kewel 10.11.06, 15:24 Czy ktoś może mi polecić dobrego prawnika z Mińska, specjalizującego się w prawie cywilnym? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emeelka Re: prawnik w Mińsku 11.11.06, 00:44 kewel napisała: > Czy ktoś może mi polecić dobrego prawnika z Mińska, specjalizującego się w > prawie cywilnym? Hmmm, szerokie pojęcie. A czy możesz trchę zacieśnić zakres? Czy chodzi o sprawy gosodarcze, tj. umowy pomiędzy firmami lub egzekucja należności? Odpowiedz Link
kewel Re: prawnik w Mińsku 13.11.06, 13:35 bardziej chodzi o naruszenie dóbr osobistych Odpowiedz Link
orixa Re: prawnik w Mińsku 18.11.06, 01:52 Sprawdziłam tylko kilku lokalnych prawników. Moge polecić Ci dwóch z Minska wg mnie sprawdzonych, poza tym jednego z Siedlec i jednego z Krakowa. Jeśli chodzi o MM to polecam mecenas Rokicką - specjalizuje się w sprawach karnych ale w sprawach cywilnych też jest dobra - znam z autopsji, polecam też małżeństwo Dargasów).Można im zaufac. Jedyny mankament (zarówno Rokicka jak i Dargasowie) nie są wg mnie. tani. jednak, warto porządnie zapłacić za dobrze poprowadzoną i wygraną sprawę. Z moich obserwacji wynika, że zarówno małżeństwo Dargasów jak i Rokicka walczą do upadłego. Jeżeli chodzi o prawników z poza Mińska, to niebardzo się to opłaca. Wszak można poprosić o poradę prawną ale samo poprowadzenie sprawy jest wyjątkowo drogie dochodzi zwrot za dojazd itd...). Myślę, że powinnaś pochodzić po mińskich kancelariach i popytać. Sama porada prawna nie jest droga (mniej więcej ok 50- 80 zł, zalezy u kogo) a po odwiedzeniu kilku kancelarii, będziesz w stanie ocenić, któremu prawnikowi wrato powierzyć sprawę. Poza tym nawet w czasie trwania sprawy możesz zmienić swojego pełnomocnika. (Pamiętaj o tym) Życzę powodzenia. Odpowiedz Link