brezly 10.12.12, 10:02 "Żeź". Dokładnie "Żeź niewinątek" (sic!) Bywają takie błędy ortograficzne które powodują olśnienie, tak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewakurz Re: Zen ortograficzny 10.12.12, 10:49 zes widzial (blad) i zes przezyl (olsnienie) czy zes niewiniatek teoretyzujacy? Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: Zen ortograficzny 10.12.12, 11:26 normalnie zes na czecie oko to daje wysokiej klasy przeżytek ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Zen ortograficzny 10.12.12, 13:21 No wlasnie, dzie ten przezytek sie odbyl, dzie-dzie? Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Zen ortograficzny 10.12.12, 15:08 Aaaanooo!... To kolezanka tej dziewoi, co mi Pan Powiedzial, ze powinnam sie wstydzic, ze na jej blog wdepnelam, prawda Panie Brezliczku jedyynyyy?... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Zen ortograficzny 10.12.12, 15:12 Ja już tamtą zapomniałem. Aha, nie będę się tłumaczył jak ja na TO trafiłem, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: Zen ortograficzny 10.12.12, 15:14 ;-D A ja się tam nie wstydzę, żem wdepnęła na świeżusieńkie forum, którego nazwa mnie zwiodła. I wyjątkowo musiałam dać wpis ;-}} Ekscytujące. forum.gazeta.pl/forum/f,243774,KOBIETA_wspolczesna.html Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Zen ortograficzny 10.12.12, 15:24 No wie pani, Pani M, na panią to zawsze można liczyć :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: Zen ortograficzny 10.12.12, 15:35 To wszystko z miłości do ludzi. Miłość często wydawa się być ok-ru-tna ; Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: Zen ortograficzny 10.12.12, 15:29 ewakurz napisała: > No wlasnie, dzie ten przezytek sie odbyl, dzie-dzie? Zastanawiałam się, czy poruszać sprawę głębiej, ale (modne dziś) muszę o tym komuś powiedzieć. Jeżeli bierzemy pod uwagę stanowisko zen do czynności (tu - przeżytek), to zen jest za tym, żeby wykonujący czynność tak się w niej zapamiętał, że ona, ta czynność, nim się staje. I teraz niezręcznie by było, gdyby Majster tak bardzo się w tej czynności zapamiętał, że by się nią stał ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Zen ortograficzny 10.12.12, 15:31 W sensie że lepiej żebym nie stał się błędem ortograficznym, czy podziwem dla błędu ortograficznego? Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: Zen ortograficzny 10.12.12, 15:37 przeżytkiem, niestety. jak koń Kargula czy Pawlaka może. Odpowiedz Link Zgłoś