Dodaj do ulubionych

Powariowali, czy co?

13.06.07, 17:18
Ile ten parking na stacji kosztuje miesiecznie?
Ale brawo dla Pana z fotoreflexu za przedsiębiorczość.
Obserwuj wątek
    • mmpio Re: Powariowali, czy co? 13.06.07, 17:29
      mam nadzieję że niedługo ruszy budowa parkingów w systemie Parkuj i jedź, gdzieś mi się obiło ze Mińsk jest wpisany na listę miast objętych projektem...
      Bo tak jak teraz wyglada okolica dworca <bo tak naprawdę wiekszosć to dziki parking na stanowiskach pks-u to szkoda gadać, to jedno z tych miejsc wymagających natychmiastowej interwencji... Swoją drogą piękne jest też to, ze po drugiej stronie <od Sosnkowskiego> nie ma ANI JEDNEGO miejsca postojowego:]
      • emeelka Re: Powariowali, czy co? 13.06.07, 17:32
        W okolicy pkp to chyba tylko podziemny wchodzi w grę, bo miejsca brak.
        • emeelka Re: Powariowali, czy co? 13.06.07, 17:34
          Przyjeżdzam na stację o 7.00 i nie mam gdzie zaparkować ;-(
        • mmpio Re: Powariowali, czy co? 13.06.07, 17:38
          a nie wiem, gdzie, jak mi się uda odnaleźć te papierzyska to dam znać, ale mocno wątpię;), oj jakby się chciało to tam jeszcze cały Mińsk mógłby mieć garaże:P, aczkolowiek rozwiązanie kilkukondygnacyjne chyba by pozwoliło zachować wartości tego terenu i było by wygodne:)
          • mmpio Re: Powariowali, czy co? 13.06.07, 23:39
            taaaa, rozwiązanie kilkukondygnacyjne...
            na strnce www.d29-8.cal.pl/readarticle.php?article_id=108 można zobaczyć "wizualizacje" projektowanych parkingów dla tego systemu...
            powiem szczerze ze miałem nadzieję na coś więcej... ale jakby dołożyli to do istniejącego systemu, byle nie zastepowali juz istniejących parkingów:]
    • mtrzaskalska7 :) 13.06.07, 20:17
      No przecież są piękne miejsca parkingowe w MM. A że nie tam, gdzie są
      potrzebne, to już zupełnie inna sprawa. Przejechaliście się może uliczkami w
      okolicach ul.Orzeszkowej, równolegle do Warszawskiej?
      To straszne, że tego typu inwestycje w Mińsku robi się nie tam, gdzie są
      potrzebne, zauważyliście?

Wiem, że zaraz odezwą się głosy, że narzekać jest zawsze najłatwiej. Ale ja
      naprawdę z natury jestem optymistką i staram się dostrzegać tę lepszą stronę we
      wszystkim. A w tym wypadku dobra strona jest taka, że zamiast przy dworcu,
      gdzie nie ma miejsc parkingowych, możecie zaparkować 20 minut drogi piechotą od
      dworca i zrobić sobie spacer do pociągu/autobusu :) Jest ciepło, wcześnie robi
      się widno , ptaszki śpiewają od samego rana (wiem, bo mój synek robi mi pobudki
      mniej więcej o trzeciej)- taki spacer to czysta przyjemność :)))

A ja np. czekam, kiedy w końcu nie trzeba będzie brodzić w błocie, chcąc
      przejść przez Śniadeckich albo Cichą po większym deszczu...

Życzę Wam, żebyście nie musieli raniutko szukać nerwowo miejsc parkigowych przy
      dworcu. Pozdrawiam wszystkich,

Martyna
      • emeelka Re: :) 13.06.07, 20:37
        Parkingów nie mamy, ale za to będzie nowe rondo! ;-P

• mmpio Re: :) 13.06.07, 20:47
        hmmm... szukajmy dobrych stron...
        Bądź co bądź parkingi w okolicy orzeszkowej, teraz tam lodowisko i basen <miały już być czynne> parkingi by się przydały, będzie nowe gimnazjum, powstaje wiele firm jak chociażby HydroCentrum... jednym słowem tam też są potrzebne, a skoro jest miejsce to dobrzez że są:)
        Tylko przy dworcu chyba ciut bardziej potrzebne:)
        A Cicha?? chmmm, przy całych utrudnieniach to całkiem mądre posunięcie, obecnie tam powstaje całkiem sporo nowych obiektów i nowa ulica, hmmm w trakcie powstawania odcieła by dojazd ciężkim samochodom, a po dokończeniu budowy nadawała by się jedynie do wymiany nawierzchni:]
        • emeelka Re: :) 13.06.07, 21:40
          Może na cichej tez rondo powstanie....
          • mmpio Re: :) 13.06.07, 22:48
            o Cichej nic mi nie wiadomo żeby tam jakieś rondo, ale w okolicy to na przedłużeniu 1-go PLM Wa-wa tam gdzie sie przetnie z Dąbrówki <okolice Królowej Jadwigi> ma być rondo:D
            • emeelka Re: :) 13.06.07, 23:55
              Mia100 rond ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka