Dodaj do ulubionych

Dworek Polski?

18.05.07, 18:53
Czy jest ktos tutaj, kto mysli o kupnie lub kupil domek/segment w osiedlu
budowanym przez Dworek Polski? A moze ktos juz niedlugo tam zamieszka?
Sami sie z mezem zastanawiamy nad taka opcja, na razie mamy tylko rezerwacje
(chociaz na necie znalezlismy tez i negatywna opinie o DP), wiec piszcie:).
Chetnie poznamy opinie i wrazenia innych.
Obserwuj wątek
    • owcabowca Re: Dworek Polski? 22.05.07, 09:00
      My też mamy rezerwację na segment :) Też znaleźliśmy różne opinie na temat DP,
      ale nam się podoba. Obejrzeliśmy ich wcześniejsze realizacje ( na ul. Gruszek i
      Jabłuszek oraz Łoziska), a kiedy oglądaliśmy budujące się jeszcze domy, jeden z
      mieszkańców zaprosił nas do siebie (dziękujemy!), więc mieliśmy okazję obejrzeć
      jak to wygląda "od środka" i posłuchać opinii prawdziwych mieszkańców, a nie
      tylko DP. Ta własnie wizyta przeważyła, że zdecydowalismy się na DP, bo zdanie
      zadowolonego klienta zrobiło na nas zdecydowanie największe wrażenie.
      A można wiedzieć, jakie są te negatywne opinie, które znaleźliście i gdzie?
      • zielinsp Re: Dworek Polski? 22.05.07, 09:37
        Np. tu:
        forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63314&highlight=dworek+polski
      • owrank Re: Dworek Polski? 23.05.07, 11:17
        na moja wiedzę to jest szkielet i jeżeli tak jest to opinię mieszkańca można
        wziąść pod uwagę po 10-20 latach mieszkania a nie np. 3 latach.
    • mnemonka Re: Dworek Polski? 23.05.07, 21:47
      My tez sie zdecydowalismy na DP
      Nasi znajomi mieszkaja w ich inwestycji w Garbatce od kilku lat i sa bardzo
      zadowoleni wiec idac ich sladem zarezerwowalismy juz segmencik i teraz czekamy
      na wprowadzenie. troszke tylko martwi mnie ten luty:(, miałam nadzieje ze
      wprowadzimy sie najpozniej w pazdzierniku/listopadzie.

P.
      • owcabowca Re: Dworek Polski? 31.05.07, 10:14
        A można prosić o rozwinięcie z czego znajomi są szczególnie zadowoleni, a może
        coś im się nie za bardzo podoba, na co warto zwrócic uwagę? Za wszelkie
        informacje będę wdzięczna :)
        • owrank Re: Dworek Polski? 31.05.07, 13:38
          ja moge jeszcze wtrącić swoje 3 grosze, że budowlanka to nie fabryka samochodów
          tylko praca "projektowa" (co projekt to inaczej) i fakt, że coś było dobrze 6
          lat temu czy nawet 2 lata temu wcale niekoniecznie musi się przełożyć na dzień
          dzisiejszy. Przy dzisiejszej rotacji pracowników, możesz spokojnie założyć, że
          na Twojej budowie nie bedzie dokładnie nikogo kto budował segment/dom Twoich
          znajomych, a póki co w Polsce sama nazwa developera gwarantuje niewiele -
          bardziej istotni sa podwykonawcy i solidni robotnicy. Także PATRZEC NA RECE
          przy budowie i miec OKO NA WSZYSTKO :) a jak macie zaprzyjaznionego budowlanca
          (najlepiej kierownika lub inspektora) to niech jak najczesciej przychodzi na
          budowe i dobrze się rozgląda...
          • caroll9 Re: Dworek Polski? 31.05.07, 23:00
            witam - jeżeli miarą jakości i solidności firmy/dewelopera jest stabilność
            załogi oraz podykonawców - to fima dworek polski powinna uchodzić za bardziej
            konserwatywną od samego kościoła /w pozytywnym tego słowa znaczeniu/ -
            przynajmniej do tej chwili. z historii wzięte = trzon podwykonawców stanowią
            dawni etatowi pracownicy d.p. i miejmy nadzieję, że zmiany ekonomiczne w polsce
            tego nie zburzą. większość z tych ludzi znam od 1993/1994 roku....
            innym firmom można tego życzyć
            pozdrawiam obecnych i przyszłych mieszkańców

p.s. co do opinii, że dom szkieletowy można oceniać po ok 10 latach to tak jak
            powiedzieć, że samochód można oceniać po przebiegu ok 150`000-200`000 km
            p.s do p.s.
            problemem lokalizacji w iwicznej jest nie sam d.p. tylko galopujące ceny
            materiałów i usług, a to oznacza trudne chwile dla klienta i dworka polskiego
            • owrank Re: Dworek Polski? 01.06.07, 09:39
              > tego nie zburzą. większość z tych ludzi znam od 1993/1994 roku....
              a to ile domów juz tam kupiłeś/aś ?

> p.s. co do opinii, że dom szkieletowy można oceniać po ok 10 latach to tak jak
              > powiedzieć, że samochód można oceniać po przebiegu ok 150`000-200`000 km

Bardzo trafne porównanie chociaz raczej jest to argument na Twoją "niekorzyść"
              bo gdyby oceniać samochód po 30 tysiącach to pewnie nadal by królowały Polonezy
              i Syreny bo tyle jeździły bez problemów :) a problemy z samochodami zaczynają
              się po właśnie po kilku latach i kilku (nastu) dziesiątkach tysiecy
              przejechanych km... zobacz jakie są ceny 4 letniej np. Toyoty a Daewoo...

• caroll9 Re: Dworek Polski? 01.06.07, 17:09
                a ilu ludzi znasz co przejechali samochodem o którym się wypowiadają koładnie
                tak jak wspominałem czyli 150`000-200`000 km - ja spotykam się z opiniami już po
                pierwszych tysiącach, a sam ile masz przejechane na poprzednim samochodzie, a
                jak znam życie zdanie masz wyrobione choć zakładam, że przebieg znacznie jest
                mniejszy od omawianego, ale to wszystko nie na temat...
                co do domów dworka polskiego to znam je od 1993 roku i na bierząco śledzę zmiany
                w technologii, rozwiązaniach i wykonawstwie, sam mieszkałem w takim produkcie,
                a ty drogi panie czy także miałeś namacalny kontakt z tym domem, jeżeli tak to z
                ktorym /lokalizacja, rocznik/ moglibyśmy podzielić się swoimi uwagami i je
                porównać z korzyścią dla innych użytkowników tego forum
                niepodważalną rzeczą jest fakt, że z każdym kolejnym rokiem rośnie jakość i
                pomysłowość na wykorzystanie miejsca, energii itp.
                • owrank Re: Dworek Polski? 04.06.07, 19:38
                  masz rację tyle, że własnie sztuka w tym, żeby odróżnic opinie wartościową od
                  bezwartościowej i opierać się na opiniach kogoś kto uzywał samochodu przez
                  paredziesiąt tysięcy a dom przez kilka dobrych lat a nie praktycznie w okresie
                  gwarancyjnym (ile developer daje rekojmi ? nie właśnie 3 lata ?)

> a ty drogi panie czy także miałeś namacalny kontakt z tym domem, jeżeli tak
                  nie miałem tak samo jak nie miałem nigdy samochody Daewoo i mam nadzieję, że
                  nie będę musiał takowym jeździć... ja nie kwestionuję jakości tego domu czy
                  developera, ale ogólnego sensu budowania w szkielecie w Polsce. Może i Dworek
                  Polski jest najlepszym krajowym wykowaca domów szkieletowych, ale niestety to
                  są nadal domy szkieletowe...

> niepodważalną rzeczą jest fakt, że z każdym kolejnym rokiem rośnie jakość i
                  > pomysłowość na wykorzystanie miejsca, energii itp.
                  no właśnie to kwestionuję - i taki był cel mojej wypowiedzi - budowa domów to
                  nie linia produkcyjna, gdzie organizacja się uczy jakości a procedura kontroli
                  jakości eliminuje błędny produkt. Wystarczy, że raz się zdarzy, że podwykonawca
                  czegokolwiek istotnego w domu popełni jakis błąd a pół osiedla może miec
                  problemy - i nie mówię tu o celowości, ale o tzw "życiu", w którym różnie bywa
                  a już zwłascza w budowlance i zwłaszcza w dzisiejszych czasach, gdzie
                  podwykonawcy i dostawcy materiałów nieźle świrują, co odbija się głównie na
                  jakości ...

• malini Re: Dworek Polski? 13.08.07, 12:59
                    a ja mieszkam w Dworku od 2 lat i zdecydowałam się na budowę po
                    tym,jak dworek mojego znajomego stoi bez problemów od 1997 r :)))
                    Na co trzeba uważać?
                    Co do samej budowy -nie znam się kompletnie,ale kumpel z firmy
                    budowlanej podpatrywać i mówił,że wsjo ok i że właściwie trudno coś
                    tu zepsuć.
                    Wykończenie-elektryk jest fatalny.Trzeba stać i patrzyć na ręce.Może
                    się zmienił?
                    Jeżeli decydujecie się na ogrzewanie kominkowe (dworek ma świetną
                    technikę z płaszczem wodnym) to zamontujcie bojler (nie jest w
                    standardzie).Dla ludzi którzy nie potrafią jednak palić w kominku
                    lub nie mają na to sił - zróbcie sobie coś alternatywnego jeszcze.
                    • mamawiktorynki Re: Dworek Polski? 02.10.07, 11:05
                      A czy ktoś wie, czemu nastąpił taki zastój w pracach w Iwicznej? Nie ma cen na
                      stronach, kiedy coś się ruszy? Sama mam rezerwację domu na drugi etap, ale nic
                      nie słychać.... Cen nie znamy więc właciwie nic nie wiadomo.
                      • bednarcg Re: Dworek Polski? 02.10.07, 16:15
                        Witam

Jesteśmy na budowie jakieś 2 razy w tygodniu i nie wydaje mi się żeby prace szły
                        wolno. Podczas każdej wizyty widać konkretne zmiany.

W mojej ocenie wszystko idzie zgodnie z planem i nie ma opóźnień.
                        Jeśli ufać informacjom na stronie ceny mają się się pojawić w tym miesiącu :)

Pozdrawiam

bednarcg
                        • mamawiktorynki Re: Dworek Polski? 02.10.07, 18:37
                          W takim razie muszę się tam wybrać i zadzwonić zamiast pytać :-)
                          Bardzo się cieszę z takiej opinii. Ja się trochę niepokoiłam ponieważ tak jak
                          pisałam wcześniej, zarezerwowaliśmy domek, który ma byc realizowany w drugim
                          etapie, a więc oddany jesienią w przyszłym roku. Wydawało mi się, że już
                          powinniśmy jakąś umowę podpisać, a tu cisza( chociaż mówili, że zadzwonią), a co
                          więcej nadal nie znam ceny, wiec nie wiem, czy mam o czym myśleć, czy nie:-) Mąż
                          był w okolicy latem i stwierdził, że nic się nie dzieje, puste pole i tyle.Chyba
                          muszę wrocić do tematu i jutro zadzwonić.Bardzo dziękuję za odzew.Pozdrawiam.
                      • mnemonka Re: Dworek Polski? 02.10.07, 19:21
                        Witam,
                        ja jestem na budowie co drugi dzien i nasz segmencik jest budowany
                        na koncu. Kazdego dnia widze pokazne zmiany i obserwuje jak rosnie
                        nasz domek. Wg umów ida planowo a nwet przyspieszyli ostatnio wiec
                        chyba powodów do niepokoju nie ma.
                        Wrzuciłam ostatnio watek o sasiadach dworkowych ale nikt nie
                        podchwycił :(
                        Moze tu :)
                        Moze sie poznamy jako przyszli sasiedzi:) My jestesmy numerem 55 wg
                        numeracji dworkowej:)
                        • mamawiktorynki Re: Dworek Polski? 02.10.07, 21:01
                          No ja bardzo chętnie dołączyłabym do grona forum sąsiedzkiego:-) Niestety nie
                          dysponuję na razie niczym poza rezerwacją domku planowanego do realizacji w
                          drugim etapie. Rozumiem,że wcześniejsze posty dotyczyły pierwszego?
                          Ja nawet jeszcze nie podpisałam umowy. Jak to było w Waszym przypadku?My
                          zarezerwowaliśmy, pani powiedziała, że na razie zajmują się pierwszym etapem i
                          zadzwoni, kiedy zabiorą się za drugi :-)
                          Kiedy ma być skończony 1 etap - nie mam pojęcia.
                          Jutro muszę się przypomnieć i dowiem się więcej. Mam nadzieję, że o nas
                          pamietają.Cieszę się,że przeczytałam tak optymistyczne opinie. Wielkie dziękuję.
                          Pozdrawiam.
                          • mnemonka Re: Dworek Polski? 03.10.07, 21:35
                            hejka,

My jestesmy z pierwszego i tez bardzo dlugo czekalismy na podpisanie
                            umowy a nawet cisnelismy zeby to sie stało jak najszybciej.
                            Pierwszy etap to około wiosny przyszłego roku.
                            moze podzwon czasami kontrolnie :)
                            i daj znac co i jak
                            A na jaki domek masz rezerwacje?Chodzi mi o numer dworkowy.
                            • mamawiktorynki Re: Dworek Polski? 04.10.07, 12:27
                              Hej! My zarezerwowaliśmy 123, więc hen hen w czasie :-)
                              Pewnie, że podzwonię. Narazie borykam się z chorymi dziećmi ( zapalenie ucha)i
                              totalnie wszystko leci mi z rąk. Ale naprawdę pocieszyłaś mnie,jak tylko się
                              czegoś dowiem, napiszę :-)
                              pozdrawiam
                              ps muszę sobie zmienić nick. na forum ciążowym i wczesnodziecięcym był ok, ale
                              teraz juz mi jakoś dziwnie brzmi :-)
                      • bednarcg Re: Dworek Polski? 03.10.07, 11:22
                        Dworek planuje zakończenie I etapu na maj 2008.
                        • prawomyslny222 Re: Dworek Polski? 20.09.08, 12:52
                          Po dzisiejszym artykule w Gazecie Wyborczej, widać ze komuś z ZEW-T zależy na
                          "oskubaniu" dewelopera (czytaj przyszłych mieszkańców). O mentalnej paranoi
                          przedstawicieli ZEW-T niech świadczy inna skandaliczna inwestycja tego lokalnego
                          monopolisty w Nowej Iwicznej. ZEW-T "odpowiednio motywowane" przez właściciela
                          budowanego przedszkola u zbiegu ul Tarniny i Przebiśniegów (to które ma cofnięte
                          pozwolenie na budowę przez Wojewodę z powodu rażącego naruszenia
                          prawa)wy7budowało linię (kablową) zasilającą niskiego napięcia bez pozwolenia na
                          budowę na przełomie kwietnia i maja 2008. Obecnie kable ułożone od
                          transformatora w przy ul szkolnej, przez Różaną i Przebisniegów aż do końca
                          odgałęzienia zachodniego ul Tarniny , sa rozbierane Może dlatego rejon
                          energetyczny w Konstancinie nie ma wydolnosci do wykonania zlecenia dla
                          normalnych odbiorcow. ZEWT wtedy tak sie spieszyl z wykonaniem zeby zdazyc do
                          wrzesnia z tym kablem ze o malo nie doprowadzil do smierci jednego mieszkanca ul
                          Rozanej. Wylaczli prad wszystkim w okolicy bez zawiadomienia. Teraz toczy sie
                          postepowanie prokuratorskie.ZEWT bedzie mial klopoty z wytlumaczeniem dlaczego
                          dla jednych robi podlaczenia szybko z pominieciem prawa a od innych egzekwuje
                          takie prawo az do granic glupoty. Moze oczekuja podobnej motywacji jak od
                          wlasciela przedszkola.
                          • normalnyczlek Re: Dworek Polski? 23.09.08, 23:47
                            kurcze prawomysny nie strasz ludzi, problemy w NI przy Tarniny to
                            oczywiscie jeden niewyzyty sasiad ktory nie chce przedszkola i przez
                            takiego d,.... iles tam dzialek nie bedzie mialo pradu trzeba miec
                            nadzieje ze ich osedle nie bedzie mialo takiego sasaiada!!!!!!!!
    • isajos Re: Dworek Polski? 14.06.09, 17:37
      Hej!!!!!!!!!!!!!!! My też się zastanawiamy nad kupnem takiego domku
      i nawet dam byliśmy. Rozmawialiśmy z ludźmi którzy tam mieszkaja i
      bardzo sobie chwalą takie konstrukcje.
      Cały czas myślimy i pewnie jeszcze troche pomyślimy!!!!!!!!!!!!
      Jestem ciekawa jakie są wady?????????????????
      Pozdrawiam z wawy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • ldeska Re: Dworek Polski? 22.07.09, 16:54
        My mamy zamiar się wprowadzić za miesiąc. Boję się tylko ogrzewania, ale wszyscy
        ludzie z tego osiedla z którymi rozmawiałem chwalą sobie te domy... no nic - ja
        będę mógł coś konkretnego napisać za rok :)
    • mnemonka Re: Dworek Polski? 15.07.09, 20:43

Witam,

Mieszkamy na tym osiedlu juz ponad rok wiec jak masz jakies pytania
      to pisz na priv.

Pzdr
      p
      • flyball Re: Dworek Polski? 03.08.09, 15:12
        Witaj,

my szukamy domku / segmentu w Nowej Iwicznej. Rozważamy Nasze Miasteczko,
        Siedlisko Konwalia 2 oraz oczywiście Dworek Polski.
        Poraziło mnie jednak to, że znalazłam wiele krytycznych uwag na temat DP.
        Przeczytałam, że:
        - w dachu są nieszlifowane deski
        - że nie ma komory powietrznej, która na służyć odwilgoceniu
        - że domy są zawilgocone
        - na rozwija się tam grzyb
        - że podłogi i ściany są krzywe
        - że zimą zamarzają rury z wodą z powodu kiepskiej izolacji podłóg

Mnemonko, opowiedz proszę, jak to naprawdę wygląda...

Z góry dziękuję za odpowiedź.
        • owrank Re: Dworek Polski? 03.08.09, 15:24
          ja osobiscie bym szkieletu nie kupił ale patrząc całkowicie z boku
          to nie wierzę, żeby deweloper który w tej technice siedzi od tylu
          lat, robił taka fuszerę. Może to naiwne, ale Twoja list a brzmi jak
          komentarz od jakiejs konkurencji...

inna sprawa, że większość tych elementów mozna sprawdzić samemu
          przed podpisaniem umowy - grubość izolacji napewno jest podana w
          specyfikacji technicznej - trzeba sprawdzić czy taka grubośc będzie
          wystarczająca (internet, pogadac z jakimis zaprzyjaznionymi
          budowalańcami) a potem przejśc sie na budowe i popatrzeć czy
          wykonywana jest grubośc ocieplenia zgodnie ze specyfikacją.

a jeszcze mój komentarz odnośnie grzyba to kwestia jest taka, że
          grzyb często jest w pomieszczeniach niedogrzanych... a to może byc
          wynikiem słabego ocieplenia ale również oszczedzania na ogrzewaniu,
          juz na etapie zamieszkania...
          • flyball Re: Dworek Polski? 04.08.09, 11:08
            > ja osobiscie bym szkieletu nie kupił ale patrząc całkowicie z boku
            > to nie wierzę, żeby deweloper który w tej technice siedzi od tylu
            > lat, robił taka fuszerę. Może to naiwne, ale Twoja list a brzmi jak
            > komentarz od jakiejs konkurencji...

Hej, nie jest to komentarz konkurencji, ale informacje, które znalazłam na
            stronie: forum.muratordom.pl/dworek-polski-przestroga,t63314.htm
            Po prostu chciałam je zderzyć z rzeczywistością.

Jeśli chodzi o te segmenty, o których wspominasz... Czy znasz może do nich jakiś
            numer telefonu lub stronkę, gdzie można by je obejrzeć. Lubię zapoznać się z
            inwestycją, pogadać, zanim pojadę oglądać. To pomaga mi chłodniej myśleć, gdy
            oglądam mieszkania.
            • owrank Re: Dworek Polski? 04.08.09, 21:27
              i teraz już lepiej rozumiesz dlaczego bym nie kupił szkieletu - to
              jest typowa technologia "hi tech" w budownictwie :) tak samo jak
              Ytong :) tego nie postawi Ci dobrze klasyczny polski murarz, któremu
              mur idzie równo dopiero po 5 piwach przed robotą... :) w Polsce do
              murowania z pustaka/cegły znadjziesz ludzi praktycznie wszędzie i
              jest to jakaś "tradycja" i generalnie jak nawet mur nie jest prosty
              to zawsze tynkarz może nadrobić ... :) poza tym w szkielecie ważne
              jest drewno a bałbym się bardzo dowiedzieć sie po np. 10 latach, że
              ktoś chciał zaoszczędzić i użył drewna o złych parametrach...

• owrank Re: Dworek Polski? 03.08.09, 15:31
          dopiero teraz widze, ze napisalas, ze rozważasz kilka inwestycji -
          zwróć uwagę na takie kilka bliźniaków, jak się jedzie od Puławskiej
          w kierunku szkoły, po prawej ręce - są jakies bannery o sprzedaży.
          uważam, że to jest lepsza lokalizacja niż trzy wspomniaene przez
          Ciebie - oczywiście minusem jest bliskość Krasickiego, ale masz
          blisko do szkoły, 3 przedszkoli, PKP a i do Puławskiej dojdzie się
          na pieszo. Konwalie i Nasze Miasteczko to jednak póki co ładny
          kawałek od wszystkiego.
        • mnemonka Re: Dworek Polski? 16.08.09, 21:47
          Hej,

My mieszkamy w DP od 1,5 roku i uważam, ze solidnosc wykonania jest naprawde
          godna podziwu. Żadnej z w.w rzeczy nie zauwazylismy. Dom jest cieplutki, zadnego
          grzyba nie ma, sciany równiutkie, podlogi tez i nic nam nie zamarza.
          Mieszka nas tu juz parenascie rodzin i wszyscy zaryzykowalismy kupno domu w
          nowej technologii i jak jeden mąz jestesmy bardzo zadowoleni.
          Mysle, że nie znajdziesz tu nikogo kto ma negatywna opinie, co wiecej , na
          naszym osiedlu domy kupuja ludzie, którzy mieszkaja w Dworkowych domach od lat i
          sa bardzo zadowleni. Na tyle, zeby byc wiernymi konstrukcji szkieletowej dworku.
          Jakbys miała jeszcze jakies pytania pisz na priv.

Pzdr
          m.
          • emiczekk Re: Dworek Polski? 17.08.09, 23:56
            a czy moglabym od Was poprosic o jakas stronke Dworkowego osiedla?
            tez sie zastanawialam bo wizualnie mi sie bardzo podoba - widzialam ogloszenia
            ale nie moge znalezc glownej strony
            • mnemonka Re: Dworek Polski? 10.09.09, 10:30
              www.dworekpolski.pl
          • flyball Re: Dworek Polski? 18.08.09, 13:17
            Wczoraj byłam na budowie. Jeden domek już upatrzony. Jesteśmy prawie
            zdecydowani. Daliśmy sobie czas do niedzieli, aby ochłonąć i na spokojnie się
            zastanowić. Ale jak narazie jestem na TAK.
            • nowawiwicznej jakie plany inwestycyjne na lewo od osady? 06.09.09, 19:44
              jestesmy juz prawie jedna noga wlascicielami domku a poniewaz
              znajduje sie on na ul pokretnej na osiedlu i okna wychodza z jednej
              strony na sad, zastanawialismy sie z mezem co tam nam kiedys przed
              nosem wybuduja. czy ktos sie tez moze nad tym zastanawial? teraz
              wyglada fajnie, bo drzewa i spokoj ale w koncu ktos ta ziemie i tak
              sprzeda...
              i jeszcze jedno, moze glupie pytanie, jak daleko od osiedla bedzie w
              przyszlosci przebiegac Pulwaska Bis?
              jak ktos wie, bede wdzieczna za kazda odpowiedz
              • owrank Re: jakie plany inwestycyjne na lewo od osady? 07.09.09, 20:40
                puławska bis ? rozumiem, że chodzi o S7 - jakieś 2 km, węzeł S7
                będzie mniej więcej za skrzyżowaniem ze światłami (to przy boisku i
                figurze) w Nowej Woli
      • zieloni925 Re: Dworek Polski? 08.10.13, 12:47
        Witam,
        właśnie zastawiamy się nad kupnem domu w Krzywej Iwicznej.
        No i mamy parę pytań bo opinie nt. tej inwestycji są różne w tym wilgoć itp w domach, zamarzające rury. Czy to prawda? i czy można ewentualnie się spotkać z panią i porozmawiać o komforcie życia w takim domku.
        No chyba że woli Pani kontakt jedynie mail - prosze o odpowiedź o-g@wp.pl
        Pozdrawiam Olga
    • korek-22 Dworek Polski w Garbatce 26.02.10, 20:46
      Przejezdzałem kilka dni temu przez Garbatke i zobaczyłem ,ze sa tam
      do sprzedania 2-3 domy na osiedlu już zamieszkałe. To osiedle w
      lecie tonie w kwiecie jabłoni. Wiem ,że od poczatku byli tam chetni
      do zamieszkania , jest okazja . Na płocie są ogłoszenia o sprzedazy
      i są podane nr telefonów.

Z tyłu za ogrodzeniem osiedla DP, zaczyna wyrastać nowe osiedle
      domów jednorodzinnych już w gminie Tarczyn, w miejscowości Przypki.
      Osiedle Brzozowy gaj lub sad.
      Po drugiej stronie ulicy i osiedla DP budują domy w os. Zielony
      ogrod.
      Pzdr sympatyków tej pięknej architektury.

forum.gazeta.pl/forum/f,36380,Przypki_Garbatka_W_Mrokowska.html
      • domely Re: Dworek Polski w Garbatce 12.05.10, 10:13
        Witam wszystkich,

chciałbym odświeżyć to forum a ponieważ jestesmy żywo zainteresowani
        przystąpieniem do "Współnoty Dworkowej" bardzo proszę o świeże
        opinie co do tego osiedla i domków. Czy nie było problemów tej zimy
        która była bardzo mroźna? Jak z tym zamarzaniem wody i innymi
        wymienianymi na forum zarzutami? Jak kształtują się w takim domku
        opłaty za prąd przyjmujac że dogrzewa się go również kominkiem?
        Z góry dziękuję za informacje.

Pozdrawiam
        Domely
        • domely Re: Dworek Polski w Iwicznej 12.05.10, 10:14
          Dodam że w poprzednim poście chodziło oczywiście o Dworek Polski w
          Nowej Iwicznej.
          • mnemonka Re: Dworek Polski w Iwicznej 12.05.10, 20:59
            Juz odpisałam na priv :)

My jestesmy bardzo zadowoleni :)
            • domely Re: Dworek Polski w Iwicznej 22.06.10, 10:56
              Witam wszystkich!

Chciałbym zapytać czy ktoś się orientuje jak wygląda sytuacja z
              prądem w Dworku. Wstrzymali sprzedaż i nie mówią kiedy ją wznowią bo
              nie mają nadal podłączenia do sieci energetycznej. Z jednej strony
              to rozumiem ale z drugiej ewidentnie znięchęcaja do zakupu :(

Przy okazji jak Dworek przetrwał te ostatnie ulewy? Zalało kogoś?
              Tam chyba słabo jest z odwodnieniem?

Pozdr
              Domely
              • dworkowicz Re: Dworek Polski w Iwicznej 13.01.11, 14:12
                UWAGA na oszusta J.Kozińskiego
                Koziński pod różnymi pretekstami przesuwa podpisanie aktów notarialnych (zima, ulewy, brak prądu, etc) Co prawda brak prądu to jego wina, ale interpretuje umowę inaczej. Znika na całe miesiące a jak się pojawia to szantażuje "albo zapłaci pan więcej niż umawialiśmy się albo odbieram swój dom.
                Gość pozwala na wykańczanie domu w trakcie budowy a jak widzi że delikwent zainwestował w dom kupę kasy to szantażuje go i podnosi cenę.

Inny przypadek Gosi - to przez rok nie chciał podpisać umowy mówiąc że na osiedlu nie ma prądu, a jak prąd sie odnalazł to powiedział jej - 10% więcej.

a.... no i nie bierzcie a żadnym wypadku ich podwykonawców. Już samo wykonanie domu woła o pomstę do nieba.
                Uwaga na zapis z umowy, że dom wykonany będzie zgodnie ze standardami firmy DP. To oznacza że standardy budowlane (równe ściany i podłogi) nie mają zastosowania... (sic!)
                • domely Re: Dworek Polski w Iwicznej 07.02.11, 14:20
                  No dokładnie jak kolega pisze!!!

Ja niestety nie będę Waszym sąsiadem. Szanowny Pan Koziński kombinował, odsuwał spotkania, a jak zobaczył ze mi zależy do podniósł cenę o 10% czyli kilkadziesiąt tysięcy. Ja chciałem coś tam urwać bo to chyba standard w relacjach klient-deweloper a ten mi kilkadziesiąt tyś więcej!!!
                  Jak widać nie zależy mu na klientach, z resztą widać, że segmenty kiepsko się sprzedają bo ciągle ogłoszenia w gazetach i necie.
                  Nie dziwię dię że z prądem tyle lat była jazda jak facet w ten sposób ze wszystkim rozmawia to pogratulować - filozof!
                  Taki byłem napalony i chętny na ten segment (zagryzałem zęby i robiłem wszystko żeby się dogadać) ale gościu mnie bardzo skutecznie zniechęcił - byłem w szoku i podziękowałem!!!
                  Pozdr
                  • beata1300 Re: Dworek Polski w Iwicznej 27.01.14, 08:25
                    czy coś się zmieniło na tym osiedlu? chcemy polecić znajomemu..
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka