aneta962 21.06.05, 21:41 Jaką szczepionką i w którym m-cu były szczepione wasze dzieci z obniżonym napięciem mięśniowym.Mi pani doktor neurolok przepisała szczepionke ZOKN czy ona jest dobra czy nie zaszkodzi mojemu dziecku. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fajka7 Re: szczepienie 21.06.05, 21:50 mysmy mieli bardzo dlugo wstrzymane szczepienia, chyba do roku nawet (oprocz wzw), a potem infanrix; nie wiem co to zokn, widocznie sie pozmienialo przez ten czas :) pozdrawiam f. Odpowiedz Link
gabi11 Re: szczepienie 21.06.05, 23:07 Michałek był zaszczepiony dopiero gdy miał ok roku. Także Infanrixem. Na błonicę, tężec, krztusiec, polio i zakażenia wywoływane przez bakterię Hib. Była to szczepionka płatna. Z tego co pamiętam nieco ponad 100 zł za każdą ( a były 3 powtórzenia) Po szczepieniu nic złego się nie działo. Przy okazji polecam stronę o szczepieniach www.szczepienia.pl/mmw/index.php?id=51 Odpowiedz Link
aneta962 Re: szczepienie 22.06.05, 07:56 Ta szczepionka też jest płatna.Pójde zaszczepić w przyszłym tygodniu albo i później jest jeszcze przeziębiona ma katar,brała antybiotyk .Boję się jest jeszcze wiodka,ma lewy bok słabszy ma asymetrie.Wczoraj się ucieszyłam nawet podniosła sama główke jest mocniejsza niż ostatnio.Też mi kazała Oliwie uczyć przewracać się na boczki.Jak będzie zaszczepiona to wam powiem czy jest ok.Trzymajcie kciuki za Oliwie żeby się jej nic nie stało po szczepionce. > Odpowiedz Link
minka20 Re: szczepienie 22.06.05, 11:08 Droga Anetko, chyba coś pomyliłaś!! ZOKN to skrót od Zaburzenia Ośrodkowej Koordynacji Nerwowej. Moja malutka też to ma (asymetria, obniżone mapięcie osiowe, 4 nieprawidłowe reakcje ulożeniowe wg Vojty. Ostatnio byłyśmy na kontroli u neurologa i jest niewielka poprawa. Pani doktor pozwoliła małą szczepić - szczepionką aceluralną Pentaxim (podobno tańszy) lub Infamix. Podobno lepiej zapytać w przychodni czy mają taką szczepionkę, bo może być taniej niż w aptece. Odpowiedz Link
aneta962 Re: szczepienie 22.06.05, 13:27 Może pomyliłam ale tak pisało na recepcie myślałam że tak się nazywa szczepionka.Ile od pani ma dziecko m-cy, byliście już na szczepieniu.Czy szczepionka się dobrze przyjeła. Odpowiedz Link
minka20 Re: szczepienie 22.06.05, 19:12 Natalka 23 czerwca kończy 3 miesiące. Też się obawiam jak zareaguje na szczepienie, ale pani neurolog twierdzi, że na 90% nie będzie żadnych negatywnych skutków (mam nadzieję). Na szczepieniu jeszcze nie byłyśmy, bo malutka dostała katar. Odpowiedz Link
kretka77 Re: szczepienie 22.06.05, 19:58 Jakie są powikłania jeśli się zaszczepi dziecko z obnizonym lub wzmożonum napięciem? Mój Antek dostał szczepionkę w środę (infanrix) a w czwartek pani doktor stwierdziła obniżone napięcie. Była to pierwsz z czterech szczepionek Odpowiedz Link
madaska dla czego szczepienie ma wpływ na onm/wnm? 23.06.05, 23:02 jak w tytule... Błażek ma onm i na razie wstrzymane szczepienia, dlaczego? proszę o info magda i Błażek Odpowiedz Link
aneta962 Re: dla czego szczepienie ma wpływ na onm/wnm? 24.06.05, 21:24 Byłam dzisiaj u lekarza ze skierowaniem na szczepienie od neurologa.Dowiedziałam się od lekarza że za szczepionke nie musimy płacić,w aptece kosztuje 130zł. Odpowiedz Link