Dodaj do ulubionych

BYL KETCHUP - TERAZ NAJLEPSZY MAJONEZ

21.05.02, 10:37
Dekoracyjny Winiary lub Kielecki. Hellmans - fuj....
Obserwuj wątek
    • default Re: BYL KETCHUP - TERAZ NAJLEPSZY MAJONEZ 21.05.02, 11:38
      Zdecydowanie, tylko i wyłącznie Dekoracyjny Winiary. Odpowiedni smak i
      konsystencja - nie znoszę lejących się majonezów. Dekoracyjny najbardziej
      przypomina majonez ukręcony własnoręcznie - taki jest w ogóle super, ale to
      trochę roboty i rzadko się chce. A więc - vivat Dekoracyjny!
      • Gość: uf Re: BYL KETCHUP - TERAZ NAJLEPSZY MAJONEZ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.02, 14:55
        Zgadzam się: najbardziej mi smakuje Dekoracyjny Winiary i (ex exquo)
        Napoleoński z Raszyna (uwaga na liczne podróbki).

uf
    • Gość: max7760 Re: BYL KETCHUP - TERAZ NAJLEPSZY MAJONEZ IP: *.CHCGILGM.covad.net 21.05.02, 15:47
      Zdecydowanie Dekoracyjny Winiary, jest super, ale ciezko go dostac w Chicago.
      Moja kobita twierdzi natomiast ze Hellman's Babuni.

Pozdr,

Max
    • roseanne Re: BYL KETCHUP - TERAZ NAJLEPSZY MAJONEZ 21.05.02, 16:02
      poniewaz wybor jest raczej mizerny i kroluje przerazliwe cos o nazwie "miricle
      whip" - masa kwasna bez oleju i jajek !!! to ja glosuje na Hellmans, wersja
      light
      Winiary tez jest ok, ale dostepny tylko w polskim sklepie oddalonym o 25 km.
      • Gość: malgosia Re: BYL KETCHUP - TERAZ NAJLEPSZY MAJONEZ IP: *.kato.gazeta.pl 21.05.02, 19:11
        Ojej! Co za zgodnosc! To mnie cieszy, bo dla mnie tez liczy sie TYLKO
        Dekoracyjny Winiary!!!!!
        • Gość: max7760 Re: BYL KETCHUP - TERAZ NAJLEPSZY MAJONEZ IP: *.CHCGILGM.covad.net 21.05.02, 19:39
          Gość portalu: malgosia napisał(a):

> Ojej! Co za zgodnosc! To mnie cieszy, bo dla mnie tez liczy sie TYLKO
          > Dekoracyjny Winiary!!!!!

Hehehe Winiary powinny nam wszystkim przyslac po darmowym sloiku za reklame!!!!
          • Gość: martynka Re: BYL KETCHUP - TERAZ NAJLEPSZY MAJONEZ IP: *.lukowa7.waw.pl 21.05.02, 23:05
            popieram - dekoracyjny winiary, od biedy hellmans zielony...a SOS TATARSKI???
            • Gość: Tomek Re: BYL KETCHUP - TERAZ NAJLEPSZY MAJONEZ IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 21.05.02, 23:34
              Nie wiem, jak jest w innych miastach, ale mieszkając w Poznaniu kupuję tylko
              tradycyjny "Pegaz" z czerwoną etykietką i takąż nakrętką. Majonez jest pyszny,
              o wyrazistym, majonezowym smaku, nie jak te mdłe mazie z Winiar czy od
              Hellman'sa
            • roseanne Re: BYL KETCHUP - TERAZ NAJLEPSZY MAJONEZ 21.05.02, 23:48
              Gość portalu: martynka napisał(a):

> popieram - dekoracyjny winiary, od biedy hellmans zielony...a SOS TATARSKI???

sos tatarski tylko domowy
    • Gość: KANGOOR Re: BYL KETCHUP - TERAZ NAJLEPSZY MAJONEZ IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 06:41
      Stukam z OLsztyna a tam króluje majonez Kętzryński i trzeba przyznać naprawde
      pyszny, to jest to co Kangoory lubią najbardziej. Duzo dobrego słyszałem tez o
      majonezie kieleckim. Niedostepnym w Olsztynie
      • quba Re: BYL KETCHUP - TERAZ NAJLEPSZY MAJONEZ 22.05.02, 07:52
        Gość portalu: KANGOOR napisał(a):

> Stukam z OLsztyna a tam króluje majonez Kętzryński i trzeba przyznać naprawde
        > pyszny, to jest to co (Kangoory)
        TUGRYSKI
        lubią najbardziej. Duzo dobrego słyszałem tez o
        > majonezie kieleckim. Niedostepnym w Olsztynie

• Gość: Misia Re: BYL KETCHUP - TERAZ NAJLEPSZY MAJONEZ IP: 157.25.200.* 22.05.02, 09:08
          A czy gdzieś można jeszcze kupić majonez firmy Rybak (to ci od ketchupów Słodka
          Ania i Krzepki Radek)? Kiedyś bywał w sklepach koło Warszawy, ale teraz wziął i
          zniknął. A zacny był!
          • tuli_pan tylko kielecki 22.05.02, 09:38
          • Gość: Kalor Re: BYL KETCHUP - TERAZ NAJLEPSZY MAJONEZ IP: *.natned.com.pl 22.05.02, 11:53
            Kilka osób wspomniało o wyrobach lokalnych firm, które moim zdaniem zostawiają
            potentatów daleko w tyle.
            Moim ulubionym jest... nazwy nie pomne ale firma jest z Brodnicy. Do dostania
            tylko na Kaszubach.
            Zachecam miłośników majonezu do spróbowania produktu z małej manufakturki.
            Producenci przemysłowi nigdy ich nie dościgną.
            To taka ciekawostka wynikająca z procesu produkcji.
            • minnie Re: BYL KETCHUP - TERAZ NAJLEPSZY MAJONEZ 22.05.02, 11:59
              przypomnialao mi sie ze fajny jest tez majonez Bialuty...
    • momi Re: BYL KETCHUP - TERAZ NAJLEPSZY MAJONEZ 27.05.02, 15:55
      minnie napisał(a):

> Dekoracyjny Winiary lub Kielecki.
      Tak!
      • anma Re: BYL KETCHUP - TERAZ NAJLEPSZY MAJONEZ 28.05.02, 13:31
        Winiary...ble....ale o gustach się nie dyskutuje.
        Dla mnie najlepszy to Hellmans Light ewentualnie Babuni. Innych od dawna nie
        kupuję.
        Smacznego.
        • jello_b Re: BYL KETCHUP - TERAZ NAJLEPSZY MAJONEZ 13.06.02, 15:35
          wyłącznie Kielecki - nie żadne tam majonezy-kremy, przypominające bitą śmietanę
          • Gość: red Re: BYL KETCHUP - TERAZ NAJLEPSZY MAJONEZ IP: *.pl 20.06.02, 23:36
            Popieram, tylko Kielecki. Na kanapeczkę z szyneczką i na to pomidorek, mmm....
    • Gość: ziuta Re: BYL KETCHUP - TERAZ NAJLEPSZY MAJONEZ IP: *.swidnica.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 15:22
      Najlepszy na świecie, ale podejrzewam żen niezbyt znany jest majonez ze
      Świdnicy. Dostępny tylko w naszych okolicach - woj. dolnośląskie
      • kosz.marny Re: BYL KETCHUP - TERAZ NAJLEPSZY MAJONEZ 24.06.02, 08:35
        oczywiście, że Kielecki !!!

(aczkolwiek jestem stronniczy ;-))
      • Gość: Hamster MAJONEZ KIELECKI IP: 195.117.18.* 24.06.02, 09:02
        Do jajek i sałatek bezkonkurencyjny !!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka