braineater 02.04.07, 22:19 gra pod publiczkę ale i tak cieszy: gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4033880.html i jeszcze trochę i cały idiotyzm DRM-owy, pójdzie się j... <właśnie> P:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carmody Re: Stara spiewak 03.04.07, 00:09 No się niby cieszę, nawet nie niby. Tylko, że że temat mojej magisterki się poszedł pić dynks. Mocne lobby doprowadziło do uchwalenia dyrektyw EUCD i ważniejszej IPRED1, nad IPRED2 toczą się ostre dysputy w PE... i kij, ostatnie głosy ze strony gigantów wróżą, że będziemy mieli martwe prawo (vide link Brejna i wypowiedź Steve'a Jobbsa sprzed 2miesięcy). Temat podejmę jak ochłonę. Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Stara spiewak 03.04.07, 00:13 carmody napisał: > wypowiedź Steve'a Jobbsa sprzed 2miesięcy a co takiego Stefek powiedział? (bo chyba przeoczyłem) Odpowiedz Link
carmody Re: Stara spiewak 03.04.07, 00:53 tu: prawo.vagla.pl/node/7035 a przede wszystkim tu: www.apple.com/hotnews/thoughtsonmusic/ Odpowiedz Link
pytajnick Re: Stara spiewak 03.04.07, 08:40 I tu przypomina mi się ów słynny czarny flamaster za 99 pensów który załatwił zabezpieczenia Sony rozwijane przez kilka lat i za stosy $$$. "And just this week - news that advance copies of the Pearl Jam album were sent to press in CD players glued shut! Is this the silliest idea yet?" Pytanie sprzed kilku lat, a ja wciąż czekam na pobicie tego pomysłu. Odpowiedz Link
braineater wieści z frontu: 19.04.07, 18:14 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4072543.html P:) Odpowiedz Link
carmody Re: wieści z frontu: 19.04.07, 18:26 Vagla cały czas trzyma rękę na pulsie. Dziś sprawozdanie z kołatania prawej komory Senatu, czyli wypowiedź Senatora Cugowskiego na temat złodziejstwa w internecie: "Pobieranie tak zwanych plików internetowych właściwie odbywa się bezpłatnie, czyli po prostu odbywa się złodziejstwo na ogromną skalę" więcej tu: prawo.vagla.pl/node/7216 Odpowiedz Link
carmody Re: wieści z frontu: 19.04.07, 18:30 To w końcu ekspert. Podoba mi się jak za przykład szkodliwości sieci dla przemysłu muzycznego podaje jedynie 25 tys sprzedanej nowej płyty Budki, porównując tą liczbę z 10 milionami "Takie Tango". Oczywiście zauważa też działanie innych czynników takich jak nagrywarki cd. Wspomina nawet półgębkiem, że "płyta płycie nierówna, ale" Odpowiedz Link
grimsrund Re: wieści z frontu: 19.04.07, 19:18 A ludność naśmiewała się z Kononowicza... Odpowiedz Link
braineater lektura do poduchy: 19.04.07, 21:25 www.ram.org/ramblings/philosophy/fmp.html trochę podstaw a w further readings parę cąłkiem mądrze opracowanych tekstów. P:) Odpowiedz Link
sss9 Re: wieści z frontu: 20.04.07, 20:45 ciekawym, który z naszych artystów jako pierwszy zapisze się do Partii Piratów? Odpowiedz Link