iza_luiza 26.08.04, 10:29 Ola, Czy dobrze mi gdzieś mignęło, że jesteś wege ? Pytam, bo ja też :-))) Pozdrawiam, Iza Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksandraantek Re: Do Aleksandraantek :-))) 26.08.04, 18:42 Hej Iza! Dobrze Ci mignęło!!! Pozdrawiam serdecznie ola Odpowiedz Link
iza_luiza Re: Do Aleksandraantek :-))) 26.08.04, 18:51 Oj, to się cieszę :-))) I dobrze wiedzieć jakby co :-D Odpowiedz Link
aleksandraantek Re: Do Aleksandraantek :-))) 26.08.04, 18:55 Bardzo mi miło :o) PS. pierwszy raz na jakimś wątku prowadzę prywatną rozmowę :)))))))) ale to miłe! Pozdrawiam ola Odpowiedz Link
iza_luiza Re: Do Aleksandraantek :-))) 26.08.04, 19:53 To ja sobie Antka obejrzałam, jest po prostu cudny, a najbardziej mi się podoba zdjęcie na tle tęczy :-))) A zdjęcia ze spotkania rówieśników robią wrażenie, nie powiem... Ktoś mógłby się pomylić i zapytać o cenę...:-))) Ja zdjęcia Maciusia mam nadzieję mieć jutro, to wreszcie zamieszczę :-) A Antoś też "na diecie" ? A, i ja też rodziłam w Orłowskim, zresztą chyba kiedyś pisałaś o tym w jakimś poście pod moim, dobrze pamiętam ? Ja miesiąc później. Pozdrowionka, Iza Odpowiedz Link
aleksandraantek Re: Do Aleksandraantek :-))) 26.08.04, 20:10 Cieszę się że Ci się mój Antek podoba! I czekam na zdjęcia Maciusia :))))) Antoś nie jest na diecie - wręcz przeciwnie chyba by mu taka dieta kompletnie nie pasowała :))))) Szczerze to nie pamiętam czy coś pisałam prawda jest taka że mam duży sentyment do tego szpitala więc mogłam się mądrzyć :0) Ja za to przeczytałam że też miałaś cesarkę :)))!!! Na forum nic się nie ukryje hihihihi To jeszcze coś dodam o rehabilitacji żeby nie było że my tu nie na temat :))))) Z tych zdjęć które znalazłaś to ja znam niektóre ćwiczenia! Jedno z nich nauczyło Antka trzymania głowy a w dodatku bardzo mu się podobało i mogliśmy je robić kilkanaście razy dziennie! A dwa z nich mamy teraz na rozluźnienie rączek i poprawienie (a raczej nauczenie) podporu! Pozdrawiam całuski dla Maciejki :) Odpowiedz Link
iza_luiza Re: Do Aleksandraantek :-))) 26.08.04, 21:18 Ojej, to napisz mi koniecznie ktore to cwiczenia ! Ja tą stronkę tak wogóle znalazłam przypadkiem buszując po sieci... A co do Orłowskiego to trafiłam tam przypadkiem i mam nie najlepszą opinię :-( Pozdrawiam gorąco, Iza Odpowiedz Link
aleksandraantek Re: Do Aleksandraantek :-))) 26.08.04, 21:52 Nam pomogło ćwiczenie 13 z tych na zdjęciu tylko ja trzymałam mu jedną ręką prawą nóżkę i rączkę i drugą lewe i najpierw prekręcałam go na boki i generalnie nim kiwałam a potem doszło sadzanie go w tej pozycji (ciągnęłam go za te rączki-nóżki lekko je rozszerzając) nie wiem czy rozumiesz o czym Ci piszę bo to chyba bez składu i ładu (wolałabym pokazać :))))) ale Antek strasznie to lubi i w przeciągu tygodnia zaczął trzymać głowę- choć na początku wyglądało że mu się szyja złamie ;) Na zdjęciu 10 jest coś co pomaga przy przewracaniu na boki i na brzuch - mój Antek jest w tym słaby więc też to ćwiczymy! Zdj 9 coś takiego ćwiczyliśmy na NDT jak mały miał 3 m-ce taka pomoc w pełzaniu Teraz ćwiczymy głównie to co jest na zdj 8 czyli podpór! Nogi blokuje pod swoimi pachami i karzę mu się podeprzeć rękami! Podobne ćwiczenia mamy na wałku! Pewnie nic nie zrozumiałas z mojej dziwnej i zagmatwanej paplaniny ale ja jestem umysł ścisły i prędzej to narysuje niż opiszę! Pozdrawiam ola PS a ja lubie szpital Orłowskiego bo tam pracowała moja babcia - była neonatologiem :))) więc znam tam lekarzy! Ale wiem że atmosfera tam czasem jest różna! Ja miałam rodzić na Żelaznej ale mnie nie chciali z powodu cukrzycy :D Odpowiedz Link