Dodaj do ulubionych

Plusy z obecności Kauflanda

11.07.05, 13:51
Popatrzcie jak szybko zmienil się teren po byłej hucie. Nareszcze polożono
nowy asfalt na ulicy Żelaznej dzieki temu uzyskalismy alternatywną drogę do
ulicy Wileńskiej. Położono nowy chodnik i nawierzchnie na ulicy Wileńskiej.
Naprawdę treaz to jakoś wygląda.
Obserwuj wątek
    • a11b12 Re: Plusy z obecności Kauflanda 11.07.05, 16:25
      MI też się podoba, mimo, że wcześniej "psioczyłam".
    • stary.prochazka Re: Plusy z obecności Kauflanda 11.07.05, 18:18
      a kto położył ten asfalt, Kaufland czy miasto?
      • ktosiuf Re: Plusy z obecności Kauflanda 11.07.05, 18:28
        To był warunek powstania,że Kaufland musi zrobić porządek z ukłąed
        komunikacyjnym w tym rejonie. Zresztą ten remont poprawi dojazd do sklepu pomimo
        iz jest on w samym centrum maista. Swoja drogą to ciekawe, ze jak się chce to w
        3 dni można zbudować rondo i położyć chodnik i asfalt
        • a11b12 Re: Plusy z obecności Kauflanda 11.07.05, 19:55
          No nie całkiem 3 dni.
          Pół ronda stało gotowe kilka miesięcy.
          Wystarczyło dokończyć.
          • ktosiuf Re: Plusy z obecności Kauflanda 11.07.05, 21:56
            To była mała propaganda bo jakby się naszym władzom CHCIAŁO to byśmy autostrad
            200 km tylko w samym Wołominie mieli
    • piegowata Re: Plusy z obecności Kauflanda 11.07.05, 23:29
      A mnie się od dawna marzy "przerzucenie" przez tory ulicy Legionów, która w linii prostej wpadałaby do Laskowej. Nie trzeba byłoby objeżdżać przez Kraków, chcąc się ze Sławka przedostać do centrum.
      • a11b12 Re: Wiadukt / Tunel 12.07.05, 07:35
        > A mnie się od dawna marzy "przerzucenie" przez tory ulicy Legionów,
        > która w linii prostej wpadałaby do Laskowej.
        NIGDY. To po prostu nie prawda. ul. Legionów po pzedłużeniu wpada na sklepy,
        nowe, dopiero co zbudowane.
        A przedłużenie Laskowej wypada w peron stacji PKP, nie w Legionów.
        Poza tym tory są w tym miejscu bardzo szerokie (chyba z 10 torów), dalej
        zarówno w kierunku Warszawy jak Tłuszcza są 2 tory.
        Np na przeciw rampy, z drugij strony kolei też jest pusty placyk, ale tyko do
        AL. AK.
        • piegowata Re: Wiadukt / Tunel 12.07.05, 18:46
          >NIGDY. To po prostu nie prawda. ul. Legionów po pzedłużeniu wpada na sklepy,
          > nowe, dopiero co zbudowane.
          > A przedłużenie Laskowej wypada w peron stacji PKP, nie w Legionów.

Ulice miewają zakręty, nikt nie każe nikomu NIGDY rozbierać nowych sklepów, ani dramatycznie wpadać w peron stacji PKP :))) Te dwie ulice dałoby się połączyć.

>Poza tym tory są w tym miejscu bardzo szerokie (chyba z 10 torów), dalej
          > zarówno w kierunku Warszawy jak Tłuszcza są 2 tory.

NIGDY. To po prostu nieprawda. Zarówno na przejeździe w Wołominie, jak i w Słonecznej, jest więcej niż dwa tory :)))
          • a11b12 Re: Wiadukt / Tunel 12.07.05, 22:35
            > Ulice miewają zakręty (...)Te dwie ulice dałoby się połączyć.
            Ulica Legionów nie jest przelotową, jest wąska, cantralna w mieście tworzy
            raczej deptak ze sklepami wokół, niż drogę przelotową.
            Chyba nikt z włąscicieli tych sklepów, ani z klientów, nie chciał by robić
            zakupów w smrodzie spalin, pośród śmigających przelotową trasą szaleńców.
            Zamiana ul. Legionów na przelotową nie jest dobrym rozwiązaniem.
            Niech zostanie prawie ślepa, tak jak jest.

> >Poza tym tory są w tym miejscu bardzo szerokie (chyba z 10 torów), dalej
            > > zarówno w kierunku Warszawy jak Tłuszcza są 2 tory.
            > Zarówno na przejeździe w Wołominie, jak i w Słonecznej
            > jest więcej niż dwa tory :)))
            Ja nie pisze o przejeździe, ja piszę o torach biegnących do Tłuszcza, przed
            słoneczną, tam są na pewno 2 tory.
            Zresztą na przejeździe Słoneczna są dokładnie tylko 3 tory:
            2 + prawie nieużywana i poza zaporami przejazdu bocznica do Stolarki
            • piegowata Re: Wiadukt / Tunel 13.07.05, 09:49
              >Ulica Legionów nie jest przelotową, jest wąska, cantralna w mieście tworzy
              >raczej deptak ze sklepami wokół, niż drogę przelotową.
              >Chyba nikt z włąscicieli tych sklepów, ani z klientów, nie chciał by robić
              >zakupów w smrodzie spalin, pośród śmigających przelotową trasą szaleńców.

W mieście obowiązuje ograniczenie prędkości. Nikt nie mówi o trasie szybkiego ruchu, ani "śmigających przelotową trasą szaleńcach". Spaliny są, czy tego chcemy, czy nie, bo auta tak, czy inaczej przedostają się ze Sławka do centrum i robią swoje.
              Jeśli chodzi o deptak, to któraś władza obiecywała urządzić go na ul. Kościelnej. Był remont placu 3 Maja, można było "przy okazji" zmienić fragment ulicy w miłe miejsce z latarenkami i bez podziału na jezdnię i chodniki. Ot, jeden szeroki poziom wyłożony kostką.
              Nie można natomiast całego centrum miasta zmienić w deptak, bo jakoś dojechać trzeba. Życie nie składa się z samych spacerków :)))

Mam wrażenie, że mieszkasz gdzieś w pobliżu miejsc, o których mowa i dlatego używasz tych rozpaczliwych argumentów :))) Doprawdy nie wzbudzaj w sobie aż takich emocji, wszak rozważania są czysto teoretyczne. Staram się uśmiechać do Ciebie, sugerując, że dyskusja odbywa się w sferze "gdybania", a Ty niepotrzebnie wpadasz w histerię :)))
              Pozdrawiam

PS. A w Wołominie ile jest torów na przejeździe? ;))))
              • ktosiuf Re: Wiadukt / Tunel 13.07.05, 10:00
                Nasze marzenia są piekne a le na nowy przejazd nie zgodzi się PKP bo to zablisko
                przejazdu jest!
              • a11b12 Re: Wiadukt / Tunel 13.07.05, 13:09
                > W mieście obowiązuje ograniczenie prędkości.
                :) :) : ) :) :) : )))))))

> Spaliny są, czy tego chcemy, czy nie,
                Ty chyba tego chcesz.

> Nie można natomiast całego centrum miasta zmienić w deptak, bo jakoś dojechać
                > trzeba.
                Można by zamienić w deptak kilkaset metrów ul. Legionów, tam gdzie są sklepy.
                Trzeba tylko zorganizować więcej małych parkingów w centrum.
                Zasadniczy ruch samochodowy powinien omijać centrum miasta i być skierowany
                przede wszystkim szosą warszawską (nie mylić z ulicą Warszawską).

> nie wzbudzaj w sobie aż takich emocji
                NIe wzbudzam w sobie żadnych emocji. Ja mam wyobraźnie i widzę "co by było
                gdyby".

Do ktosiufa:
                A propo nowego przejazdu : przecież piszę wiadukt/tunel , nie przejazd :)
                I wiem, że to tylko marzenia, dlatego tak odważnie piszę, bo wiem, że tego nie
                będzie :) :).

A najlepiej zamieć samochód na samolot, wybudować duże lotnicko i kilka małych
                np. na placu 3 maja. To by było super. :) I kolej nie była by przeszkodą. :)
                • ktosiuf Re: Wiadukt / Tunel 13.07.05, 14:27
                  > Zasadniczy ruch samochodowy powinien omijać centrum miasta i być skierowany
                  przede wszystkim szosą warszawską (nie mylić z ulicą Warszawską).
                  Tu troche pomieszałeś. Ten zasadniczy ruch to w 99% ruch jak ludzie jeżdza do
                  sklepów czy pracy, trudno jeśli ktoś tam mieszka żeby tam nie jeździł, tak samo
                  trudno żeby jak ktoś chce jechać do Globi czy Kaufland jechał drogą nr 634. Tam
                  nie ma żadnego tranzytu...Natomiast to cały urok Wołomina stworzonego przez
                  architekta Wojceichowskiego przed wojną: wąskie uliczki i kratowy ich układ
                • piegowata Re: Wiadukt / Tunel 13.07.05, 16:04
                  > > Spaliny są, czy tego chcemy, czy nie,
                  > Ty chyba tego chcesz.

Nie trafiają do mnie argumenty z cyklu "chyba ty!" - tak tak ripostują przedszkolaki, gdy zabraknie im pomysłu :)))
                  Kończę tę dyskusję, rzeczywiście wyobraźnię masz rozbudowaną, i to chyba nadmiernie ;))))))))
                  • student6 Re: Wiadukt / Tunel 01.02.06, 11:44
                    A ja uważam ze w ogóle nie powinno być przejazdów przez tory, a pod nimi (ew.
                    wiadukty, ale w mieście chyba lepsze byłyby jednak tunele). Samochody nie stoją
                    wtedy w korkach, pociągi mogą jeździć szybciej i mniej jest wypadków. Ponadto
                    torowisko powino być ogrodzone, a ogrodzenie obrośnięte czymś kolczastym
                    najlepiej. Tak jest w Wielkiej Brytanii i świetnie się to spisuje. Pzejazd
                    klejowy to naprawdę rzadkość.
    • nenuphar77 Re: Plusy z obecności Kauflanda 12.07.05, 09:49
      dzięki konkurencji, chyba ruch w GlOBI jest mniejszy,
      można szybciej zrobić zakupy :)
    • i-studio1 Re: Plusy z obecności Kauflanda 25.07.05, 08:03
      A czy w Kauflandzie w końcu można płacić kartą czy nadal gotówka ? :-/
      • ktosiuf Re: Plusy z obecności Kauflanda 25.07.05, 11:27
        Cały czas gotówka, ale w Jabłonnej widziałem już ze można kartą płacić, to może
        i tu niedlugo to wprowadzą
    • rafiixx A co fajnego można kupić w tym Kauflandzie? 27.01.06, 16:15
      Pono dużo chłamu tam sprzedają, czy to prawda?
      • jackussi Re: A co fajnego można kupić w tym Kauflandzie? 28.01.06, 19:51
        Bardzo dobrą czeską musztardę
    • member2 Re: Plusy z obecności Kauflanda 29.01.06, 14:41
      Zasadniczo są plusy, dobrze że uporządkowali teren (koszmarne były te wypalone
      ruiny), tylko szkoda trochę rampy - kiedyś to było takie spokojne miejsce,
      dzieci uczyły się tam jeździć na rowerze, a teraz taka normalna szosa. (-:-/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka