Dodaj do ulubionych

Art. dziecęce - ceny w MM

23.03.12, 18:29
Forumowicze zorientowani w temacie, macie może porównanie cen artykułów dla dzieci w Mińsku?
Chodzi o jedzenie (kaszki, mleka, sloiczki) i pieluchy pampers + chusteczki mokre.
Wiem że czasami trafiają się promocję ale może macie jakieś osobiste odczucia.
Dzięki
Obserwuj wątek
    • mik5 Re: Art. dziecęce - ceny w MM 23.03.12, 19:13
      Moje dziecko ma już 3 lata, ale może moje refleksje przydadzą się, a więc: pieluchy kupowałam w "dziecięcym" na Bulwarnej (mieli promocje cenowe + punkty), czasem trafiła się korzystna cena i w Rossmanie. Jeżeli chodzi o chusteczki polecam "Bambino" - w paczkach po 2 opak. kosztowały ok. 5 zł/opakowanie i jak dla mnie były zupełnie ok jeśli chodzi o jakość. I jeszcze dla starszego dziecka, które pieluch potrzebuje już tylko na noc polecam pieluchomajtki z Rossmana (tańsze od Pampersów).
    • effi_me Re: Art. dziecęce - ceny w MM 23.03.12, 23:38
      Kaszki i słoiczki na pewno najtańsze w Kauflandzie. Mleko też tańsze. Nie kupuj mleka w sklepach typu TOPAZ ani nawet Rossman czy Schlecker, bo sporo przepłacisz. Pampersy - to zależy, jakich używasz. Każdemu pasują inne. Acha, chusteczki nawilżane też mają dobre ceny w Kauflandzie, w Carrefourze chyba też całkiem znośne. W Swiecie Dziecka na Bulwarnej słoiczki, mleko i kaszki tańsze niż w drogeriach i supermarketach, ale zdecydowanie hipermarkety wygrywają. Za to w SD mają chyba każdy rodzaj mleka, do wyboru do koloru.
    • moni.r Re: Art. dziecęce - ceny w MM 24.03.12, 15:12
      Kaszki i słoiczki kupuję w Carrefourze, Rossmannie, Kauflandzie lub Tesco. Pieluchy z Biedronki: dada premium - dużo tańsze od pampersów, a jakościowo na prawdę dobre.
    • snowcraft Re: Art. dziecęce - ceny w MM 25.03.12, 18:48
      Co do marki to sprawa indywidualna, niektóre dzieci są uczulone na te lub tamte produkty.
      Pieluch testowałem różne, ale najlepszą chłonność i niezawodność dawały Pampersy kupowane chyba najtaniej w promocjach w Tesco.
      U mnie sprawdziły się chusteczki Dzidziuś, które w marketach można kupić po 4-5 pln (72 szt w paczce.
      • angielskiuczen Re: Art. dziecęce - ceny w MM 26.03.12, 21:31
        Dzięki za uwagi.
        Generalnie testowałem te pieluchy Dada z Biedronki i były ok ale ostatnimi czasy mały więcej pije, przez co więcej korzysta z pieluch i dada niestety przepuszczala. Muszę wrócić do pampersów 24 na h. (choć jeszcze spróbuje może te z Tesco).
        Ogólnie rzecz ujmując to na promocjach najtaniej (głównie w marketach) - ot dziś w Kerfurze w Złotych Tarasach kupiłem 120 szt. pampersów 4+ za 85 zł. (cena w moim odczuciu całkiem przystepna).
        A może warto rozpocząć pisanie (w tym lub nowym wątku) na forum jeśli się trafi jakąś super promocja produktów dla naszych pociech hmm?
        • effi_me Re: Art. dziecęce - ceny w MM 26.03.12, 22:10
          Fajny pomysł! Proponuję w nowym wątku :) Może udałoby się ten wątek przykleić tak jak ogłoszenia?
    • bchristoph Re: Art. dziecęce - ceny w MM 27.03.12, 20:53
      Chusteczki mokre są zawsze w dobrej cenie w Biedronce (DADA), z tego co pamiętam po 3,99 zł za paczkę. Jakością nie odbiegają od markowych. Są różne rodzaje, np. sensitive.
      Pieluszki DADA też są niezłe i naprawdę tanie, poniżej 30 zł za paczkę. Tylko, żeby nie pomylić z jeszcze tańszymi biedronkowymi, chyba Fitti, czy jakoś tak, bo one podobno są badziewiaste, takie "plastikowe".
      Słoiczki, kaszki, itp. kupowałam namiętnie w Rossmanie. Jest spory wybór. Maja bobovitę, gerbera, ale też swoją własną markę babydream. Babydream są też niezłe chusteczki, często pakowane w 4 czy 5 paki i wychodzi naprawdę tanio i też są niezłe jakościowo. Pieluszki rossmanowskie też mogą być i cenowo i jakościowo.
      • angielskiuczen Re: Art. dziecęce - ceny w MM 28.03.12, 17:30
        założyłem nowy wątek w celu pisania o promocjach na przedmiotowe artykuły. Można już wpisywyać :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka