Dodaj do ulubionych

Zmiana programu wyborczego

26.11.10, 18:46
Nie wiedzieć czemu w ostatnim numerze CS kandydat na burmistrza zmienił a może inaczej "ulepszył" swój program wyborczy, mianowicie pan Ślusarczyk już nie wspomina o budowie szkoły a pisze jak ważną dla miasta instytucją jest kino i potrzeba modernizacji lub budowy sali widowiskowej, poza tym już nie pisze żeby park miejski podlegał pod MDK tylko, że potrzebna jest mu rewitalizacja ( hmm a to słowo już u kogoś słyszałem podczas debaty) i zatrudnienie profesjonalistów do tego celu, tak samo jest z targowiskiem miejskim już nie ma mowy o przykrym zapachu i zakazie wylewania odpadów do studzienek ściekowych tylko nagle znalazła sie potrzeba modernizacji. Jestem pełen podziwu za chęć nauki od swoich konkurentów ale nie wiem jakie są sposoby rozwiązania innych problemów w mieście, których powyżsi nie opisywali. Całe szczęście z pewnością lepsze jest przejmowanie dobrych wzorców a nie tych wątpliwej jakości np "sadzenia drzew na betonie" ale nasuwa mi się pytanie czy jak zabraknie kontrkandydatów to również zabraknie pomysłów na rozwiązywanie problemów??
Obserwuj wątek
    • jefka12 Re: Zmiana programu wyborczego 26.11.10, 19:28
      sorry jakomaoko ale mam Cs przed sobą i widzę żeby było w tym artykule napisane coś o sali widowiskowej... Poza tym nie rozumiem do czego pijesz???? artykuł ten nie ma na celu przedstawienia po raz kolejny pełnego programu tego kandydata. Jak nie zauważyłeś to czytaj ze zrozumieniem co autor miał na myśli. Akurat szkoła jako dla jedynego z kandydatów jest najważniejsza i ma to wypisane w swoim programie wyborczym jako punkt 4.
      Jeśli Twój wpis jokomaoko ma na celu oskarżanie tego kandydata, to z całym szacunkiem daruj sobie bo Ci nie wychodzi. Ludzie swój rozum mają :)

• ludwik17 Re: Zmiana programu wyborczego 26.11.10, 20:23
        Wniosek nasuwa się jeden: pan Ślusarczyk zobaczył, że z takimi zapisami w programie Jakubowski zdobył ponad 5 tys głosów i teraz na jego plecach chce wjechać do magistratu.

a swoją drogą co za własny biznes prowadzi pan Ślusarczyk, którym tak sie chwali? Ma na myśli punkt xero na W-wskiej?
        • jefka12 Re: Zmiana programu wyborczego 26.11.10, 20:54
          Jaki program Jakubowskiego, o czym wy piszecie?.. .
          Ja proponuję i ludwikowi17 i poprzedniemu Panu zapoznać się z programem Pana Ślusarczyka, a potem wyciągać tak skomplikowane wnioski.
          Nie ładnie i w złym guście jest pisać nieprawdę.
          Ciekawe kto może mieć w tym cel?

• jarex7x Re: Zmiana programu wyborczego 26.11.10, 22:23
          P.M. Jakubowski to zapewne człowiek oczciwy - wskazuje na to instytucja w której pełnił funkcję z-cy naczelnika US. Nie ma jednak doświadczenia i wiedzy o działalności samorządu.
          R. Ślusarczyk całą minioną 4 letnią kadencję zdążył poznać realia mińskiej rady stąd też jest z pewnością osobą o większej wiedzy i doświadczeniu w tym względzie.
          A że M. Jakubowski uzyskał poparcie miejscowego posła PO i całej śmietanki mińskiego businessu, coż... to powinno dać sygnał zwykłemu "Kowalskiemu", że ten kandydat sprzyjać będzie raczej swoim politycznym mocodawcom, aniżeli "ludowi" :)
          Niech wygra lepszy. Przegrany z pewnością będzie jednym z liderów lokalnej opozyzji i jak tylko przydaży się okazja w trakcie wspópracy rady i burmistrza skoczy dawnemu rywalowi do gardła:))
          • jarex7x Re: Zmiana programu wyborczego 26.11.10, 22:34
            orka2.sejm.gov.pl/iz6.nsf/main/34343E69
            Mi to wystarczy...
            • alaros Re: Zmiana programu wyborczego 26.11.10, 23:54
              Przytoczone linkiem zapytanie poselskie było prowokacją. Poseł Polaczek jest pracodawcą Michała Górasa, którego konkurentem do fotela burmistrza był Marcin Jakubowski. Posła Polaczka zapewne tyle interesuje Mińsk Mazowiecki, co posła ze Szczecina miejscowość na Zamojszczyźnie. Prowokacja ta miała na celu zaszkodzenie M. Jakubowskiemu.
              Sugestie posła zapisane w zapytaniu, nie sprawdziły się i po postępowaniu wyjaśniającym nie wszczęto żadnego postępowania dyscyplinarnego.

Pozdrawiam
            • dewajtis1 Re: Zmiana programu wyborczego 26.11.10, 23:58
              rzeczywiście mi też to wystarczy, ktoś ma(miał) ostre parcie na władzę i bardzo boi się Jakubowskiego i tego,że nie jest związany z układami, a zdaje sie poseł Polaczek należy do PiS.... i wszystko jasne, oj nieładnie nieładnie
          • mortal_kombat11 Re: Zmiana programu wyborczego 28.11.10, 12:01
            Jak widać z ulotek Ślusarczyka to sprzyjać on będzie ale Grzesiakowi, umoczonemu na wiele milionów złotych nieudolnymi inwestycjami..

a swoją drogą jak sięgnę pamięcią to Jakubowski pierwszy użył sformułowania " Mińsk przyjazny mieszkańcom" a potem zarówno Ślusarczyk jak i Góras najzwyczajniej w świecie od Niego zerżnęli...tak uczciwi są Ci dwaj...nabijają wyborców w butelkę słowami, których nawet nie są autorami!!
      • jokomaoko Re: Zmiana programu wyborczego 27.11.10, 11:51
        Nie wiem o jakie oskarżenia chodzi tylko mam porównanie z wypowiedzi debatowych i wypowiedzi pisemnych i jest duża różnica
      • marian_123 Re: Zmiana programu wyborczego 28.11.10, 13:03
        Najważniejsza w punkcie 4? Czegoś nie rozumiem. Albo najważniejsza albo czwarta w kolejności. Trzeba zdecydować się na coś.
        • ludwik17 a co do Slusarczyka 28.11.10, 13:26
          czy to prawda, że zostal zwolniony z pracy w szkole?
          • jefka12 Re: a co do Slusarczyka 28.11.10, 13:59
            Nie to nie prawda, Robert sam zrezygnował z pracy w szkole w Janowie.
            Ja na pewno oddam swój głos na Roberta, choćby dlatego że to porządny i uczciwy człowiek.
            I o wiele bardziej wolę Grzesiaka na ulotkach niż pana A. Kucia na plakatach i w każdej gazecie.
            A te bzdury wypisywane na forach to propaganda zwolenników p. Marcina. Pan marian123, już nie raz oskarżał Roberta na innym forum o rożne rzeczy, szkoda że p. Marcin na to nie zareagował. No ale cóż.....
            Mój głos na 100% powędruje na Roberta i mam nadzieję że wygra!!!!!!
            • sandra967 Re: a co do Slusarczyka 28.11.10, 14:04
              1. A nie ma tak, że czasem strony rozstaja się polubownie, aby nie pozostawiac "smrodku"?

2. na ktorych plakatach Jakubowskiego jest Kuć? bo nie widzialam takiego?

3. czy chcemy burmistrza wspieranego przez posłanke, która chce wsadzac do więzienia za stosowanie metody in vitro?

• mortal_kombat11 Re: a co do Slusarczyka 28.11.10, 14:08
              a co mają zdjęcia kandydata na radnego do kandydata na burmistrza??co to w ogóle za głupoty wypisujesz?? czyżby kandydaci PiS nie rozklejali swoich plakatów?? Mińsk do tej pory pełen jest plakatów kilku startujących z listy PiS..
              a co do gazet to pełno jest Ślusarczyka i jego sponsorowanych za grube pieniądze artykułów.. a ile w nich prawdy to niech każdy sam sobie oceni..

o jakie bzdury Ci chodzi?? konkrety...bo ja nie zauważyłem poza jedną...skierowaną pod adresem Marcina Jakubowskiego...link do zapytania z sejmu, który zbyt trudnym językiem jest napisany dla wielu zwolenników Pana Roberta i wciąż maja problem z jego zrozumieniem..
            • ludwik17 Re: a co do Slusarczyka 28.11.10, 14:09
              jefka12 napisała:

> Nie to nie prawda, Robert sam zrezygnował z pracy w szkole w Janowie.
              > Ja na pewno oddam swój głos na Roberta, choćby dlatego że to porządny i uczciwy
              > człowiek.
              >

Ja nie pytam o janów
              • mortal_kombat11 Re: a co do Slusarczyka 28.11.10, 14:20
                a o jaką szkołę Ci chodzi??
              • robert_slusarczyk Re: a co do Slusarczyka 28.11.10, 14:32
                Nie wyrzucono mnie z żadnej szkoły, ani z LO, ani ze studiów na SGGW, ani z UW.

Pozdrawiam
                Robert Ślusarczyk
            • jokomaoko Re: a co do Slusarczyka 28.11.10, 14:16
              Jakubowski też jest uczciwym i porządnym człowiekiem ale nie tylko porządność i uczciwość rządzą miastem dlatego zagłosuje na Pana Jakubowskiego bo oprócz tych przymiotów posiada wiele innych, które są niezbędne do tej pracy. A co do plakatów można pana Kucia lubić lub nie ale na pewno nie można powiedzieć o nim, że był nieudolnym burmistrzem. Poza tym to nie jest konkurs piękności czy sympatyczności tu raczej nie chodzi o to czy się kogoś lubi czy nie tu raczej chodzi o predyspozycje do wykonywania jakiejś pracy. A jeżeli na ulotkach pojawia się Pan Grzesiak to świadczy, że o zmianach można zapomnieć już nie mówiąc o poparciu Pani posłanki, która wykazała się już w temacie in vitro.
            • afrikana Re: a co do Slusarczyka 28.11.10, 16:09
              > Mój głos na 100% powędruje na Roberta i mam nadzieję że wygra!!!!!!

ło jesus...tfu, tfu...oby nie !!!
              Ja nie rozumiem jak ktokolwiek może chcieć głosować na kogoś, kto ma cokolwiek wspólnego z Grzesiakiem:/ Czyżby odpowiadało im to, co do tej pory działo się w naszym mieście ? Nie wierzę...
              • sandra967 Re: 28.11.10, 19:42
                jokomaoko: p.Kuć nie byl nigdy burmistrzem Mińska

p.Robercie: dlaczego ustosunkował sie pan tylko do pytania o pracę, a nie pisze pan nic o koalicji z Forum? malo panu tego, że burmistrz z ramienia tego komitetu ma zarzuty prokuratorskie w sprawie basenu?! Dlaczego kpi pan z zaufania mieszkańców? Mieszkańcow, którzy w większości chcą zmian dla miasta...
                • mortal_kombat11 Re: 28.11.10, 20:34
                  nie raz i nie dwa słyszałem krytyczne wypowiedzi ludzi z PiS pod adresem burmistrza Grzesiaka, a tu proszę... widać nie przeszkodziło im to w dogadywaniu się...na pewno dla dobra mieszkańców...buahaha!!

czekamy Panie "popierany przez nieudolnego burmistrza Grzesiaka" Robercie na odpowiedź...
                  • kamil_mm Re: 28.11.10, 22:21
                    Nie no związek PiS i Forum nie leży mi całkowicie.
                    A czy wiadomo cos o ewentualnym poparciu obecnych kandydatów przez komitety, które przegrały?
                    No i jak to poparcie przekłada się na rzeczywistość?
                    • jarekero Re: 28.11.10, 23:13
                      To co zobaczyłem na ulotkach rozdawanych przez PIS przed kościołem jest dla mnie tragikomiczne, pomijam że były rozdawane w towarzystwie p. Wargockiej dla wielu chluby Mińska, pani która chciała wysyłać ludzi bezdzietnych chcących skorzystać z in vitro do więzienia, to jeszcze zobaczyłem na ulotce kandydata Ślusarczyka w towarzystwie i z poparciem kolejnej chluby Mińska - króla niemocy - burmistrza Grzesiaka, zestawienie jak z horroru politycznego. Już teraz widać do jakiego walca tańczy p.Ślusarczyk - na pewno nie do Gronkiewicz-Walca bo to walc nie na jego możliwości...
                      Jak rozumiem przesłanie ulotki było takie: kochani wyborcy chcemy was zapewnić, że nie zamierzamy niczego zmieniać, chcemy za wszelką cenę pozostać zadupiem ziemi mazowieckiej, w tym celu pojedziemy po pomoc na Białoruś a po poradę do byłego burmistrza Mińska.
            • marian_123 Re: a co do Slusarczyka 28.11.10, 23:15
              O jakie rzeczy oskarżałem Pana Roberta? Proszę mi przypomnieć, bo nie przypominam sobie żebym kogokolwiek o cokolwiek oskarżał. Poza tym dlaczego p. Marcin miałby reagować na moje rzekome oskarżenia? Jeżeli niesłusznie oskarżyłem Pana Roberta, to z przyjemnością go za to przeproszę. Jestem do Państwa dyspozycji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka