tiresias 21.05.02, 13:56 Bardzo lubię świeżo zrywane i jeszcze ciepłe od słońca, może nawet piasek w zębach skrzypieć. Już niedługo :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiresias Re: wątek TRUSKAWKOWY!! 21.05.02, 15:45 zielonkawe i kwaśne to - poczekajcie jeszcze ze trzy tygodnie. chyba, że jecie mrożone, tak ładnie flaczeją w cieple :) eee... Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: wątek TRUSKAWKOWY!! 21.05.02, 16:03 a u mnie tylko takie sztuczne z Kaliforni - wielkie i wodniste. Do normalnych przyjdzie dlugo czekac, ciagle zimno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: wątek TRUSKAWKOWY!! IP: *.ht.pl 21.05.02, 17:17 a ja wlasnie jem .. mniammmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uważna Re: wątek TRUSKAWKOWY!! IP: *.acn.waw.pl 21.05.02, 20:16 Witaj Roseanne, Czy kanadyjskie gruntowe truskawki są lepsze od polskich? Jestem prawdziwą truskawkoholiczką, więc interesują mnie takie rzeczy. PS. Pozdrowienia dla Kici. uważna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beldin Re: wątek TRUSKAWKOWY!! IP: *.opole.dialup.inetia.pl 21.05.02, 21:41 Są na działce,jadłem i wczoraj i dzisiaj.Tylko ze ja mieszkam na dolnym ślasku więc pewnie są wcześniej niz w wawie:) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: wątek TRUSKAWKOWY!! 21.05.02, 21:48 gruntowe sa pyszne, pojawiaje sie w polowie czerwca. W mojej okolicy raczej drobne, ale slodziutkie. a Kicia mru mru Odpowiedz Link Zgłoś
_enola Truskawki jak truskawki.... 21.05.02, 22:20 Za to u mnie czeresnie juz rozowieja :-))) Moge sie zalozyc, najdalej za dwa tygodnie bedziemy sie opychac takimi prosto z drzewa :-p Co wy na to? Bo ja jestem czeresniara jak nie wiem co. Truskawkara zreszta tez ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Truskawki jak truskawki.... 21.05.02, 22:27 a ja uwielbiam zielone jablka, prosto z drzewa Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias czereśnie - dziękuję 22.05.02, 08:15 kiedyś jadłem czereśnie. kupiłem kilogram i wrzuciłem do wody żeby wypłukać - po 10 minutach na powierzchni wody pływało ze sto białych robaczków, kóre wyszły z ślicznych, czerwonych, soczystych czereśni. od pięciu lat nie miałem tego świństwa w ustach. żałuję, bo lubiłem za to w truskawkach chyba nie na robali, nespa? eee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: Truskawki jak truskawki.... IP: *.avamex.krakow.pl 22.05.02, 12:17 czereśnie kupiłam dzisiaj,pycha jeszcze roczę cierpkie,ale juz zdarzaja sie słodziutkie.Zapach lata,słońca,a z truskawek oczywiście pierogi polane śmietaną z cukrem.Cudo.Zachecam do konsumowania.Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pndzelek >>>Jak przyrządzić mielony z truskawek? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.02, 22:38 >>>Jak przyrządzić mielony z truskawek? Ale tak, żeby był chrupiący i obok tego na talerzyku pure z truskawek i duszona kapusta z truskawek. Bo ja tak lubię truskwiaczki >>> Pan Pndzelek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martynka Re: wątek TRUSKAWKOWY!! IP: *.lukowa7.waw.pl 21.05.02, 23:03 wczoraj pochłonęlam okrągły kilogram - na razie w wersji śmietana (albo jogurt) +cukier..mniam , mniam Odpowiedz Link Zgłoś
www.wortal.prv.pl truskawki+mleko(jogurt)+cukier 22.05.02, 02:42 truskawki+mleko(jogurt)+cukier = po prostu boska "potrawa" mniam, palce lizaćććć ----- Zapraszam na www.wortal.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: truskawki+mleko(jogurt)+cukier IP: *.natned.com.pl 22.05.02, 10:14 ale macie fajnie; ja jestem uczulona na truskawki i po spozyciu mam takie czerwone na twarzy. szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martynka Re: truskawki+mleko(jogurt)+cukier IP: *.lukowa7.waw.pl 22.05.02, 12:26 Ogromne wyrazy wspólczucia dla ciebie - Lola - bardzo, bardzo duuże.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja281 truskawki IP: 213.134.172.* 22.05.02, 13:26 UWIELBIAM !!!!!JESTEM MANIACZKĄ TRUSKAWKOWĄ!!! WCZORAJ JADŁAM PIERWSZY RAZ W TYM ROKU:)))MNIAM Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: truskawki+mleko(jogurt)+cukier 22.05.02, 16:24 www.wortal.prv.pl napisał(a): > truskawki+mleko(jogurt)+cukier = po prostu boska "potrawa" > mniam, palce lizaćććć > ja z tego robię zimny sos do makaronu (+wanilia ofcourse). Na bydgoskim forum rozważaliśmy przez chwilę, czy da sie to jeść z chlebem...;) > > ----- > Zapraszam na <a href="http://www.wortal.prv.pl"target="_blank">www.wortal.prv.p > l</a> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lobelia Re: truskawki+mleko(jogurt)+cukier IP: 195.187.102.* 23.05.02, 16:29 fxx napisał(a): > > > ja z tego robię zimny sos do makaronu (+wanilia ofcourse). > Na bydgoskim forum rozważaliśmy przez chwilę, czy da sie to jeść z chlebem...;) > Taki sos to nie wiem, ale jako dziecko uwielbiałam świeży chlebek z masełkiem, a na to truskawki w plasterkach posypane cukrem... Bardzo mi się to miło i domowo kojarzy, bo karmiła mnie tak moja ukochana babcia. Już od dawna tego nie jadłam, więc nie wiem, czy teraz by mi smakowało. Osobiście preferuję truskawki z jogurtem naturalnym, cukrem waniliowym i płatkami kukurydzianymi. Ale na razie, na początku sezonu, konsumuję truskawki w postaci "czystej". Chociaż są jakby ciut wodniste, albo może akurat na takie trafiam... Z utęsknieniem oczekuję czereśni - dla mnie to najlepsze owoce świata. Pozdrawiam truskawkożerców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: wątek TRUSKAWKOWY!! IP: 213.76.53.* 22.05.02, 15:26 A co sądzicie o poziomkach? Co lepsze truskawki, czy poziomki? A może malinki? (np. takie jak w Malinowym Chrusniaku :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yola Re: wątek TRUSKAWKOWY!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.05.02, 15:47 A MARGERITA STRAWBERRY TO JEST DOPIERO PYCHA, MOŻNA PIC I PIC TYLKO POTEM CIEZKO WSTAC.... ALE TRUSKAWKI, LOD, CUKIER NO I OCZYWISCIE TEQUILA...PYCHOTKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milo Jako dziecko wyrzygalem truskawki.... IP: *.dbtec.de / 10.1.4.* 22.05.02, 17:02 Jako dziecko wyrzygalem zupe truskawkowa. Do dzisiaj dlatego niedobrze mi sie robi na widok koloru, ktory wtedy mialy moje rzygowiny - jasno rozowawy, miesisty. Ale świeże truskawki lubie, byle nie w nadmiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scooter Re: Jako dziecko wyrzygalem truskawki.... IP: *.centrala.kbsa / 10.1.11.* 28.05.02, 11:00 Gość portalu: Milo napisał(a): > Jako dziecko wyrzygalem zupe truskawkowa. Do dzisiaj dlatego niedobrze mi sie > robi na widok koloru, ktory wtedy mialy moje rzygowiny - jasno rozowawy, > miesisty. Dzięki za szczegółowy opis - rozumiem że kręci Cię opisywanie Twoich gastrycznych "spotkań trzeciego stopnia". Jesteśmy pod wrażeniem Twych traumatycznych przeżyć z dzieciństwa... A co na to Twój psychoanalityk ???... Kolorowych zwrotów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taniej Re: wątek TRUSKAWKOWY!! IP: 217.96.37.* 23.05.02, 09:19 Ach mansikka... Fińskie są najlepsze! Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: wątek TRUSKAWKOWY!! 23.05.02, 09:20 Fińskie truskawki?? chyba mrożone:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: wątek TRUSKAWKOWY!! IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.02, 09:54 Gość portalu: taniej napisał(a): > Ach mansikka... Fińskie są najlepsze! Mansikka... jak to przeczytalam to zatesknilam za finskim latem, morzem, wyspami i wogole za wszystkim na co narzekalam mieszkajac przez wiele lat w Finlandii - dzieki za przypomnienie mi smaku finskiego lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki2 w italii juz sie koncza i nie to samo.... IP: 213.255.126.* 23.05.02, 17:12 moj ukochany w przyplywie polskosci(adoptuje go chyba to dostanie obywatelstwo) poprosil zebym mu kupila dzem TRUSKAWSKOWY! poliglota znad tybru Odpowiedz Link Zgłoś
_enola Wracajac do czeresni ;))) 24.05.02, 23:45 Juz zerwalismy inauguracyjne cztery wczoraj... Byly slodkie i prawie czerwone!!! A truskawek nadal nie ma... Tylko w supermarketach, a to niestety junk... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Wracajac do czeresni ;))) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 14:18 O Boże jak Wam wszystkim zazdroszczę! Uwielbiam truskawki, a nie mogę ich już jeść! Mają strasznie dużo szczawianów. (kamica szczawianowo-wapniowa) :-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snowy niech truskawka będzie z Wami! IP: *.one.pl / 192.168.1.* 25.05.02, 23:20 królestwo za truskawkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: niech truskawka będzie z Wami! 26.05.02, 00:35 a ktore? mam caly koszyczek, slodziutkich choc kalifornijskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuerza Re: niech truskawka będzie z Wami! IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 10:45 Ze mną jest już od dwóch tygodni z dnia na dzień coraz lepsza, bardziej soczysta i słoneczniejsza (?), każdego dnia w pracy funduję sobie ekskluzywne danie w postaci świeżych truskawek polanych jogurtem najlepiej gruszkowym, mhhm delicieux! smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniah Re: wątek TRUSKAWKOWY!! IP: *.tnt4.phl1.da.uu.net 27.05.02, 02:02 ...a to moze tak cos zupelnie dekadenckiego do tych truskawek? Nasz ulubiony dip, smakuje troche jak Toblerone, pycha... 220 gramow mlecznej czekolady (wybierz swoja ulubiona) 1/2 szklanki smetanki kremowki 1/4 szklanki miodu 1/2 szklanki drobniutko posiekanych (nie zmielonych) migdalow ze skorka Posiekana czekolade, smietanke i miod rozpuscic na wolnym ogniu, dodac migdaly i wymieszac. Najlepiej podac jak fondue, ale moje corki po prostu odgrzewaja to w mikrofalowce. Wspaniale z truskawkami, innymi owocami tez. Dobre do dipowania kawalkow ciasta, babki etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: wątek TRUSKAWKOWY!! IP: 217.96.21.* 27.05.02, 02:15 Rany boskie!Kobieto!W przepisie zapomniałaś o taczce,żeby przed sobą brzuch wozić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniah Re: wątek TRUSKAWKOWY!! IP: *.tnt4.phl1.da.uu.net 28.05.02, 04:11 Hmm, Rychu, chyba, ze zjesz te cala ilosc sam to moze, moze te taczki beda potrzebne :-), umiar, umiar we wszystkim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lobelia Re: wątek TRUSKAWKOWY!! IP: 195.187.102.* 27.05.02, 10:04 Właśnie przy sniadanku dyskutowaliśmy o różnych potrawach z truskawek i kolega reklamował bułkę z masełkiem, serkiem brie oraz truskawkami w plasterkach (bez cukru, ale muszą być dojrzałe). Nie jestem pewna jak to by smakowało, ale połączenie wydaje sie ciekawe. Chyba spróbuję... Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: wątek TRUSKAWKOWY!! 27.05.02, 18:00 Gość portalu: Lobelia napisał(a): > Właśnie przy sniadanku dyskutowaliśmy o różnych > potrawach z truskawek i kolega reklamował bułkę z > masełkiem, serkiem brie oraz truskawkami w plasterkach > (bez cukru, ale muszą być dojrzałe). Nie jestem pewna > jak to by smakowało, ale połączenie wydaje sie ciekawe. > Chyba spróbuję... sprobowalam - SUPER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fragles Re: wątek TRUSKAWKOWY!! IP: *.centrala.kbsa / 10.1.11.* 28.05.02, 11:15 A próbowaliście tego: świeżutkie truskawki truskawki (mogą być krojone w połówki lub ćwiarteczki)z cukrem, a do tego świeżuchny chlebek z domowym... smalczykiem (koniecznie ze skwareczkami)... :-P Wiem ze brzmi obłędnie, ale jak smakuje, mmmmmm. Zaufajcie - festiwal smaków. Mlask, mlaskkkk Odpowiedz Link Zgłoś
siria Re: wątek TRUSKAWKOWY!! mniam!! 27.05.02, 14:38 wlasnie pożarlam, bo tego nie można nazwac zjedzeniem, taką ilosc, ze ledwo sie ruszam, mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k25 Re: wątek TRUSKAWKOWY!! mniam!! IP: *.citroen.pl 27.05.02, 17:34 corocznym przebojem jest swieża bułeczka z masłem, pokrojonymi truskawkami i z cukrem - mmm... majowe śniadanko w ogóle truskawki bardzo inspirują (drinki, kanapki, przekąski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Strawberry Margarita!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.05.02, 11:33 A kto mi powie w jakich proporcjach co daje się do Strawberry Margarity? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonzo Re: wątek TRUSKAWKOWY!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.02, 16:34 A co powiecie na odrobine erotycznego szalenstwa z wykorzystaniem truskawek i bitej smietany :-)? Podobno truskawki najlepiej smakuja ze slicznego kobiecego cialka :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agu truskawki i eros IP: *.wszins.tychy.pl 29.05.02, 08:43 truskawki sa najpyszniejsze po "rozrabianiu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kangurka Re: wątek TRUSKAWKOWY!! IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 17:47 No nie bądźcie okrutni! ja uwielbiam truskawki, niezaleznie od postaci: w całości, solo, z cukrem, smietana, zmiksowane, w jogurcie, koktajlu, placku, wszystko mi jedno byle DUŻO! A w tym roku nici z tych przyjemności, mój synek uczulony... Niestety on je mnie, więc ja nie mogę jeść truskawek. buuu, jak mi przykro, a jak mi się chce! A poziomek już tyle rośnie w ogrodzie... Niech ktos to wykosi, bo nie zdzierżę.... Odpowiedz Link Zgłoś