Dodaj do ulubionych

aparat cyfrowy

18.10.04, 17:52
Noszę się z zamiarem kupna aparatu cyfrowego. Proszę, doradźcie mi! Jestem
zupełnym laikiem w tej dziedzinie. Może podpowiedzą mi te z Was, które
fotografują swoje prace? Liczę szczególnie na Was, bo macie w tym
doświadczenie. Chodzi mi o sprzęt nie kosmicznie drogi, a jednocześnie taki,
z którego zdjęcia wychodzą wyraźne w komputerze. No i byłoby super, gdyby nie
był zbyt skomplikowany w obsłudze :) Gubię się w gąszczu ofert i w ogóle nie
znam się na tym. Napiszcie,jeśli możecie, jakich aparatów używacie do
uwieczniania swoich prac w komputerze i chociaż przybliżoną cenę.
Obserwuj wątek
    • kika02 Re: aparat cyfrowy 18.10.04, 21:58
      Cześć.Jeżeli masz w miarę dobry komputer to kup sobie do niego kamerę.Taka dość
      dobra kosztuję ok.300 zł a widziałam też za ok 100zł. taką kamerke możesz
      używać do rozmów przez internet,kręcić fimy i robić zdjęcia cyfrowe oczywiście
      jeżeli chcesz fotografować w domu bo z plenerem może być problem.
      Pozdrawiam.Monika:)
      • caltha5 Re: aparat cyfrowy 21.10.04, 13:28
        kika02 napisała:

> Cześć.Jeżeli masz w miarę dobry komputer to kup sobie do niego kamerę.Taka
        dość
        >
        > dobra kosztuję ok.300 zł a widziałam też za ok 100zł. taką kamerke możesz
        > używać do rozmów przez internet,kręcić fimy i robić zdjęcia cyfrowe
        oczywiście
        > jeżeli chcesz fotografować w domu bo z plenerem może być problem.
        > Pozdrawiam.Monika:)
        Dzięki Moniko za odpowiedź. Obawiam się, że zdjęcia z kamerki internetowej nie
        będą najlepszej jakości i będą mało wyraźne jeśli chodzi o fotografowanie
        przedmiotów. Bo chodzi mi głównie o uwiecznianie moich prac na szkle. Może
        jeszcze któraś z Was coś doradzi?
        • angel_79 Re: aparat cyfrowy 23.11.04, 12:18
          caltha5 prawie kazde zdjecie zrobione aparatem o min. rozdz. 2,1mln pikseli
          bedzie wyarźne na ekranie Twojego komputera. Problem pojawia sie przy wywołaniu
          fotki i to juz w rozm. 10*15!!!!
          Warto więc dołozyć trochę pieniędzy i kupić aparat cyfrowy z 3,2mln pikseli.
          Na Twoim miejscu skorzystałabym z forum: www.cyberfoto.net- możesz sie tam
          wiele dowiedziec.
          Mogę Ci podpowiedziec,ze sam aparat- to nie wszystko. Zwróć uwage na karty
          pamięci, akumulatorki, ładowarke i koszt tego wszystkiego! Np. okazyjne SONY-
          choć dobre aparaty jest drogi w utrzymaniu. Ja bym poleciła ci canona -sama mam
          i wybralam go ze wzgledu własnie na cene akcesoriów, markę a co za tym idzie
          optyke
          pozdr.
          • caltha5 Re: aparat cyfrowy 23.11.04, 15:12
            Angel, dzięki za odpowiedź, już zwątpiłam w to, że otrzymam ją na tym forum.
            Wszak tutaj same artystyczne dusze i nie w głowie im jakieś piksele itp :))
            Aparatu nie mam nadal, ale może juz wkrótce? Też myślałam o tym Canonie i
            utwierdziłaś mnie w tym, że to chyba dobry wybór. Dzięki i pozdrawiam.
            • angel_79 Re: aparat cyfrowy 24.11.04, 08:54
              welcome;))))
              jeśli nie chcesz wydac kupę kasy to naprawde niezłym sprzetem jest canon a75
              kupisz go juz za 1000zł ma 3,2mln pikseli, tanie karty, akumulatorki, i niezła
              optykę;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka