chatka_ 24.12.04, 21:21 Ja - czajnik :)))))))))), rekalamowke kosmetykow, koszule i sloik marmoladki pomaranczowej domowej roboty!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piecyk.gazowy Re: Co dostaliscie?:) 24.12.04, 22:29 Napęd DVD, "Co z tą Polską" i "Nie tylko fakty" z autografami Lisa, prenumeratę kwartalną "Rzepy", pistacje, czekolady, mandarynki i takie tam. ;-) Mikołaj roxxx! :-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Co dostaliscie?:) 24.12.04, 22:44 Piórko USB na łańcuszku - wygląda jak biżuteria. Czerwony, mięciutki i puchaty sweterek od Mamy. Różne śmieszne drobiazgi od dzieci w tym filiżankę ręcznie zdobioną przez moją młodszą córkę. Płytę Kazika "Czterdziesty pierwszy". Kosmetyki do postaci mej całej. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Co dostaliscie?:) 24.12.04, 23:07 Spokoj w swoim samotnym mieszkanku. Bez choinki, bez prezentow, bez bliskich. Wrocilem z wariakiej podrozy;) Wesolych Swiat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Co dostaliscie?:) 24.12.04, 23:10 Trzeba było nie wracać w Wigilię. Smutno samemu... Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Co dostaliscie?:) 24.12.04, 23:17 A wlasnie, ze nie. Wreszcie jestem z Wami; tyle nowych watkow, tyle radosci i nastroju. Jutro bede to wszystko rozgryzal a dzis? - tylko odpoczynek. Jeszcze bede sie tu nastrojami z Lisbony dzielil. Troche wyksztalcony - bo podroze jak wiadomo ksztalcom;) Wasz Ogi Serwus. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Co dostaliscie?:) 25.12.04, 13:00 dwie koszule krawat płytę audiofilską saszetkę na CD łuskę karpia - na szczęście i takie tam.... Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Co dostaliscie?:) 25.12.04, 14:23 Fantastyczny album pt. Cuda nautury z duza iloscia zdjec i co - najwazniejsze - tekstow. Uroczy kubeczek z zaparzaczem. Jest podobno jeszcze cos, ale nie dotarlo na czas:) Odpowiedz Link Zgłoś
fringilla Re: Co dostaliscie?:) 25.12.04, 21:51 Dwie ksiązki, trzy pary rajstop, kolczyki, a od teściowej oczywiście sweter z ciuchów. Hehe. I torebkę. A raczej torbę. Mąż się zdziwił: po co ci taka duża torba? Ale gdy patrzył jak się dziś przed wyjściem pakuję to zrozumiał po co... Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Co dostaliscie?:) 25.12.04, 22:37 Odpowiedziałaś analogicznym swetrem? Odpowiedz Link Zgłoś
fringilla Re: Co dostaliscie?:) 26.12.04, 18:26 habitus napisała: > Odpowiedziałaś analogicznym swetrem? E, już nawet nie zawracam sobie tym głowy. Jeśli ktos nie wyczuwa, że nie wypada dawać takich rzeczy w przencie imieninowym/ gwiazdkowym/ urodzinowym to sie tego na starość nie zmieni. Zwłaszcza, że moja teściowa w sumie jest kobietą na poziomie, nie doskwiera też jej szczególnie brak kasy. Także chyba szkoda zachodu. Zwłaszcza że tym roku Natala zrobiła prezenty dla dziaków własnoręcznie... Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Co dostaliscie?:) 25.12.04, 23:06 fringilla napisała: > a od teściowej oczywiście sweter z > ciuchów. Hehe. I torebkę. Mam nadzieje ze podarowalas jej miotle i komplet zmywakow;) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Co dostaliscie?:) 26.12.04, 02:08 Klucz do dodatkowego wymiaru, do przestrzeni-wewnątrz-przestrzeni, nakręcacz umysłu, akcelerator do podróży przez czas. Są na tym forum przynajmniej 2 osoby, które powinny wyczuć, co to takiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Co dostaliscie?:) 26.12.04, 10:17 Papierosow chyba nikt nie daje w prezencie swiatecznym, wiec jednak nie jestem osoba ktora wie ;)) No to teraz macie latwiej, o jedna osobe mniej do zgadywania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Co dostaliscie?:) 26.12.04, 10:38 A właśnie, Chatko, że to Ty miałaś być jedną z tych osób :))) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Co dostaliscie?:) 26.12.04, 10:53 Moge sie poprawic? Opis w 100 % pasuje do ksiazki, ale na to by kazdy wpadl, wiec dalej nie wiem :)))Czy to ma cos wspolnego z tym co na gorze? :) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Co dostaliscie?:) 26.12.04, 15:28 Ponieważ w twoim przypadku paczka "blantów" jest raczej wykluczona, to musi to być magiczny przedmiot działający na wyobraźnię. A takim przedmiotem może być wszystko: od lampki oliwnej, poprzez różne metalowe symbole, aż po figurki magiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
nezzi Re: Co dostaliscie?:) 26.12.04, 17:17 all2 napisała: > Klucz do dodatkowego wymiaru, do przestrzeni-wewnątrz-przestrzeni, nakręcacz > umysłu, akcelerator do podróży przez czas. > Są na tym forum przynajmniej 2 osoby, które powinny wyczuć, co to takiego :) Poduszkę, kołdrę, łóżko lub inny przedmiot służący do spania (koszula nocna?)? lub bardzo dobry alkohol (powiedzmy Sheridans... - poprawka na niepoprawną pisownię...) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Co dostaliscie?:) 26.12.04, 19:22 cos komputerowego: jakis bebech albo gra? Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Co dostaliscie?:) 26.12.04, 19:46 Sinonimi e contrari - seconda edizione minore :) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Co dostaliscie?:) 26.12.04, 22:27 all2 napisała: > Klucz do dodatkowego wymiaru, do przestrzeni-wewnątrz-przestrzeni, nakręcacz > umysłu, akcelerator do podróży przez czas. organizer ? :P Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Co dostaliscie?:) 26.12.04, 23:21 Albo rolki filmow wraz z aparatem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Co dostaliscie?:) 26.12.04, 23:48 Fajne pomysły. Strzelajcie dalej :D Jak na razie - Złota Palma dla Awee :)) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Co dostaliscie?:) 26.12.04, 23:56 Mamy zgadywac nastepny prezent, czy osobe ktora zgadnie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Co dostaliscie?:) 30.12.04, 12:18 Ale Awee zgadla, nic wiec nie rozumiem. Chodzi o to, ze to nie Awee miala zgadnac i czekasz na te druga osobe?:) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Co dostaliscie?:) 30.12.04, 15:02 Awee nie zgadła, Złota Palma była za głębię skojarzenia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: Co dostaliscie?:) 27.12.04, 09:57 Zegar? tak stary, zabytkowy rzecz jasna A ja dostałam piżame, super dresy ze Snoopim i duża czerwona walizę na podróż. Odpowiedz Link Zgłoś
juliettamasina Re: Co dostaliscie?:) 28.12.04, 13:26 all2 napisała: > Klucz do dodatkowego wymiaru, do przestrzeni-wewnątrz-przestrzeni, nakręcacz > umysłu, akcelerator do podróży przez czas. > Są na tym forum przynajmniej 2 osoby, które powinny wyczuć, co to takiego :) jakaś muzyka? a tak w ogóle, wesołego po świętach :) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Podsumowanie :) 29.12.04, 02:04 Przy okazji mojej niewinnej zagadki dowiedziałam się; co wam otwiera klapki w umyśle i wprowadza w pogłębione przestrzenie. Muzyka, książki, alkohol i inne używki prawem zakazane, spanie, a także rolki i rolki filmów, cykanie starego zegara, wpatrywanie się w rubryczki oganizera (!!! :D), treści niesione przez kalendarze-zdzieraki. Aha, i magiczne przedmioty. To wszystko rozumiem, popieram i jestem jak najbardziej za. Oprócz cykania. Ale chodziło o inny, bardzo silny środek transogenny :P Odpowiedz Link Zgłoś
awee I nikt nie jest ciekaw ? 06.01.05, 14:14 all2 napisała: > Ale chodziło o inny, bardzo silny środek transogenny :P Przyznaje że ja bardzo, ale nie będę dalej strzelać - w głębinach dno blisko :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: I nikt nie jest ciekaw ? 06.01.05, 14:33 Może All się zlituje i sama powie... Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: I nikt nie jest ciekaw ? 06.01.05, 14:50 ralston napisał: > Może All się zlituje i sama powie... Ja juz dawno peklam i spytalam All :) Odpowiedz Link Zgłoś
dutchman Re: I nikt nie jest ciekaw ? 06.01.05, 15:57 "W Kwasniewicach stanal w ogniu dom ...." Czajniki jeszcze nie spalone ( w razie koniecznosci razem z chalupa ) :) ?? A ja dostalem myjke do mycia plecow :) pozdrowienia dutchman Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: I nikt nie jest ciekaw ? 07.01.05, 02:12 dutchman napisał: > A ja dostalem myjke do mycia plecow :) Razem z obsługą? :) Odpowiedz Link Zgłoś
dutchman Re: I nikt nie jest ciekaw ? 18.01.05, 16:05 Obsluge musze organizowac we wlasnym zakresie all2 :) all2 napisała: > dutchman napisał: > > > A ja dostalem myjke do mycia plecow :) > > Razem z obsługą? :) > Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: I nikt nie jest ciekaw ? 06.01.05, 16:08 chatka_ napisała: > > Ja juz dawno peklam i spytalam All :) A All pękła i powiedziała, czy trzeba było zeznania wydobywać siłą? :) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: I nikt nie jest ciekaw ? 06.01.05, 20:25 He, he - a ja już zapomniałam, że chciałam się dowiedzieć!! :) No i co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: I nikt nie jest ciekaw ? 06.01.05, 20:30 Gorzej jak All już zapomniała co dostała. :) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: I nikt nie jest ciekaw ? 07.01.05, 02:08 :) Rals, a biurko posprzątane? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: I nikt nie jest ciekaw ? 07.01.05, 09:27 Przecież mówiłem, że nie mam kiedy. A poza tym jest to postanowienie noworoczne na 2005 rok. Jak zrobię od razu to stracę cel w życiu i do czego wtedy będę dążył? Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: I nikt nie jest ciekaw ? 07.01.05, 10:11 A do doskonałości nie łaska? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: I nikt nie jest ciekaw ? 07.01.05, 10:21 Kształtem doskonałym jest kula. Fakt - trochę mi jeszcze brakuje, ale każdy rok małżeństwa zbliża mnie nieuchronnie do tego ideału. Dzieje się to jednak samoczynnie, bez większego wysiłku z mojej strony, trudno więc uznać to za świadome dążenie, które może stanowić życiowy cel. Zbyt szybkie sprzątnięcie biurka, zanim wykrystalizuje się jakiś inny cel, może mnie więc pozbawić motywacji i sił witalnych. Należy je tym samym uznać za groźne dla mego zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: I nikt nie jest ciekaw ? 07.01.05, 10:24 Przekonałeś mnie. Nie sprzątaj :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: I nikt nie jest ciekaw ? 07.01.05, 10:54 ralston napisał: > Przecież mówiłem, że nie mam kiedy. > A poza tym jest to postanowienie noworoczne na 2005 rok O ile mnie pamięć nie myli, to było jeszcze na 2004. Ja się nie wtrącam, pamiętaj tylko, że ostateczny termin rozliczenia za 2004 rok upływa z dniem 30 kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: I nikt nie jest ciekaw ? 07.01.05, 11:10 Coś tak czuję, że dyskusja na temat biurka oddala nas od rozwiązania kwestii, co też w końcu dostała All... Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: I nikt nie jest ciekaw ? 07.01.05, 11:24 All wszyscy czekaja na podpowiedz, prawda? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: I nikt nie jest ciekaw ? 14.01.05, 23:50 Za chwile watek spadnie na nastepna strone i swiat nie dowie sie co All dostala w prezencie od Mikolaja! No coz kobieta mogla dostac!? :) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: I nikt nie jest ciekaw ? 15.01.05, 00:50 Teraz to aż mi głupio powiedzieć, bo to zbyt proste ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: I nikt nie jest ciekaw ? 18.01.05, 12:19 all2 napisała: > Teraz to aż mi głupio powiedzieć, bo to zbyt proste ;) Proste? Nie mów, że kij od szczotki... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Doatała kolejny kalendarz-zdzierak!!! :))) 29.12.04, 01:46 Nie :) Ale spokojnie, Habi - zdzierak na następny rok jest. Tylko jakiś taki bardziej kulinarny... :( Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Doatała kolejny kalendarz-zdzierak!!! :))) 30.12.04, 00:46 all2 napisała: > Nie :) Ale spokojnie, Habi - zdzierak na następny rok jest. Tylko jakiś taki > bardziej kulinarny... :( Oj, to mnie uspokoiłaś. Jakoś rzadko ostatnio zamieszczasz mądrości kalendarzowe. Bałam się, że wyschnie ta krynica mądrości. Aż zaczęłam w Empiku przeglądać kalendarz na następny rok, żeby zaczerpnąć na zapas :). PS. Czyżby św. Mikołaj przyniósł Ci kalendarz Makłowicza? U mojej babci kartki z kalendarza z przepisami i z różnymi praktycznymi poradami (pożółkłe i zetlałe oraz przyozdobione odręcznie uczynionymi uwagami)tkwiły za lustrem. Tam były odpowiedzi na wszystkie pytania... A gdzie jest teraz odpowiedź na wszystkie pytania... Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Doatała kolejny kalendarz-zdzierak!!! :))) 30.12.04, 02:04 habitus napisała: > A gdzie jest teraz odpowiedź na wszystkie pytania... No jak to gdzie. W goglach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Co dostaliscie?:) 27.12.04, 00:09 doatała-(troll. r.ż. czas.l.p., cz.przeszły dok.,) - dostała Odpowiedz Link Zgłoś
kurna_felek Re: Co dostaliscie?:) 27.12.04, 09:47 Zestaw rózg do samobiczowania. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
annabl Re: Co dostaliscie?:) 27.12.04, 14:46 trzy dni wolnego w pracy :D .. i co tu zrobic z tak pieknie rozpoczetym tygodniem.. Odpowiedz Link Zgłoś
annabl Re: Co dostaliscie?:) 27.12.04, 17:44 komputer.. w sensie "zrobic komputer"? czy "dostac komputer"? .. whatever.. na raize ide zobaczyc co jest w tivi pozdr. Ania :) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Co dostaliscie?:) 29.12.04, 01:47 chatka_ napisała: > Ja - czajnik :)))))))))), rekalamowke kosmetykow, koszule i sloik marmoladki > pomaranczowej domowej roboty!!! A kiedy dostaniesz następny czajnik? :) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Co dostaliscie?:) 29.12.04, 10:18 Albo kiedy planujesz kolejny powrót do gotowania wody w garnku :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Co dostaliscie?:) 29.12.04, 10:39 W ciagu ostatnich paru lat spalilam dwa garnki i dwa czajniki, bylabym glupia gdybym spalila nastepny...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Co dostaliscie?:) 29.12.04, 20:48 Hmmm... chyba się należy tytuł Pogromcy Czajników? Nieprawdaż? :) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Co dostaliscie?:) 29.12.04, 20:53 ralston napisał: > Hmmm... chyba się należy tytuł Pogromcy Czajników? Nieprawdaż? :) Niesmialo podnosze reke, ze ja tez chetnie wystartuje w tej konkurencji. Mam na sumieniu okolo dziesieciu czajnikow przez ok. 5 lat. Potem szczesliwe nastala moda na czajniki elektryczne:) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Co dostaliscie?:) 29.12.04, 21:03 No to wygląda na to, że Chatka straciła palmę pierwszeństwa w tej konkurencji :) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Co dostaliscie?:) 30.12.04, 00:09 Nie powiem, zeby mi bylo smutno z tego powodu :) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Co dostaliscie?:) 30.12.04, 00:20 chatka_ napisała: > Nie powiem, zeby mi bylo smutno z tego powodu :) Jakby co to mozesz odkupic pierwszenstwo za miske soczewicy, albo lepiej czegos slodkiego. Moga byc kruche ciasteczka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Co dostaliscie?:) 30.12.04, 00:34 Nie chcem :) Jak zasłużę to sie zgłoszę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Co dostaliscie?:) 30.12.04, 10:45 Chatko - a ten czajnik, który dostałaś w prezencie to wyczynowy, czy taki amatorski elektryczny? Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Co dostaliscie?:) 30.12.04, 12:14 Jakis najprostszy chyba model, albo wybrakowany, bo nigdzie gwizdka nie moge znalezc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Co dostaliscie?:) 30.12.04, 13:20 Czyli coś dla zawdowców. Spalić się da! Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Co dostaliscie?:) 30.12.04, 13:26 Dla prawdziwych zawodowcow, bo jak juz elektryczny zacznie sie palic, to i cala chalupa z nim... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Co dostaliscie?:) 30.12.04, 14:13 To powinnać jeszcze dostać w prezencie kasetę video z filmem "Strażak Sam". Moja Ula lubiła go conajmniej tak samo jak Boba budowniczego :) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Co dostaliscie?:) 30.12.04, 14:56 Jeszcze był Listonosz Pat - też angielski :) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Co dostaliscie?:) 30.12.04, 21:43 chatka_ napisała: > Jakis najprostszy chyba model, albo wybrakowany, bo nigdzie gwizdka nie moge > znalezc ;) Fiu fiu! Bez gwizdka to dla profesjonalistow hardcorowcow;) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Co dostaliscie?:) 30.12.04, 21:54 Jeżeli bez gwizdka - może być to wersja na rynek ottomański. Do używania w haremie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Co dostaliscie?:) 30.12.04, 21:56 Dzieki Ana za komplemanty, naprawde to zaszczyt uslyszec je z ust Mistrzyni :)I obiecuje nie stanowic zadnej konkurencji, gdyz w tym roku postanawiam postarac sie nie spalic :) Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Co dostaliscie?:) 18.01.06, 23:07 A gdzie te pedaly z SLD mozna nabyc ;)? kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
juliettamasina Re: Co dostaliscie?:) 19.01.06, 19:49 ja też :) i książki, dużo liter Odpowiedz Link Zgłoś