Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc!!

10.03.13, 15:50
mam prosbe potzrbuje pomocy w dokonaniu wyoru aborcji jestem w 5tyg ciazy i wybierams ei jutro do ginekologa a czy on bedzie mi w stanie pomoc??boje sie strasznie,ale z wielu powodow nie moge utrzymac tej ciazysadwiem ze padno slowa krytykisadale mam juz 2dzieci i zaszlam w niechciana ciaze zabezpieczjac sie tabletkamisadpomozcie czy ginekolog mi pomoze w tym czy lepiej nic nie mowic i kupic tabletki na wlasna reke?saddziekuje i pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • faun1512 Re: prosze o pomoc!! 10.03.13, 18:32
      Chyba pomyłka - to nie ten adres... Proponuję UWAŻNIE przeczytać wstęp do forum.
    • esyaa Re: prosze o pomoc!! 10.03.13, 20:13
      Nie rób tego.. smile Pewnie dopiero co się dowiedziałaś. Ochłoń. Nic Ci nie da usunięcie ciąży.. Sama jestem z jedną z tych, co się wahały smile No i.. jestem w 10 tygodniu ciąży. Daj mu szansę.. Dasz sobie radę.. Skąd jesteś, jeśli można zapytać?
      • magda19847 Re: prosze o pomoc!! 10.03.13, 20:58
        z okolic krakowa!!ja juz podjelam decyzje...mam 2dzieci i nie planowlam juz ciazy bo nie dalabym rady ale antykoncepja mnie zawiodla i tym najwikszy problemsadgdyby to niebylo 3dziecko napewno bym nie podjela takiej decyzji!jutro sie wybiram do ginekologa mam nadzieje ze mi pomozesadmysle ze mnie rozumiesz!
        • laur-a03 Re: prosze o pomoc!! 10.03.13, 21:28
          Tez miałam dwoje dzieci,kiedy zaszłam w kolejną nieplanowana ciążę,też rozważałam aborcje naszczęście tego nie zrobilam i teraz mam nie dwójkę a trójkę wspaniałych dzieciaków.Zreszta jeśli chcesz możesz poczytać o moich przejsciach w wątku "moja historia".Aborcja naprawde nie jest dobrym rozwiązaniem a nadzieja,że dzieki niej pozbedziesz sie problemu złudna i chwilowa.Poczytaj trochę o tym co pisza dziewczyny które się na nia zdecydowały co teraz przeżywaja i ile by dały za to aby cofnąć czas.Nieplanowałaś ciąży,ale to dziecko już jest,żyje.Jestes jego mama tak samo jak starszej dwójki i to dziecko tak samo jak jego rodzeństwo potrzebuje Twojej opieki i miłości.Przemyśl to dobrze,z wychowaniem dziecka napewno sobie dasz rade,ze swoimi emocjami kiedy zdecydujesz sie je zabić nie koniecznie...
        • esyaa Re: prosze o pomoc!! 10.03.13, 22:15
          Staram się zrozumieć, ale mimo wszystko odbiegając nieco od tematu.. Poniekąd rozumiem te z nas, które chcą dokonać aborcji, będąc w pierwszej ciąży, nie mając dzieci. Ale nie wiem, czy mając już maluchy umiałabym to zrobić. Nie będziesz miała wyrzutów sumienia? Że te dzieci żyją, a trzecie maleństwo sama pozwoliłaś zabić? Nie chce Ci mącić w głowie, bo jak mówisz zdecydowałaś. Ja też byłam zdecydowana i też jestem w (za przeproszeniem) czarnej dupie. Ale trudno. Jakoś to będzie smile Trzymam kciuki za Ciebie, cokolwiek zdecydujesz.
        • nati1011 Re: prosze o pomoc!! 10.03.13, 22:18
          Ale to dziecko już jest. NIe cofniesz tego.

Nie zniknie. NIe cofniesz się do sytuacji sprzed 2 miesiecy.

Możesz to dziecko przyjąć lub je zabić. To twoja decyzja. Ty będziesz z tym żyć i ty poniesiesz jej konsekwencje. Pytanie tylko, czy zdajesz sobie sprawę jaką cenę trzeba zapłacić za każdą z tych decyzji.

Za życie warto płacić nawet wysoka cenę. Ale czy warto płącić za śmierć?

Czy jesteś naprawdę gotowa zabić swoje własne dziecko? Spójrz na starszą dwójkę. Oni też kiedyś byli 5-ciotygodniową ciążą. Wyobrażasz sobie życie bez nich? A bez tego trzeciego będziesz umiała żyć?
          • magda19847 Re: prosze o pomoc!! 11.03.13, 08:21
            ja sobie zdaje sprawe,ze dziecko juz jestsadale ja nie moge go urodzic!!zdaje sobie sprawe ze duzo ludzi to krytykuje i liczylam sei z tym piszac tutaj!ci ktorzy mnie wspieraja dziekuje bardzo!!podjelam juz decyzje!!na dzien dzisiejszy,moze za kilka lat bede zalowala ale 3dziecka nigdy nie planowlamsadnikt nie wiem jakin to dla mnie bol!!wiem ze jedni czekaja i nie moga a pisze takie bzdury...sadobawiam sie tylko dzisiejszej wizyty u ginekologa,jak mysicie przepisze mi jakeis tabletki??czy bede musial kupic na necie ale na necie sie boje troche...pozdrawiam
            • twoj_aniol_stroz Re: prosze o pomoc!! 11.03.13, 08:57
              Słuchaj, jest wiele rzeczy w życiu, których nie planujemy, ale które się dzieją. I wtedy dopada nas złość, że nie tak miało być. Np takie złamanie nogi. Miałaś iść na imprezę, wyglądać bosko, a tu trach, noga złamana. Czy z tego powodu, by wyglądać pięknie nie pozwolisz założyć gipsu? Nie, bo wiesz doskonale, że nawet złożona noga musi się zrosnąć i to może stać sie wyłącznie w gipsie. Pozwolisz na założenie gipsu mimo, że psuje to Twoje plany i marzenia. To samo jest z ciążą. To co chcesz zrobić to właśnie pójście na imprezę ze złamaną nogą, byle tylko wszystko było wedle pierwotnych ustaleń. Głupota? No jasne! Potrzebne Ci jeszcze więcej problemów? Niezależnie od tego co dzieje się w Twoim życiu, jak bardzo skomplikowaną masz sytuację to aborcja jest tylko pozornie dobrym wyjściem, jest wyłącznie utrudnieniem jeszcze bardziej i tak trudnej sytuacji. To dziecko jest po coś, jest szansą na zmianę w Twoim życiu, zmianę, której panicznie się boisz, ale która da Ci wbrew pozorom wolność. Poczytaj to co piszą kobiety po aborcji, poczytaj ich historie... Po co Ci coś takiego?
              • magda19847 Re: prosze o pomoc!! 11.03.13, 09:06
                wiem ze karzdy przekonuje zeby tego nie robic..ale ja juz podjelam decyzje!!rozne w zyciu sa sytuacje..wiem..
            • nati1011 Re: prosze o pomoc!! 11.03.13, 09:13
              Lekarz nie wypisze ci żadnych tabletek. Aborcja w Polsce jest zakazana. Polskie prawo zakazuje zabijać dzieci. Tak jak nie wolno zabić sąsiada.

Lekarz ci nie pomoże. Będziesz musiała zrobić to sama. Tak możesz kupić tabletki przez internet. Tylko nie wiem czy wiesz, że to nie jest bezpieczne? Nie wiesz co dostaniesz. NIe wiesz czy ktoś nie prześle ci czegoś co ci zaszkodzi. A nawet jak otrzymasz "właściwe" tabletki, to one też nie są nieszkodliwe.
              Wiesz, że aborcja jest niebezpieczna? Wiesz, że możesz po tym dostać krwotoku? Lista powikłań jest bardzo długa.

Czy nieplanowanie 3 dziecka jest wystarczającym powodem do takiego ryzyka? Jesteś matką 3 dzieci. Naprawdę nei masz dla kogo żyć?

Co takiego strasznego się wydarzy jak to 3-cie też urodzisz? Świat się zawali? To naprawdę taka duża róznica czy wychowuje się 2 czy 3 dzieci?

Dziś cie boli? Nie wiesz jeszcze co to ból. I obyś się nie dowiedziała. Poczytaj historie innych dziewczyn. Wszystkie były pewne, zę to jedyne wyjście. Dziś oddałyby wszstko by cofnąć czas.

Ale czasu conąć się nie da. Ty jesteś jeszcze przed tą decyzją. Zastanów sie jeszcze.
              • magda19847 Re: prosze o pomoc!! 11.03.13, 09:20
                wiem ze kazda z was chce wesprzec ale ja podjelam decyzje..nie chodzi o wychowanie2 czy 3dzieci naprawde,sa inne czynniki ktore mi zabraniaja!!poznalam dziewczyny ktore usunely jedna maja sie dobrze inny faktycznie zaluja!!ja potrzebuje lekarza ktory mi pomozesadwlasnei przez internet nie chce kupowac bo wiem ze moze byc oszustwo!!dziewczyny pisla ze ginekolog moze usunac ale ja sobie zdaje sprawe ze to nie legalne i az sie boje mu powiedziec tego!!sad
                • esyaa Re: prosze o pomoc!! 11.03.13, 09:23
                  Magda, proszę podaj maila do Ciebie smile
                  • magda19847 Re: prosze o pomoc!! 11.03.13, 09:26
                    nie obraz sie ale na forum nie chce pisac!!a chcesz mi cos doradzic??
                    • esyaa Re: prosze o pomoc!! 11.03.13, 09:29
                      Napisz do mnie w takim razie esyaa@gazeta.pl
                      • magda19847 Re: prosze o pomoc!! 11.03.13, 09:37
                        doszla wiadomosc??
                      • magda19847 Re: prosze o pomoc!! 11.03.13, 10:04
                        prosze CIE o kontakt!!
                • ew.a23 Re: prosze o pomoc!! 11.03.13, 10:29
                  Nie wierz w to, że kobiety które usunęły ciąże mają się dobrze, albo kłamią i oszukują same siebie albo jeszcze nie zdają sobie sprawy z tego co zrobiły. Ale prędzej czy później uświadomią sobie, że zabiły swoje Dziecko. Jakie czynniki zabraniają Ci urodzić Dziecko?
                  • ela696 Re: prosze o pomoc!! 11.03.13, 11:09
                    Magda co by się musiało stać abyś zmieniła decyzję?
                    Masz już troje dzieci, jeżeli dwoje z nich cieszy się życiem dlaczego temu trzeciemu nie pozwolisz?
                    • magda19847 Re: prosze o pomoc!! 11.03.13, 12:15
                      mam dwoje i to mi wystarczy!1nmie chcialm wiecej nie moja wina ze antykoncepcja mnie zawiodla,nie zmienie decyzji juz..prosze nie zadawajcie pytan czemu??wiem ze kobiety w rozny sposob to odbieraja!!sad
                      • laur-a03 Re: prosze o pomoc!! 11.03.13, 12:38
                        Nie Twoja wina,ale tez to maleństwo nie jest winne,że rośnie pod Twoim sercem.Chcesz je za to skazac na śmierc?A może jesli nie chcesz/nie możesz wychować tego dziecka to je oddaj po porodzie do adopcji,zawsze to lepsze rozwiązanie niż śmierć....
                        • 4urszula444 Re: prosze o pomoc!! 11.03.13, 18:18
                          Madziu,
                          Mieszkam w Krakowie, jestem miesiąc po aborcji 3 dziecka - najtragiczniejsza decyzja w moim życiu ! Mogę się Tobą spotkać porozmawiać na spokojnie, napisz na emaila, podam Ci nr telefonu - nie obawiaj się ...wiedząc wcześniej to co wiem teraz nigdy bym nie poddała się aborcji - chcę żebyś zobaczyła w jakim jestem stanie, posłuchała bezpośrednio co czuję, spróbuję Ci pomóc....proszę odezwij się!
                          • magda19847 Re: prosze o pomoc!! 11.03.13, 20:58
                            witam!!mozesz mi podac meila to napisze!!ale nie chce zebys mnie naklaniala to jest moja decyzja,kazdy przechodzi inaczej!!moze mi pomoc jedynie napisz!!
                            • 4urszula444 Re: prosze o pomoc!! 11.03.13, 22:08
                              4urszula444@gazeta.pl
                              jutro będę do popołudnia poza dostępem do komputera odezwę się po południu- trzymaj się
                            • dariaa72 Re: prosze o pomoc!! 26.03.13, 23:21
                              Masz świadomość, że nosisz w sobie życie ludzkie, dziecko, prawda? Życie twojego dziecka zaczęło się w momencie poczęcia, wtedy zostały określone takie cechy jak: płeć, kolor włosów, oczu itp. Z każdym dniem Twoje dziecko rozwija się, przybywa mu komórek, tworzą się organy. W 21 dniu bije jego serce, kształtuje się mózg. Po miesiącu wyglądem przypomina miniaturkę dziecka, główkę ma nieco większą od reszty ciała, funkcjonują wszystkie organy, nerki, płuca, wątroba. Od drugiego miesiąca życia dziecko czuje ból, cierpi tak jak dorosly czlowiek. To Twoje dziecko, które kiedys będzie Cię kochać najbardziej na świecie. Nie pozwolisz mu żyć? Aborcja nie rozwiązuje problemów, ale problemy dopiero się zaczną po odebraniu mu zycia - zdrowotne, psychiczne i te straszne wyrzuty sumienia.
                      • faun1512 Re: prosze o pomoc!! 11.03.13, 18:21
                        Co do planowania to znam mnóstwo dowcipów odnośnie tego co kto planował i co z tego wyszło. Jest zresztą takie powiedzenie żydowskie: „jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga to opowiedz Mu o swoich planach” – nic dodać nic ująć. Podobnie jest ze skutecznością środków antykoncepcyjnych; te 99 procent skuteczności egzystuje tylko na ulotkach producentów tych środków. Jest tylko jeden na sto procent skuteczny: szklanka zimnej wody (zamiast uprawiania seksu). Wg mnie lwia część żyjącej populacji to efekt zupełnie, ale to zupełnie nie planowanych ciąż (takich typowo planowanych, oczekiwanych jest może kilkanaście procent).
                        To co się stało to już jest zaszłość którą można tylko przyjąć do wiadomości. Masz już dzieci więc nie oszukasz się że aborcja to taki zwykły zabieg. Aborcja to znaczy przerwanie. Czego? Ano życia które się w Tobie rozwija. Ta świadomość będzie Ci towarzyszyć do końca życia, nawet jeśli teraz poprzez mechanizm tzw wyparcia uda Ci się siebie oszukać że nikogo nie zabijasz. Czy będziesz potrafiła z tym żyć? Piszesz: „poznalam dziewczyny ktore usunely jednak maja sie dobrze” . Nieprawda! One Ci MÓWIĄ, że czują się dobrze. Nie wiesz czy to prawda bo nie żyjesz w ich wnętrzu. To czego możesz być pewna to tragiczne odczucia kobiet po aborcji z tego forum. Człowiek anonimowo czuje się bezpiecznie więc jest szczery. W innych sytuacjach – niekoniecznie. Popytaj dziewczyn z tego forum, ile z nich publicznie przyznało by się do tego jak cierpią po aborcji, a ile z nich okłamywało swoich bliskich czy znajomych (którzy wiedzieli o aborcji) że wszystko jest OK, podczas gdy w ich wnętrzu wszystko krwawiło…. Wtedy będziesz miała odpowiedź co do wiarygodności relacji osób zadowolonych z aborcji. Piszesz że podjęłaś decyzję, ale czy na pewno dobrą? Proces podejmowania decyzji to bicie się z myślami i sprzecznymi uczuciami. W sumie nic przyjemnego, więc nie dziwię się że nie chcesz drugi raz przez to przechodzić. Ale to decyzja nieodwracalna – popełnionego błędu nie da się w żaden sposób naprawić. Przed Tobą na tym forum przewinęła się cała plejada dziewczyn argumentujących dokładnie w ten sposób: już wszystko rozważyły, podjęły decyzję i jej nie zmienią. A potem wracały tu pisząc że chcą cofnąć czas… Chcesz poszerzyć ich szeregi? Bo jeśli coś już zdarzyło się komuś innemu równie dobrze może przydarzyć się Tobie – nie jesteś przecież jakimś unikatowym bytem? Jesteś na najlepszej drodze aby popełnić największy błąd w swoim życiu ( choć jeszcze nie wiesz JAK wielki) więc czy naprawdę nie warto jeszcze raz tego przemyśleć? Na tym forum już pisały dziewczyny które uciekły dosłownie sprzed drzwi gabinetu ginekologicznego i dziś dziękują Opatrzności że tak się stało, że zmieniły już podjętą decyzję w ostatniej chwili. Nie znam kobiet które by żałowały że urodziłoy dziecko zamiast pozbyć się ciązy, za to takich które żałuję aborcji jest mnóstwo. Wg Ciebie o niczym to nie świadczy? Zastanów się jeszcze…
                        • kosteczka8 Re: prosze o pomoc!! 11.03.13, 22:19
                          Zgadzam sie z Toba nic nie jest juz takie samo.Ciagle mysle o moim dziecku aborcje mialam 3 tyg temu nie ma dnia zebym nie myslala nie moge patrzec na kobiety w ciazy jestem zla zazdrosna ze one beda mialy dziecko a Ja ...... sama podjelam taka decyzje......ZALUJE STRASZNIE.... Ma sny widze dziecko......Boze jest ciezko tez mam 2 dzieci trzecie nie bylo planowane zaskoczenie no i zrobilam to wiesz mi bedzie ciezko ... Wczoraj u mnie w domu mialam spotkanie rodzinne i miedzy innymi bylo dziecko od mojego kuzyna wzielam Go na chwile na rece ale po paru sekundach musialam Go oddac i musialam szybko sie pozbierac nie moglam patrzec jak na mnie sie patrzyl i sie usmiechal Ja nie zobacze usmiechu mojego dziecka....
                          • magda19847 Re: prosze o pomoc!! 12.03.13, 09:43
                            witam mam wielka prosbe moglabys sie ze mna skontaktowac podac mi meila lub nr gg??
                            • kosteczka8 Re: prosze o pomoc!! 12.03.13, 11:03
                              Nie wiem czy mnie prosilas o email moj email to magdakost@o2.pl jak co to pisz odpowiemsmile
                              • magda19847 Re: prosze o pomoc!! 12.03.13, 11:39
                                CZY DOSTALAS MOJA WIDOMOSC NA MEILA??
                                • kosteczka8 Re: prosze o pomoc!! 12.03.13, 12:02
                                  Tak dostalam
                            • 4urszula444 Re: prosze o pomoc!! 12.03.13, 17:05
                              czekam na emaila od Ciebie smile
                              4urszula444@gazeta.pl
    • immer.sonne Re: prosze o pomoc!! 12.03.13, 17:10
      Magda,wybierz życie.Ja równiez nie planowałam 3 dziecka a teraz nie wyobrażam sobie by tej mojej Skorpionicy Kochanej z nami nie było. Jej brat ma autyzm i ona jest jego najlepszą terapeutką.
      • hope164 Re: prosze o pomoc!! 21.03.13, 00:09
        Dobrze przemyśl swoją decyzję. Aborcja złamie ci życie. Tego nie da się już wymazać, to zostaje z tobą na zawsze. Myśli o tym że zabiłaś własne dziecko, wyrzuty sumienia, koszmary i ogromny ból będzie ci towarzyszyć do końca życia. Nie znam osoby której aborcja nie zrójnowała życia.

Nie oczekuje że zrozumiesz teraz moje słowa, i mam szczerą nadzieję że o ich prawdziwości nie będziesz się musiała przekonać na własnej skórze.

Ja musiałam się poddać aborcji ze względów zdrowotnych - ciąża pozamaciczna. Mimo iż lekarze ratowali moje życie to od 7 lat trwa dla mnie koszmar który nigdy się nie skończy. Teraz jestem mamą niespełna rocznego maluszka i każde spojrzenie na niego uświadamia mi ogrom tragedii której ja niestety nie mogłam zapobiec.

Ty masz jeszcze na to szansę - wykorzystaj ją.

• bma567 Re: prosze o pomoc!! 01.04.13, 19:11
      Witaj,

Przeczytałam Twój post i bardzo chciałabym z Tobą porozmawiać, zrobić coś co pozwoli na zmianę Twojej decyzji.

Proszę nierób tego ,ja też kiedyś dokonałam aborcji i bardzo tego żałuje. Proszę jeśli tylko mogę Ci jakoś pomóć daj znać, zawsze możesz ze mną porozmawiać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka