vaud 08.03.05, 14:08 Vaudwiorki sie przeprowadzac beda niebawem. Ide na inspekcje dziupli wlasnie, po oddaniu dziecia pedagogom. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vaud Re: Dziupla 08.03.05, 15:18 Nici z ogladania dziupli. Mialo byc ocenianie oswietlenia dziennego w pomieszczeniach mieszkalnych. Tymczasem z ulewy zrobila sie sniezyca i ciemno jak w... uchu. Przelozylim zwiedzanie na jutro, bo obiecujo slonce w srodkach masowego. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Dziupla 08.03.05, 15:22 To dobrze, ze nie masz nisko powieszonych zyrandoli. Wlasnie mam, prowizorycznie, bo mi kabla zabraklo do przepiecia, i sie obijam. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Dziupla 08.03.05, 15:30 Podoba mi sie usprawiedliwienia obijania sie, ze to z powodu zyrandola! Derekcja wie, ze sie pani Fiorcia do roboty nie przyklada? Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Dziupla 09.03.05, 14:17 No i jak z tem zwiedzaniem? Kaczki ocalaly przed wczorajszym okiem Cyklopa i Hura Ganem? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Dziupla 09.03.05, 19:17 Zatwierdzilas Dziuple? Znow w kartony, hop, siup i motyw wstegi szos, nieustajacy? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Dziupla 10.03.05, 21:10 Moze sama sie objawila, ta dziupla? Dziupla ex machina? Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Dziupla 10.03.05, 22:43 ewakurz napisała: > A kto dziuple wykryl? Ty czy Pan V? ----> juz dawno mialam na nia oko, ale to pan V. wypatrzyl charakterystyczny stelaz z plansza: for rent Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Dziupla 10.03.05, 22:42 millefiori napisała: > Zatwierdzilas Dziuple? Znow w kartony, hop, siup i motyw wstegi szos, nieustaja > cy? -----> wstegi szos, wezly komunikacyjne i sieci drog i drozek. No nie. Jezioro Labedzie jest w sasiedniej wsi, ale de facto po drugiej stronie ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Dziupla 10.03.05, 22:40 ewakurz napisała: > No i jak z tem zwiedzaniem? Kaczki ocalaly przed wczorajszym okiem Cyklopa i > Hura Ganem? ----> za ciemne mieszkanko. Za to wszystko wskazuje na Jezioro Labedzie, jak nazwalam najurodziwszy domek z powodu ze Gesi Stawek tuz przy. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Dziupla 10.03.05, 22:44 millefiori napisała: > Dziupla wolnostojaca wiec? ------>Town house, end-unit. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Dziupla 10.03.05, 22:44 To lepiej byc nie moze:) ogrodka wiecej i mono. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Dziupla 10.03.05, 22:47 okno przy schodach. Window sit! Mozna polozyc poduchy i walki i siedziec z ksiazka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Dziupla 14.03.05, 06:46 To tylko gratulowac i szukac roslin na nowe mieszkanie! Nie ma to jak przeprowadzka z mniejszego do wiekszego. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Dziupla 14.03.05, 07:06 otoz ja wlasciwie nie wiem, czy tak bardzo wiekszego, ale sie staram nie zastanawiac. Jasniejsze jest i to sie naj-liczy. Dziecialki po pokoju i dorosli tez. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Dziupla 13.03.05, 20:42 vaud napisała: > millefiori napisała: > > > Dziupla wolnostojaca wiec? > > ------>Town house, end-unit. ===>Chata Wuja Towns'a? Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Dziupla 14.03.05, 06:47 Chata nad Vaudou. Gesi-staw ( akcent na "i", czyt.: geusi-...) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Dziupla 14.03.05, 06:50 millefiori napisała: > A za wsia, ta chata? Czesc Vaud, t Przepraszam, Dakocia hycnela na klawisze i wyslala. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Dziupla 14.03.05, 06:51 Nie za wsia. Na brzegu wsi nastepnej. Przez ulice do Klusiej szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Dziupla 14.03.05, 06:52 W progu, rzec by mozna. Kawe przydzialowa poranna jeno wezme, chcesz troche? Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Dziupla 14.03.05, 06:56 o kawe poprosze bez kofeiny, bo inaczej nie zasne, a powinnam niebawem. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Dziupla 14.03.05, 06:58 Ozesz, nie prowadze. Przecedze kofeine przes sitko i bedzie ok? Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Dziupla 14.03.05, 07:00 jasne! Smietanka i cukier jest u mnie, sie moge podzielic, chyba ze nie zazywasz. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Dziupla 14.03.05, 07:03 to ja se sypne podwojnie, bo mialam wyspkie zuzycie glukozy dziesiaj. W srode egzamin, gdyz. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Dziupla 14.03.05, 07:05 Z czego? Juz in spe kciuki czymam. Najpierw sie przestraszylam, ze masz wysypke, ale doczytalam, o co chodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Dziupla 14.03.05, 07:24 Ta od malych kawalkow, na ktorej ja z kolei sie nie wyznaje? Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Dziupla 14.03.05, 07:31 tak. Kremy z kolagenem sa do de. Nauczylam sie wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Dziupla 14.03.05, 07:36 Nie ma jak proste tluste substancje:) bez ulepszaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Dziupla 14.03.05, 07:52 oliwa i smalec. Na smalcu z targu i kwiatkach nagietka z ogrodu Renate (co byla wraz z Ilse z wizyta w serpniu, jak sobie palec zlamalam) uwarzyla w zeszlym roku gar kremu cud. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Dziupla 14.03.05, 06:49 A za wsia, ta chata? Czesc Vaud, to sie szczasnaelysmy, jak na Sl. mawiano. Odpowiedz Link Zgłoś