jokomaoko
26.11.10, 18:46
Nie wiedzieć czemu w ostatnim numerze CS kandydat na burmistrza zmienił a może inaczej "ulepszył" swój program wyborczy, mianowicie pan Ślusarczyk już nie wspomina o budowie szkoły a pisze jak ważną dla miasta instytucją jest kino i potrzeba modernizacji lub budowy sali widowiskowej, poza tym już nie pisze żeby park miejski podlegał pod MDK tylko, że potrzebna jest mu rewitalizacja ( hmm a to słowo już u kogoś słyszałem podczas debaty) i zatrudnienie profesjonalistów do tego celu, tak samo jest z targowiskiem miejskim już nie ma mowy o przykrym zapachu i zakazie wylewania odpadów do studzienek ściekowych tylko nagle znalazła sie potrzeba modernizacji. Jestem pełen podziwu za chęć nauki od swoich konkurentów ale nie wiem jakie są sposoby rozwiązania innych problemów w mieście, których powyżsi nie opisywali. Całe szczęście z pewnością lepsze jest przejmowanie dobrych wzorców a nie tych wątpliwej jakości np "sadzenia drzew na betonie" ale nasuwa mi się pytanie czy jak zabraknie kontrkandydatów to również zabraknie pomysłów na rozwiązywanie problemów??