Dodaj do ulubionych

Do Izy-Luizy

11.10.05, 14:55
Słuchaj ale czy ten wózek peg perego to możesz wziąść na dofinansowanie z
nfz?
Bo nam w sklepie powiedzieli, ze mogą mi sprowadzić co chcę ale musi to być
firma i produkt wpisany do jakiegoś rejestru farmaceutycznego? Kobieta
proponuje mi ten gemini ale mój ptyś ma dopiero 17 m-cy i ten wózek jest
spory jak dla niego.
Ja aż takiego narazie nie potzrebuję. Dla mnie ważne zeby miał pasy (teraz
mam
szelki beznadziejne, pałąk mam daleko i dziecko się garbi ;() Ważny pałąk i
podnóżek regulowany....więc nei musi to być wózek typowo
rehabilitacyjny...ale
skąd taki wziąść na dofinansowanie? Dziewczyny poratujcie...błagam
Obserwuj wątek
    • iza_luiza Re: Do Izy-Luizy 11.10.05, 16:46
      Wiesz co, ja zauwazyłam że to kwestia dogadania się ze sprzedawcą. Bo ja dotąd
      trafiałam na sklepy, gdzie tez mi wciskali jakieś rehabilitacyjne sprzęty za
      kupę kasy, ale znalazłam jeden sklep jak pisałam w wątku o krzesełkach, gdzie
      facet mi powiedział, że mogę wybrać sobie dowolne krzesełko a on je przepuści
      przez sklep. Tak więc wybrałam tego Polaka i zobaczymy co z tego będzie. Z
      wózkiem zamierzam przeprowadzic taki sam manewr bo ten Gemini też jest dla
      Maćka za duży. Zresztą omówiłam tą kwestię z naszą terapeutką od SI, i ona tez
      na parę rzeczy w tym wózku zwróciła uwagę, które go dyskwalifikują. Mierzyłam
      Maćka w tym Peg Perego i jest idealny. Tak więc jestem na niego już praktycznie
      zdecydowana, teraz zobaczymy co Pan na to :)
      • edytkax Re: Do Izy-Luizy 11.10.05, 18:11
        A moglabyś przesłać mi stronę z tym wózkiem? A ile Twój synek ma, sam siedzi?
        Ja też myslę szukać tych sklepów ale w Kielcach dużego wyboru nie ma, chyba że
        poszukam w całym województwie, bo to NFZ to hcyba na województwo?
        • iza_luiza Re: Do Izy-Luizy 11.10.05, 20:38
          tu jest ten wózek:

familyshop.com.pl/TOWARY/PegPerego/Atlantico.html

Najlepiej jak go poszukasz w zwykłym sklepie i przymierzysz. Mój Maciek ma 1,5
          roku, jeszcze nie siedzi zbyt dobrze ale coraz lepiej, w tym wózku właśnie
          siedzi bardzo ładnie. To podobno jest kwestia dobrego wózka, musi być w miarę
          sztywny (siedzisko i oparcie), podłoże równoległe do ziemi a nie pod żadnym
          kątem, oparcie pod kątem prostym ale rozkładane, pasy pięciopunktowe i pałąk.
          Ten wózek spełnia te wymagania.
          Poszukaj sklepu gdzie się dogadasz, ten wózek chyba jest na liście.
          • beciakoz Re: Do Izy-Luizy 11.10.05, 22:50
            Powiedz jak wygląda oparcie na nogi czy się podnosi, ile on kosztował jak go
            widziałaś? Ja się zastanawiam nad Bartkiem Polaka ale Karol jest jeszcze
            malutki ma ok 80 cm w tamtym się mieści i jeszcze troche pojeżdzi, oparcie jest
            płynnie regulowane i co bardzo ważne waży 8 kg.
            • edytkax Re: Do Izy-Luizy 12.10.05, 08:10
              No własnei nie widać dobrze tego wózka ze względu na pokrowiec ale masz arcję
              msuzę zobaczyć w sklepie. A z jakiego województwa jestes? Widzisz powiem pani o
              tym wózku zobaczymy co mi powie, być może rzeczywiście ejst na tej liście tych
              wyrobów.
              • iza_luiza Re: Do Izy-Luizy 12.10.05, 09:14
                tu jeszcze jest ten wózek i więcej zdjęć:

www.kupsprzedaj.pl/ks-item,568731.asp

co do ceny to nie pamiętam dokładnie, ale w refundacji się spokojnie mieści,
                chyba nawet mniej niż 100 zł. Podnóżek jest, ale nie wiem czy ruchomy.
                A ja jestem z Wawy :)
                • iza_luiza Re: Do Izy-Luizy 12.10.05, 09:16
                  mniej niż 1000 zł, oczywiście :D
                  a teraz przeczytałam, że podnóżek jest regulowany.
                  • edytkax Re: Do Izy-Luizy 12.10.05, 12:37
                    Słuchaj a mogłabyś sie zapytać przy okazji czy mają moze podpisaną umowę z moim
                    oddziałem NFZ? Bo widzisz jakoś nie mogę znaleźć osoby któraby zechciała mi
                    sprowadzić wózek jaki ja chcę. Kazdy mówi, zę to musi być spełniający normy dla
                    dzieci niepełnosparwnych - no ale nie obchodzi ich jak im mówię, zę są one za
                    duże, albo mają za nisko podnóżek albo co innego neiwspomnęo kolorach jak pani
                    zaproponowała mi comfort albo promyk no katastrofa. Jestem juz u kresu
                    załamania, jak nic nie znajdę to moje dziecko będzie garbate bo nei stać mnie
                    na zakup nowego wózka z włąsnej kieszeni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka