sunny24 25.04.04, 21:35 Witam, czy ktoś wie jak zostać instruktorem tańca (nowoczesny, jazz)? Czy są kursy instruktorskie/studia podyplomowe w tym kierunku? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bettyy Re: instruktor tańca 03.06.04, 16:23 Aby zostać instruktorem tańca nalezy skończyć kurs choreograficzny, lub studium choreograficzne..... Odpowiedz Link Zgłoś
swanilda Re: instruktor tańca 08.06.04, 13:34 sunny24 napisała: > Witam, > czy ktoś wie jak zostać instruktorem tańca (nowoczesny, jazz)? Czy są kursy > instruktorskie/studia podyplomowe w tym kierunku? > > Pozdrawiam Jeśli jesteś z Warszawy, to możesz pójść na kurs instruktorski w Mazowieckim Centrum Kultury przy Elektoralnej. Trwa dwa lata i zaczyna się co dwa lata. Nie wiem, czy w tym roku akurat, ale dowiedzieć się można. A jeśli nawet nie, to może podsuną kolejny adres :-) Studia podyplomowe na Akademii Muzycznej dotyczą wyłącznie teorii tańca. Praktycy robią magisterkę na pedagogice baletu (jak nazwa wskazuje, wypada mieć wcześniej skończoną baletówkę). Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: instruktor tańca 13.07.04, 14:50 swanilda napisała: > sunny24 napisała: > > > Witam, > > czy ktoś wie jak zostać instruktorem tańca (nowoczesny, jazz)? Czy są kurs > y > > instruktorskie/studia podyplomowe w tym kierunku? > > > > Pozdrawiam > > Jeśli jesteś z Warszawy, to możesz pójść na kurs instruktorski w Mazowieckim > Centrum Kultury przy Elektoralnej. Trwa dwa lata i zaczyna się co dwa lata. Nie > wiem, czy w tym roku akurat, ale dowiedzieć się można. A jeśli nawet nie, to > może podsuną kolejny adres :-) Studia podyplomowe na Akademii Muzycznej dotyczą > wyłącznie teorii tańca. Praktycy robią magisterkę na pedagogice baletu (jak > nazwa wskazuje, wypada mieć wcześniej skończoną baletówkę). Gdyż elementem egzaminu jest lekcja baletu na poziomie dziewiątej baletowej . Była tylko jedna osoba bez baletówki w historii studiów,ale zrezygnowała. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: instruktor tańca 14.07.04, 15:59 ale nie jest wymagany papierek z baletowki? bo, to tak czysto teoretycznie rozwazajac, gdyby ktos byl w stanie zaprezentowac sie na egz w tej lekcji klasyki, to ma szanse na studia? czy trzeba zdawac dyplom eksternistycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
swanilda Re: instruktor tańca 15.07.04, 09:58 "O przyjęcie na studia ubiegać się mogą wszyscy absolwenci szkół średnich legitymujący się maturą. Jednak na egzaminie wstępnym wymagane są umiejętności praktyczne i teoretyczne jakie w swych założeniach daje absolwentom dyplom szkoły baletowej. Przyszli studenci zdać muszą egzamin z tańca klasycznego, ludowego, charakterystycznego, z historii tańca i języka obcego. Na czwartym roku przygotowują się do dyplomu, tj. do przeprowadzenia lekcji w szkole baletowej, do pokazu kompozycji tańca, jak również do obrony pracy magisterskiej. Absolwent Pedagogiki Baletu, po zdanych egzaminach, otrzymuje tytuł magistra sztuki w zakresie tańca." To tyle ze strony dotyczącej Pedagogiki Baletu www.chopin.edu.pl/polskie/wydz5bal.html Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: instruktor tańca 15.07.04, 11:13 dziekuje serdecznie:) bardzo mi pomoglas. Odpowiedz Link Zgłoś
sunny24 Re: instruktor tańca 25.06.04, 21:44 Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Pozdrowienia dla wszystkich tancerzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
lokusta1 Re: instruktor tańca 10.07.04, 01:35 Czesc, jesli chodzi o kurs instruktorski w Mazowieckim Centrum Kultury i Sztuki w Warszawie, to od wrzesnia zacznie sie wlasnie jazz. Jesli potrzebujesz wiecej informacji to napisz do mnie lub zajrzyj na ich stronke www.mckis.waw.pl . Ja w tej chwili zaczynam drugi rok takiego kursu ale o innej specjalnosci. Jednakze zasady jakie panuja na tych kursach sa podobne wiec moge Ci poopowiadac jak to wyglada. Pozdrawiam Lokusta Odpowiedz Link Zgłoś
sunny24 Re: instruktor tańca 11.07.04, 18:23 Czesc Lokusta, dziękuje za odp. Chętnie usłysze, jak wygląda taki kurs:)) Czy trzeba mieć już jakieś doświaadczenie w prowadzeniu zajęć i bez tego ani rusz??? Czy cięzko się dostać? Jak często są zajęcia/z kim? Ile się płaci? I ogólnie jak ci się podoba, czy warto pojsc??:)) Bede wdzięczna za odpoweidz, bo informacje na stronie www sa dość skąpe. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: instruktor tańca 13.07.04, 14:49 sunny24 napisała: > Czesc Lokusta, dziękuje za odp. Chętnie usłysze, jak wygląda taki kurs:)) Byłam,więc odpowiadam: Czy > trzeba mieć już jakieś doświaadczenie w prowadzeniu zajęć i bez tego ani > rusz??? Nie,skąd.Przyjęli nawet dziewczynę,ktora tylko RAZ była na warsztatach (jako uczestniczka) Czy cięzko się dostać? Jak ja zdawałam,to nie.Kazali mi zrobić skłon i plie. I opowiedzieć o motywacji. Jak często są zajęcia/z kim? Raz w miesiącu. Kierunkowe mieliśmy z P.Robertem Śliżewskim. Ile się płaci? 170 za trzydniową sesję - w sumie 24 godziny. I Odpowiedz Link Zgłoś
teatrtanca Re: instruktor tańca 17.07.04, 13:01 Zapraszamy na warsztaty do Piły 19-24 lipiec modern, jazz Anna Gruszka Polski Teatr Tańca technika współczesna Katarzyna Skawińska Teatr Tanca DF Kraków kompozycja tańca, choreoterapia Danuta Kujawińska Pilski Teatr Tańca Zapraszam L.K. Szczegółowe informacje pttdk@interia.pl www.pdk.pila.pl Odpowiedz Link Zgłoś
11joannakowal11 Re: instruktor tańca 07.08.20, 15:11 Ja studiowałam podyplomowo instruktora tańca na WSKZ. Bardzo fajna uczelnia. Studia warte swojej ceny i dzięki nim moge spełniać się zawodowo. Odpowiedz Link Zgłoś