów nie było chyba na
                          > świecie. Ot takie tam czasy.
                          > A propo skinów, bywałeś może w tamtych czasach w Brodnicy?

Byłem w Brodnicy w 85 (chyba ) i pamietam niezły kocerty Daabu i Gedeona
                          ale zupełnie nie kojarzę tych czasów ze skinami - raczej z masą naćpanych ludzi
                          • neandertalski Brodnica 15.07.05, 11:39
                            nie nie, w wypadku Brodnicy chodziło mi o rok 1988 albo 1989, nie pamiętam już
                            dokładnie, chyba raczej 1989. Byla wtedy wielka zadyma, która tak naprawdę
                            przełamała ludzki strach. Tak mi się przynajmniej zdaje.
                            Była tam wtedy spora grupa skinów i delikatnie mówiąc robili co chcieli,
                            zaczęły się starcia i w pewnym momecie miało miejsce coś w rodzaju szturmu
                            skinów na pole namiotowe, było ich jednak zbyt mało aby mogli coś zdziałać
                            liczyli, ze ludzie zachowaja sie jak barany a w ich stronę poleciał z górki,
                            gdzie stały namioty po prostu grad kamieni, butelek, co kto miał w rękach. Do
                            dziś pamietam jak siedzieli poźniej pod płotem i krwawili jak kaszanka. Zresztą
                            siedzieli prawie nago bo dosłownie po tym jak spuszczono im wpierdol tłum
                            poździerał z nich szpanerskie amerykańskie panterki, glany czy inne adidasy i
                            każdy machał tym jak trofeum. To była potężna zadyma, wmieszała się milicja ale
                            też niewiele zdziałała, nawet jedna suka wylądowała w rowie przy drodze. A
                            ludziska popadli w euforię.
                            Jeśli chodzi o konopkę to najśmiesszniejsze bylo, ze po drugiej stronie drogi
                            przy której był ten camping była gospodara i praktycznie całe pole
                            samosiejskiej, trzeba bylo tego czasami spalić kilo :-) Fajna byla nasza
                            rozmowa z gospodarzem, bo my postanowiliśmy być uczciwi i poszliśmy się zapytać
                            czy mozna nazrywać trochę, koleś machnął ręką no ale my dalej stoimi jak te
                            dupy wołowe, popatrzył się na nas i stwierdził, co palicie a nie wiecie jak
                            wygląda? Przytaknęliśmy, musiał nam więc jeszcze pokazać które to się pali a
                            które to przerośnięta lebioda :-)
                            Stare dzieje, tylko jak się ludzie rozochocili to później ja sam mało nie
                            padłem ofiarą, bo po Brodnicy był Jarocin a tam z kolei na fali brodnickich
                            zwycięstw zaczynały się wręcz polowania na skinów, jako, ze ja sam byłem w tym
                            czasie łysy o mało nie zostalem źle sklasyfikowany;)
    • ton2 Re: "Fala" na Planete!!! 19.07.05, 23:40
      A propos kupna Fali, to wlasnie dwa dni temu widzialem Fale w wersji
      nieocenzurowanej w Media Markcie za (zdaje sie) 35 PLN, wiec juz dostepna jest.
      Nie kupilem, ale wkrotce zrobie to na pewno.
      • cze67 Re: "Fala" na Planete!!! 20.07.05, 15:10
        Ciekawe, co tam kiedyś wycięto...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka