piotrrdw 21.05.12, 18:38 czy to prawda, że ośrodek ma być zamknięty z końcem czerwca? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joshima Re: ośrodek zdrowia 29.05.12, 16:26 Nie wiem o co dokładnie chodzi z tym ośrodkiem zdrowia, ale pediatra mi powiedziała, że za kilka tygodni oni się przenoszą do budynku naprzeciwko (tam gdzie apteka) i że będą przyjmować w ramach NFZ ale będzie to zakład niepubliczny. Odpowiedz Link
hiraam Re: ośrodek zdrowia 01.06.12, 16:48 Link do oświadczenia wójta gminy w tej sprawie. www.debewielkie.pl/img/userfiles/files/bieg_wiosny/1.pdf Odpowiedz Link
monika_tkaczyk Re: ośrodek zdrowia 29.06.12, 13:51 www.debewielkie.pl/?pid=1&mode=news&group=1&news=475&p= Odpowiedz Link
essa_to_ja Re: ośrodek zdrowia 30.06.12, 22:23 Ok, tylko co z pediatrą? Czy Gmina będzie zwracać pieniądze za wizyty prywatne w poniedziałki, środy i piątki? ;-) Swoja drogą, przydałby się też jakiś laryngolog na kilka godzin w tygodniu. Do Mińska nie sposób się wbić, a dzieciaki chorują. Odpowiedz Link
heyja Re: ośrodek zdrowia 03.07.12, 09:13 Z tego co wiem od tego są lekarze rodzinni, żeby leczyli i dorosłych i dzieci, więc nie ma konieczności zatrudniania pediatry. Myślę, że lista lekarzy na pewno ulegnie zmianie (powiększy się). I tak super, że w tak krótkim czasie udało się zorganizować, żeby ośrodek funkcjonował dalej. Poprzednia dyrektor ośrodka chciała, żeby upadł, wtedy by nie miała konkurencji dla swojego prywatnego. Ja tam się cieszę, że w Dębem będą dwa ośrodki, zdrowa konkurencja nikomu nie zaszkodziła, i może w końcu zaczną szanować pacjenta i można będzie się normalnie dostać do lekarza. Odpowiedz Link
essa_to_ja Re: ośrodek zdrowia 05.07.12, 12:11 Byłam, i u lekarza, i w laboratorium, i u pielęgniarek. Na razie rewelacja - lekarz na godzinę, więc bez kolejki, panie w recepcji są miłe, receptę dla dziecka na mleko dostałam bez dziwaczenia, ze powinno jeść co innego. Nagle w gabinetach są komputery i jest baza pacjentów. No i... większość poszła do swoich starych lekarzy na przeciwko - jest przestronnie :-DDD Odpowiedz Link
joshima Re: ośrodek zdrowia 07.07.12, 09:27 Aha, czyli byłaś w starej przychodni... To mnie pocieszyłaś. Odpowiedz Link
monika_tkaczyk Re: ośrodek zdrowia 09.07.12, 21:53 czemu Cię pocieszyła? joshima napisała: > Aha, czyli byłaś w starej przychodni... To mnie pocieszyłaś. > Odpowiedz Link
katri-na13 Re: ośrodek zdrowia 10.07.12, 10:20 byłam w "nowej" przychodni u "starych" lekarzy i jestem zadowolona...zresztą jak zawsze... zastanawiające jest tylko co takiego się wydarzyło, ze p.Wójcik musiała złożyć wymówienie i szukać nowego lokum na przychodnie....a to, że poszli za nią wszyscy pracownicy ośrodka, że chcą pracować pod jej kierownictwem, a nie gminy...świadczy o tym, że jest kompetentna nie tylko jako lekarz, ale tez jako kierownik jednostki. a reklamowanie ośrodka doktor Wrońską - która przyjmuje dwa razy w tygodniu po dwie godziny... życzę powodzenie w rezerwacji wizyty. Odpowiedz Link
joshima Re: ośrodek zdrowia 10.07.12, 17:38 > zastanawiające jest tylko co takiego się wydarzyło, ze p.Wójcik musiała złożyć > wymówienie i szukać nowego lokum na przychodnie A skąd wiesz, że musiała? A może zapragnęła więcej zarabiać? Odpowiedz Link
monika_tkaczyk Re: ośrodek zdrowia 11.07.12, 21:15 to wstrętni nowi radni i nowy wójt zaczęli się czepiać... a już wszystko było ustalone i miało być tak pięknie ;) Odpowiedz Link
superdorina3d-1 Re: ośrodek zdrowia 12.07.12, 11:54 I bardzo dobrze. Nareszcie może zacznie się szanować pacjenta i pracę będą zaczynać od 8 a nie od 9. I mieszkańcy nie będą uciekać do innych placówek tylko będą mieć na miejscu do wyboru. Nie bójmy się korzystać pomocy nowych lekarzy. Chylę czoła za odwagę dla naszej władzy gminnej, że odważyła się po tylu latach poruszyć ten problem. Odpowiedz Link
paulaelfik ośrodek zdrowia stary w dobrej formie 08.08.12, 12:53 Niestety co to wspaniałych kompetencji p. Wójcik mam wielkie obawy . Powiedzieć mogę na pewno ja zostałam w starej przychodni i jestem zadowolona z lekarzy i z nowego personelu. Wszystko kulturalnie , spokojnie i przede wszystkim bez łaski jak kiedyś. Dostać się do lekarza jest dużo łatwiej niż kiedyś . A pewnie dla tego , że większość babć na emeryturach poszła za P. Wójcik . I życzę mi dużo szczęścia ...bo ludzie naprawdę chorzy nareszcie mogą dostać się do lekarza bo wszystkie przekupy siedzą teraz w innej przychodni :) Odpowiedz Link
joshima Re: ośrodek zdrowia 10.07.12, 17:35 monika_tkaczyk napisała: > czemu Cię pocieszyła? Ze w starej przychodni też może być po ludzku. Odpowiedz Link
ada80 Re: ośrodek zdrowia 16.07.12, 13:16 Byłam w piątek, podziwiałam nowa przychodnię:) Do starej doszło kilku lekarzy-nareszcie coś sie zaczyna w tej kwestii dziać w Dębem. I wiem jedno, ze napewno będzie lepiej- bo to co było to istna Kambodża. Zobaczymy co dalej:) Odpowiedz Link
joshima Re: ośrodek zdrowia 17.07.12, 11:28 Sporo jeszcze muszą ogarnąć, bo mają teraz niezły młyn. Wiadomo nowy personel i trochę za mało. Pielęgniarka gania między zabiegowym a pokojem gdzie pediatra przyjmuje zdrowe dzieci na szczepienia, więc jest trochę zamieszania. Ludzie wrzeszczą na panią w okienku bo koniecznie chcą wydobyć oryginały kart, a ona nie może im wydać a poza tym ma jeszcze inne rzeczy do roboty. No ale i tak jest spoko. A pewnie będzie jeszcze lepiej. Odpowiedz Link
pprokopc Re: ośrodek zdrowia 25.07.12, 11:26 Też myślę, że będzie coraz lepiej. A dowodem nowa akcja: www.debewielkie.pl/index.php?pid=1 Odpowiedz Link