brezly 27.02.05, 10:47 Daj znak czy żyjesz i zajrzyj jutro na @. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
millefiori Re: jan.kran! 27.02.05, 20:00 Tu niniejszym dodaje, ze sie czuje niedo- JanKraniona i niedo-EwoKurzona Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: jan.kran! 28.02.05, 04:05 Zyje ale co to za zycie :-))) Milo mi ze sie o mnie pytacie i obiecuje ze zaczne przasc na necie jak tylko troche od krosien fabrycznych odejde... W trzech poprzednich tygodniach pracowalam po 40 godzin / tydzien, a teraz postanowilam w ostatnim tygodni miesiaca dostac odznake Przodowniczki Przasniczki i wyrobic czysta procent. Pracuje 54 godziny... Ale chyba teraz na chwile usiade na tej odznace , bo ile mozna tkwic w fabryce:-)) Swoja droga zgadnijcie skad ja o tej godzinie klikam... Kran Przodownik. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: jan.kran! 28.02.05, 07:18 Czesc, Kranie. Pozwole sobie westchnac z Toba choralnie (a przynajmniej w dwuglosie na temat). Pora dobra zaiste dobra do udoju krow lub na zakonczenie imprezy... U mnie w Budzie slonce juz wysoko i mroz. Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: jan.kran! 28.02.05, 12:45 z łóżka. Nastawiła sobie budzik, zeby z nami poklikać, bo zaczęla mieć wyrzuty sumienia Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: jan.kran! 28.02.05, 21:47 Krana na otomanie wizualizuje. Nastroj orientalny ogolnie. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: jan.kran! 28.02.05, 22:03 Poduszki z fredzlami, walki (wauki) atlasowe i aksamitne. Hafty i aplikacje. Pledy. Nad nia ciezkie draperie. Lampiony. Dymia trociczki. Nargile w zasiegu reki. W kacie stara, zasniedziala lampa. Az sie prosi, zeby ja odczyscic... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Nastroj ogolny. 02.03.05, 23:43 Jestem zwizualizowana na otomanie. Bo odpoczynku potrzebuje i nastroju. Trociczki mi pasuja i poduszki. Pledy i ciezkie draperie dodaja oprawy. Na stole pietrza sie kebaby , lampa odczyszczona promienuje orientalnym blyskiem. Jakis dobry duszek doprowadzil ja do porzadku i uzytecznosci. Nargilem sie zaciagajac i sluchajac muzyki zagranicznej mysle nad odpowiedzia... Kran. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nastroj ogolny. 03.03.05, 07:19 Kranie, to jeszcze postawie Ci na podoredziu ladna miseczke z bakalijkami tureckimi na oslode zycia:) Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Nastroj ogolny. 03.03.05, 20:40 Dzienkuje. Jestem wprawdzie zabakaliowana po kokarde , bo mam na pobliskim rogu sklep turecki. Chalwa , ciasteczka rozane etc. Staram sie opanowac bo od tych wschodnich specjalow doopa mi rosnie , ale bakalia od Fiori nie pogardze zwlaszcza jak jest to orzech lub daktyl , Albo figa. Kran. Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Apel 04.03.05, 11:01 czyli brak tylko Ola. A pamiętacie dab12? Kanuk też przeleciał. Aaa nie do adremu, zorientowałam się, że naród nie wie, kto to eMZetka, hyhy!! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Apel 04.03.05, 11:16 dab2 sie faktycznie zapodziala :-(( eMZetka w sensie motocykl made in DDR? Czy w sensie Matka_Z? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Apel 04.03.05, 12:16 No nie ma Ola. Znakow nie daje. Co do reszty wymienionej, nie mam pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Nastroj ogolny. 04.03.05, 11:02 Do adremu - doopa rośnie od prawie wszystkiego, zauważyłam. Taktak, wiem co mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nastroj ogolny. 04.03.05, 12:11 Swiete slowa Matki Zalozycielki. Chyba znow trzeba przejsc na zurek postny. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Nastroj ogolny. 04.03.05, 12:19 Orzechy, Kranie, pyszota, i migdaly, prawie ze niebieskie:) Tureczczyzny Ci zazdroszcze, zwlaszcza tej chalwy , specjalnej odmiany, co wyglada jak ondulowane loki z waty cukrowej. Te podrzuca co czas jakis zaprzyjazniony Hindus, ktory czesto bywa w Stambule. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Nastroj ogolny. 04.03.05, 13:22 I tak najlepsza na swiecie w Brzegu robia. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Nastroj ogolny. 04.03.05, 14:01 millefiori napisała: > Orzechy, Kranie, pyszota, i migdaly, prawie ze niebieskie:) > Tureczczyzny Ci zazdroszcze, zwlaszcza tej chalwy , specjalnej odmiany, co > wyglada jak ondulowane loki z waty cukrowej. Te podrzuca co czas jakis > zaprzyjazniony Hindus, ktory czesto bywa w Stambule. -----> w Grecji byl z pistacjami ( excusez le mot) Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Nastroj ogolny. 04.03.05, 14:02 znaczy nie Hindus byl, tylko chalwa z pistacjami -calymi- byla. Odpowiedz Link Zgłoś
mi_fiori Re: Nastroj ogolny. 07.03.05, 07:16 Toz to byla macedonska grecka chalwa. O te nazwe chalwiana tez sie za lby wodzono, gdy Macedonia sie wylonila z Jugoslawii, a Grecja zyczyla sobie FYPOMU, co przeforsowala, ku ogromnej goryczy Macedonczykow. A jak zwykle chodzilo o kresy i o fakt, ze wiekszy kawalek greckiej Macedonii nalezy do mniejszosci macedonskiej, co do istnienia ktorej Grecja za zadne bakalijki tureckie nie chce sie przyznac. D;la wyjasnienia, Tessaloniki to po staromacedonskie miasto Sołun: motyw identyczny jak u nas Lwow i Wilno, albo jak Transylwania na Wegrzech. Odpowiedz Link Zgłoś