Dodaj do ulubionych

szukam przyjaciół...

13.04.06, 13:16
Cześć, jestem w Mińsku od niedawna, a ściagnęła mnie miłosć do faceta, który
tu pracuje i jest on jedynym człowiekiem, którego tu znam ;-)trochę mi
brakuje towarzystwa(zwłaszcza że jeszcze nie znalazłam pracy),jakiejś
koleżanki, z którą mogłabym pogadać, wypić kawę czy pójść na spacer,więc jak
ktoś czuje się samotny niech do mnie napisze! (eire81@poczta.onet.pl)
Pozdrawiam Mińszczan i przyjezdnych :-)
Kasia.
Obserwuj wątek
    • jackussi Re: szukam przyjaciół... 14.04.06, 07:23
      a jak przyjaźń zadeklarują faceci to Twój nie będzie zazdrosny :)))
      • eire81 Re: szukam przyjaciół... 14.04.06, 15:28
        Myślę że wyjdziesz z tego cało ;-) jak chcesz napisz mi cos o sobie na maila,
        papatki
        • jackussi Re: szukam przyjaciół... 14.04.06, 20:29
          Eh lepiej napisz więcej o sobie np skąd przybyłaś do naszego nadsrebrzańskiego
          grodu.Pisz na forum .Tu jest wiele osób gotowych na przyjaźń.
          • eire81 Re: szukam przyjaciół... 14.04.06, 23:03
            no Ok więc przybyłam do Was z nadwarciańskiego grodu ;-) tj. z Poznania, ponoć warszawiacy nie przepadaja za poznaniakami i w wielu przypadkach z wzajemnościa, ciekawe jak to jest z mińszczanami...? Uważam jednak że nieważne skąd kto pochodzi lecz co soba reprezentuje, no nie? w zeszłym roku skończyłam w Poznaniu historie ze specjalnościa archiwistyczną i szykuje mi się w stolicy robota w zawodzie, mam nadzieję że sie uda. Że szukam przyjaciół do pogadania to już wiecie bo po to założyłam ten wątek;-) ciekawe czy macie jakieś miejsce w którym sie spotykacie, które szczególnie lubicie? O sobie powiem jeszcze że pasjonuje się podróżami, dalekimi i bliskimi, uwielbiam zwłaszcza Irlandię, kocham konie i lubię czytać książki historyczne zwłaszcza te o XX wieku i renesansie, uwielbiam tez tańczyć. No, to chyba tyle. Pozdrawiam.Aha, mieszkamy z chłopakiem na 11 Listopada...
          • eire81 Re: szukam przyjaciół... 14.04.06, 23:13
            aha, skoro juz wspomniałam o Irlandii to zapraszam na mój blog www.green-ireland.blog.onet.pl, niestety już dawno nic nowego tam nie napisałam ale poczytać możecie i pooglądac fotki.
            • jackussi Re: szukam przyjaciół... 15.04.06, 07:51
              A myślałem, że Irlandia to jedna płaska, zielona równina,

Tu-> www.green-ireland.blog.onet.pl Twój blog
              • jackussi Re: szukam przyjaciół... 15.04.06, 07:52
                jeszcze raz green-ireland.blog.onet.pl
                • salos1 Re: szukam przyjaciół... 15.04.06, 23:13
                  A ten Toj maz nie ma jakis przyjaciol on jest chyba z minska (chyba ze sie nie
                  doczytalem), a skoro jestes po studiach to zapraszam na dyskoteke do dujera w
                  poniedzialek, jst tam czasami fajnie i pewnie bedzie duzo ludzi miejscowych do
                  poznania, ja pewnie bede chyba ze cos sie zmieni..

chyba musze zobaczyc ta irlandie, chociaz na zdjeciach wyglada tak samo jak anglia??
                  • eire81 Re: szukam przyjaciół... 16.04.06, 09:51
                    Mój chłopak (nie mąż jeszcze :-) nie pochodzi z Mińska, jego rodzice mieszkaja koło Poznania... dyskoteka? hmmm brzmi nieźle, w sumie dawno żadnej nie odwiedzałam... a na jakiej to ulicy?
                  • eire81 Re: szukam przyjaciół... 16.04.06, 09:58
                    co do Irlandii to jest ona moim zdaniem o niebo ładniejsza od Anglii bo nie taka szara i monotonna, nie mówiąc o ludziach, którzy sa w Irlandii bardziej otwarci i przystepni. Wczoraj zamieściłam na blogu irlandzki żarcik-przeczytajcie, jest niezły, hehe
    • jackussi Re: szukam przyjaciół... 16.04.06, 10:14
      Dujer jest tu-> mapa.szukacz.pl/?x=674275&y=482056&t=WYBRANY%20PUNKT&z=0
      • jackussi Re: szukam przyjaciół... 16.04.06, 10:17
        Na ulicy Licealnej
        mapa.szukacz.pl/?x=674247&y=482250&m=Mi%f1sk%20Mazowiecki&u=Licealna&w=mazowieckie&p=mi%f1ski&g=Mi%f1sk%20Mazowiecki&z=0
        • jackussi Re: szukam przyjaciół... 16.04.06, 12:13
          Czy w Irlandi jest tak duża nichęć do protestantów?
          I mam inne pytania. W swoim żarcie użyłaś skrótów których nie rozumiem
          I tak są to ye - czy to you? ,yer, słowko harlot.Dzieki
          • eire81 wyjaśnienie 17.04.06, 17:17
            "ye" to "you" a "yer" to "your", co do "harlot" to nie wiem ale sądze że to jakas obelga odnosząca sie do tego, że dziewczyna została prostytutką, tylko nie wiem jak ostra jest to obelga.Czy w Irlandii jest niechęć do protestantów? Tradycyjnie tak, to troche jak Polacy i Niemcy, odwieczny wróg Irlandczyka to Anglik-protestant... Na pewno w wielu rodzinach, głównie na wsiach, to dla rodziców szok jak sie dowiedza że ich dziecko przeszło na protestantyzm, bo utożsamiają oni katolicyzm z irlandzkością...Pozdrawiam
    • dronka eire 17.04.06, 12:33
      Jak masz ochotę na spacer po parku, to ja zapraszam w jakiś ładny, słoneczny dzień:)
      • eire81 Re: eire 17.04.06, 16:57
        Z przyjemnościa sie przejde na spacerek, jutro wracam do Mińska-dzis jeszcze jestem w Poznaniu, może mi cos napiszesz na maila?
        • the_sowisko Re: eire 18.04.06, 10:03
          harlot to znaczy "ladacznica"
          ja mieszkam w Mińsku od roku i też prawie nie mam znajomych
          za dużo kibluję w pracy i w domu :)
    • kamcias25 Re: szukam przyjaciół... 25.04.06, 09:22
      Witam :) ja mieszkam w Mińsku od lutego i tez nikogo nie znam ;( więc moze
      zrobimy jakiś zlocik ludzi nowo przybyłych do Mińska którzy nikogo nie znają??
      co Wy na to??
      • mtrzaskalska7 Re: szukam przyjaciół... 25.04.06, 13:19
        Fajny pomysł, ale ja np. jestem strasznie nietowarzyska :) Tzn. na forum
        pogadam, ale strasznie trudno mi się zebrać na spotkanie, na kominki, itp. W
        sumie to ze mnie samotnik, ale mam dzieci, więc się trochę "integruję" z
        otoczeniem. Bardzo trochę :)))))

Martyna
        • kamcias25 Re: szukam przyjaciół... 25.04.06, 13:32
          Samotniczko ja tez mam dziecko :) zawsze mozna iść park zwiedzić :)
          • mtrzaskalska7 Re: szukam przyjaciół... 26.04.06, 10:18
            Od kiedy mamy przed blokiem piaskownicę, moje mniejsze syniątko nie ma ochoty
            chodzić do parku. Ale jak tylko zrobi się jeszcze cieplej, na pewno będziemy
            tam zaglądać - na plac zabaw. Kiedyś robiliśmy to bardzo regularnie, prawie
            codziennie przez niemal całe lato :) Może nawet miałyśmy okazję się spotkać?

Jeśli zobaczysz kiedyś w parku mamę, która niespecjalnie się przejmuje upadkami
            dziecka w piasek i nie załamuje rąk nad ubrudzonymi spodenkami i rozbitym
            kolankiem, to pewnie będę ja. Oprócz "samotnictwa" jestem jeszcze trochę
            wyrodna :))))

Martyna
            • the_sowisko Re: szukam przyjaciół... 26.04.06, 23:11
              etam wyrodna :)
              nie robisz po prostu z dziecka ofiary losu - pamiętaj, że "jak się nie
              przewrócisz, to się nie nauczysz" :) ja jako dzidzia lubiłam się ubabrać i
              wytarzać w trawie albo spaść kilka razy z drzewa w pokrzywy, a nadal żyję :)

a pomysł na spotkanko bardzo mi odpowiada :)
              • kamcias25 Re: szukam przyjaciół... 27.04.06, 09:06
                napewo sie nei spotkałyśmy bo ja mieszkam od 2 miesięcy w Minsku i jeszcze do
                parku nie doszłam :)ale chętnie dojdę. czekam na propozycję spotkanka :)
                • kimiwawa Re: szukam przyjaciół... 28.04.06, 10:58
                  Może wszyscy się spotkamy po weekendzie majowym??
                  • jackussi Re: szukam przyjaciół... 28.04.06, 12:35
                    kimiwawa napisała:

> Może wszyscy się spotkamy po weekendzie majowym??

Jasne, ja też wezmę swoje dzieci (24 i 22) i spotkajmy się :)
                    • kimiwawa Re: szukam przyjaciół... 28.04.06, 14:08
                      Dla mnie to mozesz nawet z babcią przyjść, zapraszam. jak wszyscy to wszyscy i
                      babcia też.
                      • the_sowisko Re: szukam przyjaciół... 28.04.06, 14:41
                        ja z weekendu majowego wracam dopiero 7 maja :>
                  • mtrzaskalska7 Re: szukam przyjaciół... 28.04.06, 14:44
                    Ehmmm, a po którym majowym weekendzie...? Bo jeśli po najbliższym, to na mnie
                    nie liczcie, bo mnie nie ma. I znowu mnie coś ciekawego ominie.
                    Chyba, że chodzi o jakiś kolejny termin "po majowym weekendzie"? W środku dnia,
                    z dziećmi, np. w parku? Bo ja, na przykład, bywam towarzyska tylko w godzinach
                    8-15, z przerwą na lunch :) , wieczory i weekendy spędzam wyłącznie z
                    rodzinką...

Czyli, jak już wspomniałam, samotnica ze mnie obrzydliwa :)))

Martyna
                    • mtrzaskalska7 Re: szukam przyjaciół... 03.05.06, 23:46
                      No i mam za swoje.
                      Miałam być "w rozjazdach" na długi weekend, a zostałam uziemiona w domu. Moje
                      dzieci leżą z gorączką i łykają lekarstwa.

Pozdrawiam wszystkich,

Martyna
                      • kamcias25 Re: szukam przyjaciół... 04.05.06, 11:40
                        Witam byczę na Mazurkach jeszcze do niedzieli (8 V)
                        Pozdrwionka
                        Kama i synuś
                        • kimiwawa Re: szukam przyjaciół... 08.05.06, 13:42
                          Zastanawiają mnie niektóre osoby będące na forum, po co cokolwiek proponować,
                          spotkanie, dyskotekę czy coś innego jak nie chce się wam ruszać tyłka z
                          fotela??? bez sensu!!! dobrze, że my się spotkałyśmy Kasiu, cel uświęca
                          środki!!!
                          • dronka Re: szukam przyjaciół... 08.05.06, 18:41
                            Spoko, spoko, co się odwlecze to nie uciecze :)
                            • 7platek Re: szukam przyjaciół... 30.06.06, 22:53
                              witam wszystkich nowych
                              ja też nowa, mieszkam tu od ponad 3 mcy i chętnie poznam nowych znajomych
                              mam córeczkę 3 miesięczną i męża :)
                              znam tylko kilkoro znajomych męża z pracy, on też tu wczęśniej nie mieszkał
                              • anmarija Re: szukam przyjaciół... 07.08.06, 17:54
                                dołączam do tych poszukiwań, na jakich ulicach mieszkacie, może się mijamy, ja na śniadeckich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka