kropkaa17 19.12.13, 12:22 Czy w Dębem są jakieś spotkania/klub malucha czyli bezpłatne zajęcia dla dzieci w wieku przedszkolnym? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joshima Re: zajęcia dla dzieci 19.12.13, 17:46 Ale po południu, czy chodzi Ci o dzieci w wieku przedszkolnym, które się nie dostały do przedszkola? Odpowiedz Link
kropkaa17 Re: zajęcia dla dzieci 19.12.13, 20:03 ogólnie ;) Obiło mi się kiedyś o uszy że były gdzieś takie spotkania raz w tygodniu, można było przyjść z dzieckiem tak 'z ulicy" Odpowiedz Link
essa_to_ja Re: zajęcia dla dzieci 19.12.13, 21:28 Sprawdź klub "Dziupla" - raz w tygodniu, chyba we wtorki 10-12. Ogłoszenie wisi na drzwiach wejściowych. Dziupla jest tak jak gmina, ale wejście od ulicy Szkolnej do sutereny. Odpowiedz Link
joshima Re: zajęcia dla dzieci 19.12.13, 22:22 essa_to_ja napisała: > Sprawdź klub "Dziupla" - raz w tygodniu, chyba we wtorki 10-12. W zeszłym roku było dwa razy w tygodniu. Wtorki i środy :) Odpowiedz Link
kropkaa17 Re: zajęcia dla dzieci 20.12.13, 12:01 Dzięki :) Przeprowadzam się niedługo i zastanawiam się czy będzie co tu z dzieckiem robić A powiedzcie, jak z wyglądają przyjęcia do gminnego przedszkola, dziecko ma jakąś szansę? a może polecacie jakieś prywatne w okolicy? Odpowiedz Link
essa_to_ja Re: zajęcia dla dzieci 20.12.13, 14:51 typowy mieszczuch ;) Twoje dziecko będzie miało ogródek, może psa, wycieczki rowerowe, spacery, grzyby i jagody w lesie... W przedszkolu gminnym pierwszeństwo mają dzieci starsze; o przyjęciu 3-latka raczej zapomnij. Odpowiedz Link
joshima Re: zajęcia dla dzieci 20.12.13, 17:40 Wiesz. Ogródek to czasem za mało. Moja córka miłością wielką kocha nowy plac zabaw przy szkole w Dębem. Odpowiedz Link
kropkaa17 Re: zajęcia dla dzieci 20.12.13, 19:22 Czemu od razu mieszczuch...Mieszkamy na wsi i syn ma tych atrakcji pod dostatkiem ;) A do przedszkola łapałby się rocznikowo do 4-latków. Odpowiedz Link
joshima Re: zajęcia dla dzieci 20.12.13, 19:28 Nie zapomnij, że pięciolatki będą miały już obowiązek a w dodatku pierwszeństwo :) Na Twoim miejscu składałabym papiery ale nie nastawiała się, że się dostanie. Odpowiedz Link
essa_to_ja Re: zajęcia dla dzieci 20.12.13, 21:08 Kropka, nie zauważyłaś puszczonego oczka przy mieszczuchu... Jeśli Cię uraziłam, to przepraszam. Plac zabaw przy szkole jest ok, ale dla małych dzieci 2-3 lata zupełnie się nie nadaje i poza Mińskiem nie ma dobrego placu zabaw dla tej grupy wiekowej. Nabór do przedszkola gminnego w tym roku 2013/2014 wyglądał tak: 5-latki --> 100%, 4-latki --> 45%, 3-latki --> 0%. Rozrywki... ehhh... w Dębem są, ale stosunkowo rzadko. Teraz jest ich zagęszczenie świateczne. Na szczęście do Mińska nie jest daleko, a imprez czy miejsc zabaw przybywa. BTW, na lodowisku są w sezonie weekendowe lekcje jazdy na łyżwach dla dzieci. Odpowiedz Link
kropkaa17 Re: zajęcia dla dzieci 21.12.13, 07:52 W porządku :) Mi nie chodzi o nie wiadomo jakie rozrywki, po prostu chcę żeby moje dziecko miało jakiś kontakt z innymi. Plac zabaw odwiedziliśmy i faktycznie nie jest on przystosowany do takich maluchów za bardzo (chociaż to też zależy od dziecka i jak jest rozwinięte ruchowo). Odpowiedz Link
joshima Re: zajęcia dla dzieci 21.12.13, 17:36 essa_to_ja napisała: > Plac zabaw przy szkole jest ok, ale dla małych dzieci 2-3 lata zupełnie się nie > nadaje Dobrze, że moja młodsza córka (obecnie półtora roku) w wakacje o tym nie wiedziała ;) Odpowiedz Link
joshima Re: zajęcia dla dzieci 20.12.13, 17:39 kropkaa17 napisała: > A powiedzcie, jak z wyglądają przyjęcia do gminnego przedszkola, dziecko ma jakąś szansę? Ciężko. Moja córka dwa razy z rzędu sie nie dostała. Prywatnych przedszkoli nie znam, tj nie na tyle, by mieć o nich jakieś zdanie. Teraz moja córka chodzi do Przedszkola (a właściwie to się chyba nazywa punkt przedszkolny) w Górkach. Odpowiedz Link