a74-7 04.05.05, 22:20 Ciekawy jestem czy ktos pamieta,starego imlodego aniola. Odezwijcie sie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
topol71 Re: stara kobylka 06.05.05, 06:59 Nie wiem o co chodzi, ale chętnie się dowiem zwłaszcza jeśli dotyczy to starej Kobyłki (o ile nie sa to ksywki jakiś kolesi z osiedla np.Ręczajska:-)) pozdrawiam Topol Odpowiedz Link
a74-7 Re: stara kobylka 09.05.05, 20:13 Twoje logo kojarzy mi sie z milicjantem Topolskim.Czy przypadkowa zbieznosc? A moze rodzina? Odpowiedz Link
topol71 Re: stara kobylka 10.05.05, 06:55 a kiedy to taki milicjant pracował w Kobyłce? Może rodzina coś przede mna ukrywa... o ja nieszczęsny - lecę zająć kolejkę w IPNie. Swoją drogą bystrzak z ciebie a74-7 - tak szybko poradziłeś sobie z rozszyfrowaniem mojego nicku, ale z tym milicjantem spudłowałeś. Sądząc po wpisach pod tym tajemniczym postem niewiele jest osób, które kumają te młode i stare anioły i pewnie tak zostanie bo a74-7 bardziej chce zaintrygować dorabianiem "mordy" użytkownikom forum niż zabrać jakikolwiek głos. Piotr Topolski (Topol71) Odpowiedz Link
a74-7 Re: stara kobylka 17.05.05, 20:08 Topol, przepraszam, nie mialo to nic wspolnego z dorabianiem mordy, nazwisko milicjanta ktorego mialem na mysli bylo Marian Tumulski. Przesladowal mlodych ludzi w latach 60-tych.Co do osiedla Reczajska - byla tam cegielnia (60-te), a po drugiej stronie ulicy stal porzucony czolg -niemiecki tygrys, z ktorego chlopaki wyciagali proch(Dla zabawy) Pamietam jeszcze zielona budke w ktorej Tobiasz sprzedawal warzywa a obok niego mieszkala repatriantka z Rosji. To byla cala zabudowa dookola stacji. A co do Aniolow - stary "Aniol" dostarczal materialy budowlane do prawie wszystkich domow budowanych w Kobylce. Odpowiedz Link
topol71 Re: stara kobylka 22.05.05, 07:07 A74-7 dziękuję za odzew, z mojej strony nie ma mowy o żadnych dąsach. Dziękuję dodatkowo za rozszyfrowanie "aniołów" i tego milicjanta w końcu też, ciekawe informacje np z tym "tygrysem" o Tobiaszu i jego budce wiem z przekazów, ale ten warzywniak był po tej stronie co teraz postój taxi, a po drugiej były chyba dwie kamienice - jedna Szczecińskich (ta z pocztą) i druga vis a vis peronu. A74-7 musisz być w podobnym wieku co mój ojciec, bo pamięta te same obrazy, chociaz na drugą stronę torów raczej wtedy się nie zapuszczał. Odpowiedz Link
kon_ktory_mowi Pamietam "go". "Aniola". 30.05.05, 05:23 Ma, (mial?) dwoch synow i corke. Czy czytaja to foru? Moooze corka? Kolesie grali w Wichrze Kobylka. Ciekawe co teraz robia. Maja okolo 60- tki. Odpowiedz Link
kon_ktory_mowi Parostatkiem po Wisle do Plocka 19.06.05, 12:36 Spytajcie w rodzinie. Kto byl na takiej wycieczce w maju, z podstawowki nr.1? Odpowiedz Link
a74-7 Re: Parostatkiem po Wisle do Plocka 20.06.05, 15:26 Ja bylem!Lata 54 albo 55.Spalismy na pokladzie statku pod gwiazdami. Chodzilem wtedy do klasy 5A.Prowiant wlasny: jajka na twardo i herbata w butelce po wodce zakorkowanej korkiem.Wochowawczynia mojej klasy byla pani Tomala. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Parostatkiem po Wisle do Plocka 20.06.05, 21:22 Oto kilka nazwisk z mojej klasy , ktore pamietam:R.Plewczynski,E.Kozlowski, M. Suminska, E.Kwiatkowska, M. Stapf,Henryka Sienkiewicz, J.Roguska,H.DembraL J.Zalewski,K.Orych.Jesli jestescie online odezwijcie sie.... Szczegolnie Rysio Plewczynski & Marek Gucz. Pozdro. H.G. Odpowiedz Link
p.r1 Re: Parostatkiem po Wisle do Plocka 27.11.05, 20:22 Przeczytalem,wszystko sie zgadza ja mieszkam w Kobylce napisz gdzie sie podziewasz mam dostep do internetu-pozdrowienia Rysio. Odpowiedz Link
an.tolek1 Re: Parostatkiem po Wisle do Plocka 01.12.05, 08:16 Czy moze Jacek Zalewski? Mieszka na rogu 17 stycznia i Zymirskiego..(stare nazwy). To chyba klasa 3 lata starsza od mojej. Z nauczycieli to pamietam Pania Zlotek, Smierzchalskiego i Pania Golisz - polonistke. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Parostatkiem po Wisle do Plocka 01.12.05, 21:50 Ja tez pamietam Jacka, byl moim dobrym kolega,Jurek Kalinowski tez, Pani Zlotek uczyla nas matematyki Smierzchalski byl od WFu i polonistke tez pamietam.A p.Jagielska uczyla nas historii a potem byla nasza wychowawczynia.Skonczylem szkole w 1958, a ty an.tolku???Znalem rowniez Jasia Kota i Danka Engla. Odpowiedz Link
topol71 wspomnień czar 05.12.05, 21:04 A ja chodziłem z córką p. Jacka Zalewskiego do podstawówki, a propos J.Z.mieszka dalej tam gdzie kiedyś. Obok tj. na dawnej 17go stycznia róg Piaskowej w kamienicy z czerwonej cegły mieszkała rodzina Sałasińskich (podobne roczniki) z ich synem też się uczyłem. Mój ojciec zna prawie wszystkich przez Was wymienianych mimo że chodził do szkoły w Wołominie (tej na ul.Warszawskiej obecnie zlikwidowanej) rocznik 46 - miło mi że ja choć "jedynkę" kończyłem w 1985 r. kilka osób tez kojarzę. pozdrawiam gorąco Topol71 Odpowiedz Link
kon_ktory_mowi Re: Parostatkiem po Wisle do Plocka 29.01.07, 04:25 A ja skonczylem podstawowke nr. 1 w 1962. Potem dojazdy do Warszawy przez cztery lata. Zatloczony swojski pociag, chyba o 7:03...W Zabkach niektorzy mieli problem z wejsciem do pociagu. Odpowiedz Link
sumatras Re: Parostatkiem po Wisle do Plocka 15.05.06, 08:01 Jesli M.Sumińska to Małgorzata, to jest to moja ciotka. Mieszka w Warszawie, jest zdrowa i ma sie dobrze :) Odpowiedz Link
kon_ktory_mowi Re: Parostatkiem po Wisle do Plocka 24.06.05, 07:59 E, szkoda, bo ja bylem w maju 1960. tak wynika z moich wyliczen. Nazwiska, o Panie...Teresa Konska, Alicja Tryc, siostry Macinskie, Krzysiek Suski, Krzysio Wojcik, Adam Siedlecki, Slawek Ufnal, Wanda Sacinska, E. Partyka, Maciazek,Busia...jak on ma na nazwisko...mieszkal niedaleko strazy,....Klasa siodma, ktora konczyla podstawowke w 1962...To byly piekne czasy!!!! Wielu na emigracji. Ps. kto moze niech sie odezwie!!!! Ja moge ujawnic sie potemmmm. Piszcie zanim to forum padnie!!! Odpowiedz Link
a74-7 Re: stara kobylka 28.08.05, 15:22 Podciagam watek. Dajcie moze dziadkow do kompa to i dowiemy sie troche historii.... Odpowiedz Link
kobylarz1 Moze ktos ma kontakty z polonia z Kobylki? 30.08.05, 04:06 Wielu wyjechalo. Chocby Slawek Ufnal, ktorego siostra mieszka jeszcze w Kobylce. Na nieszczescie jak sie dowiedzialem stracila z nim kontakt. Wyjechal do Kanady, a potem do slonecznej Italii i sluch po nim zaginal. Rocznik 1948. ps. inni to Wisniewski - Dania (?), Pawel Wojcik - Kanada (?). Mozna niby znalezc adresy w ksiazkach tel. Kanady... Tadek Suchocki...Danka Klosowska - Francja,...roczniki 1948, 1947...Znacie innych? Ps. rzeczywiscie przesluchajcie dziadkow, skoro boja sie komputra... Odpowiedz Link
topol71 Re: Moze ktos ma kontakty z polonia z Kobylki? 30.08.05, 06:03 Brawo za pociągnięcie watku, co prawda roczniki bardzo nie moje, ale biorę sie za przesłuchanie swoich "staruszków" zwłaszcza, że ciagle wspominają coś o ludziach co to wyjechali np. do Kanady. Wieści niebawem Odpowiedz Link
geri71 Re: stara kobylka 30.08.05, 20:30 Na forze chyba cała "Stara Wiara" z "jedynki". Odpowiedz Link
an.tolek1 Re: stara kobylka 11.09.05, 06:58 Mozliwe, mozliwe. Dopisuje jeszcze Zdziska Godlewskiego, ktory od 11 lat mieszka w Chicago. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Rysiu 30.11.05, 22:35 Zajrzyj kolego na poczte, masz maila. Fajnie ze jestes.. Odpowiedz Link
a74-7 Re: stara kobylka 22.12.05, 18:33 Dzieki wszystkim za odzew, przesylam wam swiateczne zyczenia i zycze wspanialego nowego Roku z postepami dla Kobylki, zeby sie dalej bujala, Ciagle mam nadzieje ze starsi mieszkancy odezwa sie jeszcze, Do Rysia p.r1 wyslalem maila i cisza. Odezwij sie. Pozdrawiam,H. Odpowiedz Link
a74-7 Re: stara kobylka 24.02.06, 19:55 Stara kobylka bierze tu bardzo niewielki udzial , zasypalo was tam, czy jak? Czy tylko mlodzi rzadza??? Moze warto bylo by cos z historii ( nawet tej trywialnej) przekazac mlodziezy? Niech sie ucza. :)))) Odpowiedz Link
a74-7 Re: stara kobylka 17.04.06, 11:15 No to obfitego smigusa -dyngusa dla calej Kobylki. Odpowiedz Link
an.tolek1 Re: stara kobylka 15.05.06, 00:55 Hej, hej...Ktokolwiek ma rodzine mieszkajaca kiedys lub obecnie w Kobylce, prosze o chwile czasu ...kiedykolwiek... Zaproponujcie im zostawienie wspomnien, kilku zdan chocby. Odpowiedz Link
a74-7 Re: stara kobylka 10.12.06, 20:34 witam przed swiatecznie i podciagam Stara kobylke moze wiecej chetnych znajdzie sie z lat 50 tych do pogawedzenia? Odpowiedz Link
a74-7 Re: stara kobylka 01.07.23, 12:27 Mlody aniow jusz niestety odszedl z tego swiata. Wieczny odpoczynek racz mu dac Panie. Odpowiedz Link