Gość: Aga1234 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 10:11 Czy są tu osoby zainteresowane numizmatyką? Od pewnego czasu sama zaczęłam się tym interesować i zastanawiam się gdzie kupujecie numizmaty i czy to się opłaca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bluehat Re: Numizmatyka 15.10.10, 23:56 Ja zbieram, ale nie jestem w tym specjalistą. Natomiast wiem, że powstaje konkurencja dla allegro w tym temacie - strona numistat.pl, która ma zbierać zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
millaisa Re: Numizmatyka 21.10.10, 10:50 Numizmaty zdecydowania się opłacają. Ja kupuję najczęściej na stronie Skarbca Men. Pl. Często też daję je w prezencie, bo wiem, ze wartość takiego podarunku będzie rosła. Odpowiedz Link Zgłoś
krystiank20 Re: Numizmatyka 19.04.13, 17:36 Mam do sprzedania trochę monet. Dokładne ogloszenie jest poniżej socjologia.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=19068#19068 Jesli będzie ktoś zainteresowany to proszę pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
dymiacy_piecyk Re: Numizmatyka 17.11.10, 16:58 Faktycznie, jest taka strona. Z tego co wiem, to w przeciwieństwie do Allegro, na numistat.pl nie ma żadnych dodatkowych opłat i prowizji za transakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
numizmatyk03 Re: Numizmatyka 27.04.13, 11:00 No tylko powstaje pytanie czy można tam znaleźć kupujących czy tylko samych sprzedających. Sam interresuję sie numizmatyką już od bardzo dawna i przyznam, że nie slyszałem jeszcze o tej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorb Re: Numizmatyka IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 24.09.11, 11:15 Czy numizmatyka sie oplaca, mysle ze nie tedy droga... Oplacac sie napewno po latach, aczkolwiek samo hobby ma cos w sobie, ja zaczalem od zakupow na sklepkolekcjonera.pl, moje pierwsze prytwatne kolekcje ! Odpowiedz Link Zgłoś
numizmatyk03 Re: Numizmatyka 27.04.13, 11:05 Opłaca się w przyadku zbierania monet zagranicznych monetyzagraniczne.wordpress.com/ W tej chwili cieżkie czasy przyszły dla kolekcjonerów zbierających monety polskie. Głównie z uwagi na wielkie naklad monet srebrnych. Ale też z uwagi na mały kryzys na rynku metali szlachetncyh. Wiele osób z tego powodu zraziło się do kolekcjoenowania ich. Ale jeśli zastanawiasz się jakie monety zbierać, z całego serca polecam monety zagraniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkiszureaktywacja Re: Numizmatyka 03.05.12, 14:21 Nie znam nikogo kto tam kupuje ale kto wie, może kiedyś się przyjmie Odpowiedz Link Zgłoś
krystiank20 Re: Numizmatyka 19.04.13, 15:53 o niestety a razie próźno szukać konkurencji dla allegro. Niby miał nią być świstak z uwagi na brak prowizji. Ale skończyło się tylko na planach. A tak przy okazji to polecam ciekawy blog numizmatyczny www.monety-news.pl/w-2012-roku-tylko-14-monet-2-zl/ Warto byc na bierząco z nowościami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enumi Re: Numizmatyka IP: *.aztw.cable.virginmedia.com 21.10.10, 14:03 Ja jestem zapalonym amatorem numizmatow, kupuje na allegro, Ebay oraz innych wielu stronach numizmatycznych polskich jak i zagranicznych. Swa przygode z numizmatyka rozpoczalem od polskich 2 zlotowek oraz rzadkich lustrzanych 2 euro, a obecnie juz kupuje sreberka polskie (stare np. Jan III Sobieski z 1933r. oraz terazniejsze) i zagraniczne. Numizmatyka jest dosc interesujacym hobby i bardzo drogim, ale moim skromnym zdaniem bardzo oplacalnym, poniewaz z czasem numizmaty nabieraja duzych wartosci. Jak ktos posiada juz polskie numizmaty to polecam rejestracje na stronie www.enumi.pl mozna sprawdzic jak ksztaltuja sie na dany miesiac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jacekgl Re: Numizmatyka 06.09.11, 12:55 Gość portalu: Enumi napisał(a): ARLO z warszawy nie polecam nikomu tej firmy.Chciałem sprzedać monety a oni na umówione spotkanie nie stawiają się chociaż mówiłem że nie jestem z Warszawy.Totalna porażka.Radze omijać ich z daleka.Na miejscu potraktowano mnie jak intruza a nazywają siebie profesjonalistami.ŻENADA > Ja jestem zapalonym amatorem numizmatow, kupuje na allegro, Ebay oraz innych wi > elu stronach numizmatycznych polskich jak i zagranicznych. Swa przygode z numiz > matyka rozpoczalem od polskich 2 zlotowek oraz rzadkich lustrzanych 2 euro, a o > becnie juz kupuje sreberka polskie (stare np. Jan III Sobieski z 1933r. oraz te > razniejsze) i zagraniczne. > Numizmatyka jest dosc interesujacym hobby i bardzo drogim, ale moim skromnym zd > aniem bardzo oplacalnym, poniewaz z czasem numizmaty nabieraja duzych wartosci. > Jak ktos posiada juz polskie numizmaty to polecam rejestracje na stronie www.e > numi.pl mozna sprawdzic jak ksztaltuja sie na dany miesiac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek667 Re: Numizmatyka 21.04.13, 18:57 Dlatego warto na początku kupować monety zabrudzone i samemu je wyczyścić. Tutaj poradnik monety-czyszczenie.webnode.com/ Można w ten sposób naprawdę zaoszczędzić dużo pieniędzy. Szczególnie w przypadku monet antycznych. Gość portalu: Enumi napisał(a): > Ja jestem zapalonym amatorem numizmatow, kupuje na allegro, Ebay oraz innych wi > elu stronach numizmatycznych polskich jak i zagranicznych. Swa przygode z numiz > matyka rozpoczalem od polskich 2 zlotowek oraz rzadkich lustrzanych 2 euro, a o > becnie juz kupuje sreberka polskie (stare np. Jan III Sobieski z 1933r. oraz te > razniejsze) i zagraniczne. > Numizmatyka jest dosc interesujacym hobby i bardzo drogim, ale moim skromnym zd > aniem bardzo oplacalnym, poniewaz z czasem numizmaty nabieraja duzych wartosci. > Jak ktos posiada juz polskie numizmaty to polecam rejestracje na stronie www.e > numi.pl mozna sprawdzic jak ksztaltuja sie na dany miesiac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
numizmatyk03 Re: Numizmatyka 27.04.13, 10:58 Ostatnio sprawdzałem i jest mile zaskoczony myjką ultradźwiekową. Calkwiem fajnie czyszczą się rówież wspomniane wyżej monety rzymskie. Odpowiedz Link Zgłoś
loko12online Re: Numizmatyka 13.03.11, 19:29 Najlepszy jest sklep numizmatyczny Szczególnie polecam internetowe, przykład w linku powyżej. Odradzam dużych sklepów, ponieważ marże są tam kosmiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
zjadaczkartofli Re: Numizmatyka 16.06.11, 15:49 Ciężko powiedzieć czy się nie straci. Ostatnio ceny srebrnych monet kolekcjonerskich lecą w dół. Na bieżąco można śledzić aktualne aukcyjne kursy monet na przykład na cenum.pl - serwis umożliwia stworzenie własnej kolekcji i daje pogląd na czym się straciło a na czym zyskało. I w znakomitej większości przypadków nie ma co się sugerować cennikami z katalogów papierowych, które są dość mocno oderwane od rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
miluu-usia Re: Numizmatyka 20.06.11, 21:56 Wejdźcie na stronę culture.pl piszą wiele ciekawych rzeczy m.in. o realizowaniu polskich przedstawień w Europie..:) Odpowiedz Link Zgłoś
numizmatyk03 Re: Numizmatyka 27.04.13, 11:01 No tylko co ta strona ma do numizmatyki... chyba raczej niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
migotka_9 Re: Numizmatyka 01.12.11, 20:39 mój ojciec jest wielkim kolekcjonerem i pasjonatem numizmatyki, więc moge smialo potwierdzic, że z pewnoscia sie opłaca. Warto jednak najpierw wdrożyc się w temat, z moich ostatnich odkryc polecam www.facebook.com/numizmatycznapasja Tu bedziesz mial regularna dawke informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychu Re: Numizmatyka IP: 194.181.161.* 21.03.12, 10:51 Polecam tę stronkę: Tekst linka jest tam sporo ciekawych monet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loria Re: Numizmatyka IP: 175.106.15.* 02.05.12, 15:32 Film W imieniu diabla 2011 jest super! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julian Re: Numizmatyka IP: *.hfc.comcastbusiness.net 02.05.12, 15:47 Film Wyjazd integracyjny (2011) jest super! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reanna Re: Numizmatyka IP: 180.252.142.* 31.05.12, 15:25 Film Chłopiec na rowerze (2011) jest super! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: Numizmatyka IP: 180.248.36.* 31.05.12, 15:28 Film Anatomia strachu (2011) jest super! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiuus Re: Numizmatyka 04.06.12, 18:09 Polecam serwis z ogłoszeniami numizmatycznymi. koolekcje.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madeline Re: Numizmatyka IP: 180.241.38.* 27.07.12, 13:28 Film Facet do dziecka (2011) jest super! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carson Re: Numizmatyka IP: 180.241.38.* 27.07.12, 13:47 Juz mozna obejrzec film Szepty (2011) online! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danika Re: Numizmatyka IP: 180.241.38.* 27.07.12, 14:07 Juz mozna obejrzec film Kung Fu Panda 2 (2011) online! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: Numizmatyka IP: *.user.veloxzone.com.br 06.03.13, 12:07 Juz mozna obejrzec film Safe House (2012) online! Odpowiedz Link Zgłoś
jagus2006 Re: Numizmatyka 07.10.15, 18:58 Chcesz sprzedać kolekcje niepotrzebne banknoty w dobrej rynkowej cenie zapraszam w Krakowie ul Zabłocie 39 lok 107 tel 880526330 124113425 rajmonet.pl Sklep numizmatyczny Odpowiedz Link Zgłoś