orange10 28.01.05, 20:55 co sadzicie o minskich knajpach i restauracjach ? Gdzie mozna dobrze zjesc i pobawic sie przy dobrej muzie ? poleccie ! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minskmaz Re: Knajpy w Mińsku Maz 28.01.05, 23:06 witam!:> Co do knajp w Minsku to moim skromnym zdaniem:> [nic specjalnego]... Dobrze zjesc...zalezy jaka kuchnie lubisz...ja np lubie czasami cos zjesc u chinczykow...od czasu do czasu w zlotym kurczaku poledwiczki z kurczaka:] a pobawic sie...hmmm;)) to tez zalezy od gustu...ostatnio spodobal mi sie dujer:> calkiem calkiem... Odpowiedz Link
gixera Re: Knajpy w Mińsku Maz 29.01.05, 00:53 Najlepsze jedzenie jest chyba w Piano na Siennickiej, szczegolnie makaron z brokulami i kurczakiem:-) Jesli chodzi o miejsce, gdzie mozna sie w MM pobawic, to nie znam takiego. Odpowiedz Link
minskmaz Re: Knajpy w Mińsku Maz 29.01.05, 12:05 Nie ma to jak domowe jedzonko swojej roboty:> mmmmmmmmmmmmmmmmmm....nie powiem...lubie sobie podjesc:D hehe...z glowa of cors;) np>: ryz z sosem (smak.wg gustu) kotleciki z piersi(moga byc z pieczarkami, serem zoltym, panierka, itd itd) gotowana marcheweczka z zasmazka;> + groszek...ogoreczek konserwowy ....mniam mniam Odpowiedz Link
orange10 Re: Knajpy w Mińsku Maz 29.01.05, 16:31 ja tez uwielbiam poledwiczki ze zlotego kurczaka, mniam mniam zamawiam je niemal co tydzien. A chodzicie do Palacowej i Stylowej ? Odpowiedz Link
fra_szka Re: Knajpy w Mińsku Maz 31.03.05, 16:00 #Planeta - nowoczesny budynek dla cukierkowej młodzieży - nie przepadam # Galaktyka- tu sa dosyc fajne klimaty, ale nie wszyscy potrafią sie wkręcić. Zresztą "kult" Galaktyki troche przemija - pozdrowienia dla Kudłatego ;p Przyjażń - stara restauracja prowadzona od dawna i chyba od zawsze przez "ciocię" - można potańczyć ale cięzko się dopchać. Reszty nie chce mi sie komentować:PPP Odpowiedz Link
horpyna78 Re: Knajpy w Mińsku Maz 07.04.05, 13:46 Atmosfera fajna w La Belli, zjeść też można nieźle. Szkoda, że już imprez nie robią ;-( A imprezki ostatnio ok są w Dujerze. Jedzonko dobre też w Kurczaku. Odpowiedz Link
orixa Re: Knajpy w Mińsku Maz 21.04.05, 15:49 Z przykrością muszę stwierdzić, że w Mińsku brakuje lokalu z prawdziwego zdarzenia. Pubu nie dla nastolaktów i nie dla wielbicieli dyskotek. Ktoś mógłby pomyśleć o otworzeniu czegoś na wzór warszawskiego klubu "Le Madame". Miejsca gdzie można byłoby nie tylko napić się piwa ale także wystawiać niekomercyjną, eksperymentalną sztukę. Gdzie organizowane byłyby koncerty, wernisaże, pokazy filmów offowych, promocje książek, panele dyskusjne. Miejsca gdzie spotykali by się lokalni artyści, młodzi politycy, feministki, geje itd... Nie wiem czy w naszym mieście byłby to opłacalny interes. Może jednak warto spróbować? Co do istniejących już lokali - to chyba najbardziej strawne są Dujer, La Bella i 3 . Pozdrawiam Odpowiedz Link