29.03.07, 18:04
Witam
Czy jest na forum ktoś kto mieszka w Okuniewie ?
Obserwuj wątek
    • alabama72 Re: Okuniew 02.04.07, 16:12
      jestem mieszkańcem Okuniewa
      aa
      • teta5 Re: Okuniew 09.04.07, 15:32
        ja tez
    • basiulek22 Re: Okuniew 10.05.07, 20:21
      Witam
      Przyblizcie mi cos o tym miejscu , bo dopiero powoli sie wprowadzam, gdzie
      jakies fajne sklepy, gdzie warto robic zakupy, jak szkoła i przedszkole i takie
      tam podobne rzeczy niezbedne do mieszkania i życia !!!
    • rufio_r Re: Okuniew 20.06.07, 10:03
      Witam Towarzystwo z Okuniewa :)
      Powiedzcie mi proszę jak to jest z tą rzeczką Długa - czy ona czasami wylewa
      czy jest w miarę bezpieczna? Pytam bo chcemy się wybudować w Okuniewie ale
      działkę mamy przy samej rzeczce i zastanawiam się jak to w praktyce jest...

Pozdrawiam,
      Rafał.
      • teta5 Re: Okuniew 20.06.07, 21:52
        rzeczka wylewa, nie tylko w Okuniewie, ale w calej gminie. Szczegolnie
        niebezpiecznie jest wiosną, tuż po roztopach (Ci, co mieszkaja nad rzeka maja
        czasem i pol podworka zalanego... przez 1-2 dni, zanim woda opadnie). Dwa lata
        temu i w tym roku w gminie byl ogloszony stan alarmowy z powodu zagrozenia
        powodzia.
        Wiem, ze gmina probowala cos robic w tej sprawie. Natomiast rzeka ta podlega
        pod Wojewódzki Zarząd Melioracji i Urządzeń Wodnych w OTWOCKU... i zarzad ten
        tlumaczy sie brakiem srodkow na melioracje Dlugiej. Moze cos zdziala Gminna
        Spolka Wodna, ktora sie reaktywowala w ubieglym roku. Z tym, ze raczej ich
        czeka ciezka i zmudna praca... bo pomijajac niedrozne rowy i dreny, to czesc
        rowow zostala zasypana przez mieszkancow...
        mam nadzieje, ze jakos nie zniechecilam Cie do budowania tu domu. po prostu
        napisalm jak jest :)
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka