Dodaj do ulubionych

Handel organami w minsku?

21.02.07, 19:58
wie ktos cos wiecej o zaginionych młodych kobietach w Minsku.Zostaja
porwane ,pozbawione organów i porzucane .Media milcza ,policja milczy.Czy
milczą aby nie wzbudzac paniki?
Obserwuj wątek
    • 7platek boszzzzz 21.02.07, 21:19
      skąd masz takie info????
      wiesz, że straszysz nas młode matki samotnie spacerujące po parku i innych mało
      uczęszczanych ulicach???
      • film4 Re: boszzzzz 21.02.07, 21:23
        Nie boj chodziło o instrument muzyczny
    • orange10 Re: Handel organami w minsku? 22.02.07, 07:58
      tez to slyszalam, wlasnie sie dowiedzialam, ze ta dziewczyne poszukiwana w
      Minsku znaleziono na wysypisku bez organow, wczesniej łaczono jej zaginiecie z
      porzuconym noworodkiem...
    • reniferka76 Re: Handel organami w minsku? 22.02.07, 11:07
      UWAGA:
      Komenda Powiatowa Policji w Mińsku Mazowieckim dementuje wszelkie informacje o
      rzekomym odnalezieniu w ostatnim czasie na terenie miasta zwłok zaginionych
      mińszczan. Wszelkie krążące na ten temat "sensacje" są nieprawdziwe.

To komunikat ze strony www.minskmaz.com.pl
      • 7platek Re: Handel organami w minsku? 22.02.07, 13:34
        no tak myślałam, kolejny raz ktoś palnął dla sensacji a ludzie lubią sensacyjne
        historie i dalej powtarzają!!
        nie bez powodu powstają seriale kryminalne jak grzyby po deszczu..
        proszę nas więcej nie straszyć nie sprawdzonymi informacjami!!!
        • bronte123 Re: Handel organami w minsku? 23.02.07, 12:52
          No nie wiem, czy to sa takie wyssane z palca informacje. W lesie na Targowku
          znaleziono ostatnio dziewczyne bez nerek. Wydaje mi sie, ze policja chce to
          wszystko uciszyc. Mozna w to wierzyc albo nie. ostroznosci niegdy za wiele.
          • rittka Re: Handel organami w minsku? 23.02.07, 15:14
            Policjanci z Mińska pewnie czytają takie komentarze i mają niezłą polewę. A Ty widziałeś/aś tą dziewczynę?
            Zanim zaczniesz się kompromitować takimi tekstami to poczytaj najpierw o transplantologii, o tym jakie i ile badań musi przejść dawca i w jakich warunkach przed zabiegiem przebywać, zeby jego nerka nadawała się do przeszczepu.
            Bo taka nerka pobrana na mińskiej Targówce to na co ma się komuś przydać? NA ROSÓŁ???
            • bronte123 Re: Handel organami w minsku? 23.02.07, 16:31
              Nie wiem co Ty jadasz na rosol, moze i ludzkie nerki. W każdym razie, chyba Ty
              sobie powinnas poczytac na temat handlu narzadami ludzkimi. Pozdrawiam.
              • rittka Re: Handel organami w minsku? 23.02.07, 16:49
                najpierw ty poczytaj, a potem mnie pouczaj.
                fyi - handel ludzkimi organami to "biznes" o tak potężnym zapleczu medycznym, o którym (wnoszę po twoich wypowiedziach) nawet ci się nie śniło, więc proszę jeszcze raz - nie kompromituj się.
                takie historie kiedyś wymyślały stare baby na wsi, jak nie było elektryczności, radia, tv i ogolnie brak rozrywki, więc trzeba było coś wymyślać. Dziś mamy to wszytko, więc nie siej zamętu.
                Zapewniam cię, ze pobieranie organów nie ma miejsca w lesie, na wysypiskach czy na minskim cmentarzu, bo i takie już ploty po Mińsku przez takich jak ty krążą.
                Zresztą jak chcesz to pisz dalej, ja też będę miała bekę! ;)
                • bronte123 Re: Handel organami w minsku? 23.02.07, 19:40
                  Ok. Niech będzie na Twoim. Jednak uważam,że każdy ma prawo powiedzieć to, co
                  myśli. P.S. troszkę szacunku poproszę, jak już sie zwracasz do mnie per Ty to
                  pisz chociaż to wielką literą.Bo sądzę,że jestem troszkę starsza. Chyba,że może
                  też się tym komromituję,że zwracam Ci uwagę.
                  • rittka Re: Handel organami w minsku? 23.02.07, 19:55
                    po pierwsze - skąd wiesz ile mam lat? może to ja jestem starsza?
                    po drugie - to moja maniera - pisanie małymi literami, staram się pilnować, ale nie zawsze wychodzi
                    po trzecie - czy uważasz, że samym wiekiem i byciem starszym ktoś zasługuje na szacunek? nie piję do Ciebie absolutnie, ale dziwią mnie takie uwagi. To tak trochę nie na temat, ale często ludzie przez całe życie sa bydlakami dla rodziny, znajomych i obcych, a na starość oczekują szacunku... Ale jeszcze raz powtarzam - to absolutnie nie jest po Twoim adresem, to tylko taka myśl nasunęła mi się...
                    po czwarte - a może to powinno być po pierwsze - jeśli Cię uraziłam to przepraszam, może faktycznie trochę za ostro i nieprzyjemnie się wypowiedziałam, mnie poprostu drażni sianie paniki, bo jeśli później naprawdę będzie jakieś zagrożenie to ludzie oleją sprawę myśląc, ze to kolejna plotka (tzw. urban legend) jak czarna wołga i setki innych. Ale oczywiście masz rację, ze przezorności i ostrożności nigdy za wiele.
                    Jeszcze raz Cię przepraszam jeśli czujesz się urażona, nie chcę, zebyś tak się czuła i życzę Ci miłego piątkowego wieczoru i weekendu!
                    Pozdrawiam!
      • jacorek76 Re: Handel organami w minsku? 23.02.07, 19:43
        reniferka76 napisała:

> UWAGA:
        > Komenda Powiatowa Policji w Mińsku Mazowieckim dementuje wszelkie informacje o
        > rzekomym odnalezieniu w ostatnim czasie na terenie miasta zwłok zaginionych
        > mińszczan. Wszelkie krążące na ten temat "sensacje" są nieprawdziwe.
        >
        > To komunikat ze strony www.minskmaz.com.pl

Tylko zauważ, że jest napisane "zwłok zaginionych mińszczan" a więc tych których
        poszukują w ostatnim czasie.Przynajmniej ja tak to wywnioskowałam.
        W każdej plotce jest trochę prawdy.
        Nasza policja nas tak informuje,ze o facecie, który napadł na dziewczynę w
        okolicach ul.Cichej dowiedzieliśmy się z tvp3 a dopiero pod koniec stycznia z
        lokalnych gazet a fakt miał miejsce 3 stycznia.Pozdrawiam
        • 7platek Re: Handel organami w minsku? 23.02.07, 20:16
          jacorek76 napisał:
          > Nasza policja nas tak informuje,ze o facecie, który napadł na dziewczynę w
          > okolicach ul.Cichej dowiedzieliśmy się z tvp3 a dopiero pod koniec stycznia z
          > lokalnych gazet a fakt miał miejsce 3 stycznia.Pozdrawiam
          o rzesz.... to chyba jednak zaprzestanę samotnych spacerów :/

co do mówienia na per Ty, to forum jest miejscem, gdzie jest co całkowicie
          taktowne i nie ujmuję nikomu szacunku.
          Pozdrawiam starszych i młodszych forumowiczów:)
          • rittka Re: Handel organami w minsku? 23.02.07, 20:22
            tu chodziło raczej o wielkość liter... ;)
    • mmpio Re: Handel organami w minsku? 25.02.07, 17:38
      Czasami przeraża mnie siła plotki...
      Nim zajrzałem na forum, doszły mnie informacje o "wybrzuszonej" kobiecie na cmentarzu żydowskim, mężczyźnie na Kazikowskiego... jakby zebrać, te występujące tu targówki i wysypiska to pewnie okazało by się że zamordowano już około 36 tysięcy mińszczan i nie ocalał już nikt;)
      Choć nie widzę sensu użerania się z tanią sensacją, tak tylko rzucę na dowód plotkarszkiego podłoża tych teorii fakt, że żaden chandlaż narządami nie zadowoliłby się samymi nerkami, myślę, że jakby miał okazję to brałby wszystko co możliwe;P, już pomijając fakt, że raczej nikt na ulicy nie wyciągałby skalpela żeby sobie kogoś pochlastać:]
      czasami tylko załamać ręce na temat co niektórzy są w stanie wymyśleć...
      • ladyas Re: Handel organami w minsku? 26.02.07, 12:51
        czy ten "chandlaż" to celowo ? :)
        • bor0wy Re: Handel organami w minsku? 28.02.07, 14:53
          MAM NADZIEJE ZE TO DEFINITYWNIE ZAMKNIE TEMAT:
          dzisiaj bylem na policji bo zrobili mi zdjecie z fotoradaru. podczas wypisywania
          mandadu podpytalem pana naczelnika o te plotki. calkowicie zdementowal wszelkie
          plotki dotyczace jakiegos wycinania organow:
          1. zaginale dziewczynka 3 letnia, plotka glosila ze znalezli ja gdzies tam z
          czymstam wycietym - Pan Naczelnik wyjasnil mi ze sam znalazl dziewczynke z
          dziadkiem w samochodzie. dziadek byl pijany i utknal w blocie. nic dziewczynce
          nie jest
          2. zaginale dziewczyna 23 letnia chyba - plotka glosila ze jej wycieli cos tam i
          porzucili na cmentarzu zydowskim. prawda jest taka ze dziewczyna zostala
          znaleziona i nic jej nie jest.
          Wszelkie sprostowania sa podobno na stronie internetowej policji.
          Pan naczelnik mowil tez ze gdyby ta plotka byla prawda to byloby juz glosno o
          tym w Fakcie, Super Expresie i telewizji.
          Poza tym podobno minska komenda jest jakos bardzo wysoko w rankingu komend
          stolecznych i jakby cos takiego bylo prawda to na pewno w ogole by ich nie bylo
          w takim rankingu
          KONIEC
          • elutek.ch Re: Handel organami w minsku? 28.02.07, 21:47
            Dziś w TVP 3 był materiał
            o "handlu organami"
            Komendant KMP w Mińsku
            Mazowieckim (nazwiska nie
            pamiętam)powiedział, że to
            są plotki.
            Zagninione osoby
            odnalazły się całe i zdrowe
            teraz trwają poszukiwania
            młodej dziewczyny (są porozkejane
            jej zdjęcia na Mińsku...)

więc chyba można spać
            spokojnie...
            :)
            Pozdrawiam
    • ladyas Re: Handel organami w minsku? 01.03.07, 08:59
      Całe szczęście, że to ploty! A osobnicy, którzy wymyślają takie głupoty powinni
      sami sobie wyciąć - mózg!
      • vermin81 Re: Handel organami w minsku? 03.03.07, 21:25
        Ploty nie ploty ale lepiej byc ostroznym i nie kusic losu a policja moze mowic
        prawde ze nic sie nie wydazylo albo ukrywac ja aby nie powodowac paniki lub
        ewentualnie dla dobra sledztwa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka