Dodaj do ulubionych

22 Finał WOŚP w Ciechanowie

11.01.14, 15:48
Zapraszamy na imprezy Finałowe:

10:30 Bieg "Policz się z cukrzycą". Start i meta ul. Strażacka. Zapisy od 9:00 w kawiarni Artystyczna.
10:00 Otwarcie obozu rycerskiego pod PCKiSz, warsztaty i pokazy kuglarskie.
11:00 Wyjazd Orkiestrowozu spod PCKiSz
11:30 pokaz gry w petanke
12:00 Pokaz samochodów terenowych - błonia zamkowe
16:00 Pokaz fire show ul. Strażacka
20:00 Światełko do nieba
Po światełku start koncertu, na którym zagrają Ikarion, T.O.B. , Aloud, Sunflowers

Zapraszamy.
Obserwuj wątek
    • Gość: a_samo_a Za publiczne pieniądze IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.14, 18:33
      Nie mam zamiaru dać na firmę syna policjanta i jego zony. Jak ktoś nie jest naiwny to niech sobie wstuka w Google b
      Nazwę firmy Owsiaka złoty melon i jego zony mrówka mała. Jeżeli chcesz pomoc naprawdę pacjentom nie bierz udziału w tym medialnym cyrku ale przeznacz pieniądze na lokalne organizacje takie jak Caritas
      • Gość: ??? Re: Za publiczne pieniądze IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.14, 18:51
        Nie mam ochoty słuchać na co i komu mam dać moje pieniądze.
        z czystym sumieniem dam na WOŚP i z pełna świadomością ,że zostaną dobrze wydane.

• bruum Re: Za publiczne pieniądze 11.01.14, 19:20
        Bądźmy precyzyjni. Ojciec Jurka był milicjantem. W tamtych czasach nie było policji tylko milicja. Nie ma obowiązku wspierania akcji charytatywnych i, na szczęście, nie ma obowiązku przychodzenia na nasze imprezy.
        Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy i miłej niedzieli.
      • Gość: ajaja Re: Za publiczne pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.14, 19:57
        Samosia a na jakiej podstawie doszedłeś do wnosku, że kogos zainteresuje komu dasz pieniądze a komu nie?
        Wątek jest na temat ciechanowskiego finału. Jeśli koniecznie musisz dywagować i wyładowywać frustracje to na innym forum polecam.
        • a.kraszewski Re: Za publiczne pieniądze 11.01.14, 20:13
          Myślę, że nie ma się co przejmować negatywnymi ocenami orkiestry. Według niezależnych badań jest to marka Nr 1 w Polsce, a to o czymś świadczy. Żadna organizacja nie zrobiła tyle dla polskiego społeczeństwa, co WOŚP. Dawałem, daję i będę dawał pieniądze na WOŚP i życzę im, aby grali do końca świata i jeden dzień. Powodzenia.
      • Gość: GO> Re: Za publiczne pieniądze IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.01.14, 22:42
        Koszty związane z finałem Orkiestry to 100mln zł w większości z państwowych i samorządowych pieniędzy, żeby Owsiak zebrał 50mln zł. Taka jest kalkulacja tej zbiórki. Kupują sprzęt medyczny to fakt, ale to jest tylko przedstawienie i dobra zabawa.
      • Gość: GG Re: Za publiczne pieniądze IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.01.14, 23:04
        Wszyscy sympatycy Orkiestry ubzdurali sobie, że ta zbiórka jest jedynym i złotym środkiem na pomoc szpitalom w zakupie sprzętu medycznego. Nic bardziej mylnego. Jest to tylko widowisko i zabawa w postaci zbiórki pieniędzy. Jestem też sympatykiem Orkiestry, ale nie róbmy z tego aż takiego wydarzenia. Kto jest przeciwny i nie daje pieniędzy, to nie znaczy że jest waszym wrogiem. Ludzie nie dzielmy się na tych lepszych i gorszych. Ja wspierałem przez jakiś czas Ośrodek Wsparcia przy ul Świętochowskiego i nie robiłem z tego wydarzenia. Tam przebywają upośledzone dzieci i nie każdy nawet wie, że taki Ośrodek istnieje. Starostwo nie chce wspierać tego Ośrodka. Szkoda im pieniędzy. Nie powinno tak być. Orkiestra niech gra, ale są inne potrzeby w lokalnej społeczności i tam trzeba skupić uwagę i w razie potrzeby odważyć się pomagać bez rozgłosu. Wtedy otwieramy serce dla potrzebujących i otrzymujemy wdzięczność, to jest piękne. Przeżyłem takie chwile i polecam pomagać, od razu lepiej na duszy.
        • Gość: ajaja Re: Za publiczne pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.14, 23:12
          Myślę, że jeśli chodzi o bałagan, brak kontroli, rozbuchaną biurokrację, przeznaczanie pieniędzy na marmurowe siedziby, to niezależnie od istnienia lub nie WOŚP bałagan był, jest i będzie.
          Nie mamy nic przeciwko niedawaniu pieniędzy tylko po co zaraz to ogłaszać? Zwłaszcza jeśli do kompletu jako argument są dodane oszczerstwa, ćwierćprawdy i kłamstwa.
    • dyrsto Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie 11.01.14, 21:10
      bruum - zapomniałeś o turnieju szachowym w szkole STO.

Zapraszamy wszystkich miłośników tej królewskiej gry do szkoły (Wyspiańskiego 11A - godz. 12.00).

Do jutra! :)

• Gość: Ola Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.14, 22:00
      Co bedzie na pokazie fire show??
    • Gość: To Ja Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.14, 09:45
      Od początku wspieram WOŚP i będę to robił jeśli efekty będą takie jak do tej pory. Liczą się efekty działalności a te w/w są nie do przecenienia.Powodzenia kochani. Na marginesie jeśli chodzi o Caritas to pracowała tam moja żona jako pielęgniarka na etacie.Po latach pracy okazało się że mimo zapewnień nie były odprowadzane składki ZUS, nie była wyjątkiem, w ten sam sposób było oszukiwanych wiele innych osób.Brak zaufania do tej instytucji stał się normą dla wielu ludzi.Wspomnę jeszcze ze Caritas jest firmowany przez Kościół Katolicki.Fakty przemawiają za siebie.Pozdrawiam.
    • Gość: .................. Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.14, 10:51
      dobre

...... posłanka Pawłowicz powiedziała
      "Jeśli nie chcecie Państwo, aby wasze pieniądze szły na tarzanie się w błocie, na festiwal nienawiści względem Kościoła i katolików, na tą demoralizację, to nie wspierajcie WOŚP. Miejmy odwagę odmówić Owsiakowi!"

a tak odpowiedziała jej Monika Olejnik
      "Droga posłanko Pawłowicz, ja chcę, żeby moje pieniądze szły na to, żeby dzieci - po wyjściu z dobrze wyposażonego szpitala - mogły tarzać się w błocie i jeździć na festiwale, które według pani demoralizują młodzież i są aktem nienawiści wobec kościoła. Trzeba rzeczywiście nie mieć serduszka, żeby robić politykę na nienawiści do WOŚP."

ale najlepiej odpowiedział jej internauta kajtek35 komentując
      "odpowiem językiem poseł Pawłowicz : Kryśka wal się! "

osobiście przyłączam się do kajtka35

wośp nieh gra ... do końca świata i o jeden dzień dłużej
    • Gość: a_samo_a Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.14, 12:54
      Platformiane gónwno chce się promować i tyle na takich imprezach a młodzież z uszkodzeniem mózgu po edukacji w gimnazjach klaszcze synowi milicjanta i daje się nabijać w butelkę tanim tekstom.
      • Gość: .................. Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.14, 13:28
        chyba potrzebujesz jakiś proszków, mogę też dobrego lekarza polecić

spuść sobie bo wylewu dostaniesz i trafisz do szpitala .... a tam ..... tabadam ! - szatański sprzęt kupiony przez wośp, jeszcze cię do niego podłączą i co wtedy będzie ?
        • Gość: emeryt Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.14, 13:38
          A swoje drzewo genealogiczne sprawdzałeś panie a samo a ?
          Nikt z Twoich nie korzystał z funduszy -syna milicjanta ?
          Mimo wszystko, mimo twoje krytyki nikt w razie czego nie ma prawa spytać cię czy byłeś za czy przeciw ,a już na pewno co robił Twój ojciec .
          • Gość: a_samo_a Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.centertel.pl 12.01.14, 13:43
            a ty sprawdziłeś ile dostała twoja Rodzina, od caritasu i innych organizacji kościelna ? Pewnie takie ideologiczne coś nie wie nawet ile i kiedy. TO że syna policjanta tez w roku Pwmyią
            • Gość: emeryt Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.14, 13:48
              Nie sprawdzałem i dlatego nie krytykuję . Przepraszam ale ostatnie twoje zdanie nie czytelne i się nie mogę odnieść.
              • Gość: ajaja Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.14, 14:00
                Przecież mówiłem samosia, że temat dotyczy ciechanowskiego finału i nikt nie chce twoich durnych wynurzeń. To, że ktoś nie chodził do gimnazjum nie gwarantuje zdrowej głowy, co wyraźnie widac po niektórych "przypadkach". Ta sam propozycja co dla Pszema. Pisz w notatniczku bo nikomu poza tobą te bzdury nie sa potrzebne. Ciechanów natychmiast stanie się lepszym miejscem na ziemi. Pszem to chociaz ma wyraziste poglądy a ty latasz jak choragiewka na wietrze. Czyżbyś kupił od "X" vel "ON" vel "......" i kilka innych patent anonimowego promowania się na antypopulizm bez wzgledu na temat?
                • Gość: dede Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.30.80.91.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.01.14, 14:13
                  Proponowałbym mądrą konkluzję: nie korzystam z dobroczynności innych - nie krytykuję, korzystam - dziękuję. Bez względu na opcję polityczną, ze względu na zwyczajną ludzka przyzwoitość. Proste?
                  • Gość: a_samo_a Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.14, 14:21
                    Widzę że się z wami nie dogadam
                    • Gość: ajaja Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.14, 14:25
                      Bo Ty nie chcesz ani gadac ani sie dogadać tylko wetknąć na siłę swoje nikom niepotrzebne 3 grosze. Poszukaj forum dla opętanych nienawiścią tam sie dogadasz :D.
                    • Gość: dede Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.30.80.91.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.01.14, 14:26
                      Nie dziwi mnie to, choć smuci. Bo okazuje się, że dobro ma dla ciebie barwy polityczne. Przykre, ale symptomatyczne.
                      • Gość: a_samo_a Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.centertel.pl 12.01.14, 14:40
                        DEDE Przyznaj się że nic nie wiesz ✓ temacie ja podałem fakty a ty Propagandę
                        • Gość: dede Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.30.80.91.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.01.14, 14:43
                          Nie podałeś faktów, tylko kłamstwa, wielokrotnie dementowane w necie, ale widać nie na stronach, których propaganda sformatowała Ci mózg.
                          • Gość: Kleryk Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.14, 17:27
                            Nic cieckawego nie napisał nikt z Was
                            • Gość: ajaja Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.14, 18:31
                              Bo to nie jest miejsce dp przerzucania się ciekawostkami.
                              Żyjesz już sporo lat na świecie, więc wypadało by zauważyć, że na każdej osobie cokolwiek robiącej, zwłaszcza coś nagłośnionego na cały kraj ktoś wiesza psy. I to bez względu na to czy ta osoba jest krystalicznie czysta czy nie. Małe gnidy siedzą anonimowo na forum i podrzucają zdechłe szczury a gnidy które maja odrobine większe jaja zakładaja portale pseudoinformacyjne, niemające nic współnego z dziennikarstwem, rzetelną i uczciwą wiedzą, byle zdobyć czytelnika czyli kasę z reklam, wpływy, popluc na kogoś. Są tacy którzy nie wierzą w to, że swiat jest prosty i logiczny, że ludzie są z natury dobrzy. Dla nich pożywką są wszelkie informacje spiskowe. Naćpają się taki tą głupią psudowiedzą a potem chcą zabłysnąć ciekawostką. Tylko nikt ze zdrową głową nie chce tego widzieć .
                        • Gość: ola Re: 22 FinaĹ? WOĹ?P w Ciechanowie IP: *.centertel.pl 29.01.14, 19:10
                          Ty chcesz na silÄ? wypromowaÄ? caritas pewnie tam pracujesz
                  • Gość: a_samo_a Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.14, 20:24
                    Proste i łatwe do zrozumienia :)
                    W pełni się z tobą zgadzam. Nie ma znaczenia, kto zbiera, lecz w jakim celu. Grzebanie przy przeszłości przodków jest obrzydliwe, a w tle takiej inicjatywy jak WOŚP jest najzwyklejszym chamstwem.

PS. Trollowi, który się pode mnie próbuje podszywać życzę by nigdy nie musiał korzystać z efektów działalności WOŚP. Co prawda ten finał idzie na dzieci i osoby starsze, ale być może kolejny będzie przeznaczony na opiekę psychiatryczną.

P.P.S. Pozostałych forumowiczów proszę o niekarmienie trolla. Nie chce pomagać innym, to niech zdycha z głodu.

P.P.S.
                    • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.14, 21:45
                      Czy zadał sobie ktoś proste pytanie? Co by było gdyby nie było WOŚP?
                      • Gość: bum zamek Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.14, 21:46
                        byłby karitas
                        • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.14, 22:47
                          NIK skontroluje i wośp i lidię owsiak i złotego melona i te przepływy pieniędzy pomiędzy i nomen omen żeby to nie był złoty cielec i gwóźdż do trumny przed przysłowiowym końcem świata.
                          Nie jedna szlachetna idea legła w gruzach z powodu chciwości i pazerności ich guru.
                          • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.14, 09:13
                            Dałem 2 złocisze za talerzyk żurku,serduszka nie dostałem w tym przypadku.

Jakie fanty pozostały jeszcze do wylicytowania?
                          • Gość: . Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.14, 20:14
                            Jurek zdaje się zaprosił ostatnio wszystkich do kontroli.
                      • Gość: ajaja Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.14, 22:01
                        Gość portalu: gość napisał(a):

> Czy zadał sobie ktoś proste pytanie? Co by było gdyby nie było WOŚP?

Polska medycyna była by 2 razy głębiej w czarnej d... niż jest. To oczywiście przełożyło by się na znacznie więcej niezdiagnozowanych lub źle zdiagnozowanych dzieci, obdrapane oddziały dziecięce a lekarze leczyli by nadal metodami z poprzedniego wieku. Możliwe, ze zrobił by to rząd .. dociskając podatki o kolejne punkty procentowe. Tylko gdyby to robił rząd, trzeba by było 10 razy tyle pieniędzy na durne przetargi, imprezki kończące i zaczynające projekty, dyrektorów, nagrody, biurokrację i tak dalej. Dodatkowo na 100% nie było by takiej kontroli czy sprzet jest używany i czy zgodnie z przeznaczeniem.
                        • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.14, 22:38

A mnie to mierzi, że człowiek idzie ulica i jest zaczepiany co chwila przez różne osóbki młode, nieletnie i niedojrzałe. Nie mam nic przeciwko młodym ludziom, ale że takie zaczepianie denerwuje , to i 10 razy dawać? Ludzie, opamiętajcie się. Wygląda tez na to że ucząc pomocy dla innych dzieci czy starszych, przy tej okazji rozpijamy młodych-nieletnich) - przyklad z ub.r. - rozbite szyby w pckisz, 4 wory puszek po piwie...przed godz.22-gą. Taka akcja nie imponuje, a pomniejsza zaufanie do tej imprezy. Nawet policja się wtedy nie zajęła tym.
                        • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.14, 22:48
                          Możliwe, ze zrobił by to rząd .. dociskając podatki o kolejne p
                          > unkty procentowe. Tylko gdyby to robił rząd, trzeba by było 10 razy tyle pienię
                          > dzy na durne przetargi, imprezki kończące i zaczynające projekty, dyrektorów, n
                          > agrody, biurokrację i tak dalej.

Otóż to. Całe sedno sprawy, które oddaje sens WOŚP-u. Fajnie jest, gdy widzimy w szpitalach wyposażenie zakupione przez WOŚP zamiast marnowania tych pieniędzy przez często zbędnych urzędników. To cieszy. Ale jest też druga strona medalu. Ta akcja dowodzi tylko złej organizacji i złego zarządzania Polską Służbą Zdrowia i paradoksalnie podtrzymuje ten chory stan przy życiu. Wszystkim, którzy za ten mój wpis będą mnie tu łajać, spieszę donieść, że kilkakrotnie brałem w WOŚP-ie czynny udział. Co nie przeszkadza mnie mieć o tym pospolitym ruszeniu takie właśnie zdanie.
                      • tomjani Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie 13.01.14, 10:15
                        Gość portalu: gość napisał(a):

> Czy zadał sobie ktoś proste pytanie? Co by było gdyby nie było WOŚP?

A nieby co miałoby być? Byłoby to co jest, z tym że publiczna kasa trwoniona na tandetną imprezkę mogłaby trafić na bardziej pożyteczne cele. Choćby i na szpitale. No i jeden medialny pajac nie miałby się jak lansować.
                    • a.kraszewski Re: Do ajaja i a_samo_a 13.01.14, 07:08
                      ajaja, z ust mi wyjąłeś te słowa. Na szczęście zdecydowana większość naszego społeczeństwa potrafi logicznie myśleć i kretyńskie opinie kwituje pogardliwym uśmiechem.
                      a_samo_a, zrób dowcip pszemowi i zarejestruj sobie nicka, bo ktoś mniej zorientowany może pomyśleć, że to Ty nie znasz ortografii, a nie nasz kochany niedoszły radny.
                      • Gość: a_samo_a Re: Do ajaja i a_samo_a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.14, 15:11
                        A po co? Zobacz, że biedaczyna nagłówkuje, namęczy się, naślini, a i tak większość jego radosnych wypocin moderacja potraktuje sekatorkiem, sekatorkiem.

No i jeszcze pozostaje wprost bezcenna radość mojego sparring partnera - dede. Chce mi dowalić, a wdaje się w idiotyczne dyskusje z trollem.
                        • Gość: a_samo_a Czerwony troll się podszywa IP: *.centertel.pl 13.01.14, 16:42
                          JA.akaś czerwona genderowa persona robi za krzykacze nie mam nic wspólnego z obrońcami tej imprezy. Ten troll to komunistA
    • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: 109.225.95.* 13.01.14, 00:22
      PUBLICZNA ŻEBRANINA.
      Żałosne i upokarzające, że w Polsce, w kraju w środku Europy który chlubi się różnymi dokonaniami robi się medialną hucpę i powód do dumy z tego że zbiera się pieniądze na tzw. "ratowanie służby zdrowia". Z ratowaniem to nie ma nic wspólnego, jest to tylko taki chwyt reklamowy. Tylko część tych pieniędzy idzie rzeczywiście na zakup sprzętu medycznego (dość kosztownego w użytkowaniu i utrzymywaniu). Poza tym, na części sprzętu dostarczonego do szpitali i poradni "zarabiają" pieniądze różne męty medyczne mające dostęp do tego. Rzeczywistość w polskiej służbie zdrowia wygląda tak, że zjawisko czerpania prywatnych korzyści majątkowych z publicznych środków jest nagminne. Gdzie są ludzie, którzy przez tyle lat nic w tym zakresie nie zrobili? Gdyby wszystkie pieniądze które wpadają do szarej strefy przeznaczyć na sensowne wydatki + zreformowanie systemu (bez niepotrzebnej biurokracji) to Polska służba zdrowia miałaby się przyzwoicie.
      • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.play-internet.pl 13.01.14, 00:38
        W tym kraju nigdy nie będzie gospodarza i takie absurdy jak WOŚP zawsze będą na topie. Brakuje tylko kolejnych akcji zbierania na MEN, MON, PKP, MSWiA itd.
      • a.kraszewski Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie 13.01.14, 07:21
        Należy widzieć różnicę pomiędzy żebraniną a szeroko zakrojoną akcją społeczną. Natomiast bezczelnym kłamstwem jest twierdzenie, że tylko część pieniędzy idzie na zakup sprzętu. Pieniądze zebrane w czasie zbiórki w 100% muszą być przeznaczone na ten właśnie cel, ani jedna złotówka nie może być wydana na wynagrodzenia, organizację itp.
        Nie zgadzam się również z opinią, że ludzie są nagabywani przez zbierających. Przeszedłem wczoraj na pieszo pół Ciechanowa i nikt mnie nie zaczepiał. Pierwszym napotkanym Wolontariuszom z własnej inicjatywy wrzuciłem pieniądze do puszki, nakleili mi serduszko i później nikt mnie już nie nagabywał. A nawet gdyby - uważam, że cel akcji w pełni by to usprawiedliwiał.
        • Gość: emeryt Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.14, 08:15
          Widzisz „gościu” żyjemy w jednym mieście a jednak w dwóch różnych krajach , i to jest największym absurdem .
          Będzie Ci lepiej jeżeli poprosisz o azyl w mojej Polsce .
          • Gość: mieszkaniec Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.14, 10:40
            Dziwi mnie fakt ,że wszyscy tutaj nazywamy się "katolikami" ale prawdziwy "katolik" ma dawać pieniądze na caritas a nigdy na WOŚP.
            Ja od kilku lat prowadzę własną taktykę finansową czyli 0 zł na fundacje mające związek z kościołem ,0 zł na kolędę , 0 zł na tacę . Wczoraj z wielką radością wrzucałem do puszek wolontariuszy WOŚP i muszę przyznać ze nikt mnie nie zaczepił, ani nie upomniał się o datek.
            Natomiast niech Pan , który tak nagabuje na Caritas pokaże mi jedno urządzenie w szpitalu ufundowane przez nich ..... o nie ma takiego...:(
            Kilka lat temu urodziło mi się dziecko i od pierwszej chwili życia przebywało w sprzęcie z logiem WOŚP , nawet badanie słuchu było możliwe dzięki tej instytucji.
            Drodzy sympatycy polityczni z faktami i liczbami nie wygracie !!!!
            Od dzisiaj kolejna skarbonka, na kolejny finał będzie napełniana, i ja bede grał z orkiestrą do końca i jeden dzień dłużej
            SIE MA !!!!
            Dodam ze mam 40 lat i na Woodstock nie jeżdżę ale cieszę się że Pan Owsiak potrafi wynagrodzić wolontariuszom ich pracę i nie koniecznie w polskich złotych :))
        • Gość: ciekawy Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.14, 13:27
          "a.kraszewski" pisze - Pieniądze zebrane w czasie zbiórki w 100% muszą być przeznac
          > zone na ten właśnie cel, ani jedna złotówka nie może być wydana na wynagrodzeni
          > a, organizację itp. --
          • Gość: ciekawy Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.14, 15:12
            Wokół WOŚP istnieje wielki zamęt informacyjny. Tu (niżej link) np. Jurek Owsiak odpiera zarzut jakoby przeznaczał tylko połowę dochodów z akcji na zakup sprzętu, twierdząc, że taką informację, którą czytałem w zeszłym tygodniu podali nierzetelni dziennikarze.
            wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wieslaw-Debski-Wielka-Orkiestra-Swiatecznej-Pomocy-znow-odniosla-sukces,wid,16323329,wiadomosc.html?ticaid=11203f
            Skąd dziennikarze mieli takie informacje? Z czego wobec tego jest finansowany Woodstock? Może ktoś to wytłumaczyć?
          • Gość: a_samo_a Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.14, 15:13
            ciekawy,
            możesz pokazać, gdzie znalazłeś takie sprawozdania?
            • Gość: a_samo_a Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.centertel.pl 13.01.14, 16:46
              Nie potrafisz czytać ? Co za szkoda idź do szkoły. Czerwoni ze swoją ideologią niech jadą do Korei
              • Gość: ciekawy Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.14, 17:55
                Do "a_samo_a" (tego niżej) Nie rozmawiajmy z sobą w ten sposób. Odpowiadając "a_samo_a" (temu wyżej - inne IP) na pytanie pod moim adresem informuję, że takie rewelacje krążyły w mediach w zeszłym tygodniu. Było tego sporo. Niemniej sam Jerzy Owsiak w cytowanym przez mnie wyżej artykule przyznaje, że pisali o tym niektórzy DZIENNIKARZE. Dziennikarze a nie plotkarze. On ich nazywa nierzetelnymi lub kłamcami. Były to albo informacje o sprawozdaniach finansowych z różnych lat. Mało tego. Podane też tam było, że w zasadzie wszystko jest w porządku, gdyż tak stanowi statut tej Fundacji. Mnie to specjalnie nie dziwiło, gdyż takie przedsięwzięcie ma duże koszty oraz Woodstock też wymaga nakładów. Dlatego wpis "a.kraszewskiego" mnie zdziwił. Stąd mój nick "ciekawy" gdyż sprawy wyglądają ciekawie. Nie pomaga temu sam Owsiak, gdyż zawsze Go irytują pytania na ten temat. Można Go zrozumieć i niejednemu na Jego miejscu puściły by nerwy ale te pytania są coraz częstsze i warto byłoby, aby to zostało w końcu wyjaśnione ludziom. Miejmy nadzieję, że tak się stanie czym najbardziej powinien być zainteresowany sam Jurek Owsiak.
                • Gość: a_samo_a Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.centertel.pl 13.01.14, 19:05

na tym forum nie masz co liczyć na odpowiedź tamten sama to jakiś pełaiec z POlilyki
                • Gość: a_samo_a Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.14, 09:05
                  Wszystkie środki z publicznej zbiórki muszą być przekazane zgodnie z celem. Tak postępuje WOŚP ze wszystkimi pieniążkami pochodzącymi z finału i tak stanowi prawo. Inne kwestia to całość działań fundacji. Tutaj nie wszystko można zrobić bezkosztowo. W sprawie zabrało głos Ministerstwo Pracy, które wyraźnie stwierdziło, że koszty administracyjne WOŚP są rzędu zaledwie 8%. Jak na fundację są to koszty wprost rewelacyjne. Niestety, ale części towarzystwa z prawej strony sceny politycznej Owsiak, jako Owsiak bardzo się nie podoba i stąd cały ten cyrk medialny. To, że znajdują się nierzetelni dziennikarze, którzy są gotowi napisać wszystko chyba nikogo nie dziwi. Usłużni dla władz, partyjek, sitw itd. są wszędzie, nawet w Ciechanowie nie trzeba się zbytnio natrudzić, by takich znaleźć.
                  "Im większe kłamstwo, tym ludzie łatwiej w nie uwierzą" - Goebbels
                  • Gość: ciekawy Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.14, 13:10
                    Dziękuję za wyjaśnienie.
                  • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.14, 18:13
                    Nie ma ludzi którzy mówią 'dość tej zbiórki'.
                    Prawicowe media plus myślący o przejrzystości takiej akcji mówią i piszą właśnie o tym.
                    Dziś te 40 mln zł to raptem 2 zł jednego płatnika PITu czyli 15 gr miesięcznie a więc to PAŃSTWO jest wstanie wyręczyć Owsiaka .
    • Gość: .................. Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.14, 10:34
      publiczna żebranina - to czym jest w takim razie coniedzielna taca ?

w świecie, tym rozwiniętym, "zachodnim", działalność charytatywna jest czymś co przynosi chwałę - ja żyję w Polsce, która jest takim krajem - a w jakim kraju żyjecie wy, oświakożercy ?

branie udziału w pomocy charytatywnej, czy to czynnie czy biernie, uważam za godne pochwały, a dla dzieci i młodzieży wychowawcze - pomagać innym, słabszym, to po prostu po chrześcijańsku

dlaczego tak nienawidzicie Owsiaka ? - bo coś mu się udało, bo jest od was lepszy, a wasze ego tak mocno cierpi ?
      a może po prostu jesteście mali i chciwi i macie gdzieś potrzebujących, a ta młodzież chodząca po mieście przypomina wam, mentalnie starym dziadygom, że jesteście chciwi, malutcy i zakompleksieni

życzę wam serdecznie, aby w boleści, w szpitalu, podłączyli was do jakieś ustrojstwa z serduszkiem wośp i żeby to ustrojstwo uratowało wam życie - może wtedy w tych łepetynach coś "pęknie" i coś zrozumiecie

wośp grać będzie i bez was, ale zawsze możecie się zmienić, dołączyć się, czy choćby nie przeszkadzać

zdrowia życzę
      • Gość: mieszkaniec Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.14, 15:09
        Sprawozdania finansowe szczególnie takich instytucji jak WOŚP są bardzo skrupulatnie sprawdzane .
        Zeszłoroczne koszty organizacji wyniosły około 2mln. 231 tyś zł , przy zebraniu ogółem około 50 mln - matematyka jest jedna i jeżeli ktoś nie potrafi przeliczyć kwot na % polecam się do usług :))
        Koszty działalności administracyjnej nie są pokrywane ze środków pochodzących ze zbiórki w ramach Finału WOŚP. Na tego typu koszty Fundacja pozyskuje sponsorów, przeznacza środki z darowizn otrzymanych w ciągu roku a także z odsetek od lokat bankowych.
        Powiecie że to też jest kłamstwem ??
        Ludzie nikt nie kradnie tych pieniędzy , nie wyrywa z gardeł a potem korzystamy z nich wszyscy , a co najważniejsze nasze dzieci !!!
        • Gość: L Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.14, 15:12
          Proszę bardzo , każdy może się zapoznać i wtedy morze powinniście wypisywać swoje opinie ...
          • Gość: do l Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.cnow.pl 13.01.14, 15:16
            morze czy może tak może
    • Gość: kr Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.14, 19:24
      Ludzie nie wpłacjajcie na WOSP tylko dla Ojczulka Rydzyka. hihi
      • Gość: a_samo_a ojciec Rydzyk to prawdziwy bohater Polski IP: *.centertel.pl 13.01.14, 20:01
        ojciec dyrektor to święta osoba. pieniądze zbiera na szczytny cel krzewienia wiary polskiej katolickiej patriotyzmu poszanowania, naszej ojczyzny. Walczy Z genderem i innymi demonami. Jak możnazestawiać jego ztą Personą w czerwonych okularach ? Bój się Boga
        • Gość: am Klęska resortowego dziecka IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.14, 21:22
          www.fakt.pl/jerzy-owsiak-znalazl-sie-w-ksiazce-resortowe-dzieci-,artykuly,438601,1.html
        • Gość: ??? Re: ułomności maluczkich :-) IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.14, 22:35
          Przepraszam a kto to jest ten święty ojciec dyrektor ??? :-)
          ... " Nie znam go i nic mi to nie mówi " :-)
          Zapytam jeszcze czy ta wiara polska - katolicka jest tak słaba , że trzeba zbierać na nią pieniądze by ją krzewić ?
          Zadziwiające doprawdy.
          Być może ten " ojciec dyrektor święta osoba " , której nie znam powinien bardziej z demonem pedofilii wśród tej wiary walczyć a nie jakiś tam gender - srender ?
          Na koniec do tego zestawienia się odniosę.
          Mianowicie jak można " Personę w czerwonych okularach porównywać do kogoś kogo
          " nie znam ".
          • Gość: a_samo_a Re: ułomności maluczkich :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.14, 09:06
            Proszę nie karmić trolla.
      • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.14, 22:46
        Rekordu zebranych złotówek nie będzie w tym świeckim obrządku ogłupiania małolatów.
        Nie masz jeden z drugim czerwonego światełka w głowie jak bank kupuje za milion złotych serduszko?
        Nie masz w głowie czerwonej lampki jak firmy dają na licytację fanty które wrzucają w koszty?
        Ilu jest takich co fakturują fanty po kilka stówek a za grosze są potem licytowane?
    • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.14, 23:08
      Dla tych co myślą.
      120000 wolontariuszy po 10 godzin pracy razy 10 zł/h daje kwotę ?
      Jaką? Policzyliście?
      • Gość: dede Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.30.113.127.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.01.14, 23:16
        Dla bezmyślnych: wolontariuszy za kasę to chyba macie u was.
        • Gość: raz OHYDA IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.14, 00:32
          "Owsiaka po prostu uderza w podstawy Dobra! W Miłość, w ludzką przyzwoitość…"To Owsiak obezwładnił polską młodzież bezideowością i wrogością do swoich własnych korzeni! ..."
          ostatniakohorta.wordpress.com/2014/01/07/czerwony-pawian-czyli-element-otumanienia/
          • Gość: ajaja Re: OHYDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.14, 01:34
            Raz nie siej takimi gó...anymi linkami bo każda świnia może sobie powiesić taką szmatę na wordpres czy blogspot i napisać tam stek wierutnych bzdur ssanych ze środkowego palca. Niestety zyjemy w takim dziwnym kraju, że każdy każdego może bezkarnie opluć, zmieszać z błotem, oczernić .. ludzie nie mają siły ani czasu dochodzić swoich praw przeciw idiotom. Mam nadzieję, że któregoś pięknego dnia prokuratorzy odkryją, że istnieje internet i zaczną pytać o źródła, dowody... .
            Mozna się zapierać rękami i nogami a w głębi serca każdy by chciał być jak Owsiak. Tylko są 2 drogi dojścia do "bycia jak Owsiak". Jedni pracują nad sobą, pomagają jak mogą innym a drudzy starają się Owsiaka sprowadzić do swojego poziomu przez mieszanie go w politykę, walkę z katolicyzmem, pokazując niezgodne rozliczenia w których całkiem przypadkiem zapomnieli dopisać jakiś wydatków żeby się po ich myśli źle bilansował. Nie wiem czy przez zmieszanie z błotem kogoś kto zawyża poziom ktos inny stanie sie lepszy tak bezwzględnie. Napewno nie będzie w swoim wyobrażeniu gorszy ale czy warto zostać nienajgorszą świnią? Może warto byc nienajgorszym człowiekiem, szanować innych za dobro które robią a z którego może i nam lub naszy dzieciom przyjdzie korzystać. I co wtedy? Pójdziesz, przeprosisz? odwołasz? Jak sie bedziesz z tym czuł?
            • Gość: dede Re: OHYDA IP: *.30.37.84.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.01.14, 07:19
              Czuł? Nie przeceniaj rozmówcy, pewne stany dla takich jak on są nieosiągalne.
              • Gość: abc Re: OHYDA IP: *.centertel.pl 14.01.14, 08:25
                Szkoda ze najwięcej w tv szczekaja politycy którzy siedzą na garnuszku podatników i nic sobie z tego nie robią Kryzys nie kryzys oni muszą mieć,,! Chyba zawiść ich zżera ze nie do ich wypchanych kieszeni trafiła ta kasa, bo było by na nagrody i nowa siedzibę dla zusu
                • Gość: a_samo_a Re: OHYDA IP: *.centertel.pl 16.01.14, 17:34
                  Jaki ty jesteś głupi
            • a.kraszewski Re: OHYDA 14.01.14, 08:36
              ajaja, daj spokój, szkoda Twojego cennego czasu. Co najmniej 80% polskiego społeczeństwa popiera WOŚP i ich nie musisz przekonywać. Pozostałych natomiast nie przekonasz. Oni są niereformowalni, nie trafiają do nich żadne argumenty, ich natomiast jedynym argumentem są tony błota, którym obrzucają wszystkich myślących inaczej. Chwała Ci za obronę idei, ale taka idea obroni się sama. Ona jest zbyt Wielka, aby ujadające kundelki mogły jej zaszkodzić. Pozdrawiam.
              • Gość: @ Re: jaka OHYDA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.14, 09:09
                A gdzie normalna rozmowa i argumenty ?

vod.gazetapolska.pl/5990-dokad-ida-pieniadze-ktore-wrzucamy-do-puszki-wosp
                lukaszwarzecha.salon24.pl/560906,krytyka-wosp-to-praca-organiczna

• Gość: mieszkaniec Re: jaka OHYDA ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.14, 09:58
                  Gazeta Polska powiadasz?? Może przedstaw tezy z prasy "czystej politycznie" :)
                  Wiadomo że rydzyk z chęcią by kupił sobie nowe auto czy helikopter.
                  Wystarczy zadać sobie troszkę trudu aby zajrzeć do sprawozdań finansowych :)
                  Sprawozdanie finansowe

Dla mnie zazdrość tzw. " prawdziwych katolików" jest poniżej godności psiej kupy.
                  Możecie pluć ile chcecie ale Pan Owsiak zrobił dużo dobrego.

• Gość: emeryt Re: jaka OHYDA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.14, 10:15
                    Jeżeli mój dzieciak leżał pod aparatem z oszukańczej fundacji to ja chcę być tak oszukiwany . Oszukujcie mnie do woli do końca świata.........a ja będę naiwnie płacił.
                    • Gość: mad Nikt nie porusza tematu firmy Złoty Melon IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.14, 10:39
                      Drogie naiwne dzieci. Nikt w prawicowych mediach nie powiedział i nie napisał tego co by on chciał że bierze z puszki...
                      Proszę tylko drogie naiwne czerwone dzieci sprawdzić ile zarabia firma Owsiaka Złoty Melon oraz Firma jego Żony Mrówka Cała na rzeczach związanych z fundacją.
                      Za czyje pieniądze jest przystanek wood.... ?
                      A potem proszę pisać swoje czerwone banialuki i uprawiać propagandę.
                      Wczoraj na jednym z poczytniejszych portali była sonda. Nie 80 ale tylko 58% zadeklarowało chęć dania coś w puszkę.
                      Tyle na dzisiaj dla naiwnej i nie oczytanej części czerwonych
                      • Gość: obserwator Re: Nikt nie porusza tematu firmy Złoty Melon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.14, 10:49
                        Podobne sondaże są na temat pis-u, gdzie wśród moich znajomych , niegdyś wyborców tej partii , po wyczynach Jarosława , Hofmana , Agenta "Tomka", Pani Pawłowicz i wielu innych stali się okrutnymi przeciwnikami tej frakcji politycznej. Nasuwa się pytanie skąd taki % współczynnik poparcia. Mam 35 lat i wielu znajomych, a wśród nich żadnego zwolennika prawa i sprawiedliwości :) i to mnie cieszy ....
                        Faktów nie zmieni nikt , nawet w naszym ciechanowskim szpitalu stoi pełno sprzętu WOŚP i dla mnie to jest ważne. Nawet niech Pan Owsiak zarabia miliardy ale przede wszystkim pomaga innym....
                        Dziwi mnie natomiast fakt iż znajdują się ludzie ba nawet przedstawiciele jakże wspaniałego kleru , którzy negują pomoc jaką niesie WOŚP.
                        Boli to pewnie, że młodzi ludzie wola wrzucić coś do puszki niż na kościelną tacę :))

• Gość: emeryt Re: Nikt nie porusza tematu firmy Złoty Melon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.14, 10:52
                        Twój tekst powinieneś nakleić chyba na oddziale noworodków w szpitalu jako odezwa-„ do czerwonych dzieci”
                        • Gość: qq Re: Nikt nie porusza tematu firmy Złoty Melon IP: *.cnow.pl 14.01.14, 11:03
                          Prawacy uwielbiają zaglądać do kieszeni innym, tylko nie klerowi, bo to wtedy "bezprzykładny atak" i "nagonka na Kościół".
                          • Gość: mad Re: Nikt nie porusza tematu firmy Złoty Melon IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.14, 11:22
                            Raczej lewactwo wszelkiego pokroju wszczyna larum że biją owsika. Nie rozśmieszaj mnie. Podałęm konkrety kasa za obsługę fundacji dla firm owsiaka idąca w miliony.
                            Prawda w oczy kole więc przestań je mrużyć tylko spójrz w nią prosto.
                            • Gość: ... Re: Nikt nie porusza tematu firmy Złoty Melon IP: 213.199.253.* 14.01.14, 12:13
                              Gdzie można znaleźć rzetelne rozliczenie na poszły zebrane pieniądze WOŚP za rok 2013?
                            • Gość: obserwator Re: Nikt nie porusza tematu firmy Złoty Melon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.14, 12:14
                              No i dobrze , niech zarabia tyle, ile tylko daje radę , niech za darmo rozdaje alkohol i prezerwatywy na Woodstocku, ale w odróżnieniu od innych obrzydliwych szczekaczy POMAGA LUDZIOM !!!
                              To jest szczytny cel i na szczęście Pan Owsiak ma jaja i nie poddaje się politycznym wpływom !!!
                              A skoro Ciebie drogi przedmówco tak boli WOŚP to proponuję napisać stosowne oświadczenie, aby nikt nigdy nie ratował Ci życia sprzętem kupionym przez WOŚP !!!
                              • Gość: gość Re: Nikt nie porusza tematu firmy Złoty Melon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.14, 13:30
                                Zamiast się kłócić może warto by w końcu się zjednoczyć i pomyśleć co zrobić, aby takie akcje nie były potrzebne co nie znaczy, że nie mogły by być. Ale żeby nie były potrzebne!!!!! Bo to, że WOŚP musi w tej chwili być i jest b.pożyteczna nie podlega żadnej dyskusji. Nawet jeśli J.Owsiak by sobie zbudował dziesięć pałaców. Bo to my przez takie właśnie wieczne kłótnie o byle gó..o doprowadzamy do tego, że na nic nas jako Państwa nie stać i liczymy na mannę z nieba. Jest taka opinia o nas - jako jednostka jesteśmy super, pomysłowi, zaradni ( Owsiak np.). Jako naród - tragedia. Ciągle muszą być zrywy patriotyczne, pospolite ruszenia itp......akcje zupełnie nie znane mądrym narodom.
                                • Gość: T. Re: Nikt nie porusza tematu firmy Złoty Melon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.14, 13:55
                                  akcje picia piwa czy innego alkoholu wśród nieletnich podczas imprez Owsiaka też nazywacie dobroczynnością? Byłam, widziałam, i marnie to widzę, kosze puszek, worki butelek, szum medialny, ludzie jak w transie, rozboje, drzwi popękane... tak było i w pckisz podczas tych i innych koncertów charytatywnych, tylko nikt nie chce o tym rozmawiać. Lepiej "głowa w piasek" i "przez różowe okulary".Obrzydliwe, że nikt z dorosłych czy organizatorów nie zwraca na to uwagi, tylko takie przysłowiowe klepanie po ramieniu trwa . A są i gorsze rzeczy.
                                  • Gość: irydion Re: Nikt nie porusza tematu firmy Złoty Melon IP: *.opera-mini.net 14.01.14, 14:14
                                    Tak, są. Pedofilia w Kościele. Jest obrazem całego Kosciola? Nie? Ale puszki po piwie i wybita szyba są obrazem całej Wośp?
                                  • Gość: gość Re: Nikt nie porusza tematu firmy Złoty Melon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.14, 14:18
                                    Owszem. Uważam, że J.Owsiak żle zrobił kojarząc WOŚP z Woodstock. To się ludziom właśnie bardzo żle kojarzy i przełoży się na wyniki dalszych edycji WOŚP-u . Bo to co się tam dzieje na widowni (klepisku) jest np. dla mnie niestrawne i nie chciałbym tam zobaczyć swojego dziecka. Część ludzi przez to straciła serce do WOŚP-u. Po co Owsiak to zrobił?
                                    • Gość: obserwator Re: Nikt nie porusza tematu firmy Złoty Melon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.14, 14:44
                                      Założeniem Wodstocku jest podziękowanie za finał WOŚP. Osobiście nie mój klimat i również mam o tym wydarzeniu mierne zdanie , lecz trzeba brać pod uwagę opinię innych ....
                                      Mi nikt nie nakazuje jak mam się bawić.
                                      Natomiast ten , kto chce wpływać negatywnie na akcję WOŚP jest człowiekiem bez serca i honoru, bo idę o zakład, że nie odmówi pomocy medycznej za pomocą aparatury ufundowanej właśnie przez tę organizację.
                                      Obecna sytuacja jest odbiciem lustrzanym patologii jaką zgotowała nam pewna frakcja polityczna po katastrofie smoleńskiej.
                                      Naród trzeba godzić a nie skłócać !!! Każdy ma wybór nie chcesz, to nie dawaj na WOŚP!!!
                                      • Gość: mieszkaniec Re: Nikt nie porusza tematu firmy Złoty Melon IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.14, 16:23
                                        zadziwia mnie to jak ten temat budzi się co roku jak feniks z popiołów a WOŚP bije co roku rekordy zbiórki. Od 22 lat dawałem i będę dawał dopóki orkiestra będzie grała, bo wiem gdzie moje pieniądze trafiają i widzę efekty tej zbiórki. Mało tego zawsze się dobrze przy tym bawię i mam nadzieję że tak będzie zawsze. Na tacę też daję, żeby nie było.
                                        • Gość: ajaja Re: Nikt nie porusza tematu firmy Złoty Melon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.14, 16:59
                                          Bo WOŚP ma wiernych przeciwników przez 2 dni w roku. Zresztą ile mozna zawracać kijem Wisłę? Utoczy taki jadu i żółci, przytoczy trochę łgarstw z umoczonych politycznie szmatławców i już się czuje lepiej. Jutro bedzie sączył jad o sylwestrze, deptaku i przejeździe :P.
          • Gość: ... Re: OHYDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.14, 07:24
            Odzywam się pierwszy raz i pewnie ostatni w tym temacie ale nie udało mi się powstrzymać.
            Wrzucasz tekst krytykujący owsika. NIe chce mi się odnosić do tych argumentów bo z głupotą się nie dyskutje ale jedna rzecz nie daje mi spokoju :
            "Tak jak to mówił ksiądz na kazaniu podczas Pielgrzymki Kibiców. Dokładnie tak jest, że walczymy ze złem i teraz też to zło wściekle nas atakuje, zarazem próbując ukryć swe oblicze przed ogłupionymi ludźmi, maskując je kolorami na ekranie telawizora i ‘ładnymi’ twarzami…dziwek systemu."
            Ku... mać: róbcie sobie co chcecie . Czyńcie sobie ten marny kraik w środku europy mesjaszem narodów, krzyczcie o husarii, narodowych orgazmach i żołnierzach wyklętych. Ale do ch...a punka nie róbcie z hordy rozwrzeszczanych debili w klubowych barwach obrońców wzorca narodowego!!!!. NIe czyńcie z bezmózgich pawianów autorytetów nawet jeśli robi to banda pajaców w sukienkach mieniących się pasterzami. Nota bene dosadne określenie. Pasterze dla swoich baranów.
            • Gość: gość Re: OHYDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.14, 07:38
              OHYDA by takie altruistyczne postawy setek tysięcy ludzi przekuwać na swój status materialny ponad przeciętność tych wdowich groszy.
              • Gość: gość Re: OHYDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.14, 18:06
                Arku a z czego taki kredyt taki Owsiak spłaca?

ps.nie myślę by lokalne struktury jakikolwiek grosz sprzeniewieżyły żeby była jasność dla nieszczęśników nienawidzących prawicę i kościół.
    • Gość: dede Re: oj nie ładnie, nie ładnie IP: *.opera-mini.net 14.01.14, 18:21
      W kwestii prawdy: www.wykop.pl/i/artykul/1819096/zestawienie-zarzutow-wobec-wosp-i-ich-konfrontacja-z-faktami/
      • Gość: To Ja Re: oj nie ładnie, nie ładnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.14, 18:40
        Nie wolno porównywać caritas i WOŚP.Caritas to oszusci.Oszukali wiele pielęgniarek nie płacąc składek ZUS, a dziewczyny były na etatach.Następstwem były sprawy karne pielgniarki kontra Caritas -instytucja kościelna.Wstyd.Jestem mężem jednej z oszukanych pielegniarek.Kiedy cieżko zachorowała dopiero sąd przywołał oszustów Caritas do porzadku, inaczej nie miała by prawa do chorobowego i renty.Próby polubownego załatwienia sprawy spełzły na niczym.Jeszcze jeden przykład prawowierności,oprócz pedofilii i innych zbrodni znanych z historii.Obrzydzenie bierze kiedy dociera że Kościół macza pelce w takich sprawach.Dobrze jest o tym pamiętac rozpoczynając porównania.
        • Gość: Twarz Re: oj nie ładnie, nie ładnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.14, 18:47
          Każda przesada jest chamstwem. Nie przesadzajmy wszędzie się znajdą jakieś świnie. Caritas też robi wiele dobrego. Wkurzają tylko te wstrętne, głupie gadki Pawłowicz i innych z tego grona. Róbta swoje i Caritas i WOŚP pod wodzą Jurka ma pole do popisu.
        • Gość: emeryt Re: oj nie ładnie, nie ładnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.14, 18:48
          Jeszcze nikt nigdy tak nie zaszkodził CARITASowi jak jego zwolennicy krytykujący WOŚP .
          Przecież te dwie instytucje powinny konkurować w dobroczynności nie zależnie od siebie .
    • Gość: emeryt Re: oj nie ładnie, nie ładnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.14, 07:25
      a Ty czerwony
    • Gość: Green Re: prawda o WOSP IP: *.dhl.com 15.01.14, 15:32
      www.wykop.pl/i/artykul/1819096/zestawienie-zarzutow-wobec-wosp-i-ich-konfrontacja-z-faktami/
      • Gość: gość Re: prawda o WOSP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.14, 22:18
        Czy to prawda że LIDL, pewien bank przelali conajmniej milion?
        To jest już patologia jeśli to prawda.
        • Gość: ajaja Re: prawda o WOSP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.14, 00:03

[quote]
          ... To jest już patologia jeśli to prawda.
          [/quote]

Sam jesteś patologia. W Lidlu stały przez 2 lub 3 tygodnie przy kasie skarbonki można było wrzucić coś z reszty to nazbierali możliwe, że jeszcze dołożyli a czemu by nie? Na końcu się skończyły serduszka ale na początku każdy kto coś dał do puszki dostawał.
          Owsiak współpracuje z Lidlem na przystanku zawsze mają wielki sklep pod namiotem i teklamę w TV. Skoro sklep jest na miejscu na polu namiotowym to zapewne 90% piwa jakie sie leje pochodzi z tego sklepu i zysk mają obie strony :). I proszę bez wykrzywiania się, że młodzi ludzie piwo piją. Trzeba się wczoraj urodzić żeby nie wiedzieć :).
        • Gość: X Re: prawda o WOSP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 08:17
          Ufaj i kontroluj to dobry sposób aby rozwiać wątpliwości.Mówiąc o faktach, jest wiele dowodów na to że działalność WOŚP niesie ze sobą bardzo dobre fluidy i konkretną,wymierną pomoc dla potrzebujących. Dotychczasowe kontrole nie wykazały zaniedbań,a tym bardziej przekrętów w działalności w/w. Myślący inaczej mają prawo żyć i dławić się własnymi kłamstwami i zawiścią wynikającą z bezsilnej złości ustawionej przeciw dobru. Kościół Katolicki ze swoją pedofilią i innymi zboczeniami do pięt nie dorasta WOŚP, zżera go chciwa zawiść i dusi niemoc że w ich w 96% kraju tak dużym powodzeniem, i finansowym poparciem cieszy się instytucja zupełnie nie kościelna.Jest to jeszcze jeden dowód na kościół chory, nienewistnie brzydki i okropnie średniowieczny z całym paskudnym inwentarzem.Wstyd i hańba nie pierwszy raz olbrzymi minus dla kościoła.Im więcej krytyki z waszej strony tym wieksza pewność że porzucić was to jedyne rozsądne wyjście z tej sytuacji. Prawdziwa cnota krytyk się nie lęka i nie chodzi tu o kler.
    • Gość: a_samo_a Jakie były koszty organizacji WOSP w Ciechanowie ? IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.14, 00:48
      Jestem ciekawy czy zbiórka pokryła chociaż część kosztów organizacji....
      • Gość: jjp Re: Jakie były koszty organizacji WOSP w Ciechano IP: *.elartnet.pl 16.01.14, 01:37
        pokryła
        • Gość: mieszkaniec Re: Jakie były koszty organizacji WOSP w Ciechano IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.14, 08:40
          Niedowiarków odsyłam do sprawozdań finansowych dostępnych na stronie WOŚP.
          Czy wg. was matematyka też kłamie ??
          Czy może zazdrość was zżera, ze Pan Owsiak potrafi i robi coś dobrego ??
          Mam nadzieję, że wszyscy oczerniający tę fundację włożą sobie do portfela absolutny brak zgody ma ratowanie swojego oraz waszych bliskich zdrowia za pomocą sprzętu WOŚP !!
          Jak się mówi A to trzeba powiedzieć B.
          No chyba ze jesteście ludzi bez honoru i totalnymi nieudacznikami, którzy mówią jedno a robią drugie ?!
          • Gość: emeryt Re: Jakie były koszty organizacji WOSP w Ciechano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.14, 08:54
            Nie mieszkańcu ,tu się z tobą całkowicie nie zgadzam . Fenomenem tej imprezy jest to że korzystać może każdy ,ci którzy krytykują też . Przy wykorzystaniu sprzętu nikt nie sprawdza karteczek czy koligacji rodzinnych . Pamiętaj o tym .
          • Gość: gość Re: Jakie były koszty organizacji WOSP w Ciechano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.14, 18:22
            Niedowiarków odsyłam do raportu MAKu tam też liczby nie kłamią !
      • Gość: a_samo_a Re: Jakie były koszty organizacji WOSP w Ciechano IP: *.centertel.pl 16.01.14, 17:33
        Jakiścw... się znowu podemnie podszywa jakaś prawicowa wesz. Ja od zawsze popierałem popieram i będę popierać Owsiaka.
        • Gość: ??? Re: Jakie były koszty organizacji WOSP w Ciechano IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.14, 19:22
          zebrano ok 62,000 tyś z dwóch ciechanowskich sztabów.
          Chcę podziękować wszystkim wolontariuszom WOŚP możecie być z siebie dumni.
        • Gość: X Re: Jakie były koszty organizacji WOSP w Ciechano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.14, 20:36
          Owsiak i jego inicjatywy to nasz skarb narodowy. Zazdrośnicy do myslenia i nasladownictwa nikt wam nie broni.Kościół już się popisał pedofilią ksieży.Caritas nie prowadzi działalności transparentnej i wyzyskuje biednych oszustwami, nie odprowadza składek ZUS od pracowników- brak zaufania.Grajmy wiec z Jurkiem do końca świata i jeden dzień dłużej.Pozdrawiam.
          • Gość: wollll zrób coś dla innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.14, 00:07
            plujki muszą strzyknąć jadem przynajmniej raz dziennie, bo są chorzy z nienawiści. jak nie na miasto, to na WOŚP. a co oni dobrego z siebie dali? większość z tych nienawistników znamy z nazwiska, bo to małe miasto. ani pracy społecznej, ani życiowych sukcesów na koncie nie mają, więc nienawidzą wszystkich, którzy do czegoś doszli: Owsiaka, radnych, prezydenta, właścicieli firm - do wyboru. frustraci tak mają: zero osiągnięć = 100% oczekiwań + 100% krytyki
            • Gość: ajaja Re: zrób coś dla innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.14, 00:23
              Aż się ktoś wqrwi i pójdzie do prokuratora a wtedy nie będzie nicka tylko trzeba bedzie świecić mordą. Chocby mod który był wiele razy wyzwany bezpodstawnie. Wpisy których nie widać nie znikają na prośbę prokuratora idzie wszystko podpisane IP a od IP do adresu i konkretnej osoby już jest prosta droga.
        • Gość: gość Re: Jakie były koszty organizacji WOSP w Ciechano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.14, 18:17
          Czy można zobaczyć skany przelewów bankowych na konto WOŚP z Ciechanowa?
          • bruum Re: Jakie były koszty organizacji WOSP w Ciechano 17.01.14, 21:21
            Można zobaczyć całe rozliczenie sztabu. Zainteresowanych zapraszam po zamknięciu sztabu na podsumowanie. O terminie poinformuję.
          • bruum Re: Jakie były koszty organizacji WOSP w Ciechano 21.01.14, 13:17
            Serdecznie zapraszam w dniu 31 stycznia (piątek) o godzinie 15:00 do sali konferencyjnej ciechanowskiego szpitala, ul Powst. Wlkp. 2, na podsumowanie działalności sztabu #1654 prowadzonego przez Stowarzyszenie Psychoart.
      • Gość: a_samo_a Re: Jakie były koszty organizacji WOSP w Ciechano IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.14, 10:26
        Idź trollowac
        • Gość: ajaja Re: Jakie były koszty organizacji WOSP w Ciechano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.14, 13:31
          Gdyby energię trolli spożytkować na coś konst\ruktywnego to w całym ciechanowie mogło by na przykład nie być grama śniegu.
          images2.wikia.nocookie.net/__cb20120723183248/nonsensopedia/images/thumb/1/11/Troll.gif/500px-Troll.gif
    • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.14, 09:06
      Krzyczmorda Owsiak drący się o rychłej śmierci 10 latka to jest szczyt kultury celebryty i dobrego smaku a do tego chodzenie po stole to tego nie da się normalnie skomentować.
      • Gość: 11 Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.cnow.pl 17.01.14, 09:16
        To nie komentuj, bełkoczący trollu.
        • Gość: Gonia Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.14, 09:55
          Co ty trollujący gościu zrobiłeś dla wspólnego dobra, żeby tak szkalować tych, co robią? Bo nikt o tobie nie powie niczego dobrego. Słyniesz tylko z judzenia więc lepiej zamilcz zamiast codziennie się tu kompromitować. Dawałam, daję i będę dawać na WOŚP a moje dzieci są wolontariuszami i jestem z nich dumna!
          • Gość: ajaja Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.14, 15:01
            Zrobił kupę kupy tylko jak krowa zrobi kupę to dobre pomidory na niej rosną a od trollowej kupy tylko się forum i miasto bardziej gó...ane robi.
            • Gość: mieszkaniec Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.14, 15:33
              Na szczęście taki jeden z drugim troll nie wpłynie i nie wpływa na wspaniała akcję jaką jest WOŚP.
              Tak jak ktoś wcześniej napisał , życiowi nieudacznicy wylewają swoją żółć na tych , którzy coś w życiu osiągnęli :))
              SIE MA !!!
    • Gość: Wodnik Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.free.aero2.net.pl 17.01.14, 15:32
      Owsiak jest wentylem bezpieczeństwa przez który w zimę schodzą nasze negatywne uczucia na temat codziennego życia . 25 lat temu na owsiku poznali się uczestnicy Jarocina ale o tym cisza . Przecież mamy Służbę Zdrowia na którą idą nasze podatki tak cudnie zreformowaną więc już dokładać nie powinniśmy
      • Gość: ??? Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.14, 15:45
        Nikt Ci dokładać nie karze - nie ma obowiązku uczestniczenia w WOŚP czy to jako darczyńca czy wolontariusz - tego tłumoki jadowite nie są w stanie pojąć.
      • Gość: Mirmił Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.14, 17:22
        > Owsiak jest wentylem bezpieczeństwa przez który w zimę schodzą nasze negatywne
        > uczucia na temat codziennego życia . 25 lat temu na owsiku poznali się uczestni
        > cy Jarocina ale o tym cisza . Przecież mamy Służbę Zdrowia na którą idą nasze p
        > odatki tak cudnie zreformowaną więc już dokładać nie powinniśmy

idąc tym tropem powinniśmy 22 rok siedzieć na dupie i nic nie robić bo się nam należy.
        • Gość: Samson Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.14, 18:05
          Od trolla nie oczekuj logiki. On musi swoje napaskudzić, bo inaczej odchoruje... WOŚP-owi tacy ludzie nie są w stanie zaszkodzić. Życzliwi górą!
          • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.14, 18:14
            Krzyczymordy czy ktoś wam nie dał do puszki gdy go poprosiliście?
            ktoś was obraził ?
    • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.14, 18:03
      Nie ma sie co żołądkować krzyczymordy,
      Zbierajta,zbierajta ktoś wam nie pozwala ?
      • Gość: . Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.14, 18:06
        straszny prostak z ciebie pszemm
        • Gość: . Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.14, 18:41
          i cham zwykły .
          • Gość: roman Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.14, 20:07
            i zawistnik
            • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.14, 23:12
              Teraź już możemy odpoczywć do końca roku od jakiejkolwiek działalności dobroczynnej,Owsiak wyssał z nas cały zapał a nawet dał rozgrzeszenie że to jemu ten zapał przypadł.
              W ciągu roku wolontariuszy już jak na lekarstwo.
              • Gość: emeryt Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.14, 07:04
                Mimo wszystko Twój zapał jest niewyczerpalny na pewno jeszcze nie jeden podstęp wywęszysz, przecież na każdym kroku jesteś oszukiwany .
                Co zagraża Polsce ?
    • Gość: ??? Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.14, 18:59
      Pogląd na WOŚP zmienia się czasem gdy widzisz własne dziecko w inkubatorze z naklejką WOŚP.
      Zmienia się też czasem gdy przyjedzie po ciebie karetka z naklejką lub twoja żona w ciąży dostanie pompę insulinową ...
      Trzeba być strasznie zacietrzewionym arogantem, żeby nie dostrzegać pozytywów płynących z orkiestry, zarówno wyposażenia instytucji w sprzęt jak i roli wychowawczej orkiestry.
      Pokazuje WOŚP, że można coś zrobić razem. Niestety sukces ten nie podoba się i zwyczajnie boli wyznawców IV RP.
      Wielu pseudo katolików i wojujących prawicowych zwykłych durniów jadu i oszczerstw nie oszczędza i przywyknijmy do tego.
      To taki " polski koloryt - chamstwa i zaprzaństwa" ,w zamian, że komuś coś się udaje.
      Nie martwią mnie oszczerstwa czy festiwal nienawiści wobec WOŚP.
      Taka jest właśnie twarz tej wyimaginowanej IV RP.

• Gość: ajaja Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.14, 21:44
        img1.demotywatoryfb.pl//uploads/201401/1389999067_yhnb9z_600.jpg
        Idealne podsumowanie durnoty przeciwników Owsiaka.
      • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.14, 17:42
        Dyskusja z zamulonymi umysłami o wyższości WOŚP nad Caritasem i innymi organizacjami nie ma sensu.
        Jedynie OWSIAK zrobił z tego polityczny spektakl bo sam jest trybem tego systemu i to nie za swoje pieniądze.
        • Gość: ??? Re: Bezinteresowna nienawiść do WOŚP – ignorować IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.14, 19:44

Bezinteresowna nienawiść do WOŚP – ignorować

Nie należy się przejmować bezinteresowną nienawiścią do WOŚP Jurka Owsiaka. Wielka Orkiestra jest swoistym fenomenem. To u niego się uczą zachodnie instytucje charytatywne non profit. Do szefa tego przedsięwzięcia można mieć różny stosunek, bo to człowiek z krwi i kości, nie można mu zarzucić, że nie wykonuje pierwszorzędnej roboty.
          Nazwę ją nawet: piękną robotą. Wielu socjologów, szczególnie ci, którzy nie tkwią w oparach bezinteresownej idei nienawiści, utrzymuje, iż istnieje pokolenie WOŚP. Byłem świadkiem, jak młodzi ludzie cieszą się i jak garną się do bycia wolontariuszami.
          Kilkanaście lat temu nastąpił konflikt interesów między WOŚP a Caritasem. Interesu charytatywności. Został on jednak wyjaśniony, przeszedł do historii. Zostało jednak w przestrzeni bezinteresownej nienawiści zaczadzenie wśród ludzi o wąziutkich umysłach. Zostawmy ich w spokoju, niech zmagają się z problemem dławiących ich złych emocji. Tacy zawsze będą, ich niewielka grupka jest uciążliwa, bo na każdym kroku widoczna. Tak jest z ziarenkiem piachu, które dostanie się do skarpety w bucie. Uwiera, można z tym jednak żyć.
          Skupmy się na święcie „polskiego serduszka”, bo takim symbolem WOŚP się posługuje. Cieszmy się, że młodzi ludzie doznają uczucia integracji. To rzadki przypadek takiej wspólnoty. Pewnie WOŚP pobije kolejny raz rekord zbiórki pieniędzy. Nie to jest ważne, ale sprzęt jaki zostanie dostarczony do szpitali. Niektórzy twierdzą, że w tej chwili firma Owsiaka jest jedynym dostawcą nowoczesnego sprzętu do ośrodków zdrowia. Takiej fatalnej dorobiliśmy się sytuacji ze „zdrowiem”. Na to pracowały kolejne ekipy rządowe, psując reformę zdrowia, która została przeprowadzona na początku rządów Jerzego Buzka. To także polska specjalność.
          WOŚP przynosi same zyski. Gdzie ten mit o dokładaniu do Wielkiej Orkiestry powstał? Nawet na to nie warto odpowiadać. Zakamarki nienawiści to labirynt złych emocji, który ma swego Minotaura. Nie będę go określał. Bo po co? Niech Owsiak z młodymi ludźmi snuje tę dobrą nić Ariadny, Polacy, którzy życzą powodzenia temu przedsięwzięciu, to zbiorowy Tezeusz.
          Orkiestra młodych ludzi niech gra jeden dzień dłużej, a nawet dwa, gdy świat skona. Powtarzam: nie przejmujmy się „skarpetami”, niech oni piorą swoje wewnętrzne brudy. Po prostu ignorować ich.
          źródło : nadblog-wszystkich-blogow.blog.onet.pl/2011/01/09/bezinteresowna-nienawisc-do-wosp-ignorowac/
          • Gość: gość Re: Bezinteresowna nienawiść do WOŚP – igno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.14, 17:49
            Lidia Owsiak zarabia w fundacji tyle co prezydent miasta Ciechanow.
            Jerzy Owsiak zarabia wg jego słów kilka tysięcy.
            Stać ich już na zakupy na aukcjach dzieł sztuki i kupno mieszkania za milion.
            • Gość: ??? Re: Bezinteresowna nienawiść do WOŚP – igno IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.14, 18:04
              WOŚP: Oświadczenie Jurka Owsiaka w sprawie luksusowego apartamentu

"Brakuje słów, którymi mógłbym opisać szaloną kampanię nienawiści (...) skierowaną przeciwko mnie, mojej żonie, oraz Fundacji Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy" - pisze założyciel WOŚP Jurek Owsiak w przesłanym nam oświadczeniu.
              Jerzy Owsiak, twórca i szef Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy

O prowadzenie kampanii nienawiści Owsiak oskarża prawicowe media "podsycane przez polityków PiS".

"Cała ta chamówa, wytaczana nam po 22 latach, jest wyraźną grą wyborczą. Proszę sobie przypomnieć, co już rok temu mówili niektórzy politycy PiS o naszych działaniach, dyskredytując je na każdym kroku. Jako politycy nie wpłynęli w żaden sposób na poprawę stanu medycyny dziecięcej czy geriatrii w Polsce. Za to my robimy swoje, robić będziemy nadal i po raz kolejny mamy prośbę, (...) nie przeszkadzajcie" - stwierdza Owsiak.

Jurek Owsiak odnosi się też do ostatnich zarzutów, że kupił sobie luksusowy apartament. Nie jest to żaden luksusowy apartament, tylko 115-metrowe mieszkanie, które dzięki ciężkiej pracy przez wiele lat udało mu się zakupić za wzięty wspólnie z żoną kredyt i po sprzedaży poprzedniego mieszkania, w którym mieszkał przez lat 16 - twierdzi Owsiak.

"Ja, Jerzy Owsiak, niniejszym oświadczam, że wszystkie wydatki Fundacji są prawidłowe i nigdy i w żaden sposób nie miałem osobistego udziału w nieprawidłowym pozyskiwaniu jakichkolwiek pieniędzy z Fundacji. Oświadczam także, że jako Prezes Zarządu Fundacji jestem gotów do natychmiastowej kontroli finansowej, skarbowej czy jakiejkolwiek innej, dokonanej przez powołane do tego urzędy państwowe" - pisze Owsiak w emocjonalnym oświadczeniu.

"Zapraszam także do wspólnej kontroli Fundację Lux Veritatis, oraz właścicieli Telewizji Republika, oraz właścicieli Gazety Polskiej Codziennie" - dodaje.

"Prosimy miliony rodaków, którzy skorzystali z działań Orkiestry - nie zostawiajcie nas z tymi potworami, którzy depczą każdą piękną ideę" - stwierdza założyciel Fundacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

W trakcie 22. Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, który odbył się w zeszłą niedzielę, zebrano blisko 35,5 mln zł na zakup specjalistycznego sprzętu do dziecięcych oddziałów ratunkowych i pomoc ludziom starszym. Całkowitą kwotę zbiórki poznamy za dwa miesiące.

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/polska/news-wosp-oswiadczenie-jurka-owsiaka-w-sprawie-luksusowego-aparta,nId,1093546?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
              • Gość: obserwator Re: Bezinteresowna nienawiść do WOŚP – igno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.14, 14:34
                pis czyli partia nienawiści do wszystkiego i wszystkich , chyba niczym już nas nie zadziwi.
                Panie Jurku zawsze miliony normalnych obywateli były i będą z Panem , do końca świata i myślę że dzięki tym obrzydliwym szczekaczom , 2 dni dłużej !!!
                Cytując klasyka - " Nikt nam nie wmówi ze białe jest białe .... "
                Więcej komentarzy chyba nie trzeba !
                SIE MA !!!
            • Gość: gość Re: Bezinteresowna nienawiść do WOŚP – igno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.14, 16:24
              pozazdrościć 30 lat pracy takiemu obrotnemu faciowi.
              • Gość: ??? Re: nienawiść do WOŚP – ignorować IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.14, 19:49
                Nie wiem jaki Jurek ma dokładnie staż pracy ale 30 lat jest godne pochwały czego i Tobie życzę.
                Życzę również aby Twoje 30 lat pracy było równie konstruktywne.

" Nieważne, czy ktoś czyni dobro, ważne, że ma inny światopogląd, więc trzeba go zwalczać. Jest to sprzeczne z samą ideą Ewangelii... "

• Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.14, 22:40
      Owsiak mówi że wyliczono mu 800zł emerytury więc pokażcie mi jak kupic mieszkanie za milion płacąc tak niskie składki przez tyle lat.
      • Gość: Arek Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.14, 10:35
        Jak się prowadzi działalnośc, to najczęściej się płaci najniższą stawkę ubezpieczenia, wiadomo, każdy się nie kwapi, żeby ZUS-owi oddawać więcej. A potem są właśnie takie emerytury. Stary, mnie wyliczyli jeszcze mniejszą, a kupiłem mieszkanie też ok. 100m, oczywiście w kredycie, podobnie jak Owsiak. Będziemy spłacać latami, ale co komu do tego? WOŚP jest najlepszą akcją społęczną, jaka kiedykolwiek zaistniała w Polsce. Każdy, kto ją umniejsza, nie myśli rozsądnie,
        • Gość: ??? Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.14, 15:12
          Mnie natomiast zastanawia czy wszyscy którzy zarzucają bądź sugerują Jurkowi Owsiakowi nieuczciwość jakąś są naprawdę TAK NIEUDOLNI , że nie potrafią przez tyle lat mu nic udowodnić ???
          Zdumiewające zaiste.
          Czy być może WOŚP jest tak przejrzysta a rzucający oszczerstwa kłamią zwyczajnie ???
          Nieudolni zwyczajnie ci krytycy WOŚP.

• Gość: ziut Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.14, 17:53
            nieudolni, ale krwi człowiekowi napsują. zaczynam mieć alergię na wszechwiedzących mądrali, pouczających innych, kiedy sami leża brzuchem do góry i jedyne, co potrafią z siebie wykrzesać to krytyka wszystkiego wokół.
            Owsiaka i WOŚP bardzo szanuję. jego bezpodstawną krytykę uważam za przejaw braku wiedzy, złej woli i prostackiego uprawiania tzw. prawicowej polityki od siedmiu boleści, inspirowanej z ambony
    • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.14, 22:13
      Czy WOŚP jest efemerydą?
      Prezydent i Starosta każdy rzepkę sobie skrobią.
      • Gość: ??? Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.14, 12:33
        Jest takie powiedzenie " każdy sobie rzepkę skrobie " fakt.
        Jednak nie rozumiem zbytnio co starosta bądź prezydent mają wspólnego z WOŚP bądź co sobie skrobią w związku z WOŚP..
        Widzę ,że Tobie "gościu" znów logika jest zwyczajnie obca.
        Czasem ludzie " wyskrobią " sobie urojenia, które zubażają zwyczajnie postrzeganie otaczającej ich rzeczywistości i świata, są wtedy " głusi i ślepi " na fakty i racjonalne argumenty zwyczajnie.
        Czasem człowiek tkwi we własnym szambie - rzuca kalumie, tryska jadem i nienawidzi wszystkich i wszystkiego co jest mu obce i czego nie rozumie.
        WOŚP to ponad 120 000 tyś wolontariuszy i cała rzesza zwykłych ludzi dobrej woli, którzy postanowili ,że coś zrobią dla dobra ogółu.
        Działanie takie jest bardzo wychowawcze.
        ( można sobie poczytać w necie czym jest WOŚP jaką ma strukturę - są wszystkie sprawozdania finansowe na co poszły pieniądze, gdzie i jaki sprzęt został kupiony itd..)

• Gość: ??? Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.14, 20:00
          "Owsiak jest tym bardziej niebezpieczny, im więcej realnego dobra przynosi jego akcja" - Tomasz Terlikowski na łamach portalu fronda.pl (13.01.2013)
        • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.14, 21:13
          ??? Jako forumowy głupek nie zrozumiałeś skrótu o Wardz i Moraw.???
          Byly dwa sztaby i każdy z nich wspierał swoich.
          Kiedyś był jeden sztab i to wielu pamięta.
          • Gość: krótka diagnoza Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.14, 00:50
            bruum jako człowiek starosty? nie obrażaj bruuma.
            ludzie z psychoartu by się wściekli na takie przyklejenie do polityki. zawsze organizowali koncert w artystycznej i nie ich wina, że dyrektor kaczorowska zrobiła z domu kultury centrum kultury PiS
          • Gość: ??? Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.14, 03:29
            Nie zrozumiałem "gościu" Twojej "myśli patologicznej" - masz rację :-)
            Brak logiki w twym wywodzie i zwyczajna bzdura jakoby każdy ze sztabów wspierał
            "swoich - Wardz. i Moraw.".
            Każdy ze sztabów wspierał WOŚP i trudno tu dopatrywać się czego innego - idiotyzm zwykły starasz się nieudolnie sugerować.

Masz chorobowo - patologiczną skłonność do dzielenia na swój - obcy, tak jak Twoi idole.

Kiedyś był jeden sztab i to jest prawdą co nie znaczy ,że jak będą kiedyś cztery sztaby to należy tęsknić za jednym.

Co do stwierdzenia nacechowanego zwykłym chamstwem " forumowy głupek " odpowiem Ci w ten sposób : nie mam zaburzonego postrzegania własnej wartości.

• Gość: Zb Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.14, 20:26
              Ile by nie było czepiania się WOŚP, to i tak ta akcja przeszła już do światowej historii wolontariatu. Osobiście mam za co dziękować, bo moje dziecko korzystało ze sprzętu z "serduszkiem". Dziś to dziecko samo jest wolontariuszem i co roku kwestuje na WOŚP. Ja zawsze daję datki na Orkiestrę, a Owsiaka szanuję jak nikogo, poza własnymi rodzicami.
              • Gość: gostek Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.14, 09:52
                podpisuję się obiema rękami. do końca świata i jeden dzień dłużej. dawałem, daję i jak bóg da, będę dawał. pozdrawiam wszystkich orkiestrowiczów a dla wolontariuszy i jurka szacunek :)
    • Gość: a_samo_a Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.14, 22:54
      Czerwona retoryka....
      • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.14, 23:02
        To co tam macie w szpitalu z darów WOŚP i w jakim stanie?
        • Gość: a_samo_a Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.centertel.pl 29.01.14, 09:02
          Tylko caritas reszta to woodstoki i takie inne mało katolickie
          • Gość: To Ja Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 10:00
            A Ty co wyjeżdżasz ze swoim katolicyzmem w zaszczytnym tonie, wystarczy wspomnieć o pedofilach w sutannach i kopara opada-prawda.A Orkiestra gra do końca świata i jeden dzień dłużej.Pozdrawiam orkiestrowiczów.
            • Gość: a_samo_a Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 12:14
              Każdy z nas płaci na służbę zdrowia codziennie w podatkach, a tyle co orkiestra uzbiera to idzie na służbę w jeden dzień, gdybym żył w innym kraju gdzie służba zdrowia jest prywatna to oczywiście dał bym na orkiestrę pieniędzy ale w Polsce i tak płacę w podatkach na służbę codziennie więc grosza złamanego ode mnie nie dostaną. Poza tym Owsiak organizuje za to woodstock na którym długowłose brudasy piją wina, taplają się w błocie, ćpają i biją Miecugowa. Czegoś takiego nie popieram!
              • Gość: a_samo_a Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.centertel.pl 29.01.14, 12:27
                Mimo że ten na gorze to troll ale mówi prawdę ja również nie dam grosza
                • Gość: a_samo_a Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 13:02
                  To ty jesteś trollem gó...arzu, do nauki się weź a nie podszywasz się pod ludzi na forum. Ciekawe czy tatuś będzie szczęśliwy jak sprawa w sądzie będzie i będzie musiał płacić za głupie żarty synalka na forum!
                  • Gość: wacek Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.centertel.pl 29.01.14, 13:46
                    Wszystkie a samo to trolle .....
                    • Gość: Janusz Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 16:20
                      Ten co piszę z neostrady jest prawdziwy. Jest on największym trollem na forum zaraz po beauty.andrzej
                      • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 18:46
                        Szpital ma ten sprzęt czy nie od WOŚP?
                        • Gość: inny gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 20:54
                          W świetle poprzedniego pytania należy postawić inne. Czyją własnością jest sprzęt z serduszkiem w szpitalach? Bo albo szpital ma ten sprzęt od WOŚP albo w szpitalu stoi i jest używany sprzęt WOŚP. Wtedy dopiero można na to pytanie wyżej prawidłowo odpowiedzieć.
                          • Gość: gość Guru czyli debil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.14, 16:35
                            niezalezna.pl/51285-juz-obsesja-owsiak-parodiuje-telewizje-republika-zaklada-maske-i-rzy-jak-kon
                            • Gość: X Re: Guru czyli debil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.14, 18:35
                              Zazdrośni katole bez rozumu lepiej niech milczą i wstydu sobie oszczedzą. Zbierajcie już kasę na odszkodowania pedofilów w sutannach.Zaczął się wysyp procesów cywilnych o odszkodowania.Teraz wam się dobiorą do dupy,zobaczycie ile to kosztuje.Modlę się o sowite odszkodowania dla dzieci krzywdzonych przez bandytów w sutannach.
                              • Gość: gość Re: Guru czyli debil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.14, 07:27
                                Uczono mnie ,że nie ma głupich pytań a Owsiak zidiociał.
                                Komu to się podoba nie ma sprawy.
                                • Gość: a_samo_a Apartament za 1 mil w kraju z najniższą 1600 brutt IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.14, 09:23
                                  te panisko straciło kontakt z rzeczywistością. Niech ma nawet złoty szczalnik ale jeżeli występuje jako celebryta i mówi że co to za jest taka mała chata za milion zł. to niech się nie dziwi że potem ludzie którzy zarabiają 1600 brutto plują na takiego świętego.
                                  Gdy ten pan miał trochę przyzwoitości to pieniądze które zarobił (to jego sprawa ile i gdzie) schował by i nie epatował innych "swoją biedą".
                                  Drodzy czerwoni celebryci
                                  • Gość: X Re: Apartament za 1 mil w kraju z najniższą 1600 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.14, 20:15
                                    Pieniądze zarabiam po to aby z nich korzystać. Nieudaczników zachęcam do pracy nad sobą w kierunku radzenia sobie z zazdrością. Pozdrawiam Jurka-Siema.
                                    • Gość: Windsor Brawo Jurek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.14, 20:19
                                      X, mógłbym napisać to samo. Wielki szacunek dla Owsiaka! Zapracował na szacunek i wszystko co ma. My wszyscy dzięki niemu zyskaliśmy dużo, dużo więcej.
                                      • Gość: gość Re: Brawo Jurek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.14, 21:57
                                        Juras musi pokazać faktury i dlatego zbzikował a za chwilę wycofa się z procesu by prawda nie wyszła na wierzch.
                                        • Gość: wollll Re: Brawo Jurek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.14, 00:00
                                          pszemm, ty naprawdę nie masz życia poza tym forum. żałosny z ciebie człowieczek. ty nikomu nie dorastasz do pięt, co dopiero Owsiakowi. jesteś z najgorszej kategorii ludzi - zawistników bez krzty przyzwoitości. tu wszyscy tobą pogardzają
                                          • Gość: gość Re: Brawo Jurek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.14, 08:05
                                            Juras wrócił,naród odetchnął!
                  • Gość: wonstaty_debil Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.14, 20:38
                    Czerwone znowu się obudziło
                    • Gość: Borubar Kaczyński Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.14, 11:21
                      Ta cała akcja z Owsiakiem jest zrobiona tylko po to żeby odsunąć uwagę od poczynań rządu. Teraz wszyscy się będą kłócić czy Owsiak jest dobry czy zły a rząd znowu przepchnie jakąś podwyżkę podatków. Tak samo było z awanturą o krzyż albo związkami pederastów. Zawsze te awantury wybuchają gdy rząd chce podnieść podatki albo kombinuje jak to wydoić naród z pieniędzy. Niestety większość tego nie zauważa i kłócą się o to jak idioci w stylu tego cudaka z żuław. Zacznijcie myśleć ludzie samodzielnie.
                      • Gość: a_samo_a Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.centertel.pl 31.01.14, 12:05
                        Ja nie dałem ani grosza i tak zostanie naiwniacy niech płacą i gó... z tego mają Nie jestem frajerem i nie dam sie nikomu nabijać w butelką. Gó...arze na żebrach mnie nie wzruszają. Kiedyś to była władza a teraz? Co jest pytam się co? Slść kiedyś robił lichtarze i niech tak zostanie. Pomocnicy niech się uczą w to jest prawdziwy wolontariat.
                        • Gość: ??? Re: Franciszek dziękuje za walkę z pedofilią IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.14, 21:40
                          www.wprost.pl/ar/434552/Franciszek-Dziekuje-za-walke-z-pedofilia-Dzieci-musza-byc-chronione/
                          • Gość: a_samo_a Re: Franciszek dziękuje za walkę z pedofilią IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.14, 22:24
                            Czerwona edukacja niektórym pomieszała postrzeganie rzeczywistości.
                        • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.14, 22:42
                          Łudsztok ma być podziękowaniem dla wolontariuszy i to jest kłamstwo.
                          Tam chlają i ćpają i tak ma wyglądać to podziękowanie?
                          • Gość: To Ja Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.14, 09:45
                            Mieszkanie 60- cio letniego człowieka za 600 tyś.(bo taka jest jego wartość)z kredytem nie jest niczym nadzwyczajnym. Wystarczy porównać zarobki w Warszawie i na prowincji i już się rozjaśnia w muzgownicy. Zazdrośnicy do roboty, a nie pisać bzdury dając świadectwo że macie blade pojęcie o życiu.Sam przepracowałem ok.15-cie lat w stolicy i wiem jak tam zarabiają i żyją,jakie w związku z tym mają możliwości.Pozdrawiam.
                          • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.14, 18:52
                            MatkaKurka trzymam kciuki by temu krzyczymordzie sąd utarł nosa.
                            • Gość: mnium Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.elartnet.pl 04.02.14, 21:13
                              Pogadamy po wyroku..........
                              • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.14, 22:47
                                Czy Owsiak założył maskę świni bo nie oglądam jego artystycznych wcieleń.
                                • Gość: mnium Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.elartnet.pl 04.02.14, 23:59
                                  Nie założył żadnej maski,ma odwagę pokazać się bez MASKI..............
                                  • Gość: To Ja Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 08:21
                                    Nawet Nina Andrycz poparła WOŚP testamentem 100 000 zł .Amen.
                                  • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 09:27
                                    nie jesteś w temacie,zakładał maskę konia

> Nie założył żadnej maski,ma odwagę pokazać się bez MASKI..............
                                    • miejskie_trolisko Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie 05.02.14, 17:12
                                      Ponad 180 pustych wypowiedzi o niczym.
                                      Ogarnijcie się droga "inteligencjo".
    • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 09:33
      nie ma takiej drugiej postaci która jak Owsiak jest karykaturą akcji jakie organizuje.

znane osoby jak Dymna,Ochojska,.... nie robią z siebie idiotek i z niczego nie muszą się tłumaczyć

inna lewacka świnia niejaki Spiewak zdefraudował pół miliona bo tyle miał do dyspozycji i czuł sie bezkarny z powodu parasola ochronnego swojego tatusia ideologa Platformy Obywatelskiej człowieka z przemysłu nienawiści do PiSu.

www.fakt.pl/tag/jakub-spiewak
      • Gość: Kamil Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 19:04
        Pszemm, nie kompromituj się do reszty. Śpiewak nie jest synem tego prof. Śpiewaka, który był kiedyś posłem PO (albo senatorem, nie pamiętam), zresztą nie będąc członkiem Platformy. Po drugie - stawiać Owsiaka i WOŚP, co roku sprawdzaną przez instytucje kontrolne i wypadającą bez zarzutu w jednym szeregu z malwersantem to zwykłe świństwo i manipulacja.
        Zresztą charakterystyczna dla twojego sposobu myślenia. Mądrzy ludzie nie głosują na twoją ulubioną partię PiS choćby z powodu jej stylu i stylu jej wyborców - takich jak ty.
        PS. Dymna i Ochojska są zwolenniczkami PO. Pewnie z tej przyczyny następnym razem oplujesz je, jak Owsiaka.
        • miejskie_trolisko Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie 05.02.14, 19:08
          Zostaw pszema w spokoju jemu nic już nie pomoże.
          • Gość: ??? Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.14, 20:53
            Dymną pokazywali w tv jak zbierała na orkiestrę.
            • Gość: ??? Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.14, 20:56
              o tutaj macie :
              mimowszystko.org/pl/aktualnosci/biezace/356,BylismyzWOSP.html
        • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 21:04
          Palikota też sprawdzano jak to biedni studenci i emeryci wpłacali mu po 10tyś.zł by stał się posłem - osłem z platformy.
          I co ? Miał polityczny parasol i nic mu nie zrobili.
          • Gość: ??? Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.14, 21:49
            a tutaj macie Ochojską jak wspiera WOŚP :

ssl.aukcje.wosp.org.pl/janina-ochojska-betlejemska-gwiazda-z-filipin-i928871
    • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 22:09
      Polecam blog MATKI KURKI !
      Wczoraj słuchałem chamskiej interpretacji tego procesu w TVN24 i nagonki na blogera.
      • Gość: Arek Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 23:31
        DO moderatora - weź się człowieku ogarnij i daj w końcu bana pszemowi, bo przez jego paranoję, obelgi i bełkoty prawie nikt rozsądny już tu nie zagląda.
        • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 23:35
          Dziś forum odwiedzilo pięc tysiecy osob i napisało 200 postów
          • Gość: Gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.14, 01:43
            z czego 3/4 ty z siebie wyplułeś pszem, niestety. jesteś zakałą forum i miasta
            • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.14, 22:47
              Na biurko Premiera trafiła interpelacja poselska z 21 pytaniami o organizacji 22 WOŚP.
              Jak w tej piosence 'co powie tata narodu'

Kto chce niech poszuka w necie ten tekst.
    • Gość: gość Re: 22 Finał WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.14, 22:56
      Jerzy Owsiak rezygnuje.
      Co wy sieroty teraz poczniecie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka