Dodaj do ulubionych

BAGS wycofał dodatkowe autobusy :-(((

22.02.07, 10:31
Chyba tak bo ostatnio ranna jazda nimi do pracy znowu przypomina podróż
bydlecym wagonem. Taki ścisk że ledwo podrapać się można. Codziennie sie modlę
czy dojadę w całości do roboty. Aż dziw że policja jeszcze nie skontrolowała
któregoś Bagsa, przynajmniej ja nic o tym nie słyszałam... Człowiek płaci
prawie 200 stówy za bilet i jeżdzi w takich warunkach... Do PKP mam daleko
więc nie bardzo mi pociag pasuje :-( Czy w pksach jest lepiej?
Obserwuj wątek
    • justina81 Re: BAGS wycofał dodatkowe autobusy :-((( 22.02.07, 14:30
      łączę się z Tobą w bólu:( jakiś czas było ok, kiedy to wypuszczano po 2
      autobusy, jeden za drugim. Ale horror znowu powrócił, aż nie chce się jeździć
      do Wawki:(
    • waxi Re: BAGS wycofał dodatkowe autobusy :-((( 22.02.07, 14:34
      Rzadko korzystam z usług Bagsa czy PKS ale te nieliczne przypadki na prawdę
      wołają o pomstę do nieba. Naprawdę dziwię się że policja do tej pory nie
      zainteresowała się tym ściskiem i tłokiem szczególnie w Bagsach. Pewnie
      właściciela firmy mają "chody" w policji.
      • rozalka81 Re: BAGS wycofał dodatkowe autobusy :-((( 22.02.07, 15:12
        Wiesz co? Mnie korci zeby zadzwonić na policję albo inne służby, moze w końcu
        coś z tym zrobią, zaczną nas traktować jak ludzi a nie jak bydło. Też jeżdze
        codziennie jak założyciel wątku i jak wstaję rano z myśla o godzinnej gehennie
        to mi się odechciewa wszystkiego. Mój chłopak dzwoni codziennie przed 8 i pyta
        czy bezpiecznie dojechałam. Taki zatłoczony autobus to ogromne zagrożenie na
        drodze przecież! Mamy XXI wiek, niby sie rozwijamy w wielu dziedzinach a tu
        takie rzeczy się dzieją... Bagsowi zalezy tylko na kasie, im mniej autobusów
        puszcza tym bardziej zaoszczędzą... Ja od marca będę jeździć PKSem.
        • waxi Re: BAGS wycofał dodatkowe autobusy :-((( 22.02.07, 16:29
          Ja jeśli już mam sprawę do załatwienia w Warszawie też wolę PKS. Rzeczywiście
          powinno się zgłosić to na policję.
          • szrek99 Re: BAGS wycofał dodatkowe autobusy :-((( 22.02.07, 18:40
            Ciekawe, czy rzeczywiście zadowoleni byliby ci narzekający, gdyby któregoś dnia
            kierowca odmówił ich zabrania ze względu na "komplet na pokładzie". Jak wtedy
            byłby zatytułowany wątek?
            • eire81 Re: BAGS wycofał dodatkowe autobusy :-((( 23.02.07, 08:11
              Bags nigdy by tak nie zrobił bo mu szkoda by było kasy, a jeśli by to się
              zdarzyło to zostaje jeszcze pks. Ja myślę że wtedy jednak wcisnąłby te kilka
              autobusów więcej...
              • emeelka Re: BAGS wycofał dodatkowe autobusy :-((( 23.02.07, 08:55
                A ja od początku lutego jeżdżę BAGSem i to z nowego miasta - i jestem b.zadowolona!
                Po kilku próbach mam kilka upatrzonych autobusów, które przyjeżdzają luźne, tak,
                ze można usiąść, i nimi jeżdzę. ;-) Narzekam tylko na straszne bujanie i
                przechylanie się autobusów na zakrętach ;-)))
              • justina81 Re: BAGS wycofał dodatkowe autobusy :-((( 23.02.07, 09:02
                Macie rację - jeżdżę bagsem już kilka lat i jest coraz gorzej! czy tak trudno
                byłoby dodać po jednym autobusie więcej w godzinach szczytowych (między 6 a 7
                rano).
                Drażni mnie najbardziej, że w tych godzinach puszczają najgorsze, beznadziejne
                bagsy, często te małe, natomiast w weekendy w późniejszych godzinch jeżdżę na
                studia tymi większymi, "lepszymi". Czy to jest mądre rozwiązanie?
                • eire81 Re: BAGS wycofał dodatkowe autobusy :-((( 23.02.07, 09:35
                  Justyna a na którym przystanku rano wsiadasz? być moze co rano się widzimy w
                  autobusie albo czekamy nawet razem na przystanku? ;-) niektórzy gadaja sobie i
                  czas jakos im szybciej leci, mogą też sobie głośno ponarzekać a mi pozostaje
                  przeklinać do siebie ;-)
                • szrek99 Re: BAGS wycofał dodatkowe autobusy :-((( 23.02.07, 21:58
                  Kurcze, a może tak po prostu zadzwonić do firmy BAGS, przedstawić sytuację i
                  zaproponować dołożenie jednego kursu więcej? Może wstrętny krwiopijca jednak
                  zlituje się nad biednym ludem mińskim?
                  • kopiec_kreta Re: BAGS wycofał dodatkowe autobusy :-((( 24.02.07, 11:41
                    Czy sądzisz, że przedsiębiorca nie zdaje sobie sprawy z tego, ile osób korzysta
                    z jego usług? A jeżeli nawet zdaje, to nie potrafi powiązać tej informacji z
                    ograniczoną ilością miejsc w autobusie?
                    • szrek99 Re: BAGS wycofał dodatkowe autobusy :-((( 24.02.07, 13:10
                      A czy nie warto spróbować zadzwonić i zapytać czy są szanse na zmianę takiej
                      sytuacji? Chyba lepsze to niż narzekanie na forum?
                      Inna sprawa, to ta, że jeśli do Warszawy pojedzie dodatkowy autobus, to w
                      powrotnej drodze będzie wiózł powietrze - w godzinach porannych w stronę Mińska
                      raczej nie ma wielkiego ruchu. Nie jestem więc pewien czy to by się BAGS-owi
                      opłacało. Jeśli nie, to albo kierowcy będą zabierali wszystkich chętnych i
                      warunki jazdy będą mało komfortowe, albo będą odmawiali przewozu ze względu na
                      nadmiar pasażerów. Co lepsze, proponuje ocenić każdemu samodzielnie.
                      • emeelka Re: BAGS wycofał dodatkowe autobusy :-((( 24.02.07, 16:34
                        No cóż tak to jest. Z jednej strony rozumiem, ze jak ktos kupuje bilet za
                        prawie 200 zł to może być wściekły, że nie ma miejsca siedzącego. Z drugiej
                        jednak strony pewna wygoda /czyli dojazd do pracy samochodem/ jest dosc
                        kosztowny. Z innej strony siadając do autobusu nie trzeba sie o nic martwic: o
                        opony zimowe, o odśniezanie samochodu, o pełny bak, o hamulse i o parking.
                        Także myslę, że każdy musi sam dokonać wyboru. Albo znaleźć prace na miejscu.
                        Czasem o 1000 zł więcej nie ma się co zawzinać i marnować czasu na dojazdy -
                        można ten czas poświęcić dziecku.
                        • mmpio Re: BAGS wycofał dodatkowe autobusy :-((( 25.02.07, 19:20
                          Podsumowując kilka osób ponarzekało, kilka stwierdziło że należało by zawiadomić policję, kilka że powiadomić szefa firmy... ktoś coś z tego zrobił? Czy to tylko kolejny wątek wypełniony narzekaniem po brzegi;) Ja już szczęśliwie czasy codziennego dojazdu do warszawy mam za sobą... Myślę że najpierw wypadało by zadzwonić do firmy, a jak nic nie zrobią drążyć dalej... życzę powodzenia i trzymam kciuki i nie narzekać mi tu, czasem wystarczy bardzo niewielkie zainteresowanie wokół sprawy by problem się rozwiązał. Komu doskwiera tłok niech dzwoni, po setnej osobie może się ugną, do dzieła;)
                          • rozalka81 Re: BAGS wycofał dodatkowe autobusy :-((( 26.02.07, 08:03
                            W czwartek ablo piątek dzwoniłam do Bagsa i opisałam sytuację szczegółowo. I co?
                            i g... Na razie nie myśli sie o przywróceniu nowych kursów, nic więcej nie miał
                            pan do powiedzenia, ale wywnioskowalam ze doskonale zdawał sobie sprawe ze skali
                            problemu tylko po prostu niewiele go to obchodziło, chciał jak najszybciej
                            zakończyć rozmowę. Może powinnam być chamska? Nie wiem, nie umiem tak, jak ktoś
                            umie niech próbuje.
                            • szrek99 Re: BAGS wycofał dodatkowe autobusy :-((( 26.02.07, 16:52
                              No wiesz, w sumie to prywatna firma i, tak jak już pisałem, dodatkowy poranny
                              kurs wcale nie musi jej się opłacać. Chamski ton rozmowy na pewno rachunków tych
                              nie zmieni.
                              Ale brawo za inicjatywę. Może wobec tego warto zainteresować tematem pozostałych
                              mińskich przewoźników? Nie znam ich tras ani rozkładów jazdy, więc tak tylko
                              rzucam pomysł... A nuż, któryś z nich uzna, że warto?
                      • solty5 Re: BAGS wycofał dodatkowe autobusy :-((( 25.02.07, 20:41
                        Czemu wy takie sierotki jesteście? Trzeba wiedzieć, że każdy nowy kurs musi być
                        legalny, czyli uzgodniny, opłacony, trzeba mieć papiórki. A wy byście tak sobie
                        dodawali jak wam sie popodoba. Za lewy kurs sie płaci słone mandaty do
                        Inspekcji Transportu Drogowego. Trochę wyobraźni z tymi Waszymi chciejstwami a
                        nie jarajcie się tak. Pozdro.
                        • szrek99 Re: BAGS wycofał dodatkowe autobusy :-((( 25.02.07, 22:11
                          Na początku wątku mowa była o wycofaniu przez BAGS-a istniejących kursów, a nie
                          dodaniu całkowicie nowych, więc nie przypuszczam by wielkim problemem mogło być
                          ich przywrócenie. W temacie jestem jednak lajkonikiem i to co mi się wydaje
                          rzeczą prostą wcale w naszym kraju taką być nie musi.
                          • mpienio Re: BAGS wycofał dodatkowe autobusy :-((( 27.02.07, 14:51
                            NIestety, z prywatnych powodów ostatnio robiłam rozpoznanie i od 2 lat (a tyle
                            przynajmniej ma rozkład BAGSA) urzad nie wydaje zgody na dodatkowe kursy
                            autobusów i przystanki w centrum Warszawy (za ciasno). Nawet jeśli BAGSowi by
                            się opłacało to legalnie nie ma takiej możliwości żeby zwiększyć ilość kursów.
                            To nie jest takie proste jak sie niektórym wydaje, po prostu wypuścić na drogę
                            koleny autobus. Papierki, zgody, pozwolenia itp. Autobusy dodatkowe jeździły
                            widocznie bez pozwolenia, firma zrezygnowała z powodu zbyt dużego ryzyka.

Sama się tłoczę ale znam kulisy
                            • rozalka81 Re: BAGS wycofał dodatkowe autobusy :-((( 27.02.07, 15:19
                              A prowadzenie autobusów które robią wrażenie jakby miały za chwilę pęknąć to nie
                              ryzyko? (kontrola, wypadek! itp) To czemu pan przez telefon nie tłumaczył się
                              przepisami? Mógłby przeciez zwalić na jakiś urząd itp,- taka spychologia bardzo
                              u nas lubiana. Po takiej godzinnej (żeby tylko) jeździe zatłoczonym na maksa
                              autobusem to sie pracowac potem odechciewa... Jak zwykle u nas w kraju coś sie
                              ruszy dopiero gdy wydarzy sie tragedia. Mądry Polak po szkodzie.
    • goszczyn1 PRZEGUBOWCE 28.02.07, 01:12
      Przegubowce = najlepsza recepta na tłok

Po co zwiększać liczbę kursów? Taniej wyjdzie skierowanie Przegubowców na
      najbardziej przeładowane kursy

Kilka Przegubowych Ikarusów posiada PKS Mińsk Mazowiecki: warto apelować do PKS,
      aby skierowało wszystkie Przegubowce na linię do WARSZAWY

Dział Przewozów Pasażerskich: 0 257 595 708 , 0 257 595 732
      Mail: pks @ pksMinsk.pl
      HTTP: pksMinsk.pl

+ Foty Przegubowców PKS Mińsk Mazowiecki :
      Przegubowiec.com/galeria/displayimage.php?album=63&pos=23
      Przegubowiec.com/galeria/displayimage.php?album=63&pos=28
      Transport.asi.pwr.wroc.pl/autobusy.php?s=1014&nr=361&ticket=2
      • michal20005 Re: PRZEGUBOWCE 28.02.07, 08:52
        Interesuję się transportem i w mińskim PKS-ie został najprawdopodobniej jeden
        przegubowy Ikarus który chyba zostanie skasowany. Słyszałem od kolegi że te
        przegubowce kiedyś jeżdziły na przewozach szkolnych ale już w 2006 roku żadko
        je można było spotkać na tych trasach. Mam również jedną fotkę Ikarusa z Bazy
        PKS i tak sądę że jest to ostatni z nich. Zapraszam na część moich zdjęć
        mińskiego PKS www.przegubowiec.com/galeria/thumbnails.php?album=63&page=1
        Michał
        • michal20005 Re: PRZEGUBOWCE 28.02.07, 08:56
          Zdjęcia BAGS RORBI-TOUR RAPIT
          www.przegubowiec.com/galeria/thumbnails.php?album=125
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka