Dodaj do ulubionych

Kartki na lodówce

09.12.04, 17:35
Ide sobie.

Po ciemku przychodze, po ciemku wychodze, od czego slowo 'noc' sie wzielo?
Obserwuj wątek
    • brezly Re: Kartki na lodówce 09.12.04, 21:00
      Gonią mnie. Odkuje sie jako dziadek. Pa.
      • millefiori Re: Kartki na lodówce 09.12.04, 21:00
        Wnuki cie pomszcza, nie boj sie!
      • vaud Re: Kartki na lodówce 10.12.04, 16:10
        brezly napisał:

> Gonią mnie. Odkuje sie jako dziadek. Pa.

----> a duzo ich? - bo jak nie, to sam ich pogon!
    • pierans Re: Kartki na lodówce 10.12.04, 07:26
      Chciałam powiedzieć, że dziś mnie nie będzie, z uwagi, że jadę na Śląsk
      Portiernia?
      Gabinety Derekcji?
      Księgowość?
      Produkcja?
      • millefiori Re: Kartki na lodówce 10.12.04, 09:33
        Ach rozumiem, dlatego jestes wczesnie, zeby powiedziec, ze Cie nie bedzie. No
        jasne!
        A na Slasku ktorym i gdzie?
        Sprawozdanie z delegacji wyglosisz?
        • frufru Re: Kartki na lodówce 13.12.04, 10:53
          Nie spałam 2 noce prawie wcale,
          w kwiaciarni przy cmentarzu w Gleiwitz-Łabędy jest ... piwnica! Wyobrażacie
          sobie te możliwości, chopie i dziouchy?
          Oprócz tego rozpoczęłam mini OperLog w postaci sprowadzania Pana Połówka dodom,
          po w sumie ok. 3 lat (z małymi przerwkami) błąkania się po świecie projektów i
          wdrożeń. Do czasu oczywista ;-)
          Finisz OperLogu za tydzień, kiedy to sam on osobiście pojawi się w mandorli
          radości oraz w mandali mnóstwa rzeczy, których mi nie wcisnął teraz do
          przewiezienia.
          • millefiori Re: Kartki na lodówce 13.12.04, 11:02
            Zaraz, Pierans, to nie spalas przez 2 noce z powodu mozliwosci piwnicy pod
            kwiaciarnia kolo cmentarza w Gleiwitz Labedy?

To sie ciesze, ze PanaPolowke zgodnie z zyczeniem OpLogiem sprowadzasz z
            Poludnia:). Pozycz od strazakow wielka pompe.
            • frufru Re: Kartki na lodówce 13.12.04, 11:26
              Brak snu nie był spowodowany cmentarzem oraz piwnicą, raczej wizytacja gromady
              przyjaciół z trójkąta wyszehradzkiego plus Rosji i Ukrainy. Śmiechom i żartom
              nie było końca.
              Np taki Januszek zmywał po całej tej gromadzie do 7 rano, a potem stwierdził,
              że nie ma gdzie spać, więc położył sie pod zlewozmywakiem. I tak pszesz bedzie
              zmywał po śniadaniu, to gdzie będzie szedł...
              A, w Łabyndach (bo tak się mówi poprawnie) w piwiarni piwo jest za dwa i pół
              zyla za kufel, co skutecznie poraziło wszystkich. Nawet Ukrainców przy obecnych
              kursach hrywny. A i tańce na stołach były też.
              • frufru Re: Kartki na lodówce 13.12.04, 11:33
                Z Panem Połówkiem jest tak, że on jest always on a run, teraz zanosi sie, że
                posiedzi dłużej niż zazwyczaj w domciu. I tak go w końcu pogna wdrażać,
                programować, zarządzać. Taka panie robota, nie to co my tu w DziewMaszu.

Aleale, PP może się tu pojawić z Nienacka anderkower jako niewiadomo kto!
                Tak coś bąknął z błyskiem w oku i wcale mogą się to nie okazać czcze cacanki.
                Chyba że go ciur wessie, to mogiła, bo on z tych.
              • millefiori Re: Kartki na lodówce 13.12.04, 11:35
                Fajnie mialas!
                I Januszek jako wcielenie Marioli:)
                • frufru Re: Kartki na lodówce 13.12.04, 11:58
                  Oj fajnie! Bezwstydnie przyznaję. Tylko trochę misie chciało spać za kółkiem
                  jak z Łabynd jechalismy do Breslau rozpocząć OperLog.
          • brezly Re: Kartki na lodówce 14.12.04, 12:30
            frufru napisała:

> Nie spałam 2 noce prawie wcale,
            > w kwiaciarni przy cmentarzu w Gleiwitz-Łabędy jest ... piwnica! Wyobrażacie
            > sobie te możliwości, chopie i dziouchy?

Sziur:
            www.pk.bezuprzedzen.pl/akwiat.shtml
            Piekna stronka wogole. Tamze:

'M. in. w sklepie nr 109 WPHW w Lublinie w worku z papierem toaletowym na
            zapleczu znajdowały się nie wciągnięte do ewidencji 83 pary rajstop
            zagranicznych. W sklepie nr 418/K WPHW w Świebodzinie na stu artykułach
            wyeksponowanych do sprzedaży nie było wywieszek komisowych ani pokwitowań na
            przyjęcie tych przedmiotów do sprzedaży. W zeszycie kierownika odnotowano
            znaczną ilość sprzedawanych poza ewidencją wyrobów ze skór lisich i
            tchórzofretek o łącznej wartości blisko 1,4 mln zł. '

No a haslo: chcemy zyc i walczyc w pokoju! ?
            • anchan Re: Kartki na lodówce 14.12.04, 12:58
              najpierw airtoons teraz to
              a topole wektorowe odłogiem leżą

hasła przednie
              Wszystko dla Ciebie, Ty dla wszystkich
              Partia walczy z narodem o lepsze jutro - kto wygrał?
              • brezly Re: Kartki na lodówce 14.12.04, 14:14
                Buuu.....
                www.pk.bezuprzedzen.pl/aorgan.htm
                • vaud Re: Kartki na lodówce 14.12.04, 17:56
                  No ale czego buczysz?
    • ewakurz Re: Kartki na lodówce 30.12.04, 16:08
      Odgrzewam lodowke, bo tak pusto ze ach. Czy wszyscy juz poszli na sylwestra?
      Przyklejam postita ze jeszcze zostawie galaretke na portierni i potem juz w
      galop, wiec chyba czas juz Wam wszystkim zaczac zyczyc

SZCZESLIWEGO 2005

Ktory to postit z namaszczeniem (i plamka z margaryny) przyklejam miedzy lista
      zakupow a kartka z miedzyzdrojow od Cioci Helenki.
    • pierans Re: Kartki na lodówce 30.12.04, 18:32
      Jak wrócę to będę, tzn w styczniu, a konkretniej w pierwszej połowie, czyli na
      początku
      • brezly Re: Kartki na lodówce 30.12.04, 21:53
        Zajrzę jeszcze w tym roku.
        Kawior jest w słoiku po musztardzie "Kozackiej". Szampan obok w małych buteleczkach.
        • ewakurz Re: Kartki na lodówce 18.01.05, 09:42
          Zabralam dzem morelowy i pumpernikel i oddalilam sie w strone biurka, bo
          entropia troche narosla. Jestem zniknieta.
          • vaud Re: Kartki na lodówce 18.01.05, 15:30
            Kupilam przegrzebki. Stoja w sloju, ( w zalewie) na dole, kolo powidel. Nie
            jesc na surowo! Najlesze sa z rusztu, albo w jajecznicy z boczkiem.
            • pierans Re: Kartki na lodówce 18.01.05, 15:44
              Fuj?
    • olo53 Re: Kartki na lodówce 18.01.05, 16:40
      Nie, to jest takie niespełnione marzenie!
      • ewakurz Re: Kartki na lodówce 19.01.05, 00:09
        Dzien konczac en beauté wyciagam sobie mleko, lody orzechowe, ovomaltine,
        nesquika, miksuje, robie eksplozje bomby z bita smietana, konsumuje do
        ostatniej kropli i zapisuje koniecznosc nabycia nowej bomby.
        Ta ilosc magnezjum powinna starczyc do zwalenia sie na klody mode.
        Niech sie milo wstanie przadek nocnej zmianie.
        • millefiori Poczta GW - odkrycie 19.01.05, 00:23
          po dzisiejszych probach wyslania paczek i czytaniu co chwile wiadomosci o tym,
          ze adresaci nieznani wyszlo mi, ze @GW dziala w systemie jedynkowo-trojkowym:
          po jednym adresie w 3 rzadkach, w tym bcc i cc. A pisza, ze max do 10!
          Nieladnie.
          • brezly Re: Poczta GW - odkrycie 19.01.05, 07:51
            Poczta GW ma wiele wad, ale jedna zalete. Jezeli robisz blad w adresie na GW to
            od razu wrzeszczy. Zobacz czy nie w tym problem.
            • millefiori Re: Poczta GW - odkrycie 19.01.05, 07:54
              Onienienie!
              Cwiczylam wsrod nocnej ciszy! To mi wyszlo.
              Albo adres glowny do 2 osob,
              jak do 3 to w 3 rzadkach, jw.
              • millefiori Re: Poczta GW - odkrycie 19.01.05, 07:56
                Ciekawe, dlaczego tylko@GW bez przerwy oskarzala mnie o pomylke (powyzej 2
                adresow) a Jahu raz na ruski rok?
                • brezly Re: Poczta GW - odkrycie 19.01.05, 08:14
                  Posypuje glowe popiolem i zanikam. Aha, na Jezyku zostawilem odcisk stopy.
                  • millefiori Re: Poczta GW - odkrycie 19.01.05, 08:25
                    O, wlasnie Anchan dala znac, ze dostala 3 paczki, a ten kablem wiazany, plul
                    wiadomoscia, nie mogl dostarczyc.
                    Z tym popiolem na glowe to oszczednie prosze; slisko sie zrobilo i potem na
                    schody na portiernie zabraknie.
                    • millefiori Re: Poczta GW - odkrycie 19.01.05, 08:27
                      Futprint zaiste piekny i wyrazny. Ze mi sie niepoprawnie kojarza domy pracy
                      tworczej...
                      • ewakurz Re: Poczta GW - odkrycie 20.01.05, 00:40
                        Doszlo niepotluczone za pokwitowaniem. Jest sie do czego przytulic teraz, przy
                        dujacym zewnetrzu :-)

Wyrazy rekonesancji i rewerencje z zawodowkowo-technikumowego tutejszowa...

:-)
                        • brezly Re: Poczta GW - odkrycie 24.01.05, 08:20
                          Jezde pszy drugiej kadzi. Jakby co. Czyli pukico mnie nie ma.
                          • millefiori Re: Poczta GW - odkrycie 24.01.05, 08:25
                            Odlatuje do Opusowa. Czesc pracy!
                            • ewakurz Kartki z epoki polodowkowej 28.01.05, 13:42
                              Przyslizgnelam sie z Jedzeniowa do do Kolaczowa. Po lodzie co go zapomniano
                              posypac czymkolwiek. Bede teraz dodawac i odejmowac jak rowniez siedziec w
                              krzakach jak nikt nie bedzie mi przez ramiaczko podpatrywal.
                              Zimno ci tu.
                              • vaud Re: Kartki z epoki polodowkowej 28.01.05, 14:04
                                dmuchlo Ci od nas.
                                • brezly Re: Kartki z epoki polodowkowej 28.01.05, 14:26
                                  Czy zmrozone krzaki nalezy posypywac?
                                  Mnie dzis pierwszy raz od poltora roku dodalo dwa kolka pod rodze do roboty. Na
                                  dwoch za slisko, bo terneow ekologicznyhc nie posypuja. Na wlasny gefar sie jedzie.
                                  • ewakurz Re: Kartki z epoki polodowkowej 28.01.05, 16:01
                                    brezly napisał:

> Czy zmrozone krzaki nalezy posypywac?
                                    ----------> musowo i najlepiej szpinakiem, to zdrowo i kolorowo zarazem :-)(w
                                    dolnej szufladce zamrazalnika zapas jest)

> Mnie dzis pierwszy raz od poltora roku dodalo dwa kolka pod rodze do roboty.
                                    ------> w lancuchach? (od roweru)

• ewakurz Re: Kartki z epoki polodowkowej 28.01.05, 15:23
                                  vaud napisała:

> dmuchlo Ci od nas.

----> inaczej mowiac: chlodem powialo od nocnej zmiany.

• ewakurz Re: Kartki z kraju toniejacych lodow 02.03.05, 16:56
                                    Czas nadszedl zeby nadrobic zaleglosci pracne.
                                    Placki ziemniaczane do odgrzania zostawiam i surowke z kapusty i marchwi.
                                    W krzakach mozna siedziec, ani papierkow ani takich innych. Sprawdzilam.
                                    Pa, pa.
                                    • pieranka Re: Kartki z kraju toniejacych lodow 02.03.05, 16:57
                                      pa! uważaj na mokre paznokcie!
                                      • millefiori Re: Kartki z kraju toniejacych lodow 02.03.05, 16:58
                                        Biblioteke mi zamkna! Wroce jeszcze na oklad z lodu (pod oczy;)))
                                        • pieranka Re: Kartki z kraju toniejacych lodow 02.03.05, 17:36
                                          A to ja ci maskę żelową do lodówki wsadzę w międzyczasie
                                          • millefiori Re: Kartki z kraju toniejacych lodow 02.03.05, 19:28
                                            Dziekuje:) Przynioslam Nigdy w zyciu, fil na DVD znaczy, bede ogladac, haha!
                                            • pieranka Re: Kartki z kraju toniejacych lodow 02.03.05, 19:35
                                              haha!
                                              • millefiori Re: Kartki z kraju toniejacych lodow 02.03.05, 19:39
                                                Obejrzalas?
                                                • millefiori Re: Kartki z kraju toniejacych lodow 02.03.05, 19:42
                                                  To sie pojde moscic wygodnie. Poduszki, kocyk, dzbanek herbatki pod tea-cosy,
                                                  coby ciepla nie tracil.
                                                  • brezly Re: Kartki z kraju toniejacych lodow 02.03.05, 19:48
                                                    Maska żelująca a żel maskujący.
                                                    N w Z było i u nas. W Polsce czyli nigdzie rzecz sie dzieje.
                                                  • millefiori Re: Kartki z kraju toniejacych lodow 02.03.05, 19:55
                                                    Aha. Bede zeznawac po.
                                                  • pieranka Re: Kartki z kraju toniejacych lodow 02.03.05, 19:49
                                                    mniam! a ja lece!
                                                  • millefiori Re: Kartki z kraju toniejacych lodow 02.03.05, 19:50
                                                    To fru-fru.
                                                    Zamaskowac tez sie moge, Delfina straszyc nie bede.
                                                  • brezly Re: Kartki z kraju toniejacych lodow 02.03.05, 19:56
                                                    Wylot z nasiadowki bardziej cieszy jak odlot z odsiadki, co?
                                                    Papa, F.
                                                  • millefiori Re: Kartki z kraju toniejacych lodow 02.03.05, 19:57
                                                    To ide po oblozenie sie dobrosciami i sybarycko zalegne przed ekranem:)
                                                  • brezly Re: Kartki z kraju toniejacych lodow 02.03.05, 20:01
                                                    Notopa bo mnie gonio od.
                                        • vaud Re: Kartki z kraju toniejacych lodow 03.03.05, 04:52
                                          a ja sobie nic nie wiedzac o swiezo otwartym Klubie Kosmetyczno Ploteczkowym w
                                          samotnosci paznokcie pomalowalam... :-(((((
                                          • millefiori Re: Kartki z kraju toniejacych lodow 03.03.05, 07:24
                                            Ad hoc wyszedl.
                                    • vaud Re: Kartki z kraju toniejacych lodow 03.03.05, 04:50
                                      Wlasnie mi placek ziemniakczany zaszkodzil. Lezy mi na watrobie i uciska. Aua!
                                      Popijam gorzka herbate i rozczulam sie nad soba, droga pani Kurzowa.
                                      • millefiori Re: Kartki z kraju toniejacych lodow 03.03.05, 07:25
                                        na zimno zjadlas. Masz rapacholin, jeszcz z Ojczyzny,2 piguly starcza.
                                        • ewakurz Re: Kartki z kraju toniejacych lodow 03.03.05, 08:20
                                          Ojej, ojej. No nie wiedzialam, no. Ze swiezych skladnikow byly. Nastepnym razem
                                          zostawie z kartka "konsumpcja na wlasna odpowiedzialnosc" :)
                                          Eliksirku szwedzkiego, pani Wudko kochanienka?
                                          • millefiori Re: Kartki z kraju toniejacych lodow 03.03.05, 08:48
                                            pani Kurzowa, na katrce niech pani, zlociutka, nastepnym razem napisze, zeby
                                            konsumowac na goraco. I patelke niech pani tez zostawi, bo ta mikrowela, co ja
                                            ze szrotu palacz przyniosl, to ma takie uchybne drzwiczki, a poza tym placki z
                                            mikroweli to jak makaron, flaczaste sie robio.
                                            • ewakurz Re: Kartki z kraju toniejacych lodow 04.03.05, 16:24
                                              Dobrze, pani Fiorciu.
                                              Zostawiam patelenke z przykrywka, do zapiekanki z ryby. Przy odgrzewaniu mozna
                                              dolac bialego wina i swiezego koperku, co w kubeczku obok.
                                              Do tego brokulki.
                                              No to ja ucieklwszy.
                                              Buziaczki, jak w Tutejszowie mawiajou.
                                              • ewakurz Re: Kartki z kraju toniejacych lodow 08.03.05, 16:25
                                                Wstawilam szampana bruta na wieczor i banana blue, jak kto lubi.
                                                I macham chiusteczkou :-) i ide konczyc orac ugor plebanski a nasteupnie do
                                                przedszkola.
                                                Jakby kto dzwonil.
                                                PS: Wiadro na gozdziki na podlodze obok lodowki.
                                                • millefiori Re: Kartki z kraju toniejacych lodow 08.03.05, 18:33
                                                  Pani Kurzowa, no niech Pania w dzieciach wynagrodzi, zlota kobieto, ze tak o
                                                  wszystkim Pani pomyslala.

Juz wrocilam na wieczorna zmiane, a tu nikogo.
                                                  To czy ja moge tego szampana juz, czy mam zaczekac, a nuz kto przyjdzie?
                                                  A jak zaczne solo, to pewnie sie znow sila nieczysta pojawi, i babelki wessie.
                                                  • millefiori Re: Kartki z kraju toniejacych lodow 09.03.05, 06:26
                                                    No i w koncu wyszlom ze nie wypilam. Od rana sama przeciez nie zaczne.
                                                    Bedzie na nastepny raz, znaczy.
                                                  • millefiori Kartka z Budy 16.03.05, 18:14
                                                    To ja Was pa, drodzy Bracia i Siostry w Dziewiarze i oddalam sie na plac boju,
                                                    do 6 kwietnia; w miare mozliwosci na hale zagladac bede co czas jakis:)
                                                  • ewakurz Re: Kartka z Budy 16.03.05, 21:42
                                                    To pa, Millefiori, milego Budowania.
                                                    Oraz, oczywiscie, wszystkiego co tylko wielkanocne :)
                                                    PS: Zapomnialas buraczkow z chrzanem na droge.
                                                  • vaud Re: Kartka z Budy 16.03.05, 23:04
                                                    prosze wracac ekspresowo!
                                                  • millefiori Re: Kartka z Budy 18.03.05, 06:54
                                                    Przebiegam z kubkiem 2 porannej kawy.

Vaud, jak egzamin? czy kciuki skuteczne byly?

Pani Kurzowa najserdeczniejsza! Za te cwikle bardzo dziekuje, ze tak pani pamieta!

No przeciez koszyk z pisankami w stosownym momencie podrzuce, lupiny z cebuli
                                                    zbieram od miesiaca.
                                                  • millefiori Re: Kartka z Budy 18.03.05, 07:05
                                                    Papa!
                                                  • vaud Re: Kartka z Budy 18.03.05, 18:00
                                                    millefiori napisała:

> Przebiegam z kubkiem 2 porannej kawy.
                                                    >
                                                    > Vaud, jak egzamin? czy kciuki skuteczne byly?

----> sie dowiem w przyszlym tygodniu. Bo dzis ma druga grupa.
                                                    >
                                                    > Pani Kurzowa najserdeczniejsza! Za te cwikle bardzo dziekuje, ze tak pani
                                                    pamie
                                                    > ta!
                                                    >
                                                    > No przeciez koszyk z pisankami w stosownym momencie podrzuce, lupiny z cebuli
                                                    > zbieram od miesiaca.

-------> ja zbieralam, ale Mariolka wywalila. Znaczy Mariolka w postaci
                                                    pierworodnego, ktory pokroiwszy sobie cebule do jajecznicy wyczyscil cebulowy
                                                    koszyczek. No kochane dziecko, ale akurat tym razem sie zapedzil... ;-(
                                                  • brezly Re: Kartka z Pramatki G. 23.03.05, 15:35
                                                    Pierworodne sa jajozerne i cebulozerne jakos czemus.
                                                    A w zwiazku (pewnym) z powyzszym zostawiam wam na lodowce kartke z rysunkiem i
                                                    do jutra.
                                                    www.garfield.com/comics/comics_archives_strip.html?2005-ga050318
                                                  • ewakurz Re: Kartka z Budy 23.03.05, 16:43
                                                    millefiori napisała:

> Pani Kurzowa najserdeczniejsza! Za te cwikle bardzo dziekuje, ze tak pani
                                                    pamieta!
                                                    > No przeciez koszyk z pisankami w stosownym momencie podrzuce, lupiny z cebuli
                                                    > zbieram od miesiaca.

=> Oj, chetnie, pani Fiorciu, a nawet z pisklaczkami. Na portierni tak pusto
                                                    odkad stroz przeprowadzil golebie a koty poszly marcowac.
                                                  • ewakurz Re: Kartki z kraju toniejacych lodow 23.03.05, 16:54
                                                    millefiori napisała:

> No i w koncu wyszlom ze nie wypilam. Od rana sama przeciez nie zaczne.
                                                    > Bedzie na nastepny raz, znaczy.
                                                    ===> Aj! I ciagle cala butelka stoi?! Okurcze, a 8 marca przeminelo z wiadrem
                                                    (bez gozdzikow :( )
                                                    Proponuje maly aperiti_fik w najblizszym terminie, przeciez nie mozna
                                                    wielkanocnych wiktualow wkladac na stare, prawdaz?
                                                    To moze jutro?
                                                  • ewakurz Re: postit na lodowce 21.04.05, 09:32
                                                    Ide zrobic duzo roznych rzeczy naraz.
                                                    Sprawozdam z Odry w terminie azapowym.
                                                    I glove you all, bye
                                                    dust.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka