16.09.19, 10:43
Moj 9-latek zobaczyl w Ikea loft bed i meczy mnie, zeby mu takie kupic. Najbardziej podoba mu sie ta “dziupla” pod lozkiem. Ale czy ja wiem🤔 Jakos nie moge sie przekonac do tego lozka. Pokoj mlody ma sredniej wielkosci, wiec miejsca mu nie brak, ale czy za rok, dwa mu sie nie znudzi? Macie jakies doswiadczenia?
Obserwuj wątek
    • boo-boo Re: Loft bed 16.09.19, 12:27
      Z tym czy mu się znudzi czy nie to nikt ci nie odpowie. Jaka długość tego łóżka ? Poszukaj używanego na gumtree albo innym "bazarku" internetowym, dokup nowy materac. Jak mu się znudzi to odsprzedaj. Mój ma łóżko piętrowe od kilku lat i nie narzeka. Lat też 9.
      • cherrie Re: Loft bed 16.09.19, 12:52
        Wymiary lozka standardowe 90/200, materac mamy z obecnego divan bed. Troche sie boje kupowac uzywanych, bo nie wiem czy nie bedzie brakowalo jakis czesci/srobek🤔
        • alannda Re: Loft bed 16.09.19, 13:50
          Materac z divan bed moze byc za gruby do takiego lozka. Z tego zo pamietam moze miec maksymalnie 15 centymetrow albo sie bedzie mozna sturlac z lozka;-)
          • szczepka75 Re: Loft bed 16.09.19, 13:58
            Moj ma midsleeper bed z szafkami pod spodem
            I sam sobie zrobił " bazę "pod łóżkiem zrobił
            Lat już 13 ma ciągle lubi swój pokój i bazę pod łóżkiem.
        • boo-boo Re: Loft bed 16.09.19, 14:23
          Ja moje ikeowskie kupiłam na gumtree. Wszystkie śrubki były. Są oferty, że można samemu rozkręcić u sprzedającego. Ale myślę, że jak tylko wszystkie szczebelki są to w razie braku śrubek można z B&Q albo innego diy sklepu dokupić. No chyba, że ikea nie tak daleko to chyba nadal można u nich za darmo dostać.
    • plain-vanilla Re: Loft bed 16.09.19, 16:37
      Mój 7 latek ma loft bed. Pod łóżkiem jest prawie 160cm, więc wysoko. Wcześniej to łóżko miał starszy syn i narzekał, że strasznie duszno u góry. Więc zamieniliśmy. Teraz starszy ma mid sleeper, czyli jakieś 90 cm pod łóżkiem miejsca na książki i inne rzeczy.
      Ten loft bed jest bardzo fajny, tylko zmiana prześcieradła jest niemałym wyczynem. My mamy rozkładaną kanapę pod nim, lampkę i regał z książkami.
      • cherrie Re: Loft bed 16.09.19, 17:20
        No nie wiem, caly czas bakuje mi argumentow na nie, zeby gomprzekonac, ze to zly pomysl😉 Niby rozumiem dziecie, ze chce miec tam swoja “dziuple”, ale boje sie wlasnie tej dusznosci, bo jemu czesto duszno (a to w samochodzie, na basenie i czesto tez w zwyklym lozku), a wiadomo, ze im wyzej tym tlenu mniej🤨
        • plain-vanilla Re: Loft bed 16.09.19, 18:32
          To może nie loft bed tylko właśnie mid sleeper? Tylko będzie ciężko znaleźć taki na 200cm materac, a Ikea właśnie takie rozmiary ma. Zawsze to 10 cm więcej na długość. No i pytanie, czy materac z divan bed będzie ok na wysokość, bo barierka przy takiej wysokości musi wystawać nad materac.
          • cherrie Re: Loft bed 16.09.19, 19:43
            Naterac bedzie ok, bo on na divan troche za cienki byl. No w kazdym razie cienszy materac niz ten co mam to juz ciezko znalezc.
    • niyaa Re: Loft bed 16.09.19, 18:37
      Glosne rusza sie I duszno tam spac zwlaszcza jak ma sie standardowej wysokosci sufit.nie polecam zdecydowanie.maly pokoj optycznie zmniejsza.
      • niyaa Re: Loft bed 16.09.19, 19:59
        Fantastyczny, solidny mid sleeper ma Steens. 90x200. Spie z moim 4latkiem wygodne, moglabym skakac na nic a waga ciezka jestem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka