Dodaj do ulubionych

Brońmy Sulejówka, jak niepodległości !!!

16.04.05, 23:47
Przecież nie możemy pozwolić, aby nasze miasto zniknęło z mapy Polski.Apeluję
do wszystkich przyjaciół Sulejówka i Marszałka Piłsudskiego rozsianych po
całym świecie - pomóżcie nam obronić to piękne miasteczko przed
likwidacją.Wpłyńcie na polityków i posłów,aby nie zgodzili się zmienić tzw.
ustawę warszawską i żeby nie włączyli Sulejówka do Warszawy. Proszą o to
patrioci z Sulejówka.
Obserwuj wątek
    • obserwatorka15 Re: Brońmy Sulejówka, jak niepodległości !!! 17.04.05, 00:06
      Po pierwsze nie głosuj na PiS, bo to jego politycy pragną Sulejówka. Zanim
      zaapelujesz dalej, zaapeluj do radnych na sejsji. Napisz wniosek zbierz podpisy
      mieszkańców. Przyjdź na sesję 20.04. złóz wniosek na ręce przewodniczącej Rady
      Miasta. I zastanów się jeszcze, co TY możesz zrobić, bo z samego pisania na
      forum nic nie wynika. Tak więc i Ty działaj, bo inni już zaczęli a i Ty się
      przydasz. Jeżeli chcesz się skontaktować, to wiesz jak.
      Pozdrawiam
      • babajaga22 Re: Brońmy Sulejówka, jak niepodległości !!! 17.04.05, 23:08
        Myślę, że Twój pomysł Obserwatorko jest dobry, chociaż spóżniony.Należy jednak
        próbować, mimo skłóceni i fatalnej atmosfery współpracy.Wydaje mi się,że
        powinno tą sprawą pokierować Towarzystwo Przyjaciół Sulejówka jako organizacja
        najwłaściwsza i zapewne już to robi. Trzeba nadać jej rozgłos: duże plakaty,
        zbiórka podpisów w centrum miasta i po niedzielnej mszy, obecność na sesji
        zwolenników niezależności. Lokalna ukaże sie lada moment i jest najbardziej
        poczytna, trzeba i tam zamieścić apel do radnych. Może posłuchają ? Pan Tygrys
        ma dużą siłę przebicia, niech próbuje podziałać zakulisowo.Gdyby tak udało mu
        sie przekonać ze 2 radnych..? A sesja jest chyba w innym terminie.
    • obserwatorka15 Re: Brońmy Sulejówka, jak niepodległości !!! 17.04.05, 00:07
      Sesja najprawdopodobniej 28.o4 ale to jeszcze do sprawdzenia
      • tygrys7 Re: Brońmy Sulejówka, jak niepodległości !!! 17.04.05, 23:32
        Babo Jago, Twoje drwiny są aż zanadto wyczuwalne. Myślę, że obejdzie się bez
        Twoich zakłamanych rad. Doskonale wiadomo co masz "pod skórą" więc nie próbuj
        nam pomagać. Obejdzie się!
        • babajaga22 Re: Brońmy Sulejówka, jak niepodległości !!! 18.04.05, 00:38
          Nie drwi się z niezależności miasta - ciagle nie potraficie sie oderwać od
          bardzo krótkowzrocznych schematów myślowych.Przyjmij Tygrysie bez uprzedzeń, to
          co napisałam i działajcie, bo jesli tego sie nie załatwi na etapie rady, to
          wyżej będzie jeszcze trudniej.Moje rady nie są ani złe, ani zakłamane i jeśli
          w ten sposób,Tygrysie, będziesz traktował odzew na swój apel, to po co w ogóle
          to robisz? Jesteś jak kapryśne dziecko w piaskownicy, a dzieci nie powinny
          uprawiać polityki. Przespaliście konsultacje, to teraz róbcie, co jeszcze mozna
          zrobić.Trzeba poważnie rozmawiać, także za kulisami, a nie obrażać się na
          mieszkańców i tę drugą grupę radnych, i cała winę za to, co sie stało zwalac
          na ulotki. To zbyt banalne, zeby mogło być prawdziwe. A do Warszawy nie
          chcę.Mówiąc łopatologicznie,nie popieram błednego działania ósemki radnych, bo
          tym razem strzelili głupotę. Czy to takie trudne do zrozumienia, że nie należy
          popierać głupoty? Czy lokalny patriotyzm jest zarezerwowany wyłącznie dla
          członków TPS ? Gdy sie patrzy na całokształt działania, to mozna odnieść takie
          wrażenie.
          • obserwatorka15 Re: Brońmy Sulejówka, jak niepodległości !!! 18.04.05, 11:35
            Nie rycz Tygrysie na B.J. myślę, że zostało jej trochę zdrowego rozsądku w
            przeciwieństwie do radnych, których popiera.
            TPSu nie musi lubić, zwłaszcza po tym jak jeden z jego członków kiedyś w
            piaskownicy wlalnął ją łopatką w głowę i stale rozdrapuje ranę.
            Ponieważ suwerenność miasta to poważna sprawa również BJ sięmoże przydać. Może
            napisać wzruszający art. w Co słychać, może Piątkowski nie wytnie
            najistotniejszego. Może pomóc w zredagowaniu ODEZWY do mieszkańców Sulejówka.
            Trzeba zebrać podpisy mieszkańców pod kościołem. I tu BJ może pomóc w
            zbieraniu. Może też jako czarownica wpłynąć na drugą czarownicę i przekonać ją,
            do zmiany stanowiska. Ta druga czarownica ma wprawę w różnego rodzaju akcjach
            pod kościołem, więc napewno będzie skuteczna. Nawet nie będzie musiała się
            tłumaczyć mieszkańcom ze zmiany poglądów. Ulotki może wykorzystać te same, ze
            wskazaniem jezeli pragniesz zmian to głosuj na NIE. A ludziom wmówi, że się
            pomyliła. Już ona to potrafi.
    • obserwatorka15 Re: Brońmy Sulejówka, jak niepodległości !!! 18.04.05, 11:50
      Można rozpatrywać wiele sposobów działania np.niżej, wyżej itd.

Zdadzam się z BJ w 100%, w tym że
      Przespaliście konsultacje, to teraz róbcie, co jeszcze można
      zrobić!
    • tu.joanna lekturka od sąsiadów :P 18.04.05, 21:43
      Znalazłam u sąsiadów:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20162&w=22587586
      • tygrys7 Re: Babie Jadze 19.04.05, 15:46
        Tym razem dziękuję za dobre rady, ale nie wiem czy poza tym , że coś tutaj
        napiszę, to coś jeszcze uda mi się samemu załatwić. W Radzie miasta znam tylko
        jedną osobę, więc co ona moze zrobić, nawet jeśli by bardzo chciała. Natomiast
        do TPS-u nie należę, chociaż identyfikuję się z Ich poglądami. Może Ty Babo
        Jago coś zaczniesz działać w tej sprawie, bo chyba masz większe możliwości.
    • tu.joanna Re: Brońmy Sulejówka, jak niepodległości !!! 20.04.05, 23:15
      tygrys7 napisała:

(...) Wpłyńcie na polityków i posłów,aby nie zgodzili się zmienić tzw.
      > ustawę warszawską i żeby nie włączyli Sulejówka do Warszawy. (...)

Zamiast proponowałabym włączyć Warszawę do Sulejówka :]

Pozdrawiam,
      • tygrys7 Re: Brońmy Sulejówka, jak niepodległości !!! 21.04.05, 00:48
        To jest dobry pomysł, aby przyłączyć Warszawę do Sulejówka.Ewentualnie można
        przyłączyć Wesołą do Sulejówka. Taka nowa dzielnica mogłaby nazywać się Wesoły
        Sulejówek (pomysł zasłyszany, nie mój).
    • obserwatorka15 Re: Brońmy Sulejówka, jak niepodległości !!! 21.04.05, 01:41
      Znalazłam u wesołych sąsiadów
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=311
    • tu.joanna Re: Brońmy Sulejówka przed obwodnicą 22.04.05, 11:30
      obserwatorka15 napisała:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=311&w=22913503

Tak wypada więc zmienić tytuł wątku...

Pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka