Dodaj do ulubionych

stara kobylka

04.05.05, 22:20
Ciekawy jestem czy ktos pamieta,starego imlodego aniola.
Odezwijcie sie.
Obserwuj wątek
    • topol71 Re: stara kobylka 06.05.05, 06:59
      Nie wiem o co chodzi, ale chętnie się dowiem zwłaszcza jeśli dotyczy to starej
      Kobyłki (o ile nie sa to ksywki jakiś kolesi z osiedla np.Ręczajska:-))
      pozdrawiam Topol
      • a74-7 Re: stara kobylka 09.05.05, 20:13
        Twoje logo kojarzy mi sie z milicjantem Topolskim.Czy przypadkowa zbieznosc?
        A moze rodzina?
        • topol71 Re: stara kobylka 10.05.05, 06:55
          a kiedy to taki milicjant pracował w Kobyłce? Może rodzina coś przede mna
          ukrywa... o ja nieszczęsny - lecę zająć kolejkę w IPNie.

Swoją drogą bystrzak z ciebie a74-7 - tak szybko poradziłeś sobie
          z rozszyfrowaniem mojego nicku, ale z tym milicjantem spudłowałeś.
          Sądząc po wpisach pod tym tajemniczym postem niewiele jest osób, które kumają
          te młode i stare anioły i pewnie tak zostanie bo a74-7 bardziej chce
          zaintrygować dorabianiem "mordy" użytkownikom forum niż zabrać jakikolwiek głos.

Piotr Topolski (Topol71)
          • a74-7 Re: stara kobylka 17.05.05, 20:08
            Topol, przepraszam, nie mialo to nic wspolnego z dorabianiem mordy, nazwisko
            milicjanta ktorego mialem na mysli bylo Marian Tumulski. Przesladowal mlodych
            ludzi w latach 60-tych.Co do osiedla Reczajska - byla tam cegielnia (60-te), a
            po drugiej stronie ulicy stal porzucony czolg -niemiecki tygrys, z ktorego
            chlopaki wyciagali proch(Dla zabawy) Pamietam jeszcze zielona budke w ktorej
            Tobiasz sprzedawal warzywa a obok niego mieszkala repatriantka z Rosji.
            To byla cala zabudowa dookola stacji.
            A co do Aniolow - stary "Aniol" dostarczal materialy budowlane do prawie
            wszystkich domow budowanych w Kobylce.
            • topol71 Re: stara kobylka 22.05.05, 07:07
              A74-7 dziękuję za odzew, z mojej strony nie ma mowy o żadnych dąsach. Dziękuję
              dodatkowo za rozszyfrowanie "aniołów" i tego milicjanta w końcu też, ciekawe
              informacje np z tym "tygrysem" o Tobiaszu i jego budce wiem z przekazów, ale
              ten warzywniak był po tej stronie co teraz postój taxi, a po drugiej były chyba
              dwie kamienice - jedna Szczecińskich (ta z pocztą) i druga vis a vis peronu.
              A74-7 musisz być w podobnym wieku co mój ojciec, bo pamięta te same obrazy,
              chociaz na drugą stronę torów raczej wtedy się nie zapuszczał.
              • kon_ktory_mowi Pamietam "go". "Aniola". 30.05.05, 05:23
                Ma, (mial?) dwoch synow i corke. Czy czytaja to foru? Moooze corka? Kolesie
                grali w Wichrze Kobylka. Ciekawe co teraz robia. Maja okolo 60- tki.
    • kon_ktory_mowi Parostatkiem po Wisle do Plocka 19.06.05, 12:36
      Spytajcie w rodzinie. Kto byl na takiej wycieczce w maju, z podstawowki nr.1?
      • a74-7 Re: Parostatkiem po Wisle do Plocka 20.06.05, 15:26
        Ja bylem!Lata 54 albo 55.Spalismy na pokladzie statku pod gwiazdami.
        Chodzilem wtedy do klasy 5A.Prowiant wlasny: jajka na twardo i herbata w
        butelce po wodce zakorkowanej korkiem.Wochowawczynia mojej klasy byla pani
        Tomala.
        • a74-7 Re: Parostatkiem po Wisle do Plocka 20.06.05, 21:22
          Oto kilka nazwisk z mojej klasy , ktore pamietam:R.Plewczynski,E.Kozlowski,
          M. Suminska, E.Kwiatkowska, M. Stapf,Henryka Sienkiewicz, J.Roguska,H.DembraL
          J.Zalewski,K.Orych.Jesli jestescie online odezwijcie sie.... Szczegolnie Rysio
          Plewczynski & Marek Gucz. Pozdro. H.G.
          • p.r1 Re: Parostatkiem po Wisle do Plocka 27.11.05, 20:22
            Przeczytalem,wszystko sie zgadza ja mieszkam w Kobylce napisz gdzie sie podziewasz
            mam dostep do internetu-pozdrowienia Rysio.
          • an.tolek1 Re: Parostatkiem po Wisle do Plocka 01.12.05, 08:16
            Czy moze Jacek Zalewski? Mieszka na rogu 17 stycznia i Zymirskiego..(stare
            nazwy). To chyba klasa 3 lata starsza od mojej.
            Z nauczycieli to pamietam Pania Zlotek, Smierzchalskiego i Pania Golisz -
            polonistke.
            • a74-7 Re: Parostatkiem po Wisle do Plocka 01.12.05, 21:50
              Ja tez pamietam Jacka, byl moim dobrym kolega,Jurek Kalinowski tez,
              Pani Zlotek uczyla nas matematyki Smierzchalski byl od WFu i polonistke tez
              pamietam.A p.Jagielska uczyla nas historii a potem byla nasza
              wychowawczynia.Skonczylem szkole w 1958, a ty an.tolku???Znalem rowniez Jasia
              Kota i Danka Engla.
              • topol71 wspomnień czar 05.12.05, 21:04
                A ja chodziłem z córką p. Jacka Zalewskiego do podstawówki, a propos
                J.Z.mieszka dalej tam gdzie kiedyś. Obok tj. na dawnej 17go stycznia róg
                Piaskowej w kamienicy z czerwonej cegły mieszkała rodzina Sałasińskich
                (podobne roczniki) z ich synem też się uczyłem. Mój ojciec zna prawie
                wszystkich przez Was wymienianych mimo że chodził do szkoły w Wołominie (tej na
                ul.Warszawskiej obecnie zlikwidowanej)
                rocznik 46 - miło mi że ja choć "jedynkę" kończyłem w 1985 r. kilka osób tez
                kojarzę.
                pozdrawiam gorąco Topol71
              • kon_ktory_mowi Re: Parostatkiem po Wisle do Plocka 29.01.07, 04:25
                A ja skonczylem podstawowke nr. 1 w 1962. Potem dojazdy do Warszawy przez
                cztery lata. Zatloczony swojski pociag, chyba o 7:03...W Zabkach niektorzy
                mieli problem z wejsciem do pociagu.
          • sumatras Re: Parostatkiem po Wisle do Plocka 15.05.06, 08:01
            Jesli M.Sumińska to Małgorzata, to jest to moja ciotka. Mieszka w Warszawie,
            jest zdrowa i ma sie dobrze :)
        • kon_ktory_mowi Re: Parostatkiem po Wisle do Plocka 24.06.05, 07:59
          E, szkoda, bo ja bylem w maju 1960. tak wynika z moich wyliczen. Nazwiska, o
          Panie...Teresa Konska, Alicja Tryc, siostry Macinskie, Krzysiek Suski, Krzysio
          Wojcik, Adam Siedlecki, Slawek Ufnal, Wanda Sacinska, E. Partyka,
          Maciazek,Busia...jak on ma na nazwisko...mieszkal niedaleko strazy,....Klasa
          siodma, ktora konczyla podstawowke w 1962...To byly piekne czasy!!!! Wielu na
          emigracji.
          Ps. kto moze niech sie odezwie!!!! Ja moge ujawnic sie potemmmm. Piszcie zanim
          to forum padnie!!!
    • a74-7 Re: stara kobylka 28.08.05, 15:22
      Podciagam watek. Dajcie moze dziadkow do kompa to i dowiemy sie troche
      historii....
      • kobylarz1 Re: stara kobylka 30.08.05, 03:58
        Bogus mial na imie Jarzebski..."Busia".
      • kobylarz1 Moze ktos ma kontakty z polonia z Kobylki? 30.08.05, 04:06
        Wielu wyjechalo. Chocby Slawek Ufnal, ktorego siostra mieszka jeszcze w
        Kobylce. Na nieszczescie jak sie dowiedzialem stracila z nim kontakt. Wyjechal
        do Kanady, a potem do slonecznej Italii i sluch po nim zaginal. Rocznik 1948.
        ps. inni to Wisniewski - Dania (?), Pawel Wojcik - Kanada (?). Mozna niby
        znalezc adresy w ksiazkach tel. Kanady...
        Tadek Suchocki...Danka Klosowska - Francja,...roczniki 1948, 1947...Znacie
        innych?
        Ps. rzeczywiscie przesluchajcie dziadkow, skoro boja sie komputra...
        • topol71 Re: Moze ktos ma kontakty z polonia z Kobylki? 30.08.05, 06:03
          Brawo za pociągnięcie watku, co prawda roczniki bardzo nie moje, ale biorę sie
          za przesłuchanie swoich "staruszków" zwłaszcza, że ciagle wspominają coś o
          ludziach co to wyjechali np. do Kanady.
          Wieści niebawem
    • geri71 Re: stara kobylka 30.08.05, 20:30
      Na forze chyba cała "Stara Wiara" z "jedynki".
      • an.tolek1 Re: stara kobylka 11.09.05, 06:58
        Mozliwe, mozliwe. Dopisuje jeszcze Zdziska Godlewskiego, ktory od 11 lat
        mieszka w Chicago.
    • a74-7 Re: Rysiu 30.11.05, 22:35
      Zajrzyj kolego na poczte, masz maila. Fajnie ze jestes..
    • a74-7 Re: stara kobylka 22.12.05, 18:33
      Dzieki wszystkim za odzew, przesylam wam swiateczne zyczenia i zycze
      wspanialego nowego Roku z postepami dla Kobylki, zeby sie dalej bujala,
      Ciagle mam nadzieje ze starsi mieszkancy odezwa sie jeszcze,
      Do Rysia p.r1 wyslalem maila i cisza. Odezwij sie. Pozdrawiam,H.
      • a74-7 Re: stara kobylka 24.02.06, 19:55
        Stara kobylka bierze tu bardzo niewielki udzial , zasypalo was tam, czy jak?
        Czy tylko mlodzi rzadza???
        Moze warto bylo by cos z historii ( nawet tej trywialnej) przekazac
        mlodziezy? Niech sie ucza. :))))
    • a74-7 Re: stara kobylka 17.04.06, 11:15
      No to obfitego smigusa -dyngusa dla calej Kobylki.
    • an.tolek1 Re: stara kobylka 15.05.06, 00:55
      Hej, hej...Ktokolwiek ma rodzine mieszkajaca kiedys lub obecnie w Kobylce,
      prosze o chwile czasu ...kiedykolwiek... Zaproponujcie im zostawienie
      wspomnien, kilku zdan chocby.
      • a74-7 Re: stara kobylka 10.12.06, 20:34
        witam przed swiatecznie i podciagam Stara kobylke moze wiecej chetnych znajdzie
        sie z lat 50 tych do pogawedzenia?
    • a74-7 Re: stara kobylka 01.07.23, 12:27
      Mlody aniow jusz niestety odszedl z tego swiata.
      Wieczny odpoczynek racz mu dac Panie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka