Dodaj do ulubionych

Mam 16lat i jestem w ciąży

23.07.11, 16:43
Mam 16lat i jestem w nieplanowanej ciąży. Chce ją usunąć. Chciałabym sie dowiedzieć jak wygląda zabieg aborcji? Ile trwa ? Czy po tym zabiegu wypuszczają cię od razu do domu? Ile kosztuje ? Gdzie można go zrobić? Czy jeśli jestem nie pełnoletnia czy muszą być ze mną rodzice ?
Obserwuj wątek
    • bibina Re: Mam 16lat i jestem w ciąży 23.07.11, 18:02
      Kochana,
      Gdzie Twoi rodzice? A jesli oni nawalili to masz sie do kogo zwrocic? U kogo sie wyplakac? Czego Ci brakuje, zeby to dziecko urodzic? Nie musisz go wychowywac. Jesli je urodzisz, bedziesz miala z glowy wyrzuty sumienia, ze cos mu zlego zrobilas, wiec jest to w Twoim interesie przede wszystkim. Tu jest duzo dziewczyn po aborcji, wiec niech one Ci opowiedza jak to jest. Ja aborcji nie mialam, ale stracilam dziecko w 4 miesiacu ciazy. Chcialam tego dziecka, zaluje bardzo ze umarlo. Ciezko mi sie zyje teraz. Ale jesli sobie wyobraze, ze mialoby do tego dojsc poczucie winy, ze to ja doprowadzilam do smierci mojej coreczki, to bym chyba sie z tego nie wygrzebala.

Ponizej opisalam jak wyglada zabieg aborcji. OPIS MOZE BYC DRASTYCZNY.

Zabieg wyglada roznie. Bierzesz tabletke/i i powoli przestaja dzialac hormony ciazowe, potem zaczynaja sie skurcze i dziecko umiera albo z glodu albo z braku powietrza albo dlatego, ze jest za male by przezyc poza Twoim cialem.
      Albo robi sie skrobanke, to znaczy mieli na miazge a potem wyciaga z macicy - tu raczka, tu nozka, tu glowka, po kawaleczku. Albo sie urywa, bo naraz sie nie da wyciagnac.
      Bywa tez, ze sie dziecko wywysa takim 'odkurzaczem' o duzej mocy, wtedy zostaje z niego krwawa miazga.
    • mama.rozy Re: Mam 16lat i jestem w ciąży 23.07.11, 18:43
      a ja przypominam,że jakakolwiek pomoc w dokonaniu nielegalnej aborcji czy tez nakałnianie do niej jest karalne
      • mama.rozy Re: Mam 16lat i jestem w ciąży 23.07.11, 20:36
        milena-zacznijmy od tego,skąd wiesz,ze jesteś w ciązy?masz to jakoś potwierdzone?byłaś u jakiegokolwiek lekarza?
        • wiesia140 Re: Mam 16lat i jestem w ciąży 23.07.11, 23:27
          www.wolnosc-wyboru.pl/
          • mama.rozy Milena 24.07.11, 07:39
            jeśli jeszcze kiedyś tu zajrzysz,odezwij się
            na pewno znalazło się wokół Ciebie mnóstwo"życzliwych"
            uwierz,jeśli po aborcji będziesz miała jakiekolwiek problemy,szybciej znajdziesz zrozumienie tu,niż tam...
            jak poczytasz posty innych dziewczyn,zrozumiesz
    • nienienie_85 Re: Mam 16lat i jestem w ciąży 24.07.11, 12:57
      Pewnie teraz czytając te komentarze mówisz "ch*j wam do tego, same to zrobiłyście a innym zabraniacie" tutaj nie chodzi o zabranianie, tylko o przestrogę. Teraz przed decyzją każdy będzie Cię wspierał, przedstawiał Ci "plusy" tej sytuacji, że będziesz miała znowu "normalne" życie z imprezami z nauką z chłopakami, że wszyscy Ci pomogą, że to tylko płód, że nic nie czuje i inne farmazony jakie pewnie większość z nas słyszała, Ty sobie pomyślisz, że w gruncie rzeczy muszą mieć rację i to zrobisz, ale po nie będzie przy Tobie nikogo, nie będziesz miała się komu wypłakać, każdy Ci będzie mówił, a weź już daj spokój, przecież nic się nie stało. Nikt Ci tutaj nie pomoże przed podjąć decyzji za aborcją, bo większość z nas zna to co już jest po. Możemy Ci jedynie podjąć decyzję, żebyś urodziła i w tym będziemy Cię wspierały. 3maj się ciepło
    • immer.sonne Milenko 24.07.11, 13:22
      Jeżeli potrzebujesz pomocy w rozmowie z rodzicami lub chcesz porozmawiać i jesteś z Warszawy to napisz do mnie.Urodziłam córkę mając niecałe 19lat.Aborcja jest najgorszym rozwiązaniem.Poczytaj to forum.
    • ewula.1 Re: Mam 16lat i jestem w ciąży 25.07.11, 18:58
      Milenko, jestem w podobnym wieku, co Ty. Chociaż nigdy nie miałam takiego problemy bardzo chcę Ci pomóc. Jeśli byś chciała napisać, to mój mail to ewik0@tlen.pl. Nie bój się, nie będę prawić Ci morałówwink Postaram się pomóc, jak tylko się da. Ani Ty, ani Twoje dziecko nie jesteście mi obojętne. Nie bój się, nie jesteś samawink
      • gosia.rogoda12 Re: Mam 16lat i jestem w ciąży 29.08.11, 20:35
        Milenko, gdybym mogła jakoś pomóc? Proszę zastanow się zanim będzie za późno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka