Dodaj do ulubionych

Tytan Środek grzybobójczy 500 ml

02.01.09, 13:22
może ktoś wie, gdzie w mińsku sprzedają taki preparat
podobno jest rewelacyjny i co najważniejsze bezzapachowy
Obserwuj wątek
    • eszi Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 05.01.09, 09:56
      może mają przy skwerku niedaleko "Przyjaźni", tam gdzie farby itp....
      a czy jest bezzapachowy ?? nie wiem, ale śmiem wątpić bo albo
      skuteczny i raczej wietrzymy przez 2 dni, albo nie zadziała... gdyby
      jednak było jak piszesz - daj znać...mińsk słynie z zakupu takich
      środków - boszzzz, kto nam te mieszkania budował:-)))
      • mama_on_line Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 05.01.09, 12:27
        obdzwoniłam kilka sklepów i znalazłam, mają go w markecie konstans na przemysłowej, ale na razie do środy jest tam remanent i sklep jest zamknięty
        preparat podobno jest bezzapachowy, bo nie zawiera chloru, podobno po 3 krotnym spryskaniu w odstępach kilkugodzinnych swoje własciwosci grzybobójcze zachowuje przez wiele lat i na tak zabezpieczonym miejscu nic już nie wyrośnie ;) oby...
        • eszi właśnie u nich coś kupiłam rok temu.... 06.01.09, 08:53
          może i tytan - w każdym bądź razie - śmierdzi jak wszystko i
          strasznie "odparza" tynk.... żaden inny preparat tak się nie
          zachowywał.....po spryskaniu - za jakiś czas zaczęłu tworzyć się
          pęcherze... :-((( także i tak trzeba było w rezultacie tynk skuć i
          tak..... eh....
    • ticco55 Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 06.01.09, 12:26
      Osobiście nie jestem zbyt zadowolona z tego specyfiku. Kiedyś używałam Plestopu
      ale przestali go produkować. W tym sezonie stosowałam niemiecki preparat (chyba
      nazywa się Pufas), jest skuteczny tylko strasznie cuchnie.
      • eszi Pufas 06.01.09, 12:38
        bardzo dobry, ale faktycznie trzeba wietrzyć ... po 2 dniach
        wietrzenia (nie było nas w domu) i tak było czuć chlor....a i jeśli
        tylko kapnie na dywan albo cokolwiek - od razu wyżera kolor:-))
        ale jest dobry....więc coś za coś
        • mama_on_line Re: Pufas 20.01.09, 15:43
          Pufas jest dobry do 1 ataku, po nim 3 razy zastosowałam Tytan według instrukcji i mam spokój z grzybem, bo Tytan chroni przed powstaniem grzyba
    • margot_may Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 06.01.09, 14:11
      Widzę, że wiecie co nieco o tym problemie. Może coś mi poradzicie? Wczoraj
      odkryłam w pokoju grzyb. Niedawno wymieniali okna no i teraz pojawił się ten
      obrzydliwiec koło drzwi balkonowych u samego dołu. Nie ma plam wilgoci, ale na
      powierzchni widać grzyb.
      Jestem zła, bo nigdy nie było tego problemu. :( I co zrobić? Podejrzewam, ze
      trzeba poprawić, zerwać tynk? Zimą chyba nie da się prowadzić takich robót...
      Coś mi się zdaje, ze ci ludzie sfuszerowali robotę/użyli złych materiałów.
      Czy kupić na teraz jakiś odgrzybiacz? Ale jak zastosowac skoro nie mam
      możliwości przeniesienia się do innego pokoju, a tutaj piszecie, ze trzeba długo
      wietrzyć... :(
      • ledacy Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 06.01.09, 15:12
        Wszystko wskazuje na marną wentylację. Masz zbyt szczelne okna po wymianie
        musisz udrożnić kanały wentylacyjne bądź doprowadzić nową z wymuszonym obiegiem.
        Rozszczelniania okien przy mrozach nie polecam co najwyżej krótkie wietrzenie co
        jakiś czas powinno trochę pomóc. Co do tematu z preparatami to każdy będzie
        pomagał ale przez pewien czas, dopóki nie poprawi się cyrkulacji powietrza w
        mieszkaniu.
        • margot_may Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 06.01.09, 15:40
          Myślisz, że to przez to? Jeśli chodzi o wentylację, to ten pokój najczęściej
          zamykam, chociaż przewietrzam go otwierając okno klamką na godz. 10. Widać to za
          mało... Czy na wystąpienie tego grzyba dodatkowo mogło wpłynąć to, że to w tym
          miejscu przy futrynie stała niska szafka, która utrudniała cyrkulację powietrza?
          • medalion4 Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 06.01.09, 16:38
            Mam pytanie co jest spowodowane tym ze po nocy na oknach tworzy sie
            rosa i leje sie po po oknie na parapet i na podloge. Mam troche nie
            wielkie dziurki miedzy futryna okna a glifem. Dzisiaj nawet recznik
            lekko przymarzl do okna. Okna mam drewniane podwojne.
            • mama_on_line Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 07.01.09, 10:10
              wszystkie te problemy to niestety brak prawidłowej cyrkulacji powietrza, ja też mam za szczelne mieszkanie po wymianie okien i wszystkie problemy opisane wyżej, na wiosne czeka nas inwestycja w wentylację, ale to chyba jedyny sposób by zapomnieć o grzybie, zatęchłym powietrzu, mokrych oknach i parapetach

doraźnie na obniżenie wilgotności powietrza polecam "urządzenie" Humistop Maxi, które naprawdę się sprawdza, najtaniej można je kupić w sklepie www.ratell.pl

ponadto polecam na przyszłość stosowanie farb zawierających dodatki grzybobójcze, w łazience i kuchni mam takimi pomalowane ściany i sufity i nie mam żadnych śladów pleśni, chociaż tam jest najwilgotniej
              • eszi Humi Stop - tak jest 08.01.09, 08:51
                również polecam tego sprzedawce - bardzo szybko załatwia transakcję,
                a jeśli ktoś chce kupić w MM to można nabyć w hurtowni niedaleko
                ul. Zgody - u Pajdy- zdaje się..... są pochcłaniacza i same wkłady
                też....
                • ledacy Re: Humi Stop - tak jest 09.01.09, 09:08
                  Nie przeczę że to dobry środek ale nie usuwa przyczyny a jedynie skutki i to
                  doraźnie.
                  • mama_on_line Re: Humi Stop - tak jest 20.01.09, 15:45
                    tylko, że usunięcie przyczyny pociaga za soba spore koszty finansowe, bo chyba trzeba robić wentylację od nowa, a to pewnie nie jest tanie i w sumie nie wiem jaka firma w okolicy by sie tym zajęła.
              • margot_may Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 09.01.09, 11:05
                Na to wygląda. Sprawdziłam i wszystkie inne pokoje w domu mają kratki
                wentylacyjne tylko mój i pokój piętro niżej (jeszcze bardziej zagrzybiony) nie.
                Z tym, że piony są, więc czemu ktoś nie zrobił wentylacji to nie wiem...
      • bacidil Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 02.06.15, 09:48
        czesz wejdz na strone www.osuszanie.com/technologia.php
        firma z doszwiatczieniem bo tylko fira wyspecijalizowana wysunie ten problem.. preparati same niesteti bez skutku.. troche kosztuje ale problem zniknie...
    • mark234 Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 09.01.09, 12:24
      Dziwię się jak mozna dopuścic do tego że rosa płynie po oknach a potem pretensje do niewiadomo kogo że grzyb pojawił się w mieszkaniu. Okna powinny być rozszczelnione często wietrzyć, nikt jeszcze nie umarł od świeżego powietrza, ja na przykład w nocy zawsze w sypialni mam otwarte bo inaczej bym się udusił tylko w te ostatnie okna były zamknięte. Temperatura w mieszkaniu powinna wynosić w dzień 20-22 stopnie a w nocy 18 stopni. Dzieci nie choruja od świeżego chłodnego powietrza tylko z zaduchu i przegrzania
      • margot_may Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 09.01.09, 14:28
        Też nie masz kratek wentylacyjnych? W sumie przy ciągłym rozszczelnieniu okien
        pokój się wyziębia, więc nie wiem jak potraktować twoje rewelacje...
        • mark234 Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 09.01.09, 15:37
          Co ci dadza kratki wentylacyjne jak masz okna szczelnie zamkniete robisz z mieszkania komorę gazową i łaźnię parową suszysz pranie gotujesz cała woda zostaję ci na oknach a potem masz grzyba, który już nie wybawisz żadnym środkiem antygrzybiczym. Skąd tyle ostatnio wypadków zaczadzeń z tego że ludzie ostatnio pozakładali szczelne okna i nie było wymiany powietrza.
          • margot_may Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 09.01.09, 23:58
            Trochę logiki: ja nie mam grzyba w kuchni, ani w łazience, tylko w pokoju gdzie
            nie gotuję wody i nie suszę prania.
            • mark234 Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 10.01.09, 08:36
              Jakiej logiki, jak masz szczelnie zamknięte okna to żadne kratki wentylacyjne ci nie pomogą, powietrze do mieszkania musi jakoś wejść a wejdzie tylko przez okna poczytaj sobie na forum np tutaj groups.google.com/group/pl.rec.dom/browse_thread/thread/35f4c3309c81781a?ie=UTF-8&oe=utf-8&q=kratki+wentylacyjne+okna albo trochę fachowych ksiązek, chcesz mieć grzyba w mieszkaniu to dalej zamykaj szczelnie okna
              • margot_may Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 10.01.09, 10:07
                Twoja rada, bo mieć non stop rozszczelnione okna jest śmieszna. Równie dobrze
                okien można wcale nie wymieniać. W pokojach gdzie jest wentylacja nie zbiera się
                żadna wilgoć na szybie, nie wiem więc po co miałabym to robić. I nie gadaj mi o
                świeżym powietrzu, bo nie mówimy o wietrzeniu.
                • ledacy Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 10.01.09, 10:22
                  Z tym nieustannym wietrzeniem to lekka przesada ale fakt faktem powietrze trzeba
                  doprowadzić do "uszczelnionego" oknami pcv pomieszczenia. Paradoksalnie stare
                  okna pozwalały przez swoje nieszczelności i gorsze parametry termiczne na dopływ
                  świeżego powietrza do twojego pomieszczenia.
                  • aniapij Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 20.01.09, 18:01
                    Ja mam podobny problem jak margot-may i niestety my z mężem
                    sprawdzilismy wentylację fachowo przez kominiarzy i dodatkowo
                    różnymi urządzeniami w mieszkaniu - wentylacja ok, choć mogłaby być
                    lepsza, mieszaknie jest na 4 piętrze i to jest problem tej "gorszej"
                    wentylacji, mieszaknie często wietrzymy i rozszczelaniami okna a
                    pomimo to okna niestety są po nocy oblane wodą. Niestety efekt ten
                    pojawia się szczególnie zimą, przy dużej różnicy temp. Zastanawiamy
                    się czy to aby nie defekt okien pomimo wszystko, gdyz tego problemu
                    niestety nie ma w innych mieszkaniach. Zauważylismy że często woda
                    skrapla się po ramach okiennych, z których ścieka po parapecie na
                    podłogę. Firma, w której kupowaliśmy okna, również twierdzi, ze to
                    wentylacja, a na to "skraplanie" wymyśliła wycięcie u góry okna
                    uszczelek:) Paradoksalnie, bo teraz nie dość, że to nic nie pomogło
                    to jeszcze mi wieje od okien!!! Też jesteśmy załamani, bo nikt nie
                    chce nam pomóc, a problem rośnie, pomimo naszych zaleceń co do
                    wietrzenia i rozszczelniania...
                    • mark234 Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 21.01.09, 07:52
                      Jak widzę dalej panie nie rozumią, klamki w oknach powinny w położeniu na 3/4, a nie pionowo do dołu inaczej tworzycie z mieszkania szczelną puszkę i cała para wodna oosiada na oknach, żadne częste wietrzenie wam nie pomoże
                      • aniapij Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 21.01.09, 17:44
                        w moim przypadku tak właśnie klamki są ustawione, to chyba Pan nic z
                        tego tematu nie rozumie, jak większość ludzi, których
                        problem "zaszronionych-oblanych od wewnątrz szyb" nie dotyczy
                        • tomek-u Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 21.01.09, 19:37
                          Tak właśnie jest i z oknami u mnie wszyscy "nawiedzeni"dają
                          receptę-wentylacja,rozszczelnienie przez wycięcie uszczelek,więc się pytam jak
                          można rozszczelnić okno nieszczelne jak i tak wieje przy zawiasach.
                          Pozdrawiam.
                          • aniapij Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 21.01.09, 19:43
                            bo ci "nawiedzeni", to "FACHOWCY" i wielcy doradcy, a problem z
                            oknami, jak widać ma sporo ludzi
                            • tomek-u Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 21.01.09, 19:59
                              Taki"FACHOWIEC" tak ci doradzi z wycinaniem że ci paruje i wieje tylko dziwne że
                              przy innych oknach tego nie ma.I co po takiej nietrafionej diagnozie
                              zasponsoruje inne?
                              • aniapij Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 21.01.09, 21:00
                                ponieważ wszystkich sposobów spróbowaliśmy z tymi oknami i nie ma
                                poprawy a mamy je na gwarancji będziemy jeszcze próbowali je
                                reklamować, ale i tu jestem jakoś pesymistycznie nastawiona...
                                • mama_on_line Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 21.01.09, 22:41
                                  obawiam się, że reklamowanie okien to nie ta droga
                                  z tego co się dowiedziałam dzisiaj jeśli okna mają jakiś certyfikat techniczny i są dopuszczone do sprzedaży i montażu w domach mieszkalnych w Polsce to wina producenta czy tez pośrednio sprzedawcy jest żadna
                                  jedyna droga to wykonanie nowej wentylacji grawitacyjnej, wentylacji wymuszonej lub klimatyzacji
                                  • tomek-u Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 22.01.09, 08:17
                                    W nowym bloku?Zastanów się co piszesz.
    • robbu91 Re: Tytan Środek grzybobójczy 500 ml 27.05.15, 20:02
      Miałem podobny problem w stary, domu. Niestety bez Tytana się nie obyło, ale im wcześniej się zacznie zwalczać to grzyba tym lepiej. Ja początkowo zlekceważyłem problem, ale i tak musiałem zainwestować w porządne rozwiązanie i tak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka