camel-ka 24.03.02, 19:44 Jak dobrze Maax-iu , że ten poprzedni wątek nie chciał Ci się otwierać! :))))))))))))))))))))))))))))))))) Teraz będzie dobrze. camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 24.03.02, 20:11 Och! Jak dobrze! A co Ty Camel-ko robisz teraz na forum, czuwasz? Nie spodziewalem sie Ciebie o tej porze. :-))) Dzieki za nowy watek, chociaz teraz mi sie wszystko otwiera. Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 24.03.02, 20:16 Maax! :))))))))) Jak się cieszę że jesteś! Ja tu sobie czytam ... odpoczywam popołudnio...a troszeczkę czekam. :))) A Ty? Twoja camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 24.03.02, 20:35 Ja siedze w kawiarence internetowej. Dzisiaj przez pierwsze pol godziny zgrzytalem zebami na gazete.pl, ale teraz jest OK. Wiec sobie chodze, patrze co ciekawego i tez bym cos napisal. A Ty na co czekasz? Maax Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: 192.168.1.* 25.03.02, 11:18 Witam, dzieki za nowy wątek, bo rzeczywiście otwierał się w żółwim tempie. Miło że Camel-ka i Maax odnajdują sie w tej samej strefie czasowej. Wpadłam na chwilkę aby rozpocząc ten nowy tydzien ale ja chyba cierpię na chroniczny Monday Blues, bo strasznie trudno się zmobilizowac . A słoneczka nie ma więc to jeszcze pogarsza sprawę. Mam nadzieję ze nasza D. Momo też znajdzie chwilkę i do nas zawita a tymczasem ściskam Was serdecznie i zmykam do mojej mysiej norki, mając nadzieję że nikt tam mnie nie znajdzie Pa Choch... , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.dsl.freedom2surf.net 25.03.02, 21:27 Czesc wszystkim kolezankom w nowym tygodniu. Co sie dzieje z tym portalem. Pomajstrowali i mam problemy z zalogowniem sie. Nie wiedzialem, ze Chochliki Ogrodowe mieszkaja w mysich norkach. :-))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 25.03.02, 21:44 Maax! Ale pomajstrowali! Loguję się do Ciebie przez pięć minut! :))))))))))))))))))))) Cześć drogi kolego! Co tam u Ciebie? Czy mgła zasnuwa ulice? Czy tęsknota Cię dopada? Czy przyjedziesz na Święta? Pozdrawiam Cię cieplutko. I posyłam buziaka : cmoooooook! Twoja koleżanka camelusia :))))))))))) Ps.Chochliczku! Zbieram się i zbieram i ... zebrać nie mogę! Całuję gorąco. Na kartkę nie liczę. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonymus Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 00:20 Pozdrawiam Was! :)))))))))))) Anonimowy czytelnik Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 26.03.02, 09:14 Anonymusie! :))))))))))))))))))))))))) Witamy Cię słodziutko! Przychodź do nas i nie tylko czytaj lecz pisz , pisz , pisz! Już Cię lubimy. :))) Choch! Czyżby nowy Ogrodnik? Hop , hop , tra , la , la .......! :))))) Maax - pokochałeś nową pocztę? :))))) Całuję Was wiośniano.(Wiośniano-wiośniano Anonymusa!) Wasza camel-ka. Ps.Momo!!!!!!!!! Momo!!!!!!!???????? :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 26.03.02, 20:55 Czesc Camel-ko! Moze te nowa poczte pokocham jak ja lepiej poznam. Na razie nie mam jakis szczegolnych uczuc. Do poprzedniej sie juz przyzwyczailem i u mnie zawsze dzialala OK. Za to czytalem na forum, ze inni mieli z nia straszne klopoty. U mnie tez wiosna. :-) Pzdr Maax Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonymus Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 22:53 Wiośniano was całuję. Zakręceni jesteście. Anon Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 27.03.02, 08:55 Dzień dobry! Co się dzieje? U nas wszystko zmienia się w odpowiednim porządku.Kiedyś ja nie pisałam - teraz Ty Chochliku! :)))) Maax! Nie mogłam wczoraj tu być! Ale odrobię zaległości.:))))))) Anonymusie , jak to miło , że jednak piszesz! :))))))) Całuję Was wszystkich cieplutko i ... znikam. Wasza camel-ka PS. Święta bliziuuutko!Wiosna trochę dalej! Ale serce i tak się raduje. Jutro się wpiszę obszerniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: 192.168.1.* 27.03.02, 11:20 Witam i ja wiosennie , niezmiennie. Camel-ko kochana , gołabek był :))))) ????? Nasza Momo niestety odcięta od świata GW, ale wiem że myśli o nas. D. Momo - pozdrawiam i :)))przesyłam. Maaxie "a co tam u dworu słychać " wiem że czas świat z dala od domu jest wyjątkowo dotkliwy , trzymaj sie jakoś , myslami bedę z Tobą. Napisz o jakichś ciekawostkach zwiazanych ze świętami w Anglii , oni chyba czekają na Easter Bunny ??? Mam nadzieję że i Ciebie odnajdzie ;))))) Annonymusie - witam Cię i ja Chochlik , miło że nas czytasz , ciekawe od jak dawna ? uchyl rąbka tajemnicy, a przede wszystkim pisz mój drogi (a) ?????? Wszystkich czytających i nie piszacych pozdrawiam :))) Ciekawośc mnie zjada czy ZWN i The 4h jeszcze tu czasem zaglądają ?:))))) na wszelki wypadek dla Was Panowie . Wasz Choch...... Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 27.03.02, 12:09 Chochliku! Gołąbkowi ktoś chyba piórka wyskubał bo nie doleciał! :(((((((( Każ mu jeszcze raz lecieć , leniowi! :))))) Jestem w gorączce i niewiele mam czasu ale wkrótce to się zmieni! Tak mi przykro , że nie mogę więcej pisać. Maaxiu - jeśli nostalgia i tęsknota Cię zgnębi w czasie Świąt - to obiecuję ,że tu przyjdę żeby Ci opowiedzieć o baranku , jajku , lanym poniedziałku ... i o czym sobie jeszcze zamarzysz.:)))))) Mam jednak nadzieję , że jakoś te Święta sobie zorganizujesz i nie będziesz sam. :))))))))))))))))))))))))))))))))) A Ty Anonymusie? Jak spędzisz Święta? Nie będziesz sam? Nie będziesz! Wierzę , że nie. :)))))))))) Przytulam wszystkich wiośniano i krokusowo. Wasza camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 20:20 Witam wieczornie.... i tak od razu sobie pomyślałam, że nasz nowy przyjaciel, chyba czekał az mu zrobię miejsce na forum, czyż tak, Anonymusie? Ja znikam a pojawia się ON... więc ja znowu jestem, przynajmniej dziś i mam nadzieję nie wystraszyć "nowego"... Camel-ko...słusznie i naukowo, że na jednej pracy się swiat nie kończy...)))) Juz niedługo bedzie następna i to znacznie fajniejsza...nieznanym jest tylko dla mnie dostęp do internetu...a to się okaże już niedługo... Chochliku najmilszy...Ty wiesz....i ja wiem...gołąbki dzis sobie pofruwały nad Polską... Maaxiu kochany, tak fajnie mi się Ciebie czyta i obiecuję napisać niebawem, ale z innego konta, bo gazetowe nie działa, niestety... Anonymusie, szlachetnie urodzony, jak sądzę....pochodzisz z Lublina, podobnie jak nasz Zaginiony Czwarty...hmmm... Przesyłam wam buziaki duże, kochane i wiosenne i pamiętajcie o mnie nadal... Nadal Wasza Momo... Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 27.03.02, 21:53 Czesc wszystkim! Wiesz Camel-ko, wlasciwie to mi wcale ta nostaglia w swieta nie bedzie dokuczac. Nigdy w kraju nie przepadalem za tym okresem i jak sobie pomysle jak bym sie w swieta nudzil w domu przed tv, to od razu mi lepiej. Tutaj przynajmniej mozna cos pozwiedzac, jest net, polska tv. Oczywiscie brak bedzie tego najwazniejszego, ale chyba jakos przeboleje. :-) Moze wybiore sie na dwor, by podsluchac jakie ciekawostki dla Chochlika. Musze Ci sie przyznac ze wstydem, ze nie wiem co to jest Easter Bunny. 'Bunny' to chyba krolik, wiec 'Wielkanocny Krolik'? Moze oni tu jedza krolika na swieta? Albo masz na mysli krolika w koszyku do swiecenia. Musze to sprawdzic. Oni tu maja inaczej dni wolne. Wielki Piatek jest calkowicie wolnym dniem, tak jak niedziela. Natomiast Wielka Sobota, to normalny dzien pracy. Ja tez bede mial wolne w piatek, a pracowal w sobote. Dziwne. Oczywiscie jestem zaintrygowany pojawieniem sie Anonymusa, ktorego w tym miejscu pozdrawiam. Na pewno za jakis czas wyjdzie z ukrycia. teraz tylko dozuje napiecie (jak ciekawosc wszystkich osiagnie szczyt, to napisze wiecej) Momo, ja mysle, ze Anonymus wcale nie czekal az mu ustapisz miejca. Na watku moze byc przeciez wiele osob. Raczej wykorzystal moment pojawienia sie odnowionego o watku, w ktorym moze byc od jego poczatku. Ciesze sie, Momo, ze tu wrocilas. :-))) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 27.03.02, 23:25 Momo! Nikt nie czekał na Twoje zniknięcie! Przecież to Twój wątek! Zobacz na tytuł! Może to Czwarty do nas wrócił , bo się stęsknił? :))))) A może nowy mieszkaniec altanki ogrodowej? Maax! Poprawiłeś mi samopoczucie na Święta. Nie lubię kiedy ktoś cierpi z powodu samotności! Nie mogłabym cieszyć się barankiem i króliczkiem wiedząc ,że Ci smutno. Sama cierpiałam będąc w takiej sytuacji jak Ty , choć obok miałam bliskich. Może znajdziesz śliczną dziewczynę na wspólny spacer wielkanocny?!:)))))))))))) Opowiedz kiedy wrócisz ze spaceru. Zajrzę tu. :))) Anonymusie , wszystkich nas intrygujesz! :)))))) Kim jesteś? Powiesz nam coś o sobie? Nie powiesz. Jesteś Anonymusem. Ale ja i tak już Cię lubię!:))))))))))))))))) Chochliku! Te gołębie są "do bani"! Nie dolatują.:)))))))))))))))))))))))) Pozdrawiam wszystkich. Nie całuję , bo jeśli Anonymus to The4th to cztery kartki czerwone mam jak w banku! Wasza camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 28.03.02, 21:33 Witam wszystkich bywalcow/czynie! Juz wiem jak to jest z Easter Bunny. To wielkanocna wersja Swietego Mikolaja. (podobno). Przyznam ze wstydem, ze o tym wczesniej nie slyszalem, u mnie w domu nigdy nie goscil taki krolik. :-((( Nie wiem jeszcze Camel-ko gdzie wybiore sie na wielkanocny spacer. Moze do ZOO? Na pewno spotkam sliczna dziewczyne i odtad bedziemy chodzili razem na kolejne spacery. :-))))) Wesolych Swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.02, 11:28 A ja Wam przesyłam wiosenne i cieplutkie uśmiechy... I już mnie nie ma.... do następnego...papapa Wasza M. Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 29.03.02, 18:20 Momo! Co tak szybko ucieklas? Rozumiem, ze rodzina, swieta, praca(domowa). Niemniej jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 29.03.02, 21:24 Wesołych Świąt , kochani. :)))))))) Niech nam czas upływa powoli , delektujmy się bliskością bliskich i życiem , które się budzi z wiosną. Czego sobie i Wam gorąco życzy camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonymus Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.02, 23:24 Wesołych Świąt! Wesołych Świąt Momo! Wesołych Świąt Przyjaciele! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 31.03.02, 17:41 Wesolych Swiat Przyjacielu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonymus Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.02, 02:50 Hejo! Mokrego i kłamliwego(Prima Aprilis) Dyngusa!!! :))))))))))))) Buźka duża! Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 01.04.02, 12:11 Pozdrawiam Dyngusowo i Prima Aprilisowo! :)))))) Maax! Czy spacer się udał? Chyba tak! Niewiele napisałeś .. tzn. ,że nie jest Ci smutno? :))))))) Anonymusie! Ty nocny Marku! Co robisz tak późną porą na internecie? :))))))) Chochliku , wiem , że przeczytasz to we wtorek ale całuję Cię gorąco i świątecznie. Momo!Rozpoczynaj nową pracę szybko i wracaj na Forum bo tu umieramy z tęsknoty za Twoimi wpisami. Nowy kolega wyraźnie Cię faworyzuje ... hmmmm ...... :)))))))))))))))))))))) Nie każ mu długo czekać na swoje posty! :))))))))))))) Wasza camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 01.04.02, 19:06 Witaj Camel-ko! Wlasciwie to specjalnie nie wybralem sie na swiateczny spacer. Ja taki spacer, a wlasciwie przejazdzke mam w kazda sobote i niedziele. Wtedy to z peryferii miasta jade autobusem(pietrowym) przez korki do centrum, do kafejki na tani internet. To jest juz nalog. I zawsze chlone te widoki przez szybe autobusu. Obiecuje sobie jek bedzie cieplej to cos pozwiedzam pieszo, te parki, ogrody, zoo... Pozdrawiam tez Momo, Chochlika i Amonymusa. Stanowczo powinniscie wiecej pisac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonymus Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.02, 19:23 Ahoj!!!!!!! Świątecznie :)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 01.04.02, 19:45 Z Ciebie, Anonymusie, jest 'niezly numer'. :-))) Wiekszy niz sie spodziewalem. Moze wreszcie cos napiszesz wiecej. Ludzie czekaja. A Ty tylko 'Ahoj'. Chociaz lepsze to niz nic. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.teleton.pl 01.04.02, 20:38 Witam wszystkich przyjaciół cieplutko. Mam nadzieję, że mnie też polubicie. W moim mieście pięknie zakwitły kwiaty. Spacery zaczynają być prawdziwą przyjemnością. Wiosna przynosi zawsze nowe nadzieje, oczekiwania. Szkoda,że wokół tyle smutku. Może tutaj stworzymy sobie taką malutką wysepkę ptymizmu. Pozdrawiam. Janko - nie muzykant niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 02.04.02, 10:33 Dzień dobry moi drodzy! Witaj Janko! Znajdziesz u nas to czego szukasz. :)))))) Będzie optymistycznie i miło. Dlaczego wokół Ciebie jest tyle smutku? Anonymusie. Świetnie , że przez całe Święta zaglądałeś do naszego Ogrodu. Trzymaliśmy wartę. Ja , Ty i Maax. :))))) Teraz pora na pozostałych. Maax. Nowe i ciekawe dni przed Tobą. Opisz co widzisz przez szybę swojego piętrowego autobusu. Choch! :)))))))))))))))))))))) Pisz , pisz , pisz ..... Jak spędziłaś Święta? Brakowało nam Ciebie. Momo , czy Ty jesteś? :((((( Zrób coś i ... bądź. Całuję Was mocno na nowy , wiosenny tydzień. Camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochkli Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: 192.168.1.* 02.04.02, 11:13 Witam kochani ! Najpierw przepraszam za brak życzeń świątecznych ode mnie, czas poprostu uciekał za szybko , ale myślałam o Was Wszystkich ciepło. Załowałam również że nie mogłam Wam sprawić dobrego staropolskiego Dyngusa,hihihi, mokry był ???? Miło mi miezmiernie że mamy nowych bywalców, Anonymusie widać gołym okiem że czujesz sie u nas coraz lepiej, a Twa osobowość pasuje tutaj super, czekamy na następne odsłony. Witaj Janko- serdecznie zapraszam do naszego zakątka swiata zwanego też Magicznym Ogrodem, pełnym wspaniałych bajkowych istot :)))))) Camel-ko mja wiosenna , całuski i uściski słoneczne ślę, miło mi że o mnie zawsze pamiętasz :))))) Maaxie z niecierpliwościa czekam na relację z wycieczek autobusowych, Easter Bunny Był ????? Dla Ciebie również całusek przyjacielski. Momo kochana = całuski, pozdrowienia, daj znak jakiś ;))))))) To by było na tyle Wasz Choch.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.02, 16:20 Witam Was słoneczka Wy moje kochane.... Za oknem wiosna, a w sercu maj...tralala... Fajnie, jak ktoś tęskni za mną... Myslę o Was codziennie, ale róznie to bywa z dostępem do netu, a w szczególności na forum GW z domku.. W połowie kwietnia najprawdopodobniej już bedę pracować, natomiast czu bedę miała mozliwość bycia częściej tutaj to się okaże... W kazdym razie serduszko moje rośnie w siłę i radość mnie rozpiera że tak się robi znowu tłoczno w naszym Ogródku... I Anonymus (dziekujęze imienne życzenia;-))))) -to było miłe, przesyłam urocze usmiechy..)działa I Janko -nie muzykant -poszukujacy oazy optymizmu - i nie mógł trafić lepiej, wszak od wielu miesiecy tworzymy wspólnie taki CUDOWNY OGRÓD CZARODZIEJSKI... Kochana Camel-ka i Słodki Chochlik, umieja tak stworzyć cieplutki i wspaniały nastrój, jak nikt... A nasz ulubieniec Maax -to juz - ku mojej uciesz- rozbrykał się w Ogrodzie że hej...brykaj dalej, i zachęcaj do tego nas wszystkich...bardzo Cię lubię;-)))) A teraz kończę i czekam na Was....moi kochani Przyjaciele Momo wciąż Wasza Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 02.04.02, 21:50 Gość portalu: Momo napisał(a): > W połowie kwietnia najprawdopodobniej już bedę pracować, natomiast czu bedę > miała mozliwość bycia częściej tutaj to się okaże... Jak to 'sie okaze'? Przeciez mozesz zawsze pojsc do jakiejs kafejki i skrobnac cos. Takze na poczte, nie tylko na forum. :-( > W kazdym razie serduszko moje rośnie w siłę i radość mnie rozpiera że tak się > robi znowu tłoczno w naszym Ogródku... Mi tez rosnie i jestem zaskoczony, jak tu tloczno. :-0 > A nasz ulubieniec Maax -to juz - ku mojej uciesz- rozbrykał się w Ogrodzie że > hej...brykaj dalej, i zachęcaj do tego nas wszystkich...bardzo Cię lubię;-)))) > Ja tez Cie bardzo lubie :-))) Tak Camel-ko i Chochliku, jak siedze w takim pietrusie (zwl. z przodu) i patrze w dol, mam takie dziwne uczucia. Np. jak autobus chce skrecic w jakas uliczke, to chce krzyczec: 'Nie zmiescisz sie, jestes za szeroki.' Ale on sie zawsze miesci. Jak on to robi? :-))) I jeszcze widze pelno ludzi, blyskow i swiatel - tak kolorowo. I platanine uliczek, zaulkow, rond, ze jak ktos jest pierwszy raz, to sie zalamuje. Nie wie gdzie wsiasc , wysiasc, przejsc. :-) Bunny'ego nie bylo. Najwidocznej pomylil adres. Ale sam sobie kupilem troche smakolykow na pocieszenie.(z reszta codziennie je sobie kupuje) :-))) Pozdrawiam Wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 06:20 Witam, już o swicie, słoneczko przedziera się przez atmosferę...!!! Maaxiu, kochany mój....masz rację...będę pojawiac się na pewno - nie tylko na forum;-) A teraz ze specjalną dedykacją dla naszych trzech Osobników, czyli Maaxa, Anonymusa i Janka, kilka zdań złożonych w mały wierszyk: " Ogród Baśniowy ze snu się zbudził, Sniegi stopniały, trawa wyrosła. Powoli wszystko do życia wstaje. Przez furtkę w płocie wkradła się Wiosna. Rzuciła wzrokiem bystro, wnikliwie lecz nie dostrzegła wszystkich znajomych. Westchnęła lekko, ze smutku nutką, że Sad po Zimie dziwnie zmieniony... Zabrakło przecież kilku przyjaciół: Miły Wędrowiec poszedł w nieznane, Strażnik opuścił Ogród już dawno, O Ogrodniku też zapomniano... Mrumru uciekła nie wiedzieć czemu, nigdzie nie widać Poziomek, Malin, tylko w Jabłoni siedząc samotnie maleńki Kacper cicho się żali. Ale w Ogrodzie dzielnie pracują i ku uciesze przybyłej Wiosny: Wróżka pachnąca pomarańczami, Piękny Słoneczni, Chochlik radosny... Poszła na spacer Wiosna Zielona obejrzeć Ogród, iść nad strumyczek, posłuchac chwilkę co wierzby szemrzą, z wiatrem potańczyć przy drzew muzyce. Ruszyła zatem Wiosna przed siebie. Magicznym pyłkiem Dom obsypała, zazieleniła liście na drzewach i wszystko wokoło pozmieniała... Ptaszki zaczęły spiewać w szuwarach, strumyk zaszemrał coś o miłości. Wisenny deszczyk obmył Sad Z Bajki i...wtem zjawili się nowy goście... Trzej Osobnicy, mili szalenie radosnie krzyknął calutki Gaj bo ich imiona, nie wiedzieć czemu Tworzą wiosenny miesiąc MAJ..." Chłopcy...bawcie się nadal dobrze w naszym towarzystwie i nie znikajcie - prosimy Was ładnie... Momo...pachnąca pomarańczami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.centrala.kbsa / 10.129.65.* 03.04.02, 08:14 Witajcie przyjaciele - dobre duszki Czarodziejskiego Ogrodu. Momo - piękny wierszyk, dziękuję. Ale z Ciebie ranny ptaszek - podziwiam. Wczoraj trochę się rozpisałem, ale zakradło się kilka smuteczków. Szybko wykasowałem i poszedłem spać - było już bardzo późno. Obiecuję poprawę. U mnie piękna pogoda, jak u Ciebie Momo. Perspektywa urlopu daleko, daleko stąd, coraz bliższa. Serce mi się raduje. Pytałaś Camelko dlaczego wokół mnie tyle smutku? Nie wiem. Nie moja to wina. Ale myśle, że Wy też to zauważacie drogie "Amelki". Ściskam Was wszystkich mocno. Buziaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 03.04.02, 08:57 Dzień dobry w piękny wiosenny dzień! Momo , Twój śliczny wierszyk nastraja optymistycznie. Dobrze , że bywasz częściej. :))))))))) Tłoczno u nas w Ogrodzie. Jak za starych czasów. Żyć się chce. W i o s e n k a tuż , tuż ... za furtką naszego Ogrodu.:))))))))))))))) Wasza camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: 192.168.1.* 03.04.02, 09:25 Ach jak wiosennie zapachniało w naszym Ogrodzie, cudowne dżwięki szemrzącyego strumyka, ptaszki ćwierkaja, fruwające żyjatka przyjemnie bzyczą, kwiatki podniosły swe główki do słońca- poprostu chce się żyć. Dzieki Ci Czarodziejko Pomarańczowa, Camel-ko bajkowa za już Wy wiecie co. Panowie ja również życzę Wam i oczywiście nam Damom wielu wspaniałych dni w tak znamienitym towarzystwie. D. Maaxie , bardzo ubawił mnie Twój mini reportaż z wycieczki piętrusem, proszę o jeszcze , może troszke o kolorycie na ulicach , czy dzielnice przez które przejeżdżasz róznia sie od siebie , itp, itp D. Janko - smuteczki wkrótce odejdą jak zła zima, a my jesteśmy tutaj aby potrzymać Cię za rekę dopóki się to nie stanie :)))))) Annonymusie- muszę przyznać że bardzo mnie intrygujesz, pozdrawiam :))))) Camel-ko kochana myślę że już czas na opowiastkę wiosenną Twojego autorstwa, z łezka w oku wspominam Twe przybycie do Ogródka, nie pozwól mi tęsknić za długo za Twym magicznym piórem :)))))) To tyle , pozdrawiam Was Wszystkich, czytających tylko też, i ciągle mam nadzieję że ZWN i The 4h czasami tu zaglądają ?????? Wasz Chochlik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 11:23 Raz jeszcze witam...miało mnie tu juz dziś nie byc, ale nieco mi się poprzesuwały plany... Chochliku, słodka istotko, czuję, że wiosna bliżej i blizej.. Camel-ko, wdzięczny Kwiatuszku...dołączam się do próśb Choch...abyćs nas połechtała jakowąś zwiewną i lekką opowiastką, jak za dawnych dobrych czasów... Drogi Janko...BARDZO mi się podobasz...i co moge zrobić, by odegnac smutki od Ciebie? Kim jesteś, jesli nie muzykantem? I gdzie wyruszyć pragniesz daleko,daleko stąd? Maaxiu...powinieneś zmienic zawód...na reprtera, fasktycznie świetnie Ci to wychodzi....coś siedzi w skrzynce, jakiś gołąbek dziś postanowił Cię ode mnie pozdrowić... Annonymusie, wejście było super, teraz czas na część własciwą...gdzie Ty się podziewasz? Wasza Momo...zakręcona wosennie bardzo mocno... Odpowiedz Link Zgłoś
zawszewnastroju PRIMA APRILIS;)))))))) 03.04.02, 13:32 Witajcie Żyjątka! W duszy mi zakwitło, więc pozrywałem kwiecie i bukiety porobiłem dla Momo, Camel-ki i Choch. Dla Momo- z róż czerwonych (za bezkonkurencyjne namiętności w wierszach), dla Camel-ki- ze storczyków (za przepyszne, wielobarwne wpisy), dla Choch- z takich czerwonych, z czymś długim w środku (za psoty najróżniejsze). Maax kwiatków, oczywiście, nie dostanie, ale za to, tradycyjnie kastę piwa. Na zdrowie Maax! Dużo dobrego zrobiłeś dla ogródka. Prawda to, że Polki najpiękniejsze na świecie? Prawda! Bo gdzie te są takie Moma, Camel-ki i Choch. Tylko tutaj! Więc za tymi Angielkami za bardzo się nie oglądaj, bo w moim guście one zupełnie nie są;))))) Tylko w ogródku znajdziesz najpiękniejsze nogi świata i całą resztę też;))))) Czwarty, na jakim szczeblu kariery już jesteś? Piwo tam się jeszcze pije? No to masz też kastę! Bardzo mnie cieszy, że nowe osoby pojawiły się w ogródku, a jeszcze bardziej to, że osoby owe w pisaniu biegłe. Anonymus i Janko- bawcie się dobrze w ogródku! U mnie wszystko ok. Czytam Was oczywiście, ale czasu na wpisy prawie wcale nie mam. zawsze pamiętający o Was wujek zwn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: PRIMA APRILIS;)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 14:36 uuuuuuuaaaaaaaauuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZWMnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZYJESZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o ludzie, tralala....jednak wiosna jest piekna i róże od Ciebie też.... momo radosna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: PRIMA APRILIS;)))))))) IP: 192.168.1.* 03.04.02, 15:46 Ach jednak warto mieć nadzieję, D.ZWN cóż za przemiła niespodzianka, za kwiaty serdecznie dziękuję uwielbiam Anturium, całuski przesyłam nie tylko przyjacielskie, :)))))))))) Choch... niezwykle uradowany Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: PRIMA APRILIS;)))))))) 03.04.02, 16:54 Kochany zawszewnastroju ..... no co ja mogę napisać po tych wszystkich och! i ach! moich przyjaciółek z Ogrodu? Zużyły wszystkie piękne słowa jakimi można wyrazić radość i ... nadzieję , że zostaniesz z nami! Jak ja się cieszę? Ja sobie tu piszczę i tupię .... :))))))))))))))))))))))))))))))))))) A to okrąglutkie , wilgotne co płynie po policzku ....to ze zwykłego , prozaicznego szczęścia. Twoja camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Wiosna IP: *.teleton.pl 03.04.02, 21:35 Tyle w naszym Czarodziejskim Ogrodzie było dzisiaj pięknych słów o wiośnie i miłości, że postanowiłem "odpalić wrotki" , odwiedzić pewien znajomy strumyk i posłuchać o czym szemrze. Usiadłem wygodnie na ulubionej polance i słuchałem. Strumyk opowiadał o przyjaźni z wierzbą głaszczącą go zielonymi już gałązkami, o ptaszkach przemile śpiewających mu każdego ranka i o wielu jeszcze innych rzeczach ale unikał tematu miłości. Jak to - spytałem wprost. Dlaczego nie szemrzesz jak inne strumyki o miłości w ten piękny dzionek. Długo zastanawiał się. Już myślałem, że nic z tego nie będzie. Po długiej jednak chwili zaszemrał , że przemyśli ten temat i odpowie mi następnym razem. Jest to taki sobie zwyczajny strumyk płynący od niepamiętnych czasów przez Stary Las. Strumyk wyżłobił już sobie głeboki wąwóz i może trudno mu już przychodzą zmiany, może ma jakieś stare rany w sercu a może po prostu w Starym Lesie jest za mało słoneczka i brak mu ciepła. Sam chciałbym go zrozumieć może nawe zmienić - kto wie. Pozdrawiam wszystkich przyjaciół wiosennie. Buziaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Wiosna 03.04.02, 22:50 Jeju!!! Ale tu ruch. Ledwie sie przedarlem przez gaszcz wpisow. Od razu czuc, ze wiosna wkolo, tak sie ten watek bujnie rozrosl. Tego mojego krociotkiego poscika pewnie zauwaza tylko wnikliwi czytelnicy/czki. :-) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Wiosna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.02, 05:42 Proszę, proszę...co za przyjemność czytać takie wyrafinowane wypowiedzi...Maaxiu, Twój kunszt dostrajania się do atmosfery Ogródka zadziwa mnie coraz bardziej z kazdym dniem...powiem Ci jedno...masz wspamiały dar trafiania wprost do serca swoimi wpisami, a dla wrażliwych kobiet słowo pisane to jak muzyka...pisz dalej, i pieść nasze zmysły...))))))))) Janku...ja wiem o czym zaszemrał strumyk, bo słyszałam Waszą rozmowę, akurat przechodziłam nieopodal bedąc na spacerze...ale wiesz co...tak pięknie sam TO opiszesz, więc czekam na ciąg dalszy...poza tym może czegoś nie dosłyszałam..... kto wie...może to była zagadka dla Ciebie...myśle, że strumyk wyczuł Twoją wrażliwość i głębię duszy? I postanowił nie odpowiadać wprost na Twoje pytanie, bo nie ma na takie pytania jednej i jednoznacznej odpowiedzi...czy wiesz o TyM? Serdecznie Cię pozdrawiam, mając nadzieję, że moge jakoś pomóc znaleźć lekarstwo na Twoje smutki... ZWN, kochany Wizardzie....PO PROSTU BĄDŹ - tak tęsknłam za Tobą, nawet nie wiesz jak bardzo;-)))...Nawet podróż utknęła w miejscu, boś mnie zostawił na tym pustkowiu...pomóż mi wrócić do Ogrodu z pięknych, ale niebezpiecznych rejonów Turcji... Chochliku i Camel-ko...uważam że to wspaniałe, ze nasza wytrwałość została nagrodzona...otwórzmy szampana....i w milczeniu delekujny sie tą chwilą..ALE JESZCZE NAM KOGOŚ BRAK, PRAWDA? Drogi The4h........WRÓC DO NAS!!!!!!!!!!!!! Annonymusie...a TY? Czemu musimy tak długo Cię prosić? Miłego dnia Zyczę i tyluż niespodzianek i radosnych chwil co wczoraj... Wasza Momo...Czarodziejka;-) Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Wiosna 04.04.02, 10:02 Dzień dobry! Witam wszystkich wiosennie i mroźnie! :)))) W Ogrodzie wielu Ogrodowiczów. Radość wielka w naszych sercach. Będę miała więcej czasu , bo "nawałnica" w mojej firmie jakby przechodziła ... :))) wtedy opowiem o wiośnie w Ogrodzie , o spotkaniach w altance ( z ciastem pomarańczowym i kawą waniliową ...) Ech! To były spotkania ....... Łza się kręci w oku. Camel-ka rozmarzona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Wiosna IP: 192.168.1.* 04.04.02, 13:53 witam ! Wpadłam tylko na chwileczkę aby powiedzieć dzień dobry, pracy mam dziś mnóstwo . Uśmiechy słoneczne przesyłam i znikam Choch... P.S Camel-ko -trzymam za słowo :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Wiosna 04.04.02, 21:12 Droga Momo. Swoimi pochlebstwami wprawiasz mnie w lekkie zaklopotanie. Ja przeciez nic nie pisze nic nadzwyczajnego, nie potrafie pisac tak poetycko, jak pozostali Ogrodowicze. W kazdym razie, bardzo dziekuje, ze Ci za pochwaly. :-))) Pozdrawiam Wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.centrala.kbsa / 10.129.65.* 05.04.02, 08:19 Witam serdecznie wszystkich przyjaciół a szczególnie przyjaciółki z Czrodziejskiego ogrodu. Dlaczego tak zimno? Piękne krokusy przy mojej drodze przymroziło chyba trochę. Ale jest pięknie. Trudno mi było znależć czas wczoraj ale myślałem o Was. Chciałbym wyprostować trochę swój wizerunek. Nie jestem smutny. Przeciwnie, jestem niesamowitym szczęściarzem. Naprawdę. Wczoraj udało mi się zakończyć pomyśnie kilka spraw. Ważnych dla mnie (zawodowych). Hej!!! jak mi lekko i wesoło. Smutki są wokół.I nic nie mogę na nie poradzić- niestety. Piszesz droga Camelko, że nawałnica w pracy mija. U mnie nawałnica za nawałnicą. Zwolnienia w firmie niemal codziennie. Niektórzy ciężko to znoszą. Ja już przez to przechodziłem, jestem uodporniony. Ale za rękę drogi Chochliku chętnie dam się potrzymać. Ze mną jak z dzieckiem. Za rączkę .. i do łóżka :):) Będzie teraz trochę wolnego czasu to napiszę więcej. Pozdrawiam cieplutko i przesyłam buziaczki. Wasz przyjaciel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 13:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: 192.168.1.* 05.04.02, 15:11 Witajcie ! Cały dzien usiłuję się wpisać i chyba tym razem mi sie uda, ci niesforni klienci nie dają człowiekowi chwili wytchnienia. Weekend za pasem, wiec mam nadzieję że plany interesujące przed Wami. Szkoda że tak zimno , ale w Ogródku wiosna zagościłą, więc cóz ze na dworze mróz. Mam nadzieję że weekendowo- popołudniowa zmiana zostawi dla mnie coś miłego na dobry początek tygodn, gdyż wiecie już zapewne że mam klasyczny przypadek "Monday Blues". Ja rónież za rączkę dam sie potrzymać :))))))) D. Momo =enigmatyczna , widze że wysiliłaś sie ogromnie,:))))))) ale dobrze że jesteś, nawet milcząca. Camel-ko kochana, Gdzie jesteś , czyżby weekend już sie zaczął, ????? D. Maaxie - czekam na weekendowe opowieści, czyżby ta kasta piwa od ZWN sprawiłe Twe rozleniwienie- czekam na następny reportażyk, nie jestem może tak miła jak Czarodziejka ale bardzo je lubię. D. ZWN Twoje pojawienie się sprawiło mi wielką przyjemnośc ,a świadomość że czytasz jest bardzo motywujące - całusek jeden :)))) D. The 4h- skoro moja cierpliwośc została już nagrodzona, nie tracę więc nadzieji że i Ty Rycerzu w lsniącej zbroi powrócisz z dalekich krajów biznesu i wrzucisz słoweczko albo dwa ;)))))))) Pozdrawaima Was Wszystkich serdecznie Wasz Choch... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.teleton.pl 05.04.02, 16:30 Witajcie ponownie przyjaciele. Tym razem piszę specjalnie do Chchlika. Tak myślałem, że się wyda drogi Chochliku. Nietrudno było skojarzyć po adresie. Twój nick użyłem dla kontrastu z "poważnym" tematem i podpisem autorki, nie żeby Cię zirytować. Jeśli podasz mi swoją skrzynkę pocztową to obiecuję Ci "specjalne" przeprosiny. W każdym razie więcej tego nie zrobię. Kliknij pod: janko56@wp.pl Buziaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 05.04.02, 21:57 Witam uroczyscie nowego Ogrodowicza - Janka. Dziekuje Drogi ZWN za poczestunek. Oczywiscie, mi sie podobaja tylko Polki,zwlaszcza z tutejszego Ogrodka. Dlatego tu bywam codziennie, bo nikt poza nimi nie potrafilby tworzyc takiego nastroju. Masz racje Chochliku, jak bym nie wypil wszystkiego piwa na raz, to by mnie tak nie rozleniwilo. I jeszcze musialem odespac te dni, gdy trzymalismy tu warte razem z kolezanka Camel-ka. :-))) Szkoda, ze nie pisalem reportarzy albo pamietnika podczas mojego pobytu na wyspach w zaszlym roku. Wtedy to sie dopiero dzialy tu ciekawe rzeczy, zmiana gonila zmiane. Co chwile dzialo sie cos nowego. A teraz jest wprawdzie mniej ciekawie, ale bardziej normalnie, tak jak powinno byc. No to koncze, bo musze jeszcze dokonczyc czytac ostatni post Momo, tak sie dzisiaj rozpisala. :-) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.02, 11:43 No proszę....ładnie to się smiac z mojego postu "milczącego"..;-))))Wszak milczenie jest złotem, więc czasami chciałabym podnieść swoją wartość;-) Chochliku kochany...Czy Janko Bardzo Ci podpadł? Ale nalezy wybaczać - zwłaszcza, ze tak miło przeprasza... Camel-ko...czekam na jakąś opowieść twojego pióra zaczarowanego.. Maaxiu...trzeba było juz nie wspominac o poprzednich wyjazdach, bo tylko bedziemy żałować ze nic nie pisałeś i taka to strata dla nas...ale pisz, pisz, kochany, bo masz wierne czytelniczki w Kobietach z Polski... D. Zwn...pojawiasz się i...znikasz...więc znowy wróc do nas, choć tak milczaco jak ja..wczoraj;-) D. The4h...a czy Ciebie juz tak wciągnął swiat realny i uroki jego, ze zapomniałeś o Nas? Annonymusie...czekam na Ciebie.... Pozdrowiennia z mroźnej Stolicy...gdzie u licha jest ta wiosna....???? Czyzby ja deportowano? Może narozrabiała za bardzo? No nic, poczekamy, moze ją ułaskawią i wróci w nasze strony... Wasza - tym razem - Srebrna Momo Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 06.04.02, 22:13 Wpadlem tylko, podpisac liste obecnosci. Pozdrawiam :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.teleton.pl 07.04.02, 09:41 Witajcie Przyjaciele z Czarodziejskiego Ogrodu. Pięknie jest u nas dzisiaj, choć zimno to wiosennie i słonecznie. Obudziły mnie trele ptaszków. Wczoraj jednak z powodu pogody musiałem całkowicie zmienić plany. Skończyło się na czekoladowym ciastku i kawie z rumem. Lubię słodycze podobnie jak Maksiu, poprawiam sobie w ten sposób nastrój - dobre także na stres. Czy znacie przyjaciółki powiedzenie, że stuprocentowy mężczyzna to taki , który nie tylko lubi słodycze ale potrafi się do tego przyznać. Coś w tym jest. Miałem zamiar też pomyśleć o tym o czym szemrał mój znajomy strumyczem w Starym Lesie. Ale czy to temat był nieodpowiedni na tą pogodę, czy z rumem przesadziłem, dość że coraz bardziej odbiegałem od tematu. W końcu ułożyłem sobie żart - zagadkę dla Was. Zgadnijcie z jakiego to utworu sobie żartowałem. Czy jest rozsądnie aby duch nasz znosił pęta i strzały Amora - z patosem, czy stanąć dzielnie przeciw morzu cierpień i trwać tak niewzruszenie- być wolnym - jak pszczółka - nic więcej. Pewność, że będzie to kresem męki serdecznej i tysięcznych wstrząsów, których dziedzicem jest to nasze ciało- być wolnym - jak pszczółka - nic więcej. Maksiu, Aniołek nie mojego autorstwa ale życzę Ci żeby Cię strzegł i odwiedzał w snach - miło by było - prawda. Ale, ale nie wypada mieć tajemnic, jeśli chcecie wiedzieś czym podpadłem Chochlikowi naszemu słodkiemu to odsyłam do sąsiadów "wady bliźnich". Momo Czrodziejko jak się układa z pracą?. Trzymam za Ciebie kciuki. Wiem co to znaczy. Sam przez to już przechodziłem. No dosyć tego. Ależ się rozpisałem. Jeszczę dostanę ksywkę grafoman. Pozdrawiam całą paczkę z Czrodziejskiego ogrodu. Wasz Janko. Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 07.04.02, 21:35 Czesc Wszystkim ! Janko, to wlasciwie Ty jestes Muzykant czy nie? Tu na forum napisales, ze nie. A swoj mail podpisales 'Janko Muzykant' Zdecyduj sie, prosze. :-))) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: 192.168.1.* 08.04.02, 12:06 Witam Was słonecznie, huraaaaaaaa! Nie ma nic lepszego na Monday blues jak promyczki słonća i wizyta u przyjaciół. Miło tu i przyjemnie w naszym Ogródku. D. Janko dzięki za post, gołabek już poleciał. ;)))) D. Maaxie- zgadzam sie z Momo, my Tw0je wierne czytelniczki czekamy na opowiastki ze świata, więc skończ to piwo i do pracy, na forum znaczy hihihihi. Camel-ko- czyżby dłuższy weekendzik gdzieś w miłych stronach, podobno jeszcze można na nartach w Twej okolicy czyżbyś szalała gdzieś na stokach ? Całuski :)))))) Momo kochana , gdy widzę Twoje posty = lepiekj sie na serduszku robi, czekam na żółte słoneczko , całuski :)))) Annonymousie - gdziekolwiek jesteś , mam nadzieję że zawitasz w Ogródku wkrótce, ale tak to z facetami jest, chadzają własnymi drogami i nic na to nie można poradzić :))))))))) D.ZWN- miłego dnia i całusek słoneczny, wyjątkowy dla Ciebie. D The 4h- Tobie również miłego dnia z nadzieją że jednak czytasz :))))))) No to pa , Wasz Choch..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.02, 15:16 Witajcie, Drużyno pierścienia;-) Słoneczko wreszcie mocniej swieci i nas ogrzewa... Wiem, że to nie ładnie z mojej strony, ale wpadne tu wieczorkiem i wpiszę się bardziej bogato w treść... Teraz całuski dla WASZYSTKICH M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.teleton.pl 08.04.02, 21:07 Witam wszystkich przyjaciół serdecznie. Jestem dziś w lirycznym nastroju i chyba odważę się popełnić jakiś wierszyk. Najpierw jednak muszę odpowiedzieć Maksiowi. Rzeczywiście byłem niekonsekwentny - przyznaję. Czasem zdarza mi się to w mniej ważnych sprawach. Chętnie uczynię zadość Twojej prośbie i zmienię podpis w poczcie. A teraz wrażenia ze spaceru po ogrodzie. Wiosna już przyszła, sen już przespany, chociaż zieleni jeszcze tak mało nie sposób jednak nie dostrzec zmiany niewiele z Białej Pani zostało. Zwinny winogron śpi na pergoli, dlaczego zaspał, czy sny męczące? lecz tuż sosenka puściła pąki i patrzcie - rośnie w radosnym słońcu. Zazieleniła się trawka wdzięcznie, wiele już kwiatków wschodzi wokoło. Już tylko patrzeć jak nasz ogródek zalśni bajecznie i kolorowo. Pozdrawiam wszystkich ogrodowiczów. Janko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: 192.168.1.* 09.04.02, 15:45 Witam ! Po przeczytaniu Jankowych wiosennych ekspresji , aż serce się rwie na spacerek, a tu niestety zimno i wcale nie wiosennie. Ale może jutro słoneczko mnie obudzi swoimi ciepłymi promyczkami i radosna pognam do pracy , aby sie z Wami spotkać. D Maxxie- gdzie jesteś , przyzwycziłeś mnie do Twoich wieczornych wpisów i tesknię za Tobą :)))))))) D. Dziewczyny- zostawiłyście mnie tutaj samą z naszymi Panami- i robię co mogę, ale jestem pewna że przydałoby sie troszkę pomocy , bo moje pióro a raczej klawiatura niestety jest raczej siermiężne.:))))))) Pozdrawiam Wszystkich Choch.... Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 09.04.02, 16:58 Dobrze , że piszesz Choch .... Witam wszystkich. Ciebie najczulej Chochliku. Dobrze na mnie wpływasz. Przepraszam , ale chwilowe burze ( wiośniane?) zdołowały mnie absolutnie i nie mogę więcej i cieplej pisać. Mam nadzieję na szybki powrót do optymistycznego nastroju. Wszystkiego dobrego. Wszystkim. Wasza , porażona rzeczywistością camel-ka Ps. Nawet komp zastrajkował. Nie wszystkie adresy akceptuje. Kosmiczna zagłada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 22:25 Kochani moi... miałam pojawić sie wczoraj..nie wyszło...dziś też cieniutko... Ale jak widze Janko tworzy liryczny nastrój, więc ja sobie moge na moment odpuścić...dobrze? Choch...czemu ty znowu o tej swojej klawiaturze z takim sceptycyzmem...nie zgadzam się z Tobą...wybacz! Camel-ko...niechaj burza ucichnie, bo jak wiemy z piosenki Budki Suflera, po burzy przychodzi dzień...oby jak najszybciej... Maaxiu...gdzies ty się schował? Cała reszta całuski... M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.teleton.pl 10.04.02, 18:12 Hop! Hop! Jest tam kto? Najwyższy czas wiosenne porządki zacząć. A w ogróku pusto. Co to za uniki. Nikt mi nie pomoże???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.02, 21:33 Jestem..... patrzę... widzę Ciebie... stoisz sobie tu, pod drzewem... uśmiech błąka się po twarzy, powiedz, proszę o czym marzysz? Słońce skrada się po cichu strymyk także ciszej śpiewa... wokół spokój, i harmonia, listki rosną juz na drzewach... i zielono w Twoim sercu... Janku, chwytam się juz za pracę, co proponujesz....;-)))) M. Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 10.04.02, 21:36 Chochliku, juz nie musisz tesknic, bo oto jestem, we wlasnej osobie. Momo, wcale sie nie schowalem. Tylko ostatnio bylem troche zajety. Wczoraj np. ogladalem moj nowy pokoj, do ktorego mam zamiar sie wprowadziec w ta niedziele. Bede mial wpadzie troche dalej do pracy ale mam nadzieje, ze sie przyzwyczaje. Czesc Camel-ko i Janku Niemuzykancie.! Rozgladalem sie ostatnio jadac ulicami, co tu jest takiego odmiennego od naszego kraju. Np. duzo ludzi tu chodzi ulicami gadajac i smiejac sie sami do siebie. Jak takiego pierwszego wariata kiedys zobaczylem, to dopiero po kilku minutach zorientowalem sie, ze on rozmawia przez glosnomowiaca komorke. Czasem to bardzo smiesznie wylada. U nas takich nie spotykalem, a moze juz sa? Pzdr serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: 192.168.1.* 11.04.02, 14:22 Witam Was ja Chochlik zapracowany okrutnie, wpadłam na chwilkę listę podpisać. Maaxie -miło ze sie odnalazłeś, dzięki za mini rep- :)))) D. Janko - miło że czuwaśz i miłe słówka wpisujesz :) D. Momo dzieki za wiosenne uroki- może krótki seansik ? całusek Camel-ko kochana - pewnie walczysz z jakimiś przeciwnościami losu, trzymaj sie , przesyłam pozytywne wibracje specjalnie dla Ciebie wraz z całuskami. ZWN- :))))))) pędzę już Choch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.02, 20:57 Witam... wybaczcie mój marny udział w ostatnich dniach, ale jutro emocje opadną, mam nadzieję, bo czeka mnie ostatnia-jak sądzę-rozmowa i wtedy pochwalę się, co mi się udało zdziałać... Choch....z rozkoszą;-)))) jutro ok. 14- dobrze? Camel-ko..wracaj z tej zawieruchu...tesknimy za tobą Maaxiu...dla Ciebi także już niebawem przygotuję przesyłkę, jeszcze moment... Janku...zamachałeś miotła, wezwales pospolite ruszenie i ....zniknąłeś...jak to tak...!!!! Reszta Swiata, czyli Nieobecni, dla Was...garść dobrych zyczeń przeplatanych promieniami słońca... Momo...nieco zdenerwowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))))) IP: *.teleton.pl 12.04.02, 10:24 Witajcie wszyscy przyjaciele :)))))))) Chciałem właśnie ponarzekać na nastrójw Ogrodzie, bo i camel-ka zakręcona w środku zawieruchy i Chochlik "zarobiony" u pozostałych też trudno dostrzec entuzjazm. A jest przecież wiosna na tym najpiękniejszym ze światów. Planowałem już wspólne ognisko (trzeba spalić pościnane gałazki) na uspokojenie skołatanych serduszek, posiedzieć blisko siebie, pogadać o starych polakach, może nawet potrzymać się za rączki... A tu na forum pierwsze jaskółki. Nieco zdenerwowana ale chyba optymistyczna Momo odzywa się częściej. Umawia się z Chochlikiem na jakieś spotkania tajemnicze. Czary jakie czy co? Widzicie Panowie do czego może doprowadzić zaniedbywanie Dobrych Wróżek. Strach pomyśleć czym to się może skończyć. A może wiosna zawita w końcy nie tylko za oknem i na papierze (czy innym nośniku)ale i w sercach. Tego Wam drodzy życzę i sobie. Janko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))))) IP: 192.168.1.* 12.04.02, 15:53 Wpadam tylko na chwilę, gdyż po przeczytaniu Twego wpisu Janko, poczułam sie dużo lepiej, choć szaleństwo jakieś kosmiczne dzisiaj. Wiosna za oknem i chciałoby sie mieć chwilę aby to docenić , ale - ech szkoda gadać. Mam nadzieję że weekend bedzie wspanaiały , czego i Wam Wszystkim życzę Pa , całuski Choch.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.02, 21:02 Witam.... Janku, drogi...z mojego umówienia z Choch...nic nie wyszło, pewnie była zajęta, ale TYLKO ona zaproponowała mi tajemnicze spotkanie...więc...;-))) Momo jest zawsze optymistyczna, choc może być w róznych stadiach nastroju i depresji nieraz, ale ZAWSZE jest pozytywnie nastawiona do swiata... Lubie siedzieć przy ognisku i patrzeć na płomienie, czuć zapach ogniska i poddawać się jego wszechogarniającemu natrojowi i magicznej sile przyciągania... I jeszcze trzymac sie za rece, och, to juz szczyt romantyzmu, tylko kto mnie weźmie za rękę? Już od 22 kwietnia rozpoczynam nowy etap zycia zawodowego, dzisiejsze spotkanie było owocne i zadowalające chyba obie strony... Całuje wszystkich zakochanych i szczęśliwych, i opytmistów i zwariowańców i niech wiosna w naszych serduszkach mieszka i jedynie lato może ja z naszych serc wyprosić, nic innego... Momo..optymistka.... Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))))) 12.04.02, 21:55 Czesc Wam! Milo, ze piszecie. Ale niektorzy mieszkancy Ogrodka zrobili sie ostatnio troche tajemniczy. (nie wytykam palcami) :-))) Pzdr wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 13:59 Maaxiu...złotko, masz rację, nie mozna wytykac palcami....:-)))) Buziaczki dla Ciebie i RESZTY ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.teleton.pl 13.04.02, 22:37 Witajcie. Popracowałem dziś trochę w Ogrodzie - chyba zasłużyłem już na miano ogrodniczka. Maax-iu (różnie chyba piszę twego nicka - chyba nie masz mi tego za złe?) któż z nas nie jest tajemniczy. Ktoś powiedział, że każdy człowiek jest osobnym wszechświatem. Momo droga, zapraszm Cię już dziś na ognisko. I obiecuję trzymać za rączkę. Tylko gdzie ja nieboże Cię znajdę? I co na to pozostali panowie. Iloma kastami piwa ich udobrucham. A camel-ka i Chochlik - bedzie im smutno, chyba to nie najlepszy pomysł. Pozdawiam wszystkich - piszcie drodzy . Janek Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 14.04.02, 22:01 Gość portalu: Janko napisał(a): > Maax-iu (różnie chyba piszę twego nicka - chyba nie masz mi tego > za złe?) Nie ma sprawy! I tak wiem, ze to chodzi o mnie. :-))) > któż z nas nie jest tajemniczy. Ktoś powiedział, że każdy człowiek > jest osobnym wszechświatem. Bardzo ladny cytat, to milo byc takim wszechswiatem. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.teleton.pl 15.04.02, 19:01 Hop! Hop! Jest tam kto? Co się stało? Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 16.04.02, 09:04 W pustym Ogrodzie , nieśmiało zielenieją roślinki .... Chłód nie pozwala im rozwinąć listków ... chłód , który opanował wszystko ... od początku do końca. Nie ma Momo - Wróżki Czarodziejki , Chochlika , ZWN , The4h-a , Anonymusa .... Maax i Janko nie ogrzeją samotnie naszego Ogrodu. Zdziczejemy ... uschniemy ... sczerniejemy ... "Rozdziobią nas kruki , wrony ..." camel-ka sczerniała , zdziczała ... rozdziobana przez kruki ... Odpowiedz Link Zgłoś
p_aksamitna Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 16.04.02, 11:19 Hej.... nie jest tak tragicznie.... może jeszcze nie umrzemy z zimna, chłodu i głodu.. faktem jest, że markotno mi na duszy ostatnio i to mnie ograbia z checi robienia dosłownie czegokolwiem, ale.... Całuski dla Wszystkich... Momo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: 192.168.1.* 16.04.02, 12:20 Pędzę do Was kochani, bo widzę że nastrój czarny i smutny przebija przez WAsze słowa, nie dajmy się. Wiosna próbuje z całych sił dotrzeć do nas, ale chyba trochę już zmęczona tą walką ż przeciwnościami, wieć pomózmy troszkę, Usmiechy radosne i słoneczne i do dzieła. Całuski słoneczne dla WAs Wszystkich Choch ...(zmotywowany ale okropnie zaganiany ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.teleton.pl 16.04.02, 18:39 Siemanko wszystkim Ogrodowiczom. Nie narzekajcie, nie narzekajcie, "nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" - i już jest się z czego cieszyć. W każdym razie do mnie Wiosna dotarła bez przeszkód. Coraz mniej przejmuję się pracą ( czy nikt nie podsłuchuje). Narty zakonserwowałem, przyniosłem letnie butki i sałdanki z piwnicy a myśli bładzą coraz częściej gdzieś po ciepłych krajach. Ale a propo ciepła. Maaxio, czytałeś co ta nasza camel-ka wypisuje? Że nie ogrzejemy samotnie (dlaczego samotnie) naszego Ogrodu i różne takie ..... Jak nie zareagujemy to zaraz będzie śpiewać na forum "gdzie są te chłopy...." Nie wiem jak Ty ale ja czuję się co najmniej niedoceniony. Jestem taki gorący ( nadczynność tarczycy), że 3 dziewczyny do rozgrzania to dla mnie rybka a jeszcze przy Twojej pomocy ..... Mają szczęście, że są tak daleko. Dziwczyny, to ZWN, Czwarty i Anonymus dziczeją gdzieś samotnie na własną prośbę zresztą, i dobrze im tak. A Wy wzdychacie, chlipiecie - nieodgadnione są ścieżki kobiecych myśli i logiki. Pozdrawiam wszystkich Janko. Odpowiedz Link Zgłoś
p_aksamitna Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 17.04.02, 13:24 Witajcie Wszyscy.... Nasz Janko robi co może ,aby nam, Kobietom, dogodzić...i to nie prawda, ze my tylko chlipiemy i tego nie widzimy... Widzimy, doceniamy, jesteśmy pod wrażeniem i DZIĘKUJEMY, że TY się tak o nas troszczysz, razem z Maaxiem....i jest nam miło, i cieplutko pod Twoimi i Maaxa skrzydełkami... Napisz nam jakiś wiersz...tak ładnie to zrobiłeś ostatnio... Pozdrawiam pozostałe KOBIETY i facecików, co to na własne życzenie samotnie siedzą w kącie Momo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.teleton.pl 17.04.02, 17:16 Nareszcie coś więcej niż podpisanie listy, jedno zdanko i wirtualne buziaczki (chociaż broń Panie Boże żebym coś miał przeciwko buziaczkom)I jak miło - dawno tylu miłych rzeczy pod moim adresem na raz nie słyszałem i nie czytałem. Momo, Dzięki Wielkie, zrehabilitowałaś wszystkie Kobiety z naszego Ogrodu -czuję się całkowicie usatysfakcjonowany. Maaxio chyba też. A swoją drogą niebezpieczna z Ciebie Momo kobieta. Wiesz jak dogodzić mężczyźnie :))), nawet jeśli skromność nie jest jego największą zaletą. Czy coś napiszę? Wbrew pozorom mam bardzo zorganizowany czas - do późnej nocy. Ale nigdy nie mówię, że nie znajdę 15 minut w ciągu dnia, żeby napisać parę zdań do przyjaciół. Jednak wiersze to co innego. Dobrze być nieszczęśliwym albo "niewypowiedzianie" szczęśliwym. A ja cóż, zwykły szary żuczek. Pyłek w kosmosie. Żadnych olśnień, omdleń - nic z tych rzeczy. Ale dobrze, zrobię to dla Was Kobiety - pomyślę o tym. Buziaczki dla wszystkich wytrwałych bywalców - no może z wyjątkiem Maaxia. Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 17.04.02, 21:14 Janko, ostatnio tak sie troszczysz o Ogrodowiczki, ze ja chyba moge isc na zasluzony urlop, zregenerowac nadwatlone sily. Wystarczy Im zar emanujacy od Ciebie. A u mnie coraz cieplej. W co ja sie ubiore jutro? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.teleton.pl 17.04.02, 21:34 Witajcie. Maaxio, emanuje żar powiadasz. Aż tak to widać??? No cóż,jest nas tylko dwie sierotki. Musimy się starać. O odpoczynku nawet nie myśl. Właśnie zauważyłem, że kiedyś byłeś aktywniejszy. Za 2 tygodnie wyjeżdżam w twoim kierunku na kilka dni. Zostaniesz sam na straży Ogrodu i Ogrodniczek. Z tym ubieraniem to rzeczywiście kłopot. Rano za chłodno, żeby bez płaszczyka spacerkiem, potem trzeba go nosić, wozić pilnować cały dzień - koszmar. Ale chyba już niedługo. Pozdrawiam wszystkich. Pa pa pa. Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 17.04.02, 22:18 MIlo mi Janku, ze wyjedziesz w moim kierunku, Czy wtedy mnie tez ogrzeje Twoj zar? :-))) Aktywniejszy czy nieaktywniejszy - zawsze czytam wszystko i czuwam Odpowiedz Link Zgłoś
p_aksamitna Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 18.04.02, 01:45 No słoneczka Wy moje...nie licytowac sie, proszę, kto aktywny,a kto nie... Obaj podjęliście sie zadania bardzo wdzięcznego, ale i wymagającego cierpliwosci, uporu i czasu...pielęgnowanie Kwiatuszków w Ogrodzie...Obaj Swietnie się uzupełniacie, Maax i Janko...po prostu tandem... Janko, nie prowokuj mnie...mój drogi...i nie łechcz tak mej próżności kobiecej, bo chyba nie znasz siły mojego żaru;-) Całuję Was Obu serdecznie... Choch....dziekuję za wysłuchanie mych żalów wczoraj, już mi lepiej, jestem nieco zdystansowana do całej sprawy i mam nadzieję, że rozum mi wraca... Camel-ko...chowasz się nam, kochana, a my tu tak tęsknimy za Toba... Dla Reszty, ukłony... M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: 192.168.1.* 18.04.02, 09:55 Witam ! Narazie tylko uśmiechy i uściski przesyłam:)))))))))))))))))))). Po przeczytaniu Waszych postów , milej mi i pozytywną enrgią naładowana , zmykam , bo papierzyska się chyba na mnie zmówiły i próbują mnie zasypać.:(((((( Pa, miłego dnia Wszystkim Choch... Odpowiedz Link Zgłoś
p_aksamitna Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 18.04.02, 17:05 I ja witam słonecznie i ciepło... miałam dziś milutki dzień, wyciszyłam się, pobyłam na łonie natury i juz mi lepiej.... Ukłony serdeczne dla Wszystkich Pań i Panów... Momo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.teleton.pl 18.04.02, 17:42 Witajcie. Cieszę się, że tak ładnie w Ogrodzie, że Momo znów radosna. Żeby tak wszystkim się polepszyło. Chochliku, zrób coś z tymi papierami, na pewno dasz sobie radę. Tylko co z camel-ką. Takie straszne rzeczy opowiadała ostatnio. Camel-ko odezwij się. Masz jeszcze kilku przyjaciół. Uciekam, mam jeszcze coś ważnego do zrobienia. Pozdrawiam serdecznie wszystkich (Maaxio, trochę więcej dyskrecji bo bedą o nas gadać). Janko Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 18.04.02, 19:43 Kochany Janko, dziękuję Ci za pamięć. Dziękuję wszystkim którzy mnie wspominali. Czytam Was cały czas. Nie mam tylko nic do napisania. Totalny DÓŁ! Tyle we mnie optymizmu ... ale i takich dopada ... Od pewnego czasu , bez przerwy coś się wali , ciemnieje .. a w rezultacie - nic nie cieszy. Mam nadzieję , że wkrótce wejdę na stare tory i odzyskam radość istnienia. Nic przecież nie trwa wiecznie - zła passa także. Czekajcie na mnie. Będę tu niebawem wesoła i znowu optymistycznie nastawiona do świata. Wasza camel-ka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 18.04.02, 21:28 camel-ka napisał(a): > Nie mam tylko nic do napisania. > Totalny DÓŁ! Nie myslalem, ze takie slowa padna z Twoich ust, camel-ko. Ja to prawie zawsze mam dol jak siadam przed kompem i jeszcze czesto doslownie zasypiam nad klawiatura (malo spie w nocy), a jednak zawsze na dnie mojego dolu, znajduje cos do napisania. Pzdr wszystkich serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonymus Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 23:16 Maj idzie dziubaski kochane! Cieszmy się!!!!! :)))))))))))))))))) Wasz A. Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 19.04.02, 11:05 Masz rację Anonymusie ... :-))) Słyszę piliptaszę ... widzę krokusy , pierwiosnki ... czuję zapach .. majowy! :))))))))))) Dobrze , że budzisz moją wrażliwość. Wiosna zagląda do mojego serca! Janko! Maax-iu! Momo! Choch..! Anonymusie! cmooooooooook! :))))))))))))))))))))))))))) Wasza camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.teleton.pl 19.04.02, 21:04 Witam wszystkich. Czy nie widzisz Anonymusie, że jesteś tu niezbędny? Od razu zrobiło się weselej. J pozostali panowie skorzystali przy Tobie (cmoooook). Wyciągnij wnioski. Hej, nie smucić się tu więcej, zapomnieć o zimowych smutkach. Wygładzać piórka, futerka i na powietrze. Patrzcie jak pięknie kwitną żonkile i narcyze. Magnolia jak królowa pyszni się pękającymi kiściami kwiatów. Już lada dzień tylipany uśmiechną się do nas. Jest pięknie. Chce się żyć. Życzę wszystkim takiego nastroju. Janko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.02, 11:00 Tak jest...Janko...masz rację...ale na zadane pytanie nie odpowiedziałeś...czemu? Ktos mnie kiedys uczył, że aby więcej wiedziec, trzeba pytać, a wtedy uzyskuje się odpowiedzi...a ja jak narazie nie mam tej wiedzy, o którą pytałam...więc..? (oczywiscie nie tu)... Annonymusie...dziubasku....super, ze jesteś...taki jestes fajowy;-) Maaxiu...Twój uroczy uśmiech jest zawsze pokrzepiający... Camel-ko...wreszcie jesteś, kochanie moje... Chochliku słodki...jesteś dzielna i niezwodna....i strasznie Cie lubię;-) Pogoda piekna...słońce już się do nas śmieje... lekki wiatrek przegania chmurki, radośnie wieje... z ziemi swe główki różne roślinki juz wystawiają... a Przyjaciele w Ogrodzie z Baśni za prace się chwytają... Wasza Momo optymistka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.teleton.pl 20.04.02, 12:26 Pozdrowienia dla wszystkich. Momo, ta wiosna nawet gołabkom w głowach zakręciła. Bładzą, kręcą się - koszmar. Xoxoxoxo. Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 20.04.02, 21:48 Janko, golabki bladza i kreca sie bo wlasnie wija sobie nowe gniazdka. Rozumiesz - sama natura. Pzdr wszystkich: Momo, Camel-ke, Chochlika, Janka, Anonymusa ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 11:08 Drodzy, kochani Przyjaciele witam Was wszystkich, rano w niedzielę... pogoda piąkna w okno mi puka... i śladów smutku słoneczko szuka... lecz nie znalazło i podskoczyło... i razem ze mna dziś zatanczyło... Pozdrowienia dla Choch..., Camel-ki, Maaxa, Janka i Anonymusa... Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 21.04.02, 22:50 Ja tez tu bylem i czytalem. :-))) Ale dzis byla u mnie ladna pogoda, goraco! Podrawiam Przyjaciol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.teleton.pl 22.04.02, 09:39 Hop! Hop! Jak po weekendzie? U nas Maaxiu może jeszcze nie gorąco ale całkiem ciepło, poza rannymi godzinami. Co tak zajęło nasze panie poza oczywiście niezawodną Momo, że nie dają znaku życia od kilku dni? Sprawy sercowe? Czy wiosenne razmarzenie. Hugs and kisses. Janko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 22.04.02, 10:32 Hej- ho do pracy się przyszło. W Ogródku wiosennie i miło, czarodziejskie istoty się odnalazły. U mnie słonecznie i ciepło więc i energia dobra. Pozdrawiam Was Wszystkich D. Momo- powodzenia w pierwszym dniu pracy. D. CAmelko- co za ulga że wena wraca i pozytywne wibracje czuje się w Twoich słowach. D. Janko - dzięki za piękne krajobrazy- Chochlik jest pod wrażeniem - gołabek dotarł? Maaxie- :))))))) może tak jakiś opisik wiosny na wyspach ? Annonymousie- cóż za miła niespodzianka , proszę o wiecej :))))) ZWN- zawsze jesteś w moich myślach, myślę że czas na słówwczko ?????? całusek jeden nieśmiały. The 4h- o Tobie też jeszcze pamiętam :)))))) Pozdrowienia wiosenne, kwitnące, ćwierkające Wasz Choch... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.02, 20:03 Witam Was kochani... Żyję i chyba żyć będę...o pracy napisze za kilka dni, bo sama nie wiem co dziś powiedzieć, poza jednym słowem: kołowrotek i huragan...ale może się szybko przyzwyczaję... Kochana moja Choch...dziekuje za wsparcie moralne, na Ciebie ZAWSZE moge liczyć Camel-ko...skarbeczku...odezwij sie Drogi Janko...hmmm...co Ty mnie tak głaszczesz, hę?...niezawodna Momo...itd..;-) Maaxiu...słodki chłopcze, czekam na dalszą inwigilację;-)...a TY milczysz...nie zawiedź mnie, proszę Anonymusie, Ciebie to trzeba dłuuugo prosić i prosić abyś cos napisał, pieszczoch z Ciebie, wiesz? Pozostali Nieobecni...czyli Wedrowiec kochany i Czwarty drogi...czy wy w ogóle jeszcze nas pamiętacie? Ze nie wspomne o jeszcze jednym zaginionym o imieniu na P. Wasza Momo śle całuski.. Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 22.04.02, 22:46 Wiesz Drogi Chochliku, tu wlasciwie to prawdziwej zimy w ogole nie bylo, Pamietam jak szedlem w lutym kolo parku, to tak pachnialo, jak w Polsce w kwietniu. A teraz oczywiscie jeszcze bardziej. Wczoraj bylo b. cieplo, chyba z 20 stopni. Droga Momo, dla Ciebie wszystko. Moge nawet inwigilowac. :-))) Ciesze sie Janko, ze nie dajesz sie temu rozmarzeniu i zachowales trzezwy umysl. A gdzie nasza Camel-ka? Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 23.04.02, 08:16 Dzień dobry! :))))))))) Troszkę jaśniej w moim świecie ... Monochromatyczność moich ostatnich dni nabiera kolorów. Słoneczko coraz wyżej. :-))) A to mottto dla nas - na teraz , na nowe wiosenne dni : " ... starczy znależć zaklęcie Cienką strunę dotykiem obudzić A zrobimy się tacy maleńcy .. Niewidzialni dla świata i ludzi. Tuż za progiem są cuda Mikroświatów zmysłowe obszary Powiedzmy tak a na pewno się uda Bo to właśnie - kochani - są CZARY .." Dotknij , droga Momo , struny ... zacznij swe czary .. " wiele znasz tajemnych przejść.." do naszego cudownego , zaczarowanego Ogrodu! Wejdziemy tam za Tobą! Całuję mooocno Chochlika , Momo , Janko ,Maaxa i Anonymusa! Cmoooooooook! :))))))))))))))))))))))) Wasza camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.teleton.pl 23.04.02, 18:41 Witam cieplutko wszystkich stałych bywalców i tych dochodzących i tych czytających. Jest pieknie, nastrój coraz lepszy. Coraz więcej ciepła, zapachów,kolorów a nawet czarów. Cóż to będzie dopiero w maju? Czarujcie wróżki wiosenne czarujcie i serce i głowę i niech każda samotna duszyczka odnajdzie swą drugą połowę. Ściskam mocno wszystkich, szczególnie nasze piękne i miłe Panie: Momo, Chochlika, camel-kę oraz naszego korespondenta na placówce maaxa. Pytasz Momo dlaczego Cię tak głaszczę? No kombinuj, kombinuj.:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bayarka Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 24.04.02, 18:48 Podciągnę Wasz wątek do góry!! Piszcie ,bo chce się Was czytać. :-) b. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.02, 19:52 Hej...zaginiona bayarko...witamy w świecie basni i czarów....czemu tak długo milczałaś, wszak im nas wiecej tym lepiej... Kochana Camel-ko, zapachniało zielonością, zefirek pofruwał mi nad głową, rozwiał smutki i postanowiłam wziąc Cię za ręke i wspólnie pobiec nad strumyczek...pamietasz, jak było tam przyjemnie? Ale pokażę Ci coś jeszcze...zobacz, za tym rozłożystym dębem, jest szałasik....tam też było tak sympatycznie, w upalne, słoneczne dni...chodź, zobaczymy czy zostały tam jeszcze moje wiersze...kto wie, może leżą w kąciku i czekają, aby je odnaleźć? Maaxiu, Dzieciaku drogi....inwigilujesz iście po mistrzowsku, hehehehe... Chochliczko, słodka Dziewczynko.....gdzie żeś się nam skryła dzisiaj? Może siedzisz na poddaszu naszego domku i śmiejesz się z nas serdecznie? A może schowałaś się przed nami aby pomyśleć nad pięknem otaczającego nas świata? Wróć szybko, tęsknimy... Janko, Misiaczku;-)....lepiej mnie nie podpuszczaj, abym kombinowała....bo będzie bal....ale głaszcz nadal, to miłe...;-) A cóż się dzieje z naszym Galem Annonymusem? A co z POZOSTAŁYMI nieobecnymi, choc obecnymi w naszych pamięciach????? Wasza Momo pomarańczowo-brzoskwiniowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonymus Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.02, 23:51 Hej,hej,hej! Uśmiechu majowo życzę Wam wszystkim! Wasz Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.teleton.pl 24.04.02, 19:54 Witam wszystkich. A może bayarko coś więcej niż "podciągnąć" :)))). Może coś z bajek. Wszyscy tacy zapracowani. Byłoby miło. Janko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.teleton.pl 24.04.02, 21:03 Mało brakowało Momo a byśmy się zderzyli :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 25.04.02, 09:35 Witam kochani ! Miło mi sie zrobiło po przeczytaniu Waszych postów, i zmobilizowało do wizyty w naszym magicznym miejscu. Wiosna za oknem mieni się wszelkimi odcieniami zieleni , kwitną drzewa, upojny zapach unosi sie w powietrzu i biedny Chochlik tak sie zapamiętał w podziwaniu tych czarów że, biedaczek nie zdążył nic wczoraj wpisać :))))) Dzięki Wam magiczne istoty za te magiczne chwile. D. Momo - szałasik powiadasz hm???? robi się interesująco :)))))całusek D. Camelko cieszę sie ogromie że wiosna dotarła do Twego serduszka :))))) całusek. D.Janko - wydaje mi sie że jesteś tu od zawsze , pisz kochaneczku, ale strzeż się naszego detektywa , bo jak sama napisała może być ........ (zart oczywiście) :)))))))) całusek przyjacielski. D. Maaxie- czyżby te wiosenne spacery sprawiły że nie masz czasu na wizytę ? Tesknię :))))) całusek również przyjacielski. D. Annonymousie- dla Ciebie oczywiście też jeden całusek się znajdzie , przyjacielski oczywiście , a może by tak więcej , ale miło wiedzieć że jesteś :))). D. Bajarko pozdrawiam , przyłaczam sie do głosu Janka i Momo , przecież wiesz że zawsze jesteś mile widziana , czekamy na więcej :)))) D. ZWN- dla Ciebie Całusek również a jaki ???? :))))) Pozdrawiam Choch.... Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 25.04.02, 21:57 U mnie Moi Drodzy Przyjaciele to juz prawdziwie letnia pogoda, ale wracajac z plazy, wpadlem by sie wszystkim pieknie uklonic i przeslac usmiech -> :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 22:24 Dobry wieczór Przyjaciele...;-)))) Jak to miło wejść do naszego ogródka wieczorową porą i podziwiać wszystkie kwiaty, które urosły od poprzedniej wizyty...tu się jakiś czerwieni, podobny do Annonymusa, taki mały, ale nasz, o...w narożkinu siedzi żółty kwiatuszek i szepcze cichutko...jestemmm bayajra, ale cicho szaaaaaa....... A za drzewem schował się rozłożysty bluszcz i otula soba inne Kwiaty a jego ulubionym zajęciem jest Muzyka....lecz cóż widzę? Jakiś Słonecznik cudny usmiecha się do mnie, a obok figlarny Tulipanik z twarzą Chochlika...czy to już wszyscy? ależ nie, przecież przy altance swobodnie rośnie sobie młody buk....podobny do Maaxa...A ja wchodze do tego Ogródka i serce mi rośnie..i być może, skoro jest wieczór, kogoś nie zauważę, ale pewnie jeszcze niejeden Kwiatuszek gdzieś rośnie i rośnie, aby nam w pewnym momencie sprawić niesodziankę swoim istnieniem... Janko...Kochaneńki..a co by było gdybyśmy się zderzyli? Ciekawostka przyrodnicza, nie uważasz?...;-)))) Chochliku, Rybeńko....alez ja lubie Twoje wpisy, sa takie z wyczuciem i na temat...i nie gubic sie proszę więcej...dobrze? Maaxiu..co taka cisza? czyżby przed burza? Dla Camel-ki specjalne buziaki na zachetę, bo chcemy Cie tu widziec w dobrym nastroju... Dla Annonymusa...jestes niesamowicie wstrzemięźliwy, czy w każedj dziedzinie życia?...-)))) Wasza M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.teleton.pl 26.04.02, 17:31 Witam wszystkich bywalców w te słoneczne popołudnie przed weekendem. Cieszę się, że coraz więcej słoneczka w Ogrodzie, coraz więcej ruchu. Można już posiedzieć na ławeczce, wystawić buzie do słońca, łapać piegi. Niektórzy - jak nasz maaxio to już lato nawet mają. Zazdroszczę Ci maax. A ja cóż, wiem Chochliku - muszę się strzec. Różne dziwne rzeczy dzieją się o tej porze roku. Ale to potrafię ..chyba. A co do zderzania to lepiej Momo nie wywołuj wilka z lasu. Wielki kościsty drab, który wciąż się gdzieś śpieszy, jakby kogoś gonił. To nie byłoby przyjemne. Chyba, że będę wiedział gdzie i kiedy, i się zaczaję i ....:))) Przyłączam się do specjalnych buziaków dla Camel-ki na zachętę. Pa pa. Janko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 19:52 Janko...jesteśmy sami...hmmmm, moze jednak się nie chowaj po kątach i nie bądź taki pewnien, że się umiesz strzec...bo jak sam przyznałeś, różnie to bywa, szczególnie na wiosnę;-))))) Ale ciekawi mnie gdzie podziali się pozostali...czyżby juz zrobili sobie wakacje, bez nas...? i wyjechali na dłuuuuuuuuugi weekend? Liczę na to, że jednak ktos sie pojawi w niedługim czasie... Ja mam za sobą pierwszy tydzień w nowej pracy i nie jest źle... i myślę, że może być jeszcze fajniej, jak spotkam miłych przyjaciół w Naszym Bajkowym Ogrodzie...i z tą nadzieją, pozdrawiam kochaną Choch...figlarną Camel- kę, naszą zgubę bayarkę;-)...i czywiście Naszych Panów szanownych: rzeczowego Annonymusa, rozbrajającego Maaxa, intrygującego Janka i TYCH CO ZNIKNĘLI, ale choć czytają czasem... Wasza Momo kochana;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 21:37 chyba muszę napisać sprostowanie...JESTEM SAMA...nawet Janko sobie poszedł... M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.teleton.pl 26.04.02, 21:49 Nie poszedł, nie poszedł tylko męczy się nad zadaniem domowym. Ale już skończył i wysyła gołąbka. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.teleton.pl 26.04.02, 22:07 Trudno teraz o jakiś spokojny, intymny kącik żeby się schować. Chyba, że w naszym Ogrodzie. I sama też się bój trochę Momo, bo i wróżki nie są bezpieczne w tym "strasznym" czasie. Może się razem schowamy? :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 26.04.02, 22:12 Witam Drogich Przyjaciol Momo i Janka na strazy. To Wy dzisiaj macie dyzur w Ogrodku? Buziaki dla Wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.teleton.pl 26.04.02, 22:22 Witaj Maaxiu. Oficjalna wersja może być taka - dyżur. Ale właściwie to próbuję zorganizować imprezkę w szałasiku w Ogrodzie. Pomożesz mi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.teleton.pl 26.04.02, 22:53 No tak pochowali się gdzieś. Popadało, zrobiło się sexy - ciepło i wilgotno a ja tu sam. Idę sobie. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.02, 11:37 Gość portalu: Janko napisał(a): > No tak pochowali się gdzieś. Popadało, zrobiło się sexy - ciepło i wilgotno a > ja tu sam. Idę sobie. Dobranoc. Hej, Chojraku...co ty taki niewytrwały? I jak mam się czuć zagrożona, skoro tak szybko zrezygnowałes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.teleton.pl 27.04.02, 16:42 Gość portalu: Momo napisał(a): > Hej, Chojraku...co ty taki niewytrwały? I jak mam się czuć zagrożona, skoro tak > szybko zrezygnowałes? Ale się narobiło. Taki cichutka,titi titi Słodziutkie życzenia , wiośniane westchnienia a tu proszę jaki temperament. Momo, co Ty na żartach się nie znasz? Pozdrowienia dla wszystkich. Dla Camel-ki nadal specjalne buziaki na zanętę, nie na przynętę, co ja gadam na zachętę oczywiście.:-))) Janko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.02, 00:05 Gość portalu: Janko napisał(a): > Momo, co Ty na żartach się nie znasz? Ależ znam....tylko, jak sam napisałes, temperament mnie ponosi;-) I dołącam sie do specjalnych podchodów do Camel-ki...niech wreszcie wyjdzie z dziupli... Maaxiu..mam nadzieje, że grzecznie śpisz, Chłopcze drogi... Buziaki dla Wszystkich... Momo...nieco śpiąca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.02, 12:41 Witam Was kochani, wczesnym popołudniem w niedziele;-) Jak humorki? Bo mój całkiem niezły, choc mogłoby byc jeszcze lepiej...jakiś zaraz-mikrob atakje moje gardło, a ja bronię się jak mogę, poza tym zimno na dworzu i chyba schowam się do szałasu w Naszym Ogródku...tylko pytanie czy ktoś przyjdzie mnie jeszcze ogrzać? Całuski dla WSZYSTKICH Momo oczekująca... Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 28.04.02, 14:00 Jestem! :-)))))))))) To ja , zanęcona camel-ka! Jak dobrze , że macie dla mnie całuski i jeszcze ..hmm ... inaczej mnie zanęcacie. Miło czuć , że ktoś o nas pamięta! Czuję wiosnę absolutną! Cieplutko u mnie , zielono i słonecznie!. Burza przetoczyła się , gdzieś daleko słyszę jej odchodzące pomruki ... :-)) Na nowo lubię to co lubiłam może nawet jeszcze dobitniej wyczuwam smak ... Słucham Genezis ... I cieszę się naszym Ogrodem , obecnością Was wszystkich! Całuję Was mocno! camel-ka szczęśliwa i niedzielna Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 28.04.02, 21:29 Witajcie Ogrodkowicze! Sorry, Janko, Moze nastepnym razem pomoge Ci z na tym dyzurze w szalasie. W piatek musialem juz isc do domu. Momo, ja jeszcze nie spalem, jak do mnie pisalas. Poszedlem dopiero ok.2.00 (tj. 3.00 w Polsce) Moze dzisiaj uda sie wczesniej, bo potem musze w pracy przezywac 'godzine slabosci' ok. 16.00. I nie daj sie tym wstretnym mikrobom! Czy pluczesz ziolami? Camel-ko jak to milo widziec szczesliwa istote. Od razu mi sie tez Twoje zadowolenie troche udzielilo. Moze na nowo polubie,to co lubilem. :-) A gdzie nasz Drogi Chochlik? Jeszcze dzis nie wyszedl z dziurki. Moze tez chory. :-( Widzialem tu dzis dziwny pochod. Na przedzie orkiestra, potem jacys jakby- harcerze i sporo cywili. Na pierwszy maja troche za wczesnie, zakonczenie wojny dopiero w maju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 29.04.02, 09:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 29.04.02, 09:42 Witam słonecznie! Ale się tutaj nadziało jak mnie nie było, same atrakcje. Hura zima już chyba odeszła bezpowrotnie, życie w Ogródku tętni i mieni się wszystkimi barwami tęczy. Jak niezwykle miło Was wszystkich czytać. Chyba będę musiała zaglądać tu w czasie weekendów bo za dużo mnie mnie omija. Tyle wszelakich wibracji,radości i romantyzmu, że żadna kobietka nie może sie temu oprzeć. D. Momo- widzę że w super formie, tak trzymać - hihihihi. D. Camelko- nęcili , nęcili i im sie udało, mamy bardzo podobne muzyczne upodobania, bratnie dusze- może ? D. Janko - cóz można powiedzieć mistrzuniu, umiesz te kobietki zainteresować itd..., nie ustawaj :))))) D.Maaxie - plaża ach zazdroszczę , poleżało by sie na słoneczku , posłuchało szumu fal- rozmarzyłam się troszeczkę, pozdrawiam Cię serdecznie :)) Dla Wszystkich czytających i nie piszących !!!!!!!!! również miłe słówko, Wasz Choch... P.S ZWN gdzie jesteś ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: 195.116.107.* 29.04.02, 13:48 Hej...Ludziki... dorwałam się do komputera w pracy i MUSZĘ ZAZANACZYĆ swoja obecność...ale juz kończe, bo uprawiam partyzantkę;-) i zmykam, jednakże całuję WSZYSTKICH po równo i życze miłego popołudnia Momo...partyzantka Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 29.04.02, 21:22 Oczywiscie Chochliku, zagladaj tu codziennie!!! U mnie juz plaza niestety sie skonczyla - zimno i deszcz. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.02, 00:11 A ja mam postulat do Janka...czy wiesz, że Kopciuszek ciągle gania bez jednego buta? Już mu się odciski porobiły...i zaczyna się niecierpliwić... Chochliku...kochany...bardzo mi brakuje kontaktu z Tobą...,muszę coś wymyślić...koniecznie...i CAŁUJĘ CIĘ BARDZO, BARDZO MOCNO... Camel-ko...jak to miło, że już jesteś z nami i w dobrym nastroju...czekamy na wiecej... Maaxiu...u nas też mokro, ale przynajmniej ciepło i pachnie wiosną... Annonymusie...wracaj...niedobroto.!!!!! Zwn...jak możesz, prośby, groźby..a TY nic...jak głaz... D.the4h...o Tobie nie wspomnę....przypominasz diament...w każdym aspekcie...również pod wzgledem twardości owego materiału...(((((((((((((((( No i znikający punkt, pt. bayarka....może byś nas częsciej odwiedzała, czynnie rzecz jasna..? To tyle z moje strony...pa....idę spać... Momo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.centrala.kbsa / 10.129.65.* 30.04.02, 08:16 Pozdrowienia dla wszystkich. Miałem trochę kłopotów z kompikiem. Wspólnik mi w nim pomieszał. Ale już chyba będzie dobrze. Momo jestem niepocieszony, że znów minęliśmy się koło szałasika. Z kopciuszkiem trudna sprawa. Zorganizowanie poszukiwań na taką skalę musi potrwać. Ale jaka radość będzie gdy się uda. A teraz wyjeżdżam. Ale obiecuję, że od poniedziałku będę nadrabiał zaległości. Maaxio - przyjacielu, liczę na Ciebie. Opiekuj się naszymi wróżkami. A wróżki nie płaczcie za długo,tak trochę - w granicach rozsądku, żeby nie zamoczyć kompików. Hi hi hi. Jeśli mi się uda odezwę się. Pa pa. Ściskam wszystkich mocno. Janko. Odpowiedz Link Zgłoś
p_aksamitna Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 30.04.02, 12:16 Witam na froncie;-) dorwałam sie do komputerka..dziś juz czuc majówkę i luziki w pracy;-) Janko...jak ja sobie poradzę bez Twojej obecności...? Kurczę i Kopciuszek taki pozostawiony na pastwę...nie dobrze, oj nie dobrze, trzeba jakis plan B wprawadzić w życie... Chochliku...wysłałam gołabka do Ciebie i wrócił....buuuuuuu, jak ja się mam z Toba skontaktowac, napisz mi proszę raz jeszcze Twój inny adres, bo się zadepczę;-( Maaxiu...i jak się miewasz? Umiesz się dopominac o swoje, robisz to z wdziękiem i skutecznie;-) Camel-ko...pisz... RESZTA niech sie odzywa...KONIECZNIE Momo...nadal bojowa...walcząca bowiem z chorobą i innymi...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 30.04.02, 14:53 Cześć , ja tylko na chwileczkę , aby życzyć Wam wszystkim wspaniałej majówki,, relaksu w pieknych miejscach we wspaniałym towarzystwie. Mam nadzieję że spotkamy sie tutaj w komplecie już wkrótce, Całuski dla Wszystkich bez wyjątku Wasz Choch... (zapracowany) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonymus Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.02, 22:53 Niedobrota pozdrawia was majowo. Ciebie Momo szczególnie. Minuty nas tylko dzielą od miesiąca najpiękniejszego! :))))))))))))))))))))))))))))))) Wasz Narcyz Kwieciński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 13:12 Witam...serdecznie...w pierwszym dniu najpiekniejszego miesiąca.... Annonymusie...już się zaczął maj...a ty wciąż taki wstrzemięźliwy, czemu? Jestem chora i leżę w łóżeczku, ale chciałam sobie poczytać Wasze wpisy i samej cos naskrobać... Leci sobie nastrojowa muzyka i jest mi tak melancholijnie, ale miło i sympatycznie...oddaję sie marzeniom....i serduszko mi się śmieje do Cełego świata... Chochliku kochany, czy jutro masz wolne, czy też w pracy spędzisz troche czasu? Jeśli zobaczę jutro Twoje słoneczko jak sie żółci a nie czerwieni, to się odezwę...całuję mocno... Camel-ko...a TY najmilsza, jak się miewasz? Czy juz całkiem smutki odeszły? Maaxiu...Robaczku...chyba tylko TY zostałeś na posterunku z Panów....Chyba że wspomniany juz Annonymus coś więcej napisze... Janku...czekamy wraz z Kopciuszkiem, na Twój powrót;-) POZOSTALI jeśli mogą, niech się odezwą....bayarko...napisz coś, Dziubasku...my też lubimy poczytać Twoje wpisy... Miłego dnia i duuuuużo słońca zyczy: Wasza ulubiona Momo;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 01.05.02, 21:11 Czesc! Wpadlem, zeby dac znak zycia. Mam pewna teorie na temat Anonymusa. On po prostu doskonali silna wole i jego obecnosc w Ogrodku to takie cwiczenie w tym doskonaleniu. Widze go tam, przed monitorem, pomrukujacego "Wytrzymam! Nie napisze nic o sobie! Nie ujawnie sie, chocby mnie na kolanach blagali!" Pzdr wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.02, 16:03 Wiesz Maaxiu...ja mam jeszcze "straszniejszą" teorię na temat Annonymusa...a wiesz jaką? Ze jest.....KOBIETĄ i nie pisze nic o sobie żeby się nie wydało;-) Pozdrawiam serdecznie Panie i Panów;-) M. Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 02.05.02, 21:15 Nie Momo, to calkowicie wylkuczone! Zadna kobieta nie umiala by pisac ciagle tak krociotkich listow. Bo Panie, jak wiadomo, slyna z gadulstwa. :-))) A zreszta nie mam nic przeciwko, by Anonymus okazal sie kobieta. Mi sie z Wami dobrze rozmawia. :-) Pzdr dla wszystkich swietujacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.02, 21:41 Uuuuu lala....aleś mi Maaxiu...przywalił;-), między oczy;-)))))) Ale być może zdarzają się chlubne wyjątki, nie uwazasz? No tak....chyba nie ma, buuuuuuuu...:-((((( A Annonymus nadal jest anonimowy... Buziaki dla wytrwałych, czyli dla Maaxa.... Momo... Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 03.05.02, 20:51 Pozdrowienia dla wytrwalej Momo. :-))) Chyba troche przesadzasz, Dziewczyno! Ja wcale nie chcialem nikomu przywalac tylko ukluc malutka szpileczka. :-) A reszta Bywalcow rozumiem gdzies na majowce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 11:41 Malutka szpileczka, powiadasz, Maaxiu? No dobrze, niech Ci będzie.... wszak zakłuło jakby to był szpikulec;-)))))))))))) Reszta BYWALCÓW niech wraca już wreszcie.... I Ciebie Maaxiu należy uchonorować orderem wytrwałości;-) M. Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 04.05.02, 20:38 Dzieki, Momo, za order. Tylko prosze, nie przypinaj mi go szpika! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 01:04 maax napisał(a): > Dzieki, Momo, za order. Tylko prosze, nie przypinaj mi go szpika! Maaxiu...aleś przewidujący...podobasz mi się..;-)))...jestem pod wrażeniem;-)...w takim razie proponuję dyplom wraz z listem pochwalnym...tego obawiać się już nie musisz...żadnych ukrytych atrakcji nie przewiduję;-) A swoją drogą, uważam, że spisaliśmy się na medal...(zawieszany na szyi;-)) Buziaki... M. Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 05.05.02, 20:05 Ja tez jestem Perelko pod wrazeniem ,co Ty Biedactwo robisz o 1.04 przed komputerem. Jak dzielnie stoisz na tej warcie. Ale sie robi z Ciebie nalogowiec/wczyni! A ja myslalem, ze tylko ja chodze spac tak pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 23:16 Maaxiu...skarbie...w nocy dobrze mi się myśli i pisze, jest cisza wokoło, księżyc świeci, muzyka gra...i to bardzo nastrojowo...marzyc się chce i jest fajnie...a do zostatnia nałogowcem komputerowym jeszcze nieco mi brakuje;-), ale tylko troszkę;-) Chyba czas najwyższy powiedzieć wczasowiczom: Witajcie w Ogrodzie, miło, że znowu jesteście...bo już się za Wami steskiniliśmy, prawda, Maaxiu? Camel-ko, Chochliku, Janku, Annonymusie i INNI zapraszamy po tym długim nicnierobieniu;-) Buziaki M. Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 06.05.02, 08:58 Dzień dobry poweekendowo! :-))))))) Jak widzę warta przebiegła sprawnie i milusio! Momo , Maax! Całuję Was moooooocno. Mój długi weekend był tłoczny od przyjaciół i na wysokich obrotach. Mam zamiar odpocząć w pracy i w moim zieloniutkim ogrodzie. Wiosna ogłusza nas temperaturą i szybką wegetacją. Błogo na sercu i duszy....... :-)))))))))))))))))))) Pozdrawiam Chochlika (Genesis nadal mi gra..!), Janko i Anonymusa. Camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 06.05.02, 11:36 witam majowo, po weekendowo ! Poczytałam sobie i mió mi sie zrobiło, niestety tylko szybkie pozdrowionka narazie, Janko czy już wróciłeś ?????? :))))))) Choch.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.centrala.kbsa / 10.129.65.* 06.05.02, 17:20 Witam wszystkich Ogrodowiczów majowo. Czy u Was też tak ładnie na dworze? Wróciłem i już jestem na posterunku. Jak to miło, że mnie wspominaliście. Ja Was też. Niestety - nawet SMS-a na adresy internetowe nie mogłem wysłać. We Francji było to niemożliwe. Plan B upadł. Muszę to sprawdzić, ale chyba w dziedzinie telefonii komórkowej wyprzedzamy już Europę. Ale widzę, że dobrze się bawiliście. Nawet Anonymus się odezwał. Nawet jakby trochę mniej zwięźle. Anonymusie, może jednak dasz się trochę poznać. Jest już teoria, że jesteś mężczyzną o słabej woli, że jesteś kobietą... Możliwości(np. co do płci) coraz mniej a domysły będą coraz bardziej egzotyczne. Wiesz chyba, że wyobraźnia nie znosi pustki. I białe plamy natychmiast domalowuje. Po co ryzykować. Najdzielniej jednak stawali maax i Momo. Aż miło, kiedy w Ogrodzie tak sympatycznie. Camel-ce marzy sie odpoczynek w Ogrodzie. Oj nie tylko Tobie. Posłuchało by się muzyki gdzieś w cieniu. Może być Genesis, choć wolałbym solo Collinsa. Przyjdzie poczekać do weekendu. Ale co do nic nierobienia w przeszły weekend to protestuję. Przypadkowo znalazłem się na pewnym balu i chociaż nie jestem żadnym księciem ośmieliłem się poprosić do tańca piękną Księżniczkę. O dziwo zgodziła się. Było bardzo miło aż do północy kiedy to zniknęła gubiąc w pośpiechu pantofelek. Całkiem jak w bajce o Kopciuszku. Chodzę teraz z tym pantofelkiem przymierzam, przebieram (w tych nóżkach)jak jakiś niedzisiejszy ale tej właściwej wciąż nie znajduję. Może ktoś mi poradzi, pomoże. Po czym poznać tą właściwą, gdzie i jak jej szukać? Zarobiony Janko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 17:30 Hmmmm....witam, witam... Janku...jakoś musisz sobie sam poradzić....a moze ta Księżniczka miała jakieś znaki szczególne...zastanów się, co Cię ujęło najbardziej w owej Księżniczce...może tak się uda, bo nie wątpie w to, ze pełno się kręci wokól ciebie Panien co chciałyby być owym Kopciuszkiem;-)))) Momo... Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 06.05.02, 21:12 Ech, Janko! Stare odwieczne problemy z tymi niepasujacymi pantofelkami. Chwile sie zagapiles i juz Ksiezniczki nie ma. Ona chyba nie chce bys ja odnalazl, bo by dala jakis znak zycia. Nastepnym jak bedziesz na balu w palacu, to uwazaj i popros ja w tancu o numer komorki. Jak bedzie do ciebie cos czula - to da. Czy pamietasz, w ktora strone Ksiezniczka wybiegla? Moze schronila sie gdzies tu w Ogrodku. :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 22:22 Maaxiu....a może Księżniczka chce zobaczyc jak bardzo zależy Jankowi na niej? i dlatego trudno mu ją odnaleźć...I kto wie, może schroniła się w ogrodku w nadziei, ze tam własnie skieruje swoje kroki Książe z pantofelkiem w dłoni? Buziaki M. Odpowiedz Link Zgłoś
p_aksamitna Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 07.05.02, 09:49 Hej...kochani... Co tak cicho i pusto...? Gdzie jesteście? Pozdrawiam wszystkich Momo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 07.05.02, 09:59 Witam wszystkich pieknie. Dziekuje za wskazowki. Prosze co to znaczy miec przyjaciol. Z tymi krecacymi sie pannami to przesada. Marzylem sobie tylko. Banderasem tez nie jestem, zreszta nie wiem czy bym chcial (zeby si krecily bo Banderasem to chciabym oczywiscie).A niech to, cos z klawiatura sie porobilo. Moze rzeczywiscie szukam daleko tego co jest bardzo blisko. To chyba z koziolka matolka. Dobrze wiec zaczne inwigilowac Ogrodek. Camelko i Chochliku, co Wy tak na uboczu. Napiszcie prosze jak to jest z tym gubieniem pantofelkow w dzisiejszych czasach, czy warto. Pozdrowienia dla wszystkich. Jakie sa Wasze doswiadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: 195.116.107.* 07.05.02, 15:17 I co z wami...? Czy leżycie bez sił spaleni słońcem? Czy juz umarliście z powodu gorąca? Odezwijcie się... Chochlikuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.....kochanyyyyy Camel-kooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo.....uroczaaaaaa Annomymusieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....tajemniczyy Maax i Janko...sa częsciej i dlatego ich tak wołać rozpaczliwie nie będę.... No i jeszcze nie zapominam o gościach...was też pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 07.05.02, 20:03 I co Momo. Zostaliśmy sami. Nie boisz się. A może oni tacy delikatni. Hej, Hej, bo ja się już zaczynam bać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 22:02 Chyba, Janku, nie boję się, bo lubię wyzwania;-)..więc co proponujesz? M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 08.05.02, 09:36 Pozdrawiam wszystkich piszących, czytających i kryjących się w norkach. Współczuję tym co są tak bardzo zapracowani lub nie mają możliwości cieszyć się wiosną. Chyba że całkiem nimi zawładnęła i nie mają czasu usiąść przy kompiku i podzielić się z nami nowinkami. Momo nie podbieraj mnie, co ja mogę zaproponować z tej odległości. Myślisz, że wyobraźnia sobie z tym poradzi? Będzie trudno. Chochliki, camelki, Maaxio pomęczcie trochę klawiaturki. Czekamy ja i Momo. Nie zostawiajcie nas samych bo jeszcze się coś porobi. Wiosna to niebezpieczna pora. Uściski, pocałunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 08.05.02, 10:35 Witam wiosennie ! Czytam Was kochani, ale mam ostanio dół okropny pracowy i prawdę powiedziawszy trudno mi wykrzesać z siebie jakieś pozytywne słowa. Czytając Was troszke mi lepiej. Intymnie sie tutaj zrobiło i romantycznie, nie wiem czy to tylko maj :))))) Momo kochana psocie jeden Ty to jesteś - hhihihihi. Co do gubienia pantofelków, gubiłabym jeden codziennie, gdyby jakiś książe chciał go odnaleźć- :))) To tyle narazie Wasz Choch... Słowa ku pokrzepieniu serc , mile widziane :) P.S, ZWN - ciągle mam nadzieję że sie odezwiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_aksamitna Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: 195.116.107.* 08.05.02, 15:46 I jak tu nie pamietać o dawnych znajomych, akurat leci sobie piosenka zadedykowana kiedys przeze mnie Czwartemu....i nijak nie moge nie myslec o nim w takiej chwili;-) Miło mi czytac Chochlikowe słowa, jak zwykle kochane i filuterne, a jednak delitatne i trafne w ocenie...cenna umiejąteność... Ale zagubiła nam się znowu Camel-ka...czemuz to..? Janku...czemu mnie stopujesz...czyżbys nie lubił szalec po bezdrożach wyobraźni...? Ja lubię;-) Mam dziś urwanie i głowy i pierwsze starcie słowne z pewna panią;-(((((, która nie ma w sobie cienia ciepła i wrażliwości, a za to niewyparzony języczek... i juz podpadłam...(((((((((((((, a to dobra koleżanka kogos z "Góry"...ale Momo sie nie boi i w kaszę sobie dmuchać nie da.... Goraco niesamowicie... i w tych tropikalnych warunkach pozdrawiam RESZTĘ nie wymieniona imiennie powyżej...czyli Maaxa i Annonymusa i innych czytających... Momo Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 08.05.02, 16:42 Taaaaaaaaak ..... Wywołana przez Janko .. opowiem o pantofelku.:-)))))) Mojego królewicza spotkałam niedawno. Bal był zwyczajny. Nieciekawy. Kręciło się paru takich co to dybią na cnotę niewieścią ale ja , pomna przestróg dobrej wróżki , nie pozwalałam im na zbytnie zbliżenie. Późno już było kiedy obok stanął urodziwy mężczyzna i poprosił mnie do tańca! To był on! Tańczył upojnie! Wiódł mnie ,w rytm muzyki której nigdy nie zapomnę, przez salę gdzie oprócz nas nikt nie istniał. Okazał się być niepospolicie inteligentnym , błyskotliwym i urokliwym człowiekiem. Zakochałam się prawie natychmiast! :-)))))))))) On także nie pozostał obojętny. Ale zegar wybił zaczarowaną godzinę. Nie bawiąc się w ceregiele zdjęłam pantofelka i dałam mu do ręki. "Szukaj mnie na następnym balu" - powiedziałam. Od tego dnia spotykaliśmy się codziennie , nierozsądnie przeciągając słodkie bycie ze sobą dłużej niż wolno nam było. On wkładał mi pantofelka na stopę i .... noc była nasza. A kiedy dawno przebrzmiało dwanaście uderzeń starego zegara i wróżka już ze trzy razy ukazywała się w drzwiach sali balowej grożąc mi wymownie palcem ... z bólem zdejmowałam pantofelka i podawałam mu zawsze mówiąc to samo. ....... cdn. Noooooo! Czy moja opowieść zadowala Janko? Pozdrawiam cieplutko wszystkich. Momo , Chochliku , maaxiu , Janko - Cmoooook! :-))))))) Specjalnie całuję Anonymusa. A co , niech ma! O tak : mmmm....cccmmmooooooooooooooooooook! ;-)))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.02, 21:37 Camel-ko....słów mi brak....piękne i wzruszające i jakie realistyczne...już nie mogę sie doczekać, co bedzie dalej...jak to fajnie Cię czytać,...wiesz, moja kochana...czesto przypominam sobie Twoje zaistnienie w naszym Ogródku i nieodmiennie jestem pod wielkim wrażeniem i ciepło mi się robi pod serduszkiem mem wrażliwem...bąż tu tak czesto jak możesz i posypuj nas tym czarodziejskim pyłem, jaki wydobywa się spod Twojej klawiatury;-).... Janko...czyż nie można stracic głowy po przeczytaniu takiej opowieści... Maaxiu...a TY kochaniutki gdzieś sie zawieruszył????? Annonymus...hmmmm, uparte z niego Stworzonko, nie ma co... Chochliku....całuski słodkie i głowa do góry...pamiętaj, może to mała pociecha, ale MY tu jesteśmy zawsze gotowi pocieszyć...jakby co... Wieczornie pozdrawiam... Momo... Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 08.05.02, 22:06 Zglaszam sie Momo, wywolany do tablicy! Ja caly czas tu jestem, tylko nie zawsze pisze, ale zawsze czytam. Pzdr wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 08.05.02, 23:26 Oj zadowala, zadowala camelko. Slicznie piszesz. I tak dlugo ukrywalas swoje zdolnosci. Jestem pod wrazeniem. Czekam z wypiekami na dalszy ciag. W dodatku nie wiesz nawet jak bardzo w pore to napisalas. Ostatnio rozne niecne mysli chodzily mi po glowie. Kiedy tak zostawialiscie mnie z Momo samych w ogrodzie, nawet noca, co zaczelo dojrzewac w mojej glowie. W dodatku uwagi Momo, ze sie chowam, ze Ja stopuje itp. zbudzily we mnie tygrysa. A z tygrysami nie ma zartow. Pomyslalem ze porwe Momo jak Kmicic Olenke i wywioze gdzies daleko nie bawiac sie w ceregiele. W zasadzie plan mialem juz opracowany i dopinalem szczegoly ale jeszcze postanowilem wejsc na forum zeby poczytac te wpisy: Momo, Janko, Momo , Janko itd.i utrwalic swoje podstepne zamiary. I zostalibyscie SAMI. Kto zastapilby Wam Momo, czarodziejke pomaranczowa. Na szczescie znalazlem Twoj piekny wpis camelko i cala zawzietosc na Was i na cnote Momo ulotnila sie bez sladu. Teraz mi nawet troche wstyd. Ale nie ryzykujcie wiecej. Momo stawiasz duze ciacho camelce. Chochliku milusi, nie daj sie, z doswiadczenia wiem ze z kazdej sytuacji sa jakies wyjscia. A praca to tylko praca. Na razie tyle tylko zdradze. Buziaczki dla pan i usciski dla panow. Janko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 09.05.02, 09:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 09.05.02, 09:54 Witam ! I jak tu nie wierzyć w moc przyjaźni , gdy spotyka Cię tyle miłych i budujących słów ze strony wspaniałych wrażliwych itd. istot, Dzięki kochani , tego mi było trzeba. D. Momo = dzięki za gołąbki, Camel-ko - Twój pomysł na wręczenie pantofelka to chyba jest to :))))) czekanie na księcia z bajki chyba można włożyć między bajki- hihihihi. Dzięki za "magiczny pył" D. Maaxie- troszkę się rozleniwiłeś- może jakieś ciekawostki ze świata ???/:)) A może szukasz pantofelka jakiegoś :)))) D. Janko - dzięki za słowa otuchy, to prawda na pracy życie się nie kończy, ale koniecznie ją trzeba mieć, w tym cały szkopuł. Cenię Twoje słowa, i bardzo lubię Cię czytać Tygrysku ty nasz :)))) Czytających, nie piszących niezmiennie pozdrawiam Wasz Choch.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 15:32 Dzisiaj piszę specjalnie dla Chochlika. Ja też jestem z Tobą. Wszystkie "buźki" w bajeczce - wstawiłam dla Ciebie ;-)! cd.: Pewnej nocy , w czasie balu , mój ukochany zapytał: "Czy nie miałabyś nic przeciw temu by schować się przed światem?" Och! Nie miałam. A nawet baaardzo chciałam ... :-))) Królewicz wyszeptał zaklęcie , staliśmy się niewidzialni dla wrożek i ludzi ... i tajemnym przejściem , przez taflę lustra , przedostaliśmy się do baśniowego świata! Tuż za lustrem rozpościerał się Ogród ... Zmysłowe widoki .. motyle pod sercem .. to było cudne! Widziałam niebo .. takie blue .. i chmury .. takie białe , i taki dzień jasny.. i róże takie czerwone ... i drzewa .. takie zielone .. "..for me and you .."- wyszeptał on. ;-) Widziałam twarz mojego królewicza .. cudownie uśmiechniętą .. i czułam dotyk jego dłoni .. aksamitny ... i szept jego ust .. tak łaskotał moje uszko " ..I ..love ... you" Myślałam sobie: "What a Wonderfull World"! ooouh ..! Yeah ..! ;-)) Obudziło się w nas niezwykłe COŚ i .. tak cieplusio oblewało nam serca , wlewało się do naszych tętnic i błogo krążyło po ciele ... Kwiaty zatopione w wysokiej trawie ... stare wierzby z gałązkami wiszącymi niziutko .. prawie dotykały tafli chabrowo - niebieskiej wody w stawie. Obok ławeczka ... za nią słoneczniki ..wszystko oblane złotym światłem słonecznym. Pośrodku śliczna altanka ... Rozgrzane powietrze drgało ciszą i słodkim bzzzyczeniem osss! To był nasz kosmos! Nasz ... nasz ... i tylko nasz. Mój królewicz powiedział mi " ..ja znam się na tym. Są małe i wielkie światy a nasz .. jest akurat." Kołysał mnie we wnętrzu muszli rozbujanym i śpiewał mi: " Nie , nie , nie .. znajdą nas .. od zmierzchu aż po brzask .." ;-) Prosiłam .. " nie mów mi jeszcze .. dobranoc.." I kiedy patrzył na mnie ... miał niezbyt czyste sumienie , a ... moje sumienie ... czyste także nie było ...:-))))))) cdn. Janko? Czy masz dość opowieści o "pantofelku"? ;-))))))) Całuję Cię gorąco .. bo tak gorąco zrobiło mi się w bajeczce .... Uf... jak gorąco! Całuję wszystkich pozostałych Ogrodowiczów. Cmoooooooooook! Wasza camel-ka Ps. Specjalnie dla Chochlika: Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 09.05.02, 15:44 ..całuski , ciasteczka .., słoneczka .. i moje słowa : " wszystko kiedyś mija a z perspektywy wydaje się taaaaaaaaakie malusie .." Znam się na tym. ;-)))))))))))))))))))))))))))))))) Twoja camel-ka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 09.05.02, 23:45 Witajcie przyjaciele. Co sądzicie o opowieści camelki. Ja oczywiście nie mam dosyć, chociaż mam złe przeczucia. Może jadnak tak źle nie będzie. Ale nawe jeśli wypełni się najsmutniejszy scenariusz, ja Księcia ani tym bardziej Księżniczki nie potępię. Niech kamień rzucą ci co są bez winy - jak ktoś powiedział. A więc camelko - czekamy na ciąg dalszy. Pozdrowienia i uściski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 10.05.02, 15:22 Witajcie ! Ja tylko na chwileczkę. Kochana Camel-ko- dziękuje za tę romantyczną chwilę i wszystkie :), czytając Twe słowa przeniosłam sie myslami tam gdzie smuteczki nie mają wstępu. Zgadzam sie z Tobą Janko- takich opowieści nigdy dość, a ze czasami myślami przekraczamy pewne granice , no cóż ......... D. Momo - pozdrawiam i oczekuje i Twego magicznego słówka, bo pusto tu bez Ciebie :)))) Maaxie - gdzie jesteś, chyba jednak biegasz z tym pantofelkiem :))))) Zycze Wam kochani wspaniałego, słonecznego weekendu i do poniedziałku, papapa Wasz Choch.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 20:08 Z rozkoszą podążyłam w wyobraźni za Camel-ką...och..jakże cudownie byłoby być na jej miejscu...też z Księciem w jego objęciach...ale zawstydzona i nie chcąc im przeszkadzać wycofałam się spowrotem na drugą stronę lustra...i poszłam przed siebie...szłam sobie, i wsłuchiwałam się w śpiew ptaków...a było to późnym popołudniem, maciejki zaczynały pachnieć i doszłam bezwiednie do furtki Naszego Ogrodu...w oddali dosrzegłam postać siedzącą na ławce przy strumieniu...wydała mi się znajoma...dziwnie znajoma i jakże miła mojemu sercu...ruszyłam w jego stronę szybkim krokiem, ale zanim doszłam...już go nie było...rozpłynął się a powietrze drgało od gorąca....westchnęłam tylko i zamyśliłam na chwilę...cóż...życie toczy się dalej...po co wracać do tego co było...lepsze przed mną...i Księcia z bajki też spotkam i to w najmniej spodziewanym momencie i miejscu...i znowu będzie serce żywiej biło, krew szybciej krążyła, oddech stawał się krótszy a pąsy wystąpią na policzki...ach jakie to cudowne uczucie...być wiecznie zakochanym...nie tylko w maju...ale żeby maj trwał cały rok... Całuję Was kochani moi, czyli : Camel-ko zmysłowa, Chochliku delikatny, Maaxie uroczy, Janku uwodzicielski, oraz gości specjalnych, czyli Annonymusa i bayarkę a także gościa super specjalnego : ZWN-a.... Wasza Momo Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 10.05.02, 21:14 Milego weekendu Kochani! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 11.05.02, 19:27 Witam wszystkich w ten piękny weekend. Jak pięknie pachną konwalie - czujecie? Tak Momo było by pięknie gdyby maj trwał przez cały rok. Ale czas jest nieubłagany. Wszystko mija. A może jednak jest to właśnie błogosławieństwem. Masz Momo wspaniałe przyjaciółki: czułe, troskliwe, przewidujące - zazdroszczę Ci. Rozumiem camelko, że pytanie było retoryczne więc dajmy temu spokój. Hemingway chyba powiedział, że człowiek uczy się mówić 2 lata a milczeć 50. Ponieważ już niewiele mi do 50 zostało, posiadłem tę trudną sztukę w znacznym stopniu. Powiem tylko, że sumienie mam czyste. Jeśli zbyt swawolnie żartuję to sorry. Mężczyznom daleko do subtelności dobrych wróżek a wyjątki tylko potwierdzają regułę. Pozdrawiam wszystkich i przesyłam buziaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.02, 02:06 co prawda póxna juz godzina, albo baaaardzo wczesna, jak kto woli, ale ja tylko na chwilkę... Janko...Twoje zarty s aw jak najlepszym gusie, niemalże jak od Armaniego...;_)))), jesteś subtelny, delikatny i stonowany...nie przepraszaj, bo ie masz za co...ja Cie bardzo, bardzo,bardzo lubie i stanowisz integralna część Tego co Tworzymy wspólnie na forum..czyli oazy normalności w Tym nienormalnym i stresującym świecie...bądź dla nas wciąż nieosiagalnym Księciem z Bajki...bo bardzo tego pragniemy.... Pozdrawiam wszystkich i caluję...jest raptem 2:10...a ja po malej bibce...juz czuję, jak mibędziwe źle rano... Monmo Odpowiedz Link Zgłoś
gor1 Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 13.05.02, 10:51 Hej, Hej spokojnie. Nie chować się po dziurkach. To tylko ja Janko. Taka mała partyzantka. Co tak cicho?. Jak po weekendzie? Momo-milusińska, mam nadzieję że miałaś alkaprim :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 13.05.02, 21:24 To Janko, teraz juz nie bedziesz 'Janko'? Musze przyznac - jestes intrygujacy. Moze to dzieki temu wywabiles mnie z dziurki? Pzdr wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 14.05.02, 09:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 14.05.02, 09:08 Witam w ten piękny słoneczny poranek. Wygląda na to że te upały troszkę nas wszystkich rozleniwiły , mówię głównie o sobie. W naszym ogródku wzystko sie zieleni, Kwaituszki różne rozchylają swe płatki , wydzielająć aromaty przecudne,zapraszając, a my co/ tak kilka słówek i zmyk. Mam nadzieję że to sie zmieni - hmmmm? :). Wkażdym razie mrożona herbatka czeka w altance , zapraszam Pa, Choch.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: 195.116.107.* 15.05.02, 08:32 Witam w srodę i mówię, że na chwilę tylko jestem tutaj z Wami, bo nie mam nadal swojego kokputera w pracy a w domu nie bardzo jest czas i możliwości aby napisać coś z sensem, ale jestem z Wami sercem i duszą i wszystkim co się da i pozdrawiam Was...a TY Janku...ciagle straszysz;-)))...ale dobrze, przynajmniej widać żes aktywny... Wiecie, kochani, rozwaliłam sobie noge, jak wchodziłam do tramwaju i bardzo , bardzo mnie boli a kolorowa jaka...i spuchnieta...powinnam siedzieć z nogą w górze, a tu nie ma tak dobrze... Buziaki...buziaki...buziaki i pomyślcie o mojej nodze... Wasza Momo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 15.05.02, 08:59 Witajacie D. Momo - myślę o Twojej nodze, mam nadzieję że kolorki znikną szybko i będzie po bólu. pozdrawiam Cię. D. Camelko- dawno Cie nie było , zapewno upajasz sie widokiem swojego ogródka i nie masz czasu zasiąśc do kompika ? pozdrowionka. Drodzy Panowie - a Wy gdzie bywacie ? pozdrowinka również. No to zmykam , z nadzieję że tu zawitacie Pa Choch... Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 15.05.02, 21:10 Witam wszystkich. Tez obiecuje, jak Chochlik, myslec o wspomnianej Nodze. Jutro caly dzien bede myslal w pracy, a moze jeszcze dzis w autobusie. :-))) Na pewno Ci Momo od razu po tym zniknie ta okropna opuchlizna. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: 195.116.107.* 16.05.02, 08:24 Witam i dziękuję za intensywne myslenie, noga mnie już prawie nie boli, i opuchlizna też niemalże zniknęła...fajnie, że Was mam, a w szczególności podziękowania dla Chochlika i Maaxa... Narazie uciekam i ściskam wszystkich moich dzielnych przyjaciół z Bajkowego Ogrodu, co prawda niesubordynacja panuje totalna, bo wciąż albo ktoś znika, albo nagle zza winkla wyskakuje i krzyczy że to on, choc to nie on na piewszy rzut oka, a poza tym trudno zachęcić wszystkich aby w jednym czxasie zechcieli zebrac się w jednym miejscu i pogadali o fajnych sprawach... Ale nic to...i tak jest ok...WY jesteście OK... Wasza Momo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 16.05.02, 09:44 Witam wszystkich przyjaciół. Cieszę się, że nóżka Momo już mniej boli. Ja też będę myślał. No, może nie cały czas. Żeby nie dawać wyobraźni pretekstu do wariacji "na temat". Rozumiecie - Momo z nogą w górze hi hi hi. Ale w zamian proponuję żeby skoncentrować nasze myślenie na nodze Momo w określonych godzinach. Proponuję co dzień o 22 wieczorem. Podobno siła naszej woli, myślenia i jednoczesnej koncentracji w jakimś konkretnym celu może zdziałać cuda. Teraz piszę poważnie - bo czasem żartuję :-)) Ja zaczynam w to wierzyć. Trochę na ten temat ostatnio czytałem. Momo napisze jaki był efekt - zgoda. Zgadzam się z Tobą Momo, że dyscyplina upada. Niektórzy chyba przyzwyczaili się do zanęcania. Camelkooooo - żyjesz? A co do zbierania w jednym czasie i jednym miejscu chyba byłoby trudno (czy myślisz Momo o spotkaniu przyjaciół?) - ale tak też jest fajnie. Piszmy o wszystkim. O smutkach też. A jeśli ktoś chce sobie troche pokrzyczeć , to niech pokrzyczy - proszę nie zabraniać. A Janko jest tylko jeden i wciąż ten sam ...chyba. Bo podobno że wszystko się zmienia - więc my też. Nie wspominając o zmienności kobiet, tym puchu wietrznym. A teraz ze smutkiem muszę już pożegnać wszystkich Przyjaciół Bajkowego Ogrodu do niedzieli. Znowu zafundowali mi delegację. Właściwie pakuję już walizeczkę. Ale będę pamiętał o 22 codziennie. Buziaczki w czółko dla wszytkich. Janko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 17.05.02, 11:37 JA TYLKO :))))))) ŚLĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momuś Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 12:22 Hej...i co tam słychać w szerokim świecie...bo jak widzę, bywacie właśnie tam, skoru TU was nie ma...(((((((((((( Janko wyjechał i nie ma komu zanęcać;-) A ja przyjedzie to sie zmartwi, ze tak mało nas do pieczenia chleba.. Ale jedyne rozsadne wyjasnienie tego jest takie, ze Janko zaproponował bardzo szlachetna pracę wyznaczając na nia pewną godzine W i byc może wszyscy się tak skupiają aby wypełnic ten czyn herioczny że aż brak im sił i checi, aby coś napisać...Ja osobiście bardzo dziękuję za staranie, bo efekty odczuwam rewelacyjne, co prawda noga ma jeszcze mieni sie wszelkimi kolorami tęczy, ale juz nawet biegac mogę...czego racej nie praktykuje, bo grozi to w moim wypadku skręceniem w kostce, hehehehe....znaczy, jak biegnę do tramwaju, lub autobusu i bardzo mi zalezy aby się gdzie snie spóźnić, wtedy na bank nie dobiegne, bo kontuzja gotowa...złosliwośc,jakas czy co... Kończe i całuje mocno wszystkich Momo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.krzyz.sdi.tpnet.pl 18.05.02, 19:13 Witajcie, ci którzy jeszcze tu zaglądacie. Jestem właśnie na ostatnim etapie drogi do domu. Na dworcu w malutkim miasteczku. Mam godzinę do pociągu i poczułem nieodpartą potrzebę sprawdzenia co dzieje się w naszym Ogrodzie. I co. Prawie nic się nie dzieje. Nawet nie wiem, czy ktoś jeszcze myśli o nóżce naszej Momusi czy tylko ja sam. Siedzę w wielkiej sali barowej. Pod oknem odgrodzone barierką drewnianą 4 przedpotopowe kompiki w tym jeden zepsuty, z 15 calowymi ekranikami. Stoją na 2 długich barowych stołach. Musiałem poczekać z 20 minut aż się jeden zwolni. Ale czego się nie robi dla przyjemności odwiedzenia przyjaciół. Siedzę więc i wytężam oczka. Przy drugim stole siedzi chłopak w grubych szkłach i dziewczyna. Niemal dotykają się łokciami. Z daleka wyglądali na parę. Ale tak zajęci stukaniem w klawiatury, że chyba się nie widzą. Trochę zrobiło mi się smutno. Przecież to młodzież a jest godzina 19 w sobotę. Cieszę się Momo, że nóżka już mniej boli. Ale co to za pech Cię trapi z tymi kontuzjami. Musisz trochę poćwiczyć. Polecam wstać rano 20 minut wcześniej i gimnastyka rozciągająca ścięgna, stawy. Albo zapisać się gdzieś na przykład na Jogę. O zostałem już sam z dziewczyną. I chyba będę już kończył bo zostało niewiele czasu. Zastanawiam się co z camelką. Może ja jestem powodem, że nie pojawia się w Ogrodzie. I pozostali też jakoś nie kwapią się do pisania. Wiosenne osłabienie, brak witamin, problemy?? Maaxsio, a co u Ciebie. Czytasz, czytasz i nic. Poświęć trochę czasu na pisanie - nie bądź taki. Pozdrawiam wszystkich serdecznie z internetowej "jakby kawiarenki". Wasz Janko. Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 18.05.02, 20:33 Witam wszystkich!!! Jasne, ze Was czytam, tylko nie zawsze mam o czym pisac. Ja sobie siedze w jednej z wielu kafejek na Wembley. Tu ogromna wiekszosc mieszkancow to Hindusi. Jest tez troche Arabow, obywateli dawnej WNP i Polacy. W mojej kafejce jest dosyc wygodnie, bo w innych jest albo bardzo ciasno, komputery stloczone jeden przy drugim albo halas od ulicy, biegajace dzieci itp. Tylko, ze w tej mojej kafejce sa wstrzasy od przejezdzajacych pociagow, bo obok jest linia metra. Wiec co jakis czas musze trzymac monitor rekami by sie uspokoil, bo mi sie caly ekran trzesie i nie da sie nic czytac. Ale ogolnie - da sie tu wytrzymac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo SZCZEGÓLNIE DO JANKA....ODE MNIE;-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.02, 01:40 Kochany Janku...otóż nie myśl sobie, ześ powodem zniknięcia Camel-ki...na pewno tak nie jest...i cieszę sie że myslisz o Nas nawet z oddali... co do moich kontuzji...generalnie biegam jak mały motorek...trudno mi się w miejscu jednym utrzymać, lubię biegać, i jak na ironię, najwięcej kontuzji mojego żywota przypadało akurat na czasy kiedy byłam szczególnie wysportowana...wszak w szkole będąc...a biegi na krótkie dystanse były moja ulubiona dyuscyplina...odkąd skończyłam szkołę, prawie nie zdarza mi się byc kontuzjowana...ale wydaje mi sie, ze wiele z takich wypadków jednak ma swoje podłoże w moim usposobieniu roztrzepanym i zbyt spontanicznym...autodestrukcja..hehehe.. No to sobie popisałam, a dla ciebie szykuję juz przsyłkę prywatną;-)...mam nadzieję, że sie cieszysz... Pozdrawiam i całuje w czoło... Momuś Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 19.05.02, 12:30 Gość portalu: Janko napisał(a): > Witajcie, ci którzy jeszcze tu zaglądacie. Jestem właśnie na ostatnim etapie > drogi do domu. Na dworcu w malutkim miasteczku. Mam godzinę do pociągu i > poczułem nieodpartą potrzebę sprawdzenia co dzieje się w naszym Ogrodzie. > I co. Prawie nic się nie dzieje. Nawet nie wiem, czy ktoś jeszcze myśli o nóżce > > naszej Momusi czy tylko ja sam. Siedzę w wielkiej sali barowej. Pod oknem > odgrodzone barierką drewnianą 4 przedpotopowe kompiki w tym jeden zepsuty, z 15 > > calowymi ekranikami. Stoją na 2 długich barowych stołach. Musiałem poczekać z > 20 minut aż się jeden zwolni. Ale czego się nie robi dla przyjemności > odwiedzenia przyjaciół. Siedzę więc i wytężam oczka. Przy drugim stole siedzi > chłopak w grubych szkłach i dziewczyna. Niemal dotykają się łokciami. Z daleka > wyglądali na parę. Ale tak zajęci stukaniem w klawiatury, że chyba się nie > widzą. Trochę zrobiło mi się smutno. Przecież to młodzież a jest godzina 19 w > sobotę. Cieszę się Momo, że nóżka już mniej boli. Ale co to za pech Cię trapi z > > tymi kontuzjami. Musisz trochę poćwiczyć. Polecam wstać rano 20 minut wcześniej > > i gimnastyka rozciągająca ścięgna, stawy. Albo zapisać się gdzieś na przykład > na Jogę. O zostałem już sam z dziewczyną. I chyba będę już kończył bo zostało > niewiele czasu. Zastanawiam się co z camelką. Może ja jestem powodem, że nie > pojawia się w Ogrodzie. I pozostali też jakoś nie kwapią się do pisania. > Wiosenne osłabienie, brak witamin, problemy?? Maaxsio, a co u Ciebie. Czytasz, > czytasz i nic. Poświęć trochę czasu na pisanie - nie bądź taki. Pozdrawiam > wszystkich serdecznie z internetowej "jakby kawiarenki". Wasz Janko. Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 19.05.02, 12:46 Przepraszam! :-)))))) Tak mnie zauroczył tekst , który wyszedł spod pióra (klawiatury) naszego Janka , że ... nie ten guziczek przycisnęłam ... sorry :-)))))))))) Janko! Twój post jest śliczny , pełen tęsknoty. Za nami???????!! Jeśli tak , to jeszcze większego mam motylka pod sercem! Jakże jesteś słodki w tym opisie niby-kawiarenki internetowej! mmm ..... cmooooooooook! To buziak TYLKO dla Ciebie! Kochani! Pozdrawiam wczesno-letnim tchnieniem. Specjalnie Maaxia :-)) Całuję Was wszystkich. (Możemy się teraz całować do woli. The4th-a już nie ma - kartki nikt nam nie da ... Tylko to już nie ma takieeeeeeeego smaku .. jak wówczas gdy ON z nami był ... buuuu ... chlip , chlip ..)Momo , Chochliku ..prawda? camel-ka Ps. Janko! Nigdy nie będziesz powodem mojej nieobecności. Raczej na odwrót! :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.02, 19:43 Hejka...Cudaki;-))))) Czyli moi Kochani Ogrodowicze.... Słucham sobie pewnego przystojnego Francuza o imieniu Garou...i jest super...lubię piosenki po francusku spiewane przez faceta...maja tyle ekspresji w sobie, az mi się tak dobrze sprząta w domku;-)))) Camel-ko...wreszcie wyszłaś do nas z norki;-))) Chochliku...kochany mój, coraz mniej Ciebie z nami..biedactwo, pewnie jesteś zapracowana po uszy, prawda? Ale my tu jesteśmy i czekamy na Twoje ciepłe słowa... Maaxiu, czy to tylko chwilowy spadek inwencji? Pisz cokolwiek, odzywaj się do nas, PROSZĘ...nawet o ruszającym się monitorze, bo coś tam w oddali jedzxie po torach.. Janku...jak widzisz, jesteś niezbędny piekniejszej połowie świata;-)i co TY na to? No dobrze, ide sprzatac dalej, kawe wypiłam, odwiedziłam mój ulubiony zakątek, porozgladałam się po Ogrodzie i lece dalej... Wasza Momo... Ps..Camel-ko słodka, masz rację..bez The4h-a całuski skradzione nie mają juz tego smaczka...wszak zakazany owoc....jak wiemy lepiej smakuje. Apropos zakazanego owocu, ciekawi mnie jak to było dalej z Tobą i Królewiczem, za tym lustrem, w waszy małym zakądku...opowiesz, kochanie? M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 20.05.02, 13:35 Witam kochani! Zauroczona Waszymi opowiesciami, pisze i ja kilka słów. miło niezmiernie być utwierdzanym w poczuciu ze jestescie i wracacie tu w poszukiwaniu tych ulotnych niezwykle chwil. D. Momo - czytajać Cię serduszko się cieszy. D. Camelko- zgadzam sie z Tobą , też bardo podobał mi sie wpis Janka. A i ciekawa jestem dalszej czesći Twojej powiesci :))))) D. Janko- jak w ogóle mogłes pomyśleć że Twoja obecność moze kogoś "odstraszyć" wręcz przeciwnie, myślę że bardzo bym za Toba tęskniła.:) całusek . D. Maaxie- czytając Ciebie- również myślami powędrowałam gdzieś za morze do kafejki w Wimbledonie i obraz trzęsącego się monitora robawił mnie , całusek również. Re: Całuski dla The 4h 'a miały swój czar, ale opowiesci "Dla Pań" ZWN- to są te wspomnienia które często powracają, ZWN- wróć To tyle narazie Wasz Choch.... (zapracowany) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.teleton.pl 20.05.02, 19:55 Witam wszystkich przyjaciół naszego Ogrodu. Dzięki za miłe słowa i cmoki. To było bardzo przyjemne. Miodzik po prostu. Szkoda, że jestem dopiero piątym. Wciąż gdzieś za późno. A wszystkiemu winny CZAS. Gdyby tak dało się go okiełznać. A może to tylko złudzenie. He,He,He pomyślałem, że gdyby to się udało to może cofnęlibyśmy się aż na drzewo. Najważniejsze, że wiosna, ciepło. Ptaszki drą dziobki od samego rana, że spać nie można. Nasza piękniejsza połowa Ogrodu najwyraźniej się ożywia, wraca dobry nastrój. Cieszę się Momo, że troszkę się przydaję. Myślę właśnie jak pomóc naszemu zapracowanemu Chochlikowi. Chyba podeślę Ci Chochliku bardzo uczynnego pomocnika. Niedługo się zjawi u Ciebie. Drogi Maxio czekamy na więcej. Kafejki na Wembley- to takie dla nas egzotyczne. Chciałbym się tam powłóczyć. Napisz więcej. A jaie cmoki Cię czekają. Nie odemnie ma się rozumieć. Naszych Ogrodowych Muz nie muszę chyba prosić. Na pewno pojawią się tu wkrótce nowe piekne i kolorowe wiersze. A za dotychczasowe Wielkie Dzięki. Pozdrawiam i do zobaczenia na stronach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.02, 22:17 "Nie zapomnisz?"....zaszumiało po cichutku to pytanie. "Nie zapomnę"...ktoś serdecznie odpowiedział na nie. "Zapamiętaj juz na zawsze"...poproszono "Zapamiętam"....znów z uczuciem oznajmiono. "Powiedz, proszę, jak Cię wołać, słodkie Dziewczę?" "Mój kochany, zapamiętaj...Niezapominajką jestem..." Dla Janka, Maaxa, Chochlika, Camel-ki i Gości z dedykacją od Momo Odpowiedz Link Zgłoś
gor1 Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 21.05.02, 08:24 Witajcie Przyjaciele. A co to się porobiło z Forum? Hej wielki Adminie??? Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momuś Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.02, 20:15 Ha....a co to za szczere pustki???? Nikogusieńko całkiem, poza porannym wpisem niejakiego gora1...co to zmienia się jak kameleon;-)))))... A mnie dziś nastrój romantyczny dopadł i jest fajowo, sympatycznie i uroczo...a Tu nikogo nie ma... W pracy mam urwanie głowy, uffff....ale jeszcze nie mam swojego komputera, co mnie irytuje do granic możliwości... Dopadam więc do jakiegoś co chwila, który akurat jest wolny i próbuję pracować i uczyć się wciąż nowych i potrzebnych mi programów...a czasem to mam nawet chwilke aby poczytać coś miłego, jakiś list napisany od serca, co wprawia mnie w drzenie miłe i radosne i potem chcę szybko, szybko odpisać i robię tyle błędów, zjadam literki albo dodaję nadplanowe, jakby świat sie miał za chwilę skończyć, jeśli sekundę dłużej będę sprawdzac czy dobrze wszystko napisałam... Pozdrawiam moich kochanych Przyjaciół, czyli ulubiona Chochliczkę, najsłodszą Camel-kę, przemiłego Maaxa i....Janka, co czaruje i głaszcze niewiescie serca... Wasza Momo Odpowiedz Link Zgłoś
abc2001 Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 21.05.02, 20:33 w zapomnianym kątku ogródka, na nieprzystrzyżonym trawniku, zakwitła koniczynka. Kto pierwszy znajdzie czterolistną? Pozdrawiam serdecznie wszystkich ogrodowiczów abc (cztająca, niepisząca, bo nie lubi pisać:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momuś Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.02, 21:56 O....widze Cię, Koniczynko i ....nie zerwę Cię, rośnij sobie spokojnie.... cieszę się, moja miła, ześ znowu postanowiła nas odwiedzić, i jak widać nieco odwagi Ci przybyło, bo juz nie rzucasz kamyczkami, tylko rosniesz w kąciku...i to dobre, choć zapraszamy cześciej... Całuję Cię mocno, w kazdy listek z osobna;-)))) M. Odpowiedz Link Zgłoś
abc2001 Re: Momo i przyjaciele :)))))))) 21.05.02, 21:59 byłam biała-zrobiłam się czerwona (od tych całusków:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: 195.116.107.* 22.05.02, 08:11 Witam w ten słoneczny poranek... Nasza kochana abc odezwała sie do nas po długiej przewie, co jest ogromnie sympatyczne, prawda? Chochliku, czy zawalono Cie pracą ponad miarę? Odezwij się.. Maaxiu, czemu nie piszesz? Ej, Chłopcze lnianowłosy, nie uciekaj? czekamy na Ciebie... Camel-ko...opowiedz nam koniec Bajki? A może ta Bajka nie ma końca, więc kontynuuj opowiesci? Janko...mam nadzieję, że jestes....gdzies blisko, prawda? Bądź, proszę... Wasza M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 22.05.02, 10:14 Witam słonecznie! Poranek dziś piękny za oknem i w naszym Ogrodzie. Od razu krew zaczyna szybciej krązyc. Momo kochana, co tam literki, najważniejsze że jesteś. Dzięki za niezapominajki. D. ABC świadomośc, że czytasz bardzo mnie raduje. Pozdrawiam serdecznie Koniczynko :)))))) D. Maaxie - czyżby trzymanie monitora uniemożliwiło Ci operowanie klawiaturą ?:))))) D. Janko vell... vel ... cóz to wiosenne zmęczenie materiału -hihihihi :) ( Czekam ciągle na tego obiecanego pomocnika) Wszystkich czytających niezmiennie pozdrawiam, szczególnie ZWN :) Wasz Choch.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) ups!!! IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 22.05.02, 10:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: Momo i przyjaciele :)))))))) ups!!! bis IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 22.05.02, 10:19 D. Camelko , Ciebie również pozdrawiam . Co tam słychać w Twoim pięknym ogródku. Z pewnoscią widoki przepiękne, aromaty przecudne . Mam nadzieję że jakiś opisik Twego magicznaego miejsca znajdzie się i tutaj. :)))) Choch... zakręcony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: *.teleton.pl 22.05.02, 21:01 Witam wszystkich przyjaciół. Szczególnie mało piszących i nieśmiałych. To, że nieśmiałych to tylko przypuszczenie. Możesz sprostować abecunio. Czy tak można spieszczać :-)) Muzy drogie, nie dokuczajcie już maxiowi. W końcu napisze. Może ćwiczy na sucho. Oj, jakiś kąśliwy nastrój mnie opanował. Czasem tak mam. Powinienem się dziś streszczać. Chochliku pomocnik już w drodze. Tak go poganiałem, że aż się rozdwoił. A camelka znowu gdzieś daleko. Dobrze że Momo niezawodna zawsze na stanowisku i w nastroju w przeciwieństwie do niektórych innych osób. Dzięki Wróżki za piękne wierszyki. Pasują do pogody za oknem i pory roku. Żartujecie z mojego nowego nicka. Musiałem szybko wymyślić żeby skorzystać z serwera gazety. Potem chciałem zmienić ale to już by było przegięcie. Dopiero by mi się dostało. Zresztą chyba nie będę go używał. Czy nie uważacie, że wątek za długo się otwiera. U mnie to trwa trochę jakby za długo. Otworzymy nowy? Momo - Ty tu jesteś szefową. Zarządzaj. Pozdrowienia dla wszystkich. Janko. Odpowiedz Link Zgłoś
maax Re: Momo i przyjaciele :))))))) 22.05.02, 21:24 Ja tez popieram otwarcie nowego watku. I w ogole na tak na przyszlosc - jak watek bedzie iec ponad 200 wpisow - Momo bedzie otwierac nowy. Dobrze Momo? :- ))) Ale tu dzisiaj duzo ludzi w kafejkach. Dopiero w trzeciej udalo mi sie znalezc miejsce. Co ci ludzie tak robia w tym necie? Na szczescie nie musze dzis tlumic drgan monitora, a do temtej juz chyba nie pojde. Pozrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 22.05.02, 22:19 Nie wiem co tamci robią w necie ale patrząc na sąsiednie wątki, szczególnie te dotyczące miast, to nasi fani netu wałkują bardzo specyficzne, delikatnie mówiąc tematy. Nie wiem czy bardziej śmieszne czy smutne. Oczywiście z nielicznymi wyjątkami jak na przykład nasz. Przyjaciele Momo łączcie się. Pozdrawiam wszystkich normalnych. Janko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.02, 22:59 skoro tak prosicie, moi mili, to prosze uprzejmie...otwieram nowy wątek...i zapraszam do dalszych przygód... M. Odpowiedz Link Zgłoś
camel-ka Re: Momo i przyjaciele :))))))) 22.05.02, 23:19 Dobrze , że ktoś mnie jeszcze pamięta! Niektórzy już zapominają , ale tak to jest ... nieobecnych - NIE MA. Ja jestem ... tylko "rozerwana". Rozerwana? Śmiesznie brzmi ... No , bo gdzie mnie niby rozrywa .. ?!! :-))))))))))) Przydałby się Czwarty .. on by mnie "rozerwał" za te głupie porównania! Chyba na strzępy - kartkami czerwonymi , prawda dziewczyny? :-)))) Jak mi go brak w naszym wątku! The4th - zlituj się! Myślę , że czasem czytasz. Kliknij na "wyślij" i nic nie pisz , żebyśmy wiedzieli , że wracasz tu czasem. Kochany Chochliku , w moim prywatnym ogrodzie jest pięknie. Najładniejszy jest późną wiosną. Mam cztery rododendrony w szczycie kwitnienia! Żółto - morelowy, różowy , bordowy i biały. Złotokap w końcowej fazie kwitnienia - drzewo tak niesamowicie oblane złotem .. aż kapie (zgodnie z nazwą). Wiciokrzew , w pomarańczowo - różowym kwieciu obok rumianki doniczkowe , pełniki na wysokich łodyżkach .... a na tarasie w ogromnej białej donicy ( z motywem rysunków pierwotnych) lawenda , która zaczyna się fiolecić , bazylia , agawa i .. oregano. Ładna kompozycja? :-))))))) Wracam do "rozerwania". Jest parę ważnych spraw , które pochłaniają mnie bez reszty. Postaram się jednak częściej tu bywać i .. skończyć bajeczkę. :-))) Zapędziłam się tam "w kozi róg" i muszę moooooooooocno się skupić , żeby wyjść z niego z nienaruszonym honorem niewieścim! A to trudne , prawda Janko kochany? :-)))))))))))))))))))))))))))))))))) Pomóż mi! Mężczyźni wiedzą jak uratować honor kobiety , która zaplątała się w jakiś "durny" pantofelek .. i dalej już nie chce w tę głupotę romansidłem pachnącą - brnąć! :-)))))))) Drogi Maaxie! Coraz rzadziej tu bywasz! Pewnie czytujesz wątki z bardziej dynamicznie rozwijającą się akcją. Czasami znajduję Cię na innych Forach! Czytam cichutko i .. nie płoszę nastroju... ale takiego wątku jak ten NASZ nigdzie nie znajdziesz! Wrosłeś w naszą ogrodowa ziemię.W nasz OGRÓD. Z niepowtarzalną atmosferą , życzliwością , delikatnym dowcipem , niedomówieniami z podtekstem ... och! Jacy my jesteśmy ... inni! Prawda , kochani? :-))))))) Momo , trzymasz nas razem , scalasz ... kochamy Cię za to , wiesz? Wasza camel-ka ogrodowa. Odpowiedz Link Zgłoś