07.09.02, 21:20
Hej Wołominiaki!! Kogo wybieramy na burmistrza?
Obserwuj wątek
    • Gość: ter Re: Burmistrz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 16:44
      Ja Solisa, a wy?
      • Gość: jan Re: Burmistrz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 23:42
        Ja Mikulskiego!!
      • zojka-5 Re: Burmistrz 10.09.02, 23:47
        Ja takze za Mikulskim
        www.republika.pl./skw_wolomin
    • Gość: ter Re: Burmistrz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 10:04
      A kto poprze Oleksiaka lub Maślanego?
      • Gość: Piegowata Re: Burmistrz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 21:37
        Maslany? toz to korupcja w czystej postaci. A Oleksiak komuch
    • Gość: Piegowata Re: Burmistrz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 21:36
      ja Mikulskiego, facet przygotowany do samorzadowych spraw, jeju, tylko sie
      boje, zeby ciemnota nie poszla za kretynem Czajewiczem:-((((
      • Gość: ela Re: Burmistrz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 22:03
        Mam nadzieje,ze jednak "ciemnota" jest w mniejszosci!!!
        Mikulski,to facet co zna sie na rzeczy!Jestem za nim.Jest kompetentny,a przy
        tym ,rzadka cecha,uprzejmy.Dal temu dowod,jak juz "burmistrzowal " u nas.Teraz
        bedzie mial wieksze kompetencje,to bardziej rozwinie skrzydla.Powodzenia,panie
        Jerzy!!
        • zojka-5 Re: Burmistrz 17.09.02, 20:33
          Gość portalu: ela napisał(a):

> Mam nadzieje,ze jednak "ciemnota" jest w mniejszosci!!!
          >

Obys sie nie mylila!!
          Mysle,ze wolominiakom niezbyt zalezy na wladzy,wola narzekac i biadolic niz
          wziac sprawy w swoje rece.Bo popatrzmy,czy ranking burmistrza wywoluje jakies
          emocje?Czy chcemy sie tu,na forum, wypowiadac? Czy naprwde zalezy nam na naszym
          miescie?Watpie,wolimy pewno jakies atrakcyjne strony,mowiace o byle czym. A
          moze sie myle??? Oby!!
          • Gość: ter Re: Burmistrz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.09.02, 11:44
            Po pierwsze, mało osób korzysta z Internetu. Po drugie, mało kto zna to forum.
            Po trzecie, jak sobie wyobrażasz dyskusję na temat wyborów. Przecież, jak
            napiszę, że Mikulski jest w sumie gorszym kandydatem niż Solis, choć różnice
            między nimi nie są duże, to na pewno się wściekniesz i nie będzie żadnej
            rzeczowej dykusji. A poza tym, jak to przy wyborach, ludzie z reguły wcześniej
            mają ustalone poglądy.
            Jeżeli chodzi o znajomość samorządu, to Mikulski był cztery lata burmistrzem i
            to takim sobie, Solis zaś osiem lat, a ponadto kolejne parę lat pracował na
            stanowisku sekretarza urzędu.
            Mikulski zapewne będzie lepszy w temacie piniędzy unijnych, Solis jest lepszy w
            wyciąganiu dla miasta pieniędzy krajowych.

• zojka-5 Re: Burmistrz 18.09.02, 21:53
              Gość portalu: ter napisał(a):

>
              > na pewno się wściekniesz >

Skad takie przypuszczenie?Wiem,ze rodacy sa zacietrzewieni w dyskusjach
              politycznych,ale moze czas z tym skonczyc :)))
              Wnioskuje,ze Miklulski lepszy na czasy przyblizajace nas do UE
              >
              • Gość: ter Re: Burmistrz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.09.02, 10:49
                Ale tylko w tym jednym aspekcie, to trochę za mało. Poza tym jest to dość
                konfliktowy człowiek (kłania się współpraca z radnymi). Uważam, że kładąc obu
                panów na szalę, to jednak nieco lepszy jest Solis.
                A czy słyszałaś, że na burmistrza Wołomina ma startować Henryka Piwowar z Ligi
                Rodzin Polskich?
                • Gość: Piegowata Re: Burmistrz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.09.02, 19:51
                  co do pani Piwowar, to jest to zjawisko analogiczne do Czajewicza. Ale jesli
                  chodzi o Mikulskiego i Solisa, to ten ostatni jest tak naprawde bezwolny. A
                  Mikulski? moze nie tyle konfliktowy ile stanowczy. Pieniądze unijne są
                  potrzebne, skoro krajowych sie nie dalo sprowadzic przez 4 lata urzedowania
                  Solisa. O ile po kadencji Mikulskiego mamy kanalizacje i chodniki, to po
                  Solisie pozostanie tylko smrodek fajerwerkow po licznych festynach i zadluzony
                  budzet miasta.
                  • zojka-5 Re: Burmistrz 19.09.02, 20:35
                    Piegowata,madras kobitka!!
                    Widze,ze dobro naszego wolomina lezy ci na sercu.Ter tez mysli o naszym
                    miescie,dlatego poszukuje,rozwaza i ufam , ze dokona wlasciwego wyboru
                  • zojka-5 Re: Burmistrz 19.09.02, 20:36
                  • zojka-5 Re: Burmistrz 19.09.02, 20:37
                  • zojka-5 Re: Burmistrz 19.09.02, 20:37
            • cirrus4 Re: Burmistrz 22.09.02, 18:06
              Od-od-odpierdolic sie od pana generala (Mikulskiego).
              :-))
    • szwester Re: Burmistrz 23.09.02, 20:38
      Ja napewno zaglosuje na pana Mikulskiego.Uwazam ,ze jest czlowiekiem
      kompetentnym i co bardzo wazne uczciwym.Jest takze bardzo mily i uprzejmy,jak
      byl burmistrzem,staral sie wszystkich petentow zalatwic,nie szafowal
      niepokrytymi obiecankami.
      • Gość: Piegowata Re: Burmistrz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.02, 22:11
        masz racje szwester, tylko kiedy ludzie dojrzeja do tego, zeby wybierac ludzi
        kompetentnych, ktorzy obiecuja niewiele, ale za to spelniaja obietnice. nasze
        spoleczenstwo caly czas jeszcze ufa "oralnym" (hehe) lalusiom. przed nami
        jeszcze dluga droga do demokracji
        • Gość: welna_mineralna Re: Burmistrz IP: *.sggw.waw.pl 24.09.02, 15:07
          w malych miastach jak w komorkach tkanki - widac wyskalowana postac calego
          spoleczenstwa. lepperiada i nieuzasadnione emocje z przekonaniem o spisku zydo-
          masono-komuny. a przede wszystkim tego brak dyscypliny w gospodarce, zwiekszone
          wydatki publiczne itd itp..... jak w polsce tak w wolominie, jak w wolominie,
          tak w polsce.
          zygac sie chce.
          welna
          • Gość: Piegowata Re: Burmistrz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.02, 20:18
            No wlasnie, racja welna. I mysle, ze trzeba zastosowac terapie dozylna,
            tkankowa, komorkowa,czy jak ja tam zwal, po prostu w skali mikro, a efekt
            bedzie w skali makro. Dlatego popre Mikulskiego, bo to gosc z oddechem i bez
            fobii :-)))
            • Gość: welna_mineralna Re: Burmistrz IP: *.sggw.waw.pl 27.09.02, 12:31
              no wlasnie, zgadzam sie w 100%. taka terapia moglaby nieco podniesc zdolnosc
              regeneracyjna organizmu ktora jest obnizona przez pernamentne nadwyrezanie
              pozostalych ukladow.
              jednak czy to pozwoli jedynie na regeneracie czy moze i synteze nowych
              produktow niezbednych do rozoju? no wlasnie, to trudne pytanie.
              w_m
    • Gość: krzys Re: Burmistrz IP: 213.25.195.* 26.09.02, 18:07
    • Gość: ggg Re: Burmistrz IP: 213.25.195.* 26.09.02, 18:10
      mikulski jest fajny , ale zbyt duzo obiecuje np. gruszki na wierzbie, z braku
      laku i mikulski jest dobry. Brak innych kandydatow i bede na niego glosowal
    • Gość: słonecznatałn Re: Burmistrz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 21:10
      Ja na Mikulskiego :-))))))))))
      Jedyny godny uwagi kandydat.
      • Gość: ja ze Sławka Re: Burmistrz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 20:01
        Ja i moja rodzina tez na Mikulskiego,moze wreszcie bedzie ktos myslal o
        mieszkancach a nie tylko o radnych,jak im dogodzic
        • zojka-5 Re: Burmistrz 28.09.02, 19:55
          No Wołominiacy,spojrzcie!!
          przebilismy Pruszkow w liczbie postow na forum:))
          • Gość: ter Re: Burmistrz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 18:05
            Czy naprawdę macie aż tak krótką pamięć i zapomnieliście, jak to było za
            Mikulskiego?
            Jak bym miała porównać ze sobą obu kandydatów: to Solis jest jak cukierek z
            kolorowym papierekiem i landrynkową treścią, a Mikulski taki sam papierek za to
            w środku masa tabulete (spolszczyłam).
            • zojka-5 Re: Burmistrz 30.09.02, 21:04
              Faktycznie,cukiereczek,od ktorego robi sie mdlo.Wole mase tabulette to
              komponent lekow,wlasnie tego nam trzeba.
            • Gość: Piegowata Re: Burmistrz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 22:36
              hmmm, mimo wszystko, nawet jesli to tylko placebo (choc tak nie jest, bo juz
              byly efekty czteroletniej kuracji) to wole Mikulskiego, niz ten ulepek slodki
              jak "panska skorka", ktora mozna bylo kupic za zlotowke. Ten irysek-solysek
              rozdaje swa slodycz calkiem za darmo i gdzie sie da. Caluje sie ze wszystkimi,
              jakby mogl, to przed wyborami nawet robilby to z jezyczkiem, niechby tylko ktos
              mu zdjąteczko zrobil. Bleee obrzydliwosc :-(((
    • zojka-5 Re: Burmistrz 07.10.02, 20:30
      Wybory niebawem,ale chyba wszyscy juz sie zdecydowali na swego kandydata,bo
      polemika cosik ucichla
      Sie zobaczy po wyborach
      • Gość: jatu Re: Burmistrz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.02, 20:56
        za Mikulskim. Pytanie do Ter podaj choć jedno zrodlo z ktorego Solis
        samodzielnie sprowadzil srodki dla miasta w swojej zaradnosci?!!!
        • Gość: piegowata Re: Burmistrz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.02, 22:14
          Gość portalu: jatu napisał(a):

> za Mikulskim. Pytanie do Ter podaj choć jedno zrodlo z ktorego Solis
          > samodzielnie sprowadzil srodki dla miasta w swojej zaradnosci?!!!

Brawo jatu!!!!!! bingo:-)))
    • Gość: ter Re: Burmistrz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.10.02, 11:32
      Choćby sporą kasę z WFOŚ i NFOŚ.
      • Gość: Piegowata Re: Burmistrz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 08:20

> Choćby sporą kasę z WFOŚ i NFOŚ.

Nie jest to prawda. Nie wpłynela z tych tytulow ani zlotowka. To tylko zbozne
        zyczenia. Czekam na dalsze propozycje:-)
        • Gość: ter Re: Burmistrz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 09:46
          Z NFOŚ 1383890 zł na sieć kanalizacyjną w ulicach Sokolej, Reja, Szosa Jadwoska
          itd.
          z WFOŚ 888000 zł na wodociągi Laskowa, Gdyńska, Piłsudskiego itd.
        • Gość: ter Re: Burmistrz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 09:51
          Dalej, modernizacja kotlowni w Duczxkach ponad 462 tys. z WFOŚ
          Dalej budowa sali gimnasytcznej szkoła w Duczkach - 400 tys. zł z UKFiS
          Gimnazjum przy ul. 1 Maja - 60 tys. z Urzędu Marszałkowskiego. Itd.
          Piegowata!
          Co ty chcesz udowdnić?! Głosuj sobie na Mikulskiego, ale nie ściemniaj!
          • Gość: piegowata Re: Burmistrz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 15:55

> Dalej, modernizacja kotlowni w Duczxkach ponad 462 tys. z WFOŚ
            > Dalej budowa sali gimnasytcznej szkoła w Duczkach - 400 tys. zł z UKFiS
            > Gimnazjum przy ul. 1 Maja - 60 tys. z Urzędu Marszałkowskiego. Itd.
            > Piegowata!
            > Co ty chcesz udowdnić?! Głosuj sobie na Mikulskiego, ale nie ściemniaj!

część z tego to kredyty niskooprocentowane. Pozostale pieniadze to zadna
            zasluga burmistrza, bo z tego korzystaja i inne gminy. Ja tez umiem zlozyc
            podanie o dotacje, ktora nalezy sie niejako "z urzedu". A jak mam porownac te
            grosze do 10 milionow milionow zlotych dlugoterminowego zadluzenia miasta,
            ktore pozostawil po sobie Solis??? czy to tez jest, jak to
            okreslilas "sciemnianie"????
            • Gość: janosik Re: Burmistrz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.10.02, 00:20
              Dosc juz tego licytowania sie,wybieramy Mikulskiego!!!
              Koniec i kropka. O!!!!!!
              • Gość: piegowata Re: Burmistrz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 08:58
                Gość portalu: janosik napisał(a):

> Dosc juz tego licytowania sie,wybieramy Mikulskiego!!!
                > Koniec i kropka. O!!!!!!

Tys prowda harnas, tys prowda!!! ;-))
                • Gość: ter Re: Burmistrz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.10.02, 10:07
                  Mówcie za siebie. Ja na Soliska. Ale, gdybyście widzieli, jakie tłumy przyszły
                  wczoraj na spotkanie z Czajewiczem, owacja na stojąco. Czarny scenariusz jest
                  następujacy, wchodzi Czajewicz.
                  • Gość: Piegowata Re: Burmistrz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 10:22

> Mówcie za siebie. Ja na Soliska. Ale, gdybyście widzieli, jakie tłumy
                    przyszły
                    > wczoraj na spotkanie z Czajewiczem, owacja na stojąco. Czarny scenariusz jest
                    > następujacy, wchodzi Czajewicz.

Ter, spokojnie, Czajewicz ściąga na spotkania klakę. Tak jak bukiet na debacie,
                    ktory sobie sam nabył, tak i jego publika jest wyreżyserowana. Oczywiście nie
                    można mówić, ze nie bylo spontanicznych kibiców. Ale czy mogłabyś napisać coś
                    więcej na temat tego spotkania? pliiiiiis
                    Ter, nie kracz o czarnym scenariuszu, a feeeeee ;-)))
                    • Gość: ter Re: Burmistrz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.10.02, 13:27
                      Ja tam nie byłam, tylko poszedł ktoś z moich znajomych. Ponoć Czajewicz
                      atakował wszystkich pozostałych kandydatów i to grubym słowem przy gorącym
                      aplauzie sali.
                      Jak będę znała wiecej szczegółów to napiszę.
                      • Gość: jatu Re: Burmistrz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 18:30
                        od wojny i Askaniusza zachowaj nas Panie !!1
                        • Gość: janosik Re: Burmistrz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.10.02, 18:39
                          Gość portalu: jatu napisał(a):

> od wojny i Askaniusza zachowaj nas Panie !!1

przepraszam za ignorancje,ale kto to byl Askaniusz?
                          • Gość: Piegowata Re: Burmistrz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 21:45
                            Gość portalu: janosik napisał(a):

> Gość portalu: jatu napisał(a):
                            >
                            > > od wojny i Askaniusza zachowaj nas Panie !!1
                            >
                            >
                            > przepraszam za ignorancje,ale kto to byl Askaniusz?

Mariusz Askaniusz Czajewicz-Nowacki(Dyzma)
                            • Gość: janosik Re: Burmistrz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.10.02, 15:41
                              Dzieki Piegowata!!
                              Juz myslalem,ze jakis (co nie daj Boze)wodz rzymski:))))))A to tylko nasz
                              prowincjonalny oszolomek-uffffff
                              Pozdr.
                            • zojka5 Re: Burmistrz 20.10.02, 15:44
                              chyba juz dziala ustawa o ciszy przedwyborczej.Wiec powiem tylko,ze ja na tego
                              co mowilam wczesniej
                              • Gość: jatu Re: Burmistrz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 19:04
                                cisza, cisza ........... zatem bez nazwisk.
                                Ter sorry, ale musze jeszcze o tych srodkach
                                na kanalizacje, wodociagi, etc.
                                Jesli masz te wiadomosci z raportu "Sprawozdanie z prac Zarzadu M-skiego
                                za rok 2001" to nalezy podac szczegoly.
                                Zatem dla orientacji cytuje:
                                "w 2001 r. zostaly zawarte umowy na dotacje i pozyczki
                                w wysokosci 3.186.316 zl. (w tym: dotacje 71.660 zł)
                                na nastepujace inwestycje." i tu nastepuje to co podajesz.
                                I w raprocie za okres 1998-2002 jest jest to powturzone,
                                czyli w tym roku nie ma nic.
                                Czyzby ktos tu swiadomie "sciemniał"
                                • Gość: ter Re: Burmistrz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.10.02, 19:25
                                  Nie bardzo rozumiem tej wypowiedzi. Zarzuty wobec S brzmiały, że S nie załatwił
                                  ani złotówki przez okres swoich rządów, a nie dykutowaliśmy, czy to było w tym
                                  roku, czy wcześniej.
                                  I tak jestem dzielna dziewczynka, że muszę w osamotnieniu bronić dobrego
                                  imienia mojego faworyta.
                                  A poza tym jest dużo ładniejszy od waszego Mikusia i to jest dla mnie
                                  ostateczny i rozstrzygający argument.
                                  Ale teraz podniesie się krzyk na forum! Hi! Hi!
                                  • Gość: piegowata Re: Burmistrz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 11:31
                                    Eeeee tam, jaki krzyk? Przeciez wiadomo, ze M jest przystojniejszy :-)) A tak
                                    naprawde nie po facjatce oceniam kandydatow, nie jestem blondynka:-))
                                    Merytorycznie prosze, merytorycznie, droga terciu:-)
                                    • Gość: ter Re: Burmistrz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 18:07
                                      Jam ci blondynka, ciut farbowana, a jednak.
                                      Jeżeli chodzi o meritum, to nie na łamach forum. Po prostu pamiętam kadencję M
                                      i to ze złej strony. Cóż....
                                      • Gość: Piegowata Re: Burmistrz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.02, 22:21
                                        Ja zas pamietam kadencje S i to blisko bywalam oj blisko (nieee, to nie to, o
                                        czym by mozna myslec...) przez 4 lata. Znam kulisy az nadto, zebym z optymizmem
                                        mogla patrzyc na ewentualny (tfu! tfu!)) ciag dalszy
                                        • jan51 Re: Burmistrz 24.10.02, 00:32
                                          Pan,nie dopusci do tego Piegowata!,nie martw sie,a wyborcy pomoga!
                                          • jan51 Re: Burmistrz 24.10.02, 19:39
                                            Jerzy-wygraj!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka