joshima 24.06.14, 12:48 Czy w okolicznych lasach. mam na myśli głownie lasy na południe od Dębego (Górki, poręba, Kąck) są dziki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joshima Re: Dziki 24.06.14, 18:35 No bo własnie wczoraj oglądałam różne ślady bytności zwierząt w lesie i niektóre mi pasowały do dzików. Odpowiedz Link
zgoorek Re: Dziki 24.06.14, 19:45 Mam fotografię z II-2006 żerowiska dzików pod dębem, szukały tam pod śniegiem żołędzi. Ukazała się w gazetce [url=http://halusina.gazetka.eu/prasa/2006-02-gazetka15.pdf]Między Górkami a lasem nr 15[/url] na stronie 6. Odpowiedz Link
joshima Re: Dziki 24.06.14, 22:17 Zrytą ziemię widziałam w kilku miejscach, ale to nie tylko dziki mogą tak ziemię potarmosić a po deszczu nie było widać nawet jednego tropu. Co innego odchody. Tu się ciężko pomylić, ale uznałam że dopytam, czy to w ogóle możliwe. Odpowiedz Link
zgoorek Re: Dziki 24.06.14, 22:44 O tej porze roku widać mech wytarmoszony, czasem wygniecione legowiska (te łatwo pomylić z legowiskami saren). Odchody to najpewniejsze ślady. Nota bene - za Jędrzejnicą jest ambona i bywają tam polowania. Odpowiedz Link
essa_to_ja Re: Dziki 24.06.14, 23:37 Jeśli to ta ambona, do której droga prowadzi na tyłach stadnin przy Granicznej, to już od dawna jest spalona. Odpowiedz Link